Rechercher dans ce blog

Tuesday, August 31, 2021

Samsung, Katlanabilir Telefonların Bile 'Eski Moda' Kalacağı Yeni Konseptlerini Gösterdi [Video] - Webtekno

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, ekran üretimi konusunda da çok başarılı işler sürdürüyor. Samsung Display bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve her geçen gün daha iyi işler ortaya koyan teknoloji devi, yakın bir gelecekte de Display Week isimli ekran teknolojilerinin tanıtıldığı bir etkinlikte boy gösterecek. Yaşanan son gelişmeler ve paylaşılan bir video ise Samsung'un yepyeni ekran teknolojilerini gözler önüne seriyor.

Samsung Display için etkinlik günü yaklaşırken, LetsGoDigital de boş durmuyor. Bir süre önce Samsung'un patent başvurularını markaja alan ekip, Galaxy Z Roll isimli bir akıllı telefonu açığa çıkarmıştı. Bu akıllı telefon, adından da anlaşılabileceği üzere sarılabilir bir yapıya sahip olacaktı. Samsung Display'in yayınladığı yeni bir video, aralarında Galaxy Z Roll'un da bulunduğu bir grup yeni nesil ürünü ortaya koyuyor.

İşte Samsung Display'in hazırladığı o video

Videoya dikkatli bir şekilde baktığımızda, birden çok kez katlanan bir telefonu, katlanan ekrana sahip bir dizüstü bilgisayarı, Galaxy Z Roll'u ve diğer ürünleri rahatlıkla görebiliyoruz. Bu ürünler, Samsung'un gelecekteki mobil ürünlerinin nasıl görünebileceğine dair bir ışık tutuyor.

Samsung Display'in videosu heyecan verici olsa da videoda yer alan ürünlerin ne zaman resmi olarak duyurulacakları belli değil. Ayrıca bırakın resmi duyuruyu, bu ürünlerin gerçek olup olmayacağı bile henüz meçhul. Zira katlanabilir ekran teknolojisinin hala çok uzun zamana ihtiyacı var. Her ne olursa olsun bu ekranlar, istenildiği kadar dayanıklı değil. Eğer Samsung Display bu sorunun üstesinden geldiyse, işte o zaman her şey bambaşka bir noktaya evrilebilir...

Adblock test (Why?)


Samsung, Katlanabilir Telefonların Bile 'Eski Moda' Kalacağı Yeni Konseptlerini Gösterdi [Video] - Webtekno
Read More

Windows 11’in çıkış tarihi resmen duyuruldu - ShiftDelete.Net

Microsoft sanal olarak gerçekleştirdiği etkinlikte Windows 11 işletim sistemini tanıttı. Görev çubuğu, başlat menüsü, mağaza dahil olmak üzere hem teknik hem de tasarımsal açıdan büyük revizyonlar barındıran Windows 11, beta sürecine hala devam ediyor.

Kullanıcıların kafasındaki en önemli soru: Windows 11’in yükseltme süreci ne zaman başlayacak? Microsoft bugün yaptığı açıklamada işletim sisteminin ne zaman kullanıma sunulacağını duyurdu.

Microsoft, Windows 11’in sistem gereksinimlerini güncelledi!

Microsoft, Windows 11’in sistem gereksinimlerini güncelledi!

Kısa süre içerisinde yeni işletim sistemini piyasaya sürmeye hazırlanan Microsoft, Windows 11'in sistem gereksinimlerini güncelledi.

Windows 11, Ekim ayında dağıtılmaya başlanacak

Microsoft’un Windows Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Aaron Woodman, Windows 11 işletim sisteminin 5 Ekim 2021’de kullanıma sunulacağını duyurdu. Uyumlu Windows 10 PC kullanıcıları, yeni işletim sistemine ücretsiz yükseltme yoluyla sahip olacaklar. Woodman, yaptığı açıklamada Windows 11’le ön yüklü olarak gelen bilgisayarların da satın alınabileceğini aktardı.

Windows 11 sistem gereksinimleri

Yükseltme süreci öncelikle uygun cihazlardan başlayacak. Donanım uyumluluğu, güvenilirlik kriterleri, cihazın yaşı ve yükseltme deneyimini etkileyen tüm faktörler dikkate alınmak suretiyle kademeli olarak genişleyecek. Microsoft, sistem gereksinimleri karşılayan tüm cihazlara 2022’nin ortalarına kadar yükseltme yapmaya hak tanıyacaklarını açıkladı..

Android uygulama desteğinin test aşaması başlıyor

Windows 11 işletim sistemiyle görev çubuğundan başlat menüsüne, uygulama ikonlarına ve kullanıcı arayüzüne çoğu şey değişti. Aynı zamanda yeni özellikler de eklendi. Bunlar arasında en dikkat çekeni, Android desteği olmuştu. Tanıtım lansmanında özelliği detaylandıran Microsoft, kullanıcıların direkt olarak Mağaza üzerinden Android uygulamalarını yükleyebileceklerini açıkladı.

Windows 11 şimdiye kadar yayınlanan beta sürümlerinin hiçbirinde bu özellik bulunmuyor. Aaron Woodman, açıklamasında konuya ilişkin kafa karışıklığını giderdi. Android uygulama desteğinin önümüzdeki aylarda Windows Insiders kullanıcılarıyla test edileceği bilgisini paylaştı. Fakat 5 Ekim’de yayınlanacak resmi sürümle birlikte kullanıma açılıp açılmayacağını söylemedi.

Adblock test (Why?)


Windows 11’in çıkış tarihi resmen duyuruldu - ShiftDelete.Net
Read More

Güney Kore'de Apple ve Google'ın 'Komisyon' Tekeli Sona Erdi - Webtekno

ABD merkezli teknoloji devleri Google ile Apple, bir süredir mobil uygulama mağazalarından aldıkları komisyonlarla gündemde. Bağımsız geliştiricileri canından bezdiren, Epic Games gibi devleri ise mahkemeye götüren olay, hükümetlerin de dikkatinden kaçmıyor. Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde ise Güney Kore'nin de bu konudan rahatsız olduğunu ve hatta konuyla ilgili bir yasa hazırlığı içerisinden olduklarından bahsetmiştik.

Şimdiyse bu konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Söz konusu yasa tasarısını oylamaya açan hükümet, meclisin desteğini alarak tasarıyı onayladı. "Telekomünikasyon Ticaret Yasası" olarak hayatımıza giren düzenleme, Google Play Store ile App Store'un Güney Kore'deki tekelliğini sona erdirmiş oldu. Üstelik hükümet, teknoloji devlerinin geliştiricileri köşeye sıkıştırmasını da imkansız hale getirdi.

Geliştiriciler, uygulamalarındaki ödemeleri harici kaynaklardan da yapabilecekler

Güney Kore

Apple ile Google, şu ana dek geliştiricilere yalnızca kendi ödeme sistemlerini sunuyordu. Güney Kore'nin Telekomünikasyon Ticaret Yasası, bu zorunluluğu ortadan kaldırıyor. Yani Apple ve Google, artık Güney Kore'de geliştiricilerden komisyon talep edemeyecek. Ayrıca bu şirketlerin ödeme yöntemleri, artık yalnızca istenirse kullanılacak. Google da Apple da konuyla ilgili olarak hiçbir geliştiricinin önüne taş koyamayacak. Güney Kore hükümeti, ödeme yöntemleri nedeniyle mağazalardan kaldırılabilecek uygulamalarla ilgili soruşturmalar yürütecek.

