Rechercher dans ce blog

Monday, May 31, 2021

İstanbul merkezli 6 ildeki FETÖ operasyonunda yeni gelişme - Sözcü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturması kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, cuma sabah 05.00’te FETÖ’nün aktif öğrenci yapılanmasına operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli Erzurum, Aydın, Denizli, Çanakkale, İzmir’de 56 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda, Polis Akademisi’nde öğrenim görürken FETÖ/PDY ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesi ile ilişiği kesilen, FETÖ/PDY ile irtibat ve iltisaklarının devam ettiği tespit edilen 46 eski Polis Akademisi öğrencisine yönelik düzenlenen operasyonda 30 şüpheli gözaltına alındı. Polis ekiplerince gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Emniyette işlemleri tamamlanan 30 şüpheli adliyeye sevk edildi. 16 şüpheli, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığı belirtildi. 16 şüpheli adli makamlarca serbest bırakıldı. 14 şüpheli hakkında ise Adli Kontrol Hükümleri uygulandı. DHA

İlginizi ÇekebilirGaybubet evinde yakanan FETÖ şüphelisi tutuklandıGaybubet evinde yakanan FETÖ şüphelisi tutuklandı

Adblock test (Why?)


İstanbul merkezli 6 ildeki FETÖ operasyonunda yeni gelişme - Sözcü
Read More

Hubble Uzay Teleskobu, deforme olmuş galaksiyi görüntüledi - BirGün

Hubble Uzay Teleskobu, deforme olmuş galaksiyi görüntüledi

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı'nın (European Space Agency - ESA) ortak çalışması olan Hubble Uzay Teleskobu, komşusunun kütle çekim kuvveti nedeniyle deforme olmuş bir galaksinin çarpıcı görüntüsünü yakaladı.

ESA, görüntüyü 27 Mayıs'ta paylaştı.

NGC 2276 adlı sarmal galaksi ilk kez 26 Haziran 1876'da Alman gökbilimci Friedrich August Theodor Winnecke tarafından keşfedildi.

Dünya'dan yaklaşık 120 milyon ışık yılı uzaklıktaki galaksi, Kral Takımyıldızı'nda yer alıyor.

Galaksi, Tuhaf Galaksiler Atlası'nda da yer alıyor. İlk olarak 1966'da yayımlanan bu katalog, en tuhaf yıldız kümelerini içeriyor.

Galaksinin kollarının en dış kısımları, komşusu NGC 2230 bir tarafına kütle çekim kuvveti uyguladığı için merkezinden çok daha uzağa ulaşıyor. Bu durum, NGC 2276'ya asimetrik bir görüntü veriyor.

NGC 2276'nın görünüşü, galaksiyi kaplayan aşırı sıcak gazdan da etkileniyor. Zira ESA, aşırı sıcak gazın galakside yıldız oluşumunu tetiklediğini bildiriyor.

Hubble Uzay Teleskobu gökbilimcileri, "Yakından bakıldığında, kütle çekim kuvveti ve yoğun yıldız oluşumuyla meydana gelen, garip bir şekilde eğik bir galaksi görünüyor" diyor.

Kaynak: Independent Türkçe

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Adblock test (Why?)


Hubble Uzay Teleskobu, deforme olmuş galaksiyi görüntüledi - BirGün
Read More

Ücretsiz Google Fotoğraflar için son gün! - ShiftDelete.Net

Son yıllarda hızla yaygınlaşan bulut depolama servisleri, adeta kullanıcıların vazgeçilmezi haline geldi. Fiziksel depolama birimlerinin dayanıksızlığı ve zamanla veri kaybına neden olması, bulut servislerinin yükselişinin ana nedenlerinden biri.

En ünlü bulut depolama servislerinden olan Google Fotoğraflar, yıllardır tüm kullanıcılarına sınırsız fotoğraf ve videolarını yüksek kalitede saklama olacağı tanıyordu. Ancak Google’ın yaptığı açıklamaya göre ücretsiz kullanım sona eriyor ve servis 1 Haziran’dan itibaren ücretli hale geliyor. Fotoğraf ve videolarını depolamak isteyen kullanıcıların, Google One aboneliği alması gerekiyor. Peki kullanıcıların son gün yapması gerekenler neler?

Ücretsiz Google Fotoğraflar için son günler!

Ücretsiz Google Fotoğraflar için son günler!

Google Fotoğraflar, kullanıcılar tarafından sıkça tercih ediliyor. Ne yazık ki yıllardır kullanılan bu hizmetle ilgili kötü haberlerimiz var.

1 Haziran’dan önce depolanmış fotoğraf ve videoları ne olacak?

Kararın yürürlüğe girmesine saatler kala insanların aklında yüzlerce soru ve endişe var. İnsanların aklında olan en büyük soru ise 1 Haziran‘a kadar yedeklenen yüksek kalitede depolanmış fotoğrafların nereye aktarılacağı veya bu medya öğelerine ne olacağı oldu. Bu zamana kadar yedeklenen fotoğraf ve videolarınız, kaybolmayacak ve Google‘ın her kullanıcıya tanımlayacağı 15 GB‘lık depolama alanından ayrı tutulacak.

Google’ın sağladığı 15GB‘lık alanı yetersiz bulan kullanıcılar, buraya tıklayarak farklı Google One planlarına göz atıp kendilerine uygun plan paketi seçebilirler. Bu seçeceği değerlendirmek istemeyen kullanıcılar bazı fotoğraf, videolar veya Google Drive‘da depolanan dosyalarını silmek zorunda kalacaklar.

