Rechercher dans ce blog

Monday, August 30, 2021

Yeni PS5 modelinin hafif olma sebebi ortaya çıktı: Soğutma daha küçük - DonanimHaber

5 Oy Ver

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde PlayStation 5'in diskli sürümü için yeni bir model sessiz bir şekilde satışa çıktı. Yeni modelde iki temel farklılık bulunuyordu. Bunlardan ilki stand bağlantı noktasının artık elle yaplabilecek olması, ikincisi ise 300 gram daha hafif olması. Bu hafifliğin sebebi başlangıçta bilinmiyordu ancak sonunda ortaya çıktı.

Soğutucu Küçülmüş

Ürünün bazı bölgelerde satışa çıkmasının ardından YouTuber Austin Evans, yeni modeli almayı başarmış. Aldıktan sonra ise konsolu söktüğü ve içini incelediği bir video paylaştı. Bu video sayesinde de öğreniyoruz ki konsolun daha hafif olmasındaki temel sebep soğutucunun küçülmüş olması. 

Soğutma tarafında yapılan değişikliğin birkaç farklı sebebi olablir. Yakın zamanda gelmesi beklenen harici depolama desteği ile konsolun daha fazla soğutmaya ihtiyaç duyacağı biliniyor. Bu yüzden soğutucuda daha farklı bir yola gidilmiş olabilir. Elbette burada maliyetten de biraz kısılmak istenmiş gibi duruyor. 

Konsolun çıkışından sonra bakır fiyatlarındaki artış Sony'i soğutma konusunda daha farklı ve net bir çözüme mecbur bırakmış olabilir. Soğutucunun küçülmesi elbette ısı artacak anlamına gelmiyor ancak Austin Evans'ın yaptığı testlere göre PlayStation 5 yaklaşık 3 derece daha sıcak oluyor. Austin Evans'ın videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


Yeni PS5 modelinin hafif olma sebebi ortaya çıktı: Soğutma daha küçük - DonanimHaber
Read More

No comments:

Post a Comment

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...