Yasaya uygun davranılmaz ve suç unsuru oluşursa, Güney Koreli yetkililer harekete geçecek. Şirketler için açılacak soruşturmalarda, Güney Kore'de yapılan yıllık cironun yüzde 3'üne kadar para cezası verilebilecek. Bu sayede yasanın gerçekten de uygulanabilirliği sağlanmış olacak. Peki Google ile Apple, bu konuda neler düşünüyor?

Teknoloji devlerine göre yasa, geliştiriciler için de kullanıcılar için de risk teşkil ediyor

Google ve Apple

Apple tarafından yapılan açıklamalara göre Güney Kore'de onay gören yasa tasarısı, kullanıcıların harcama yaparken duydukları güveni azaltacak. Zira App Store üzerinden yapılan ödemeler, kullanıcıya güven veriyordu. Bu da Apple'ın Güney Kore'de kazandığı 8,55 trilyon wonluk gelirini etkileyecek. Bu gelir, en çok da App Store'a kayıtlı olan 482 bin civarı geliştiriciyi etkileyecek.

Google tarafından yapılan açıklamalarda da Apple'a benzer ifadelere yer verildi. Alınan kararın güvenlik açısından risk oluşturduğunu belirten Google yetkilileri, bu güven kaybının hem geliştirici hem de kullanıcılara zarar vereceğini açıkladılar. Alınan karardan dolaylı olarak etkilenecek olan Beyaz Saray ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı...

Adblock test (Why?)


Güney Kore'de Apple ve Google'ın 'Komisyon' Tekeli Sona Erdi - Webtekno
Read More

Instagram, doğum günü paylaşımını zorunlu hale getiriyor - Ensonhaber

Sosyal medya platformu Instagram, kullanıcıların doğum günlerini paylaşmalarını zorunlu hale getirecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Instagram, doğum günü paylaşımını zorunlu hale getiriyor

Dünyanın en popüler fotoğraf ve video paylaşım platformlarından Instagram, son zamanlarda çocuk kullanıcıların gizliliği nedeniyle oldukça eleştiriliyor.

Daha önce, Instagram'ın çocuklar için özel bir sürümü üzerinde çalıştığını belirten şirket, şimdi de doğum günü paylaşımını zorunlu hale getiriyor.

Instagram, kullanıcıların profil oluştururken doğum günü tarihi girmesine zaten izin veriyordu, ancak yeni özellikle birlikte artık bu zorunlu olacak.

Açıklamalara göre bu karar, genç kullanıcıların daha güvenli ve özel bir deneyim yaşamasını sağlamak için alındı.

DOĞUM GÜNÜNÜ PAYLAŞMAYAN HESABINA GİREMEYECEK

Facebook’ta başkan yardımcılığı yapan Pavni Diwanji'nin açıklamalarına göre, doğum gününü paylaşmayan kullanıcıların Instagram’a girişi engellenecek.

Ayrıca, henüz doğum gününü girmemiş olan kullanıcılara yapması gerekenler hakkında bildirim gönderilecek.

instagram

Diwanji'ye göre doğum günü bilgisi, genç kullanıcıların korunmasını sağlayacak ve yaşlara göre reklam gösterilmesinde ve yaş sınırı olan gönderilerin görüntülenmesinde kullanılacak.

YAPAY ZEKA, SAHTE BİLGİLERİ İNCELEYECEK

Hemen aklınıza şu soru gelebilir: Doğum tarihimi yanlış girsem Instagram nasıl anlayacak?

Şirket, doğum günü konusunda yalan söyleme ihtimali olanlar için de bir yol geliştirdi. Açıklamalara göre, bir yapay zekâ sistemi gönderileri inceleyerek kullanıcıların doğum günü hakkında yalan söyleyip söylemediğini tahmin edebilecek.

Diwanji, bu kojnu hakkında şu ifadelere yer verdi: “Gelecekte teknolojimiz, belirttiğiniz yaşta olmadığınızı anlayabilecek ve szi yaşınızı doğrulamanızı sağlayacak olan seçenekleri içeren bir menüye yönlendirecek.”

Adblock test (Why?)


Instagram, doğum günü paylaşımını zorunlu hale getiriyor - Ensonhaber
Read More

Güney Kore'de rekor harcama planı - BLOOMBERG HT - BloombergHT

Salgının ekonomik etkileriyle mücadele için geliştirilen geniş harcama planları ülkelerin gündemindeki yerini koruyor. Son haber Güney Kore'den geldi.

Güney Kore hükümeti, Başkan Moon Jae-in'in 5 yıllık görev süresinin son yıllık bütçesinde rekor bir harcama planı hazırladı. Buna göre ülkenin 2022'de 604,4 trilyon wonluk (518 milyar dolar) harcama gerçekleştirmesi öngörüldü.

Hanehalklarına yönelik pandemi desteklerini öngören iki paketin dahil edilmesiyle de harcama planında yüzde 8'i aşan yükseliş yaşanacak.

Öngörülen harcama paketinin yaklaşık üçte birlik kısmı yükselen sosyal maliyetler için harcanacak. Ülkede 2050 yılına kadar tümüyle sıfır karbon ekonomisi yaratma hedefi için de harcamalar gerçekleştirilecek. Bununla birlikte devam eden bölgesel gerginlikler dolayısıyla savunma harcamaları için de rekor bütçeden pay ayrılacak.

2022 yılında harcamaların finansmanı için 167,4 trilyon dolarlık (143,6 milyar dolar) devlet tahvili ihracı öngörüldü.

Borcun milli gelire oranı yüzde 50'yi aşacak

Rekor harcama planının ülkenin milli gelirine oranı yüzde 50,2 olacak. Güney Kore Hazine Bakanlığı'nın açıklamalarına göre bu oranın 2025 yılında yüzde 58,8'e yükselmesi öngörülüyor.

Söz konusu planla ilgili Güney Kore Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Borcumuzun milli gelirimize oranı orta vadede yüzde 50'yi aşacak. Fakat finansal pozisyonumuzu düzeltmeye başladığımızda gelecek yılın ödemeler dengesinde önemli bir düzelme bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Moon Jae-in 2017'de göreve geldiğinde ülkede borcun milli gelire oranı yüzde 40 civarındaydı. Pandemi döneminin ekonomik etkileri ile mücadele için ayrılan kaynaklar dolayısıyla bu oran zaman içerisinde yükseliş ivmesine girdi. Ülkede geçen yılın başından bu yana altı paket açıklanmıştı.

Adblock test (Why?)


Güney Kore'de rekor harcama planı - BLOOMBERG HT - BloombergHT
Read More

Apple Watch Series 7'nin yeni tasarımını gösteren görseller yayınlandı - DonanimHaber

11 Oy Ver

Apple Watch Series 7'nin piyasaya sürülmesine az bir süre kala, güncellenmiş bir tasarımla geleceği iddia edilen Apple akıllı saatlerinin yüksek kalitede render görselleri yayınlandı.

Yeni görüntüler, iPhone 12 ve iPad Pro tarzında güncellenmiş bir tasarıma ve düz kenarlara sahip bir akıllı saati gösteriyor. Tasarım değişikliklerinin, Apple Watch Series 7 kasalarında 1 mm'lik artışa neden olacağı da sızan bilgiler arasında.