Peki 15 GB‘lık depolama alanı dolduğunda ne olacak? Google‘ın yaptığı açıklamaya göre, verilen limiti aşan ve 2 sene boyunca ödeme yapmayan kullanıcıların verileri şirket güvencesinde olmayacak. Google’ın bu içeriklere ne yapacağı bilinmese de, tahminler verilerin silineceği yönünde.

Pixel kullanıcıları yine yırtmayı başardı

Bir başka merak edilen konu ise Google’ın kendi üretimi olan Pixel serisi akıllı telefonlarının bu uygulamadan ne kadar etkileneceğiydi. Son gelişmeler, Pixel kullanıcıların bu olaydan etkilenmeyeceği yönünde ve eğer Pixel 5 serisi veya daha eksi bir model kullanıyorsanız, fotoğraf ve videolarınızı yüksek kalitede Google Fotoğraflar’a yükleyebileceksiniz.

Adblock test (Why?)


Ücretsiz Google Fotoğraflar için son gün! - ShiftDelete.Net
Read More

Xiaomi, HyperCharge ultra hızlı şarj teknolojisini tanıttı: 8 dakikada %100 şarj - DonanimHaber

Teknoloji Editörü

15 Oy Ver

Xiaomi, en yeni HyperCharge şarj teknolojilerinden ikisini tanıttı. Kablolu modül 200 W, kablosuz ise 120 W sağlıyor ve her ikisi de birkaç dakika içinde akıllı telefonların ve diğer elektronik cihazların tam olarak şarj edilmesini mümkün hale getiriyor.

200 W kapasiteli yeni Xiaomi kablolu şarj cihazı, 4000 mAh pili 8 dakikada “doldurabiliyor”. Kablosuz HyperCharge ise benzer bir pili 15 dakika içinde şarj etmekte.

Şirket, uzun süredir ilgili teknolojiler için pazardaki liderler arasında yer alıyor. HyperCharge adı, Xiaomi'nin Black Shark oyun odaklı akıllı telefonları üreten yan kuruluşlarından biri tarafından da halihazırda kullanılmakta.

15 dakikada kablosuz şarj

Şirket, HyperCharge'ın özel Mi 11 Pro'da nasıl çalıştığını açıklayan bir video da yayınladı. Akıllı telefon, 3 dakikada tamamen şarj olması için gereken enerjinin %50'sini, %100'e kadarını ise neredeyse 8 dakikada alıyor. Aynı video, bu akıllı telefonun kablosuz şarj performansını da gözler önüne seriyor. Kablosuz olarak da pilin %10'unu doldurmak 1 dakika, %50'sini doldurmak 7 dakika ve %100'ünü doldurmak ise 15 dakika sürüyor.

Xiaomi henüz HyperCharge teknolojisinin, diğer akıllı telefonlarda tam olarak ne zaman kullanılacağını açıklamadı. Ancak bu sürenin çok da uzun olmayacağı düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


Xiaomi, HyperCharge ultra hızlı şarj teknolojisini tanıttı: 8 dakikada %100 şarj - DonanimHaber
Read More

Twitter'a talep yağdı: Doğrulama (Mavi tik) başvuruları askıya alındı - NTV

The Next Web'de yer alan bilgilere göre doğrulama altı ayrı kategoride yapılacak.

Twitter'dan mavi tik alabilecek kişisel ve kurumsal hesaplar ise şöyle sınıflandırılacak: resmi kurumlar, şirketler, haber kuruluşları ve gazeteciler, spor ve oyun, aktivizm ve etkisi bulunan diğer kişiler.

Adblock test (Why?)


Twitter'a talep yağdı: Doğrulama (Mavi tik) başvuruları askıya alındı - NTV
Read More

NASA'nın fotoğrafı interneti salladı! 150 milyon ışık yılı uzaklıktan gelen karede… - Sabah

NGC 5037 isimli spiral galaksi işte böyle görünüyor.

Dünyadan yaklaşık 150 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan bu galaksi, ilk olarak astronom ve besteci William Herschel tarafından 1785 yılında keşfedildi. Galaksinin bu yeni ve inanılmaz detaylı görüntüsü ise Hubble'ın "Geniş Alan Kamerası 3" isimli kamerasından çekilen görüntülerin birleşimi ile oluşturuldu.

Adblock test (Why?)


NASA'nın fotoğrafı interneti salladı! 150 milyon ışık yılı uzaklıktan gelen karede… - Sabah
Read More

Google Fotoğraflar için sınırsız fotoğraf yedekleme sona eriyor - NTV

Google'ın görüntü depolama hizmeti Google Fotoğraflar için sınırsız yedeklemede sona gelindi.

Google Fotoğraflar için 1 Haziran'dan yüksek kalitede sınırız depolamayı sonlandırıyor. Şirket Google One üzerinden ücret karşılığı ek depolama alanı sunuyor.

Google bünyesinde hesabı bulunanlara 15 GB'ye kadar ücretsiz depolama alanı hizmeti ise devam edecek. 

Şirket yaklaşık 6 ay önce kullanıcılara duyuruda yapmıştı. Google Pixel kullananlar ise sınırsız fotoğraf depolama hizmetinden faydalanmaya devam edecek. 

Google'ın 15 GB'lik alanı sadece fotoğraflar için değil bütün Google hesaplarını kapsıyor. Yani Drive, E-Tablolar, Slaytlar gibi hizmetler de 15 GB'lik alana dahil. 

GOOGLE ONE NE KADAR?

Şirket 15 GB'lik ücretsiz alanı yeterli bulmayan kullanıcılara