Apple'ın düz tasarım anlayışı

Yani şirket 40mm ve 44mm versiyonları yerine 41mm ve 45mm saatler çıkaracak. Ancak eski kayışların yeni Apple Watch modelleriyle uyumlu olacağını da söyleyelim.

Ayrıca, boyut ve tasarım değişikliklerinin ekran alanını biraz daha artıracağı ve cihazın önceki nesillere göre daha büyük bir ekranla geleceği bildirildi.

Yani Apple Watch serisi, 6 yıllık tarihinin en büyük tasarım değişikliğini Apple Watch Series 7 ile yaşayacak diyebiliriz. Apple'ın, Eylül ortasında Apple Watch Series 7 ve iPhone 13'ü piyasaya süreceğini de hatırlatmadan geçmeyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


Apple Watch Series 7'nin yeni tasarımını gösteren görseller yayınlandı - DonanimHaber
Read More

Türkiye'de üretilen Xiaomi Redmi Note 10S'in içini açtık! - ShiftDelete.Net

Adblock test (Why?)


Türkiye'de üretilen Xiaomi Redmi Note 10S'in içini açtık! - ShiftDelete.Net
Read More

Windows 11'in Tüm Kullanıcılar İçin Yayınlanacağı Tarih Açıklandı: Windows 10 Kullanıcıları Ücretsiz Geçiş Yapabilecek - Webtekno

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Windows Insider kullanıcılarının bir süredir test ettikleri Windows 11 ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Şirketin resmi blog sayfasından yapılan açıklamalarda, Windows 10'un yerini alacak işletim sisteminin kararlı sürümünün ne zaman çıkış yapacağı resmen açıkladı. Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre Windows 11'in kararlı sürümü, 5 Ekim'de resmen kullanıma sunulacak.

Microsoft'un hazırladığı blog gönderisinde, Windows 11'in nasıl kullanılabileceği de açıklanıyor. Buna göre sistem gereksinimlerini karşılayan bilgisayarlar, 5 Ekim'de güncelleme almaya başlayacaklar. Daha önce de yapılan ücretsiz yükseltme açıklamasını tekrarlayan yetkililer, yükseltme sırasında herhangi bir ödeme yapılmayacağını belirtiyorlar. Ayrıca Microsoft'un iş birliği yaptığı teknoloji şirketleri de yine 5 Ekim itibarıyla Windows 11'le kutudan çıkan bilgisayarlarını perakende satış kanalları aracılığıyla piyasaya sürecekler.

"Bugüne kadarki en iyi Windows deneyimi"

Windows 11

Microsoft, Windows 11 için hazırladığı blog gönderisinde yeni işletim sisteminin bazı özelliklerine değiniyor. Windows 11'in en iyi Windows deneyimini sunacağını söyleyen şirket, yeni tasarıma, seslere, Başlat Menüsü'ne, Görev Çubuğu'na, Microsoft 365 ve Teams gibi uygulamalar ile yapay zekaya dem vuruyor. Öte yandan, grafik kalitesine de değinen Microsoft, Windows 11'in DirectX 12 Ultimate ve Auto HDR gibi yeni nesil görünüm özelliklerinin işletim sistemine entegre olduğundan bahsediyor.

Blog gönderisi, Windows 11'in test edilmesini sağlayan Windows Insider topluluğuna ayrı bir parantez açıyor. Windows 11'in Insider sürümünün bugüne dek görülmemiş bir ilgiyle karşılandığından ve sayısız geri bildirim aldıklarını ifade eden Microsoft yetkilileri, mükemmel bir topluluğa sahip olduklarını ve enerjisini ve coşkusunu takdir ettiklerini söylüyorlar.

Bu arada; Microsoft tarafından yapılan açıklama, Windows 11 ile ilgili yeni bir ISO dosyası ya da yükseltme imkanı sunmuyor. Daha önce de belirttiğimiz gibi; işletim sisteminin kararlı sürümü 5 Ekim'de yayınlanacak ve o tarihe kadar bu işletim sistemini yalnızca Windows Insider programı aracılığıyla kullanabileceğinizi yeniden hatırlatmış olalım...

Adblock test (Why?)


Windows 11'in Tüm Kullanıcılar İçin Yayınlanacağı Tarih Açıklandı: Windows 10 Kullanıcıları Ücretsiz Geçiş Yapabilecek - Webtekno
Read More

Galaxy S22’nin, seri üretim ve çıkış tarihi sızdırıldı! - ShiftDelete.Net

Samsung’un yeni nesil amiral gemisi telefonları için hazırlıkları sürüyor. Bu yılın başlarında Snapdragon 888 ve Exynos 2100 işlemcili Galaxy S21 serisiyle karşımıza çıkan üretici, şimdi ise Galaxy S22 serisi için kolları sıvadı.

Önümüzdeki yılın amiral gemisi modelleri arasında yer alacak olan Galaxy S22 serisi, artık tanıtım tarihine doğru adım adım ilerliyor. Cihaz hakkında teknik özelliklerle ilgili ayrıntılar her geçen gün ortaya çıkarken, bu kez de seri üretim ve tanıtım tarihini ortaya koyan yeni bir sızıntı daha gündeme geldi.

Samsung, Eylül 2021 güvenlik yamasını şimdiden yayınlamaya başladı

Samsung, Eylül 2021 güvenlik yamasını şimdiden yayınlamaya başladı

Samsung güncellemelerde hız kesmiyor. Şirket, bu kez de Eylül güvenlik yamasını herkesten önce Galaxy S2O FE modeline sundu.

Galaxy S22 ailesi, Kasım ayında seri üretime geçecek ve Ocak ayında piyasaya sürülecek

Yabancı basında çıkan haberlere göre Güney Koreli üretici, yeni amiral gemisi Galaxy S22 ailesini Kasım ayında seri üretime geçirecek, bunun akabinde ise Ocak ayında resmi olarak tanıtımını gerçekleştirecek.

Bilindiği üzere Galaxy S serisi akıllı telefonlar, her zaman olduğu gibi Qualcomm’un en yeni ve en güçlü yonga setlerini kullanmaktadır. Bu, S22 serisinde de yine devam edecek. Samsung bazı pazarlarda Qualcomm Snapdragon 898 yonga setine yer verecek.

Ancak Koreli dev belirlediği pazarlarda yine kendi geliştirdiği Exynos yonga setini de tercih edecek. AMD GPU ile entegre olacağı öne sürülen Exynos 2200, Galaxy S22 serisinin bazı modellerine güç verecek.

Samsun’un AMD GPU’lu Exynos 2200 yonga seti; PlayStation 5, Xbox Series X ve AMD Radeon RX ekran kartlarında kullanılan RNDA2 grafik mikro mimarisini kullanacak.

Adblock test (Why?)


Galaxy S22’nin, seri üretim ve çıkış tarihi sızdırıldı! - ShiftDelete.Net
Read More

Harvard Üniversitesi: Kara delikler tüm galaksiyi yok edebilir - Sözcü

Harvard Üniversitesi'nde görevli bilim insanları tarafından yapılan son araştırma, Dünya'yı bekleyen yeni bir tehlikeyi ortaya çıkardı. Buna göre, kara delikler Dünya'nın sonunu getirebilir...

Harvard Üniversitesi: Kara delikler tüm galaksiyi yok edebilir

ABD’nin köklü eğitim kurumlarından Harvard Üniversitesi’nde araştırmacılar, galaksinin milyarlarca yıllık evrimini ve kara deliklerin oluşum hareketlerini simüle etti.

Buna göre, küresel ısınma, depremler, yangınlar ve çevre kirliliği gibi faktörlerin adım adım felakete sürüklediği Dünyamız, bu sefer başka bir felaketle karşı karşıya. Harvard Üniversitesi’nde görevli uzmanlar, kara deliklerin yer aldığı  ev sahibi gökadaların, tipik olarak daha büyük olan başka bir gökada ile çarpıştığında ve deliği merkez noktasından vurduğunda oldukça yıkıcı hale geldiğini buldular.

KARA DELİKLER GÜNEŞTEN DAHA AĞIR OLABİLİR

Uzmanlar, ayrıca galaksilerin büyüklüklerine göre kara delik ürettiklerini ortaya çıkardı.

Araştırmayı yürüten ekipte bulunan astrofizikçi Angelo Ricarte,  “Galaksimizde birçok süper kütleli kara delik var. Dünya’nın yakın zamanda bu kara deliklerden biriyle karşılaşma ihtimali ne kadar az gibi görünse de bu ihtimal sıfır değil.” dedi.

Ricarte, yıldızların çöküşünden oluşan kara deliklerin güneşten bile milyonlarca kat ağır olabileceğini vurguladı.

Bununla birlikte, süper kütleli kara delikler genellikle galaksilerin kalbinde yer alıyor ve dönen gaz, toz, yıldızlar, gezegenler ve etraflarındaki diğer cisimler için çapa görevi görüyor. Samanyolu galaksisi ise Sagittarius A adlı bir kara deliğin etrafında dönüyor.

Yapay zekâ ile binlerce galaksiyi saniyeler içinde sınıflandırıyorlar İlginizi Çekebilir Yapay zekâ ile binlerce galaksiyi saniyeler içinde sınıflandırıyorlar Grönland'da rekor erime, gezegen alarm veriyor İlginizi Çekebilir Grönland'da rekor erime, gezegen alarm veriyor

Adblock test (Why?)


Harvard Üniversitesi: Kara delikler tüm galaksiyi yok edebilir - Sözcü
Read More

Instagram'dan yeni karar: “Doğum günü bilgisi zorunluluğu” - Cumhuriyet

Küçük yaştaki kullanıcıları için çeşitli adımlar atan Instagram, bu konuyla da ilgili olarak yeni bir kararını açıkladı. Aldığı yeni kararı duyuran sosyal medya platformu, kullanıcıların doğum günlerini profillerine girmesini zorunlu kılacak. Gönderilecek bildirimlerle kullanıcıları bilgi vermeye zorlayacak platform, doğum gününü girmeyen kullanıcıların hesaplarını kilitleyecek.

Instagram, verdiği bu kararın bazı nedenleri olduğunu ifade etti. Bu nedenlerden ilki, daha kişisel bir deneyim sunmak. Örneğin 18 yaşından küçük bir kullanıcı için reklamveren seçenekleri kısıtlanmış olacak. Bu sayede yaş grubuna uygun reklamlar gösterilecek. Aynı zamanda kullanıcılar, hassas içerikler konusunda da eskisine göre daha sağlıklı bir deneyim yaşayacaklar. Instagram, bu durumun kendileri için avantaj olduğunu, yaş gruplarına göre yeni güvenlik araçları oluşturulacağını belirtti.

YANLIŞ BİLGİ İÇİN YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİ

Instagram, resmi internet sitesinde yayınladığı bir blog gönderisinde kullanıcıların yanlış bilgi vermesini de engelleyeceğini ifade eden bir duyuru yaptı. Şirket, kullanıcılarla ilgili bazı göstergeleri kullanarak, yaş tahmininde bulunabilen yeni bir yapay zeka oluşturulduğundan bahsetti. Yapay zekanın tahmini ile verilen bilgi arasında bir uyumsuzluk varsa; Instagram bu durumdan haberdar olarak kullanıcıyı uyaracak. Hatta oluşabilecek yanlışlıkları önlemek için kullanıcıların gerçek doğum gününü kanıtlamasını sağlayacak bazı seçenekler bile sunulacak.

Instagram, doğum günü ekleme koşulunun ne zaman geleceğine dair herhangi bir açıklamada bulunmadı. Fakat beklentiler, kullanıcıların en kısa sürede bildirim almaya başlayacakları yönünde. Instagram’ın aldığı karar, platformda yeni bir dönemin başlayabileceğine işaret ediyor.

Adblock test (Why?)


Instagram'dan yeni karar: “Doğum günü bilgisi zorunluluğu” - Cumhuriyet
Read More

Bloomberg duyurdu: Apple’dan uydu hamlesi - Sözcü

Apple'ın yeni telefonlarında uydu teknolojisini kullanmaya hazırlandığı öne sürüldü.

Bloomberg duyurdu: Apple’dan uydu hamlesi

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg, Apple’ın yeni iPhone modelleri için uydu özelliği getirme hazırlığı içerisinde olduğunu aktardı.

Haberde, telefonun çekmediği bölgelerde iPhone kullanıcılarına bölgedeki kazalar ve acil durumlar ile ilgili mesaj formatında bildirim gönderileceği belirtildi.

Apple’ın yıllardır bu teknoloji üzerinde çalıştığı ve kullanıcılarına iki farklı şekilde hizmet vereceği belirtildi. İlk uygulamaya, “Uydudan Acil Durum Mesajı” denileceği belirtilirken telefonun ve internetin çekmediği bölgelerde kullanıcılara acil durum hizmetleri ve iletişim bilgilerinin uydu ile gönderileceği kaydedildi. Mesajlar uygulamasına entegre edilecek bu uygulama SMS ve iMessage özelliklerinin yanında konumlanacak. Bu mesajların yeşil ya da mavi değil gri olarak görüleceği kaydedildi.

Apple içinde Stewie olarak da bilinen uydu aracılığıyla mesajlaşma sisteminde mesajların uzunluğunun kısa olacağı kaydedildi.

iPhone kullanıcılarına sunulan bir diğer özellik ise bölgedeki uçak kazası, yangın gibi büyük felaket ve kazaları uydu aracılığıyla bilgilendirilmesi. Bu özellik sayesinde kullanıcıların güvende olmalarının isteneceği de belirtildi.
Apple'dan çocuk istismarı için önlem: 2019'dan beri iCloud Mail'i tarıyor İlginizi Çekebilir Apple'dan çocuk istismarı için önlem: 2019'dan beri iCloud Mail'i tarıyor

Apple'dan kötü haber: Çip krizi iPhone'u da etkileyecek İlginizi Çekebilir Apple'dan kötü haber: Çip krizi iPhone'u da etkileyecek Çekya'da aşı olana iPhone telefon verilecek İlginizi Çekebilir Çekya'da aşı olana iPhone telefon verilecek

Adblock test (Why?)


Bloomberg duyurdu: Apple’dan uydu hamlesi - Sözcü
Read More

Rus kozmonotlar Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yeni çatlaklar keşfetti - NTV

Bununla birlikte Solovyov, çatlakların herhangi bir hava sızıntısına neden olup olmadığını söylemedi,ancak, ISS’deki ekipmanlarının çoğunun yaşlanmaya başladığını aktardı. Ayrıca, istasyonda 2025'ten sonra bir kırık ekipmanlardan oluşan bir "hurda çığının" oluşabileceği konusunda uyardı.

Adblock test (Why?)


Rus kozmonotlar Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yeni çatlaklar keşfetti - NTV
Read More

Monday, August 30, 2021

Bu Mecraya Yeni Girenlerin Öğrenmekte Zorlandığı Roleplay Terimleri - Webtekno

Uzun zamandır hayatımızda olan roleplay oyunları, herkesin ilgisini çekmese de bambaşka bir hayata geçiş yaptığınız, oluşturduğunuz karakterin kimliğine büründüğünüz ve ona göre yaşadığınız oyunlardır. Bunun en iyi örneklerinden birisi MTA, bir diğeri ise günümüzde daha çok bilinen FiveM, yani GTA 5’tir.

Tabii rol yapmak o kadar da basit bir şey değil zira kaliteli rol çevirerek iyi zaman geçirmek için kaliteli sunucularda oynamak gerekiyor. Kaliteli sunucularda oynayabilmek için de birçok kurala uymanız gerekiyor. Bu kurallar içerisinde belli başlı roleplay terimleri de bulunuyor. Dilerseniz gelin, neymiş bu roleplay ve bilinmesi gereken roleplay terimleri birlikte göz atalım.

Roleplay nedir?

GTA 5 roleplay

Roleplay, yazının başında da bahsettiğimiz gibi aslında bambaşka bir hayata geçiş yapmak ve oluşturduğumuz karakteri oynamaktır. Roleplay oyunlarını oynarken yani rol yaparken gerçek kişiliğimizden tamamen arınırız. Yani bu tarz oyunlarda oluşturduğumuz karakterin kişiliğini benimsemek esastır.

Gerçek hayatınızda çok zeki, fazlasıyla pratik ve güçlü olabilirsiniz ancak oynayacağınız karakter beceriksiz, sürekli başını belaya sokan, korkak bir kişiliğe sahip olabilir. Aynı şekilde Latin, Rus, İtalyan veya Afroamerikan bir karakter de oluşturabilirsiniz. Burada asıl önemli nokta, oynayacağınız karakteri benimseyebilecek olmanız. Yani eğer çete üyesi olan ‘serseri’ bir karakter oluşturacaksanız, rolde bunu yaşatabilmeniz gerekli.

Roleplay terimleri

  • Fail-RP
  • Non-RP Driving
  • Powergaming (PG)
  • Metagaming (MG)
  • IC-OOC Mixing
  • Random Death Match (RDM)
  • Vehicle Death Match (VDM)
  • Role Check
  • Bug Abuse
  • Combat Log
  • New Life Rule
  • Revenge Kill
  • GhostRP
  • Cop Bait
  • Ninja Jacking
  • Force RP
  • Retarded RP
  • Everything Isn’t Your Gun
  • Gun Out of Ass
  • Bunnyhopping
  • In Character (IC)
  • Out of Character (OOC)
  • Fear RP

FiveM Roleplay

Fail-RP

Fail-RP, aslında adından da anlaşılabileceği üzere roleplaye uymayan ve roleplay esnasında yapılmaması gereken şeylere verilen isimdir. Rol içerisinde yapılamayacak olan hareketler yaparak rolü bozmak ve aykırı davranmaktır.

Non-RP Driving

Gerçek hayatta süremeyeceğiniz gibi araba sürerek akla mantığa uymayacak hareketler yapmaktır. Bunlara örnek olarak spor arabayla dağa çıkmak, metrelerce yükseklikteki binadan uçarak yere inmek veya lastikleri patlamış araçla kilometrelerce yol kat etmek gösterilebilir.

Powergaming (PG)

Non-RP Driving kuralının normal rol yaparken geçerli olan hali de powergaming diyebiliriz. Gerçek hayatta hiçbir şekilde yapamayacağınız şeyleri sırf oyun diye rolde yapmaya powergaming denir. Tek elle iki tonluk araba kaldırmaya çalışmak gibi imkansıza yakın hareketler yapmak powergaminge girer.

Metagaming (MG)

Rol içerisinde öğrenmediğiniz, oyun dışı edindiğiniz bir bilgiyi rolde kullanmak metagaming veya dillere yer etmiş şekliyle ‘meta yapmaktır‘. Oyun dışında plan yaparak rol içine bu planı yansıtmak da aynı karakterinizin bilmediği bir şeyi rolde biliyormuşcasına davranmak gibi yasaktır. Basitçe özetlemek gerekirse, rol içerisinde saldırıya uğrayan veya ölen bir arkadaşınız size Discord gibi platformlardan ‘Şu konumdayım, gel beni kurtar’ gibi bir mesaj attığında onu IC olarak bilmediğiniz için yardıma gidemezsiniz.

IC-OOC Mixing

Mixing’in iki türü vardır. Birincisi, rolleri karıştırmaktır (Doktorken mafya rolü yapmak gibi saçma sapan roller buna örnektir). İkincisi ise IC ve OOC’yi birbirine karıştırmaktır. Roldeki karakterinizde olmayan bir şeyi kendinizden ekleyemezsiniz. Aynı zamanda oyun içerisinde olan bir şeyi de rol dışına taşımamalısınız. Yani oyunda olan bir durum yüzünden kimseyle gerçek hayatınızda kavga edemez, ona karşı kinlenemezsiniz.

Random Death Match (RDM)

Roleplayin en can alıcı noktalarından biri olan Random Death Match yani RDM fazlasıyla can sıkıcı olabiliyor. RDM, basitçe anlatmak gerekirse rolsüz bir biçimde diğer oyunculara rastgele zarar vermektir. Rolsel olarak mantıklı bir sebebi olmadıkça karşınızdaki kişilere zarar veremezsiniz.

Vehicle Death Match (VDM)

Aynı Random Death Match’te olduğu gibi Vehicle Death Match de rolsüz olarak birilerine zarar vermek olarak açıklanabilir ancak bu sefer işin içine araçlar giriyor. Kasıtlı olarak başkalarına araba ile zarar vermek VDM’e girer. Yanlışlıkla kaza yaparak birilerine araçla çarpmak VDM’e dahil değildir.

Role Check

Role check, rol sorgulamak olarak Türkçeye çevrilebilir. Burada rol sorgulamak olarak bahsedilen şey, rol içerisinde birine rol dışı olarak kural anlatmak olarak açıklanabilir. Tekeri patlak birine ‘Hop sen bu arabayı nasıl sürüyosun?’ gibi şeyler söylemek rol sorgulamaya girer.

Bug Abuse

Bug abuse, adından da anlaşılabileceği üzere bug kullanarak rolsel üstünlük elde etmek veya karakterinize bug kullanarak çıkar sağlamak olarak açıklanabilir. Oyun açıklarını karakterlerin yararına kullanmak kural ihlalidir.

Combat Log

Devam eden aktif bir rol varken rolden bilerek/isteyerek çıkmak Combat Log olarak adlandırılan kural ihlalidir. Eğer bağlantı koptuysa ve oyuna geri girilebiliyorsa oyuna girilmeli ve rol yapan kişiyle iletişime geçip tekrar role devam edilmelidir. Aksi takdirde rol yapmayı reddetmiş olursunuz ve bunun cezası genel olarak roleplay sunucularında ağırdır.

New Life Rule

Eğer bir bölgede öldürüldüyseniz, aynı bölgeye sunucu yönetimi tarafından belirlenen bir süre boyunca gidemezsiniz (Bu süre genellikle 30 dakikadır). Eğer bunu yaparsanız kural ihlali yapmış olursunuz.

Revenge Kill

Rolsel olarak öldükten ve hastaneden çıktıktan sonra geri dönüp çatışmaya katılmak veya sizi öldüren kişiden ‘intikam almaya çalışmak’ revenge killinge girer. Kurallar gereği öldükten sonra son 30 dakikayı hatırlamıyor gibi davranmak gerekir, dolayısıyla sizi öldüren kişiye kinlenip o kişiyi öldürmeye veya darp etmeye kalkamazsınız.

GhostRP

Rolde gerçekleşmemiş bir olayı olmuş gibi gösterip bunun üzerine rol çevirmektir. Rolü yapılmamış bir olayı var gibi anlatmak, bunu karakterin çıkarları için kullanmak kural ihlaline girer.

Cop Bait

Gerçek hayatta sırf polisler sizi kovalasın diye onların önüne gidip lastik yakamaz, onların önünde drift atamaz veya silah çekemezsiniz, değil mi? Eğer bunu rolde yapmaya kalkarsanız cop bait kural ihlalinden ceza alabilirsiniz.

Ninja Jacking

Rolsüz bir biçimde araba çalmak Ninja Jacking olarak adlandırılır. Role girmeden durduk yere araba çalarak diğer oyuncuları rahatsız etmek kural ihlalidir.

Force RP

Başka bir oyuncuyu girmek istemediği rollere girmeye zorlamak Force RP’dir ve kural ihlalidir. Bir rol yaparken kendi eğlenceniz kadar karşınızdaki oyuncunun eğlenmesini de önemsemek zorundasınız. Dolayısıyla rol yaparken karşınızdaki kişiye yapılacak rolleri seçebilme hakkı tanımak gerekir.

Retarded RP

Sebepsiz, akla mantığa uymayan saçma sapan hareketler ve roller yapmak Retarded RP’ye girer. Gerçek hayatta gerçekleştirilemeyecek olayların oyuna yansıtılması da buna dahildir.

Everything Isn’t Your Gun

Gerçek hayatta biriyle kavga ettiğinizde nasıl ki hemen en yakın kesici veya delici alete koşmuyorsanız, rolde de bunu uygulamalısınız. Eğer bir sözlü tartışma içindeyseniz, bu tarz küçük olaylarda ‘trash talk’ denilen sözlü atışmaya devam edebilirsiniz. Olaylar biraz daha büyüdüğünde ise yakın mesafe aletleri kullanılmalıdır. Roller daha uzun süre devam ederse ve artık çatışma kaçınılmazsa son çare olarak silah kullanılmalıdır.

Gun Out of A*s (GOOA)

Bir silah taşıyorsanız onun boyutuna göre hareket etmelisiniz. Çantanız yokken sopa çıkarmak veya belinizden pompalı tüfek gibi ağır silahlar çıkarmak gibi hareketler GOOA rol ihlaline girer.

Bunny Hopping

Bunny Hopping CS:GO gibi oyunlardan da hatırlayabileceğiniz üzere sürekli olarak zıplayarak ilerlemek olarak açıklanabilir. Gerçek hayatta bir yerden bir yere giderken sürekli zıplamak akıl kârı bir iş değildir, dolayısıyla bunu rolde de yapmamak gerekir.

In Character (IC)

Rolde oluşturduğunuz ve rol içerisinde oynadığınız karakterinize ve karakterinizle alakalı şeyler IC olarak adlandırılır. IC olayların gerçek hayatla bağları kopuktur ve alakaları yoktur.

Out of Character (OOC)

Karakter ve rol dışı olayları kapsayan kısım da OOC olarak adlandırılır. Yani roldeki karakterleri oynayan gerçek hayattaki kişiler ve rol dışı olaylar OOC’ye girer.

Fear RP

Rol esnasında karakterinizin korkması gereken yerlerde korku rolü yapmanız gerekmektedir. 10 kişilik bir çetenin sizi kaçırıp başınıza silah dayadığını düşünün. Bu tarz bir olayda onlara karşı diklenemezsiniz çünkü o sırada aşırı derecede korkarsınız. Bunu rolde yapmamak kural ihlalidir.

Sizin için kaliteli rol yapabilmek için bilinmesi gereken roleplay terimlerini derledik. Aklınıza gelen ve yazımızda bulunmayan farklı terimler varsa bunları yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Adblock test (Why?)


Bu Mecraya Yeni Girenlerin Öğrenmekte Zorlandığı Roleplay Terimleri - Webtekno
Read More

SpaceX uzaya avokado ve dondurma taşıdı - YeniÇağ

ABD’li uzay şirketi SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ikmal yapacak ve içinde bazı gıda maddelerinin bulunduğu mekiğini uzaya fırlattığını açıkladı.

NTV’de yer alan habere göre, Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen sevkiyatta, karıncaların ve avokadoların olduğu belirtilirken, Dragon isimli kapsülün uzay istasyonundaki yedi astronot için 2 kilo 170 kilogram gramdan fazla limon ve dondurma dahil taze yiyecekler taşıdığı aktarıldı.

Bugün ulaşacağı açıklanan kapsülün Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in NASA için on yıl içerisinde taşıdığı 23’üncü kapsül olduğu bildirildi.

NASA'nın Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan Falcon roketi Dragon kapsülünün SpaceX'in "A Shortfall of Gravitas" adlı en yeni okyanus platformuna dik olarak giriş yaptığı aktarıldı.

SpaceX'in kurucusu Elon Musk ise kapsül gemilerine son dönemin ünlü bilim kurgu yazarı Iain Banks'e ve onun Kültür serisine atıfta bulunması dikkat çekti.

Saatte 7 bin 300 kilometre hıza ulaşan kapsül ile ilgili açıklama yapan NASA, Dragon kargo gemisinin 29 Ağustos Pazartesi günü TSİ 18.00’de uzay istasyonuna yanaşmasının planlandığını söyledi.

Adblock test (Why?)


SpaceX uzaya avokado ve dondurma taşıdı - YeniÇağ
Read More

Türkiye'de ilk! Xiaomi'nin ekran altı kameralı Mi Mix 4 modeli elimizde! - ShiftDelete.Net

Adblock test (Why?)


Türkiye'de ilk! Xiaomi'nin ekran altı kameralı Mi Mix 4 modeli elimizde! - ShiftDelete.Net
Read More

Yılın En İddialı Fiyat/Performans Telefonlarından Olması Muhtemel Samsung Galaxy S21 FE'nin Lansman Tarihi Ortaya Çıktı - Webtekno

Geçtiğimiz hafta sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde; Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un merakla beklenen uygun fiyatlı amiral gemisi telefonu Galaxy S21 FE'nin bazı teknik özelliklerinin resmi olarak yayınlandığından bahsetmiştik. Şimdi bu telefonla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bir Samsung çalışanı ile iletişime geçen Mauri QHD isimli sızıntı kaynağı, Samsung'un aklındaki lansman tarihini resmen ortaya çıkardı.

Samsung, özellikle de son birkaç yıldır piyasaya sürdüğü "Fan Edition" amiral gemileriyle dikkat çekiyor. Üst düzey amiral gemilerinin özellikleri kırpılmış versiyonu olarak karşımıza çıkan telefonlar, rekabetçi fiyatlarıyla da çok satmayı başarıyorlar. Gelen son haberler ise Galaxy S21 FE ile tanışmak için uzun bir süre beklemeyeceğimizi gözler önüne seriyor.

Samsung Galaxy S21 FE, 8 Eylül'de tanıtılacak

Samsung Galaxy S21 FE

Mauri QHD'nin iletişime geçtiği Samsung çalışanına göre teknoloji devi, 8 Eylül Çarşamba günü bir lansman etkinliği gerçekleştirecek. Bu etkinlik kapsamında da Galaxy S21 FE resmen tanıtılacak. Bu tarih, kimilerimiz için fazla erken olsa da iddiayı destekleyen birkaç gelişme var. Peki Samsung, neden 8 Eylül'de bir lansman gerçekleştirsin ki?

Samsung Galaxy S21 FE, geçtiğimiz hafta Google Play Console'a resmen eklendi. Ayrıca Bluetooth SIG de bu telefonu listelemeye başladı. Samsung'un yaklaşan telefonu, ABD Federal İletişim Kurulu (FCC) onayını ise zaten haziranda almıştı. Tüm bunlara ek olarak Galaxy S20 FE'nin eylül ayının ortasında piyasaya sürülmesi, Galaxy S21 FE için 8 Eylül'ü ön plana çıkarıyor.

Adblock test (Why?)


Yılın En İddialı Fiyat/Performans Telefonlarından Olması Muhtemel Samsung Galaxy S21 FE'nin Lansman Tarihi Ortaya Çıktı - Webtekno
Read More

Yeni PS5 modelinin hafif olma sebebi ortaya çıktı: Soğutma daha küçük - DonanimHaber

5 Oy Ver

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde PlayStation 5'in diskli sürümü için yeni bir model sessiz bir şekilde satışa çıktı. Yeni modelde iki temel farklılık bulunuyordu. Bunlardan ilki stand bağlantı noktasının artık elle yaplabilecek olması, ikincisi ise 300 gram daha hafif olması. Bu hafifliğin sebebi başlangıçta bilinmiyordu ancak sonunda ortaya çıktı.

Soğutucu Küçülmüş

Ürünün bazı bölgelerde satışa çıkmasının ardından YouTuber Austin Evans, yeni modeli almayı başarmış. Aldıktan sonra ise konsolu söktüğü ve içini incelediği bir video paylaştı. Bu video sayesinde de öğreniyoruz ki konsolun daha hafif olmasındaki temel sebep soğutucunun küçülmüş olması. 

Soğutma tarafında yapılan değişikliğin birkaç farklı sebebi olablir. Yakın zamanda gelmesi beklenen harici depolama desteği ile konsolun daha fazla soğutmaya ihtiyaç duyacağı biliniyor. Bu yüzden soğutucuda daha farklı bir yola gidilmiş olabilir. Elbette burada maliyetten de biraz kısılmak istenmiş gibi duruyor. 

Konsolun çıkışından sonra bakır fiyatlarındaki artış Sony'i soğutma konusunda daha farklı ve net bir çözüme mecbur bırakmış olabilir. Soğutucunun küçülmesi elbette ısı artacak anlamına gelmiyor ancak Austin Evans'ın yaptığı testlere göre PlayStation 5 yaklaşık 3 derece daha sıcak oluyor. Austin Evans'ın videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


Yeni PS5 modelinin hafif olma sebebi ortaya çıktı: Soğutma daha küçük - DonanimHaber
Read More

WhatsApp Son Kararını Verdi: Yeni Kullanım Koşulları İsteğe Bağlı Olacak - Webtekno

WhatsApp, 2021 yılının başında çok tartışılan yeni gizlilik politikaları ile gündemin merkezine oturmuştu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcılar, yeni gizlilik politikaları ile verilerini Facebook ile paylaşmak zorunda kalacaklardı. Türkiye dahil pek çok ülkede büyük tartışmalar yaratan karar, gelen baskılar neticesinde ertelendi. Hatta bu konu, bir süredir de gündemden düşmüş durumda.

WhatsApp'ın kodlarında araştırmalar yaparak yeni özellikleri önceden duyurmasıyla bilinen WABetaInfo, konuyla ilgili yeni bir gelişmenin olduğunu açıkladı. WhatsApp kodlarında yapılan yeni bir keşiften bahseden WABetaInfo, gizlilik politikasının hem bireysel kullanıcılar hem de işletme hesapları için isteğe bağlı olacağının kesinleşeceğini ifade ediyor. İddiaya göre WhatsApp, çok yakın bir gelecekte aldığı kararı tüm dünyaya duyuracak.

WhatsApp'ın politika güncellemesi işte böyle görünecek

WhatsApp

WhatsApp tarafından yapılan açıklamalarda, politikaları onaylamayan kullanıcıların hesaplarına kısıtlama getirileceği ifade edilmişti. Ancak yaşanan gelişmeler, bu kısıtlama kararından da tamamen dönüldüğünü gözler önüne seriyor. Özellikle de işletme hesapları, alınan yeni kararla rahat bir nefes alacaklar. Çünkü WABetaInfo'ya göre kullanıcılar, yeni politikaları onaylamasalar bile hiçbir kısıtlama ile karşılaşmayacaklar.

WhatsApp, alınan yeni karara ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Ancak WABetaInfo, yeni kararın birkaç sürüm güncellemesi sonrasında kullanıcılara ulaşacağını söylüyor. Bu sayede kullanıcılar, politika güncellemesini reddetseler bile herhangi bir kısıtlama yaşamayacaklar. WhatsApp'ın aldığı bu kararı, krizin sona erdiği şeklinde yorumlayabiliriz.

Adblock test (Why?)


WhatsApp Son Kararını Verdi: Yeni Kullanım Koşulları İsteğe Bağlı Olacak - Webtekno
Read More

SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na avokado, limon ve dondurma gönderdi - NTV

Elon Musk'ın uzay teknolojisi alanında faaliyet gösteren şirketi SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ikmal yapacak ve içinde bazı gıda maddelerinin bulunduğu mekiğini uzaya fırlattı.

Yaklaşık 2,17 ton deney malzemesi ve donanım taşıyan Dragon kargo mekiği, Falcon roketiyle Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatıldı.

Uzaya gönderilen malzemeler arasında avokado, limon ve dondurma ile deney amaçlı kullanılacak karıncalar ve tuzlu su karidesleri de yer aldı.

Ayrıca, uydu ve onarım işlerinde kullanılmak üzere Japon şirketi Gitai Inc. tarafından üretilen bir robotik kol da uzaya gönderildi.

Kargo mekiğinin pazartesi günü istasyona ulaşması bekleniyor.

İkmal seferi, SpaceX'in ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) adına gerçekleştirdiği 23'üncü sefer olacak.

Adblock test (Why?)


SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na avokado, limon ve dondurma gönderdi - NTV
Read More

iPhone 13, ünlü Apple dizisinde göründü! İşte o sahne - ShiftDelete.Net

Apple TV+ platformunda yayınlanan ünlü komedi dizisi Ted Lasso, son bölümü ile tüm gözleri üzerine çekti. Dizinin bir sahnesinde, merakla beklenen iPhone 13 modeli ilk defa kameralara yansıdı.

Başrolünü Jason Sudeikis ve Hannah Waddingham‘ın paylaştığı dizi, başarılı geçen ilk sezonunun ardından 23 Temmuz’da 12 bölümden oluşacak ikinci sezonuyla hayranları karşısına çıktı. Şimdiden 3. sezon onayı alan yapım, son yapılan pazarlama hamlesiyle Apple‘ı gündeme taşıdı.

iPhone 13, Ted Lasso dizisine misafir oldu!

Brett Goldstein tarafından yazılıp Erica Dunton imzasıyla çekilen Signal adlı bölümde izleyicilere büyük bir sürpriz vardı. Ted Lasso karakterinin de içinde yer aldığı bir yemek sahnesinde, seyirciler çentiksiz bir iPhone 13 ile karşılaştı. Cihaz, aynı bölümde tam iki kez kameralara göründü.

Apple cihazlarında çentik tasarımını ilk olarak iPhone X modelinde görmüştük. Ancak ortaya çıkan sızıntılar, şirketin yeni iPhone’larda çentiği küçülteceğini ileri sürüyor. Ted Lasso’da görünen, her ne kadar şirketin çentiği komple kaldırdığı yönünde olsa da post prodüksiyon aşamasında ufak boyutlu çentiğin silindiği iddia ediliyor.

Ted Lasso, bir başka sahnesinde ise bizlere iPhone 13 cihazının arkasını gösteriyor. Dikey olarak yerleştirilen kamera kurulumu, kameralara yansıyan modelin, serinin standart versiyonu olduğu ipuçlarını veriyor.

Peki ya gerçekten o telefon, iPhone 13 mü?

Ted Lasso hayranları sosyal medyada bu fikre oldukça inansa da sahnede yer alan cihaz gerçekten iPhone 13 olmayabilir. Cihazın arkadan görüntüsü, bizlere iPhone 12‘yi çağrıştırıyor. Ön taraftan alınan görüntüyse, yine aynı cihazın makyajlanmış ve çentiği kaldırılmış hali olarak yorumlanıyor.

SDNShiftdelete.net

Öte taraftan yine de yeni iPhone lansmanına bu kadar az zaman kalmışken; Apple’ın böylesi bir PR çalışması yürütmek isteyebileceği kayda değer bir iddia olarak değerlendiriliyor. Ayrıca hatırlatma yapmak gerekirse, ilk iPad modeli Nisan 2010 tarihinde piyasaya sürülmeden birkaç gün önce, Modern Family dizisinde görünmüştü. Yapımın 1. sezon 19. bölümünde yapılan bu pazarlama çalışması için Apple, dizi yapımcılarına hiçbir ödeme yapmamış ve karşılıklı bir anlaşma sağlanmıştı.

Peki ya siz Ted Lasso dizisindeki iPhone 13 olduğu iddia edilen o cihazla ilgili neler düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle yorumlar bölümünden paylaşmayı unutmayın!

Adblock test (Why?)


iPhone 13, ünlü Apple dizisinde göründü! İşte o sahne - ShiftDelete.Net
Read More

WD'den sonra Samsung'un da, gizlice SSD'leri değiştirdiği ortaya çıktı - DonanimHaber

1 Oy Ver

Çinli bir Youtube kanalı tarafından test edilen Samsung 970 Evo Plus'ın, farklı kontrolcü ve seri numarasına sahip olduğu ortaya çıktı. Orjinal modelde bulunan Phoenix yerine Elpis marka kontrolcü kullanılan SSD, CrystalDiskMark programında eski modele yakın sonuçlar gösteriyor ancak, büyük dosya transferinde hız sonuçları farklılık gösteriyor.

Önbellek artışı ile yakın sonuçlar elde ediliyor

200 GB kopyalama işleminde 1,8 GB/sn aktarım hızı sunan orjinal sürücü, 40 GB transfer sonrasında 1,5 GB/sn hızlara düşerken, yeni sürücüde bu hızlar 2,6 GB/sn olarak görülüyor ve 115 GB aşıldığında 0,8 GB/sn gibi düşük hızlara düşüyor. Performans sonuçlarına göre, daha yavaş denetleyici kullanımını telafi etmek için SLC önbelleğinde üç kat artışa giden şirket, bu artış ile iki kontrolcünün eşit zaman içinde transfer yapabilmesini sağlıyor.

İki kontrolcü, eşit zamanda dosya transferini tamamlasa da orjinal sürücü, transfer işleminde 80 derece sıcaklığa ulaşırken, yeni sürücünün 20 derece daha fazla ısındığı görüldü. Geçtiğimiz günlerde gizlice bellek değişikliğine giden WD’den sonra Samsung'un da habersiz bir şekilde kontrolcü değiştirmesi, kullanıcılar tarafından büyük tepki alabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


WD'den sonra Samsung'un da, gizlice SSD'leri değiştirdiği ortaya çıktı - DonanimHaber
Read More

NVIDIA Acımıyor: Gerçek Bir Canavar Olacak RTX 3090 Super Ekran Kartı Geliyor - Webtekno

Son yıllarda ekran kartlarının güçleri, harcadıkları enerji miktarıyla ölçülmeye başladı. Oyunlarda elde edilen FPS miktarının önemi ve özellikle bu sene bir furya haline gelen kripto para madenciliği, birbirinden güçlü ekran kartlarını art arda getirdi. Bu sektörün en bilindik iki isminden biri olan Nvidia hakkında türeyen bazı dedikodulara göre şirket, yeni grafik işlemcisiyle çıtayı çok farklı bir seviyeye taşıyacak.

Yeni ortaya atılan iddialara göre Nvidia, 400W’ın üzerinde güç gerektiren ‘süper’ bir ekran kartı çıkaracak. Yeni RTX 3090 Super, bu seviyeyi beklenenden erken şekilde sektöre getirecek.

450W gücünde bir ekran kartı gelebilir

rtx 3090 super

Nvidia’nın ‘Turing’ mimarisine sahip ‘Super’ serilerinin son nesli, güç gereksinimlerinde müthiş bir artış yaşatmıştı. Görünüşe bakılırsa GeForce RTX 3090 Super’de de durum pek farklı olmayacak. Asıl RTX 3090 modeline eklenecek 256 ek CUDA çekirdeğiyle birlikte çekirdek sayısında yaşanan %2,4’lük artış, güç gereksinimini de gözle görülür şekilde artıracak.

Söz konusu ekran kartı, 21 Gbps hızında VRAM’e sahip olacak. Şu anki GDDR6X’li RTX 3090’lar bile 19,5 veri aktarım hızına sahip. Bundan yola çıkarak güç gereksiniminde gözle görülür bir artış yaşanacağı söylenebilir. Sızıntılarıyla bilinen ‘kopite7kimi’ye göre GeForce RTX 3090 Super’in harcadığı güç 450 Watt’ı geçerse, bu gücü sağlamak için 8 uçlu güç bağlayıcıları gerekecek. Hatta Nvidia, bu yüksek performanslı ürünlerin üretimini hızlandırmak için bazı kartlarını üretmeyi bile durduracak. Ekran kartına dair bilgileri sızdıran 2 isme göre GeForce RTX 3090 Super, sene sonuna kadar piyasaya sunulacak. Bu da onu Intel Arc’ın üstün bir rakibi yapacak. 

Adblock test (Why?)


NVIDIA Acımıyor: Gerçek Bir Canavar Olacak RTX 3090 Super Ekran Kartı Geliyor - Webtekno
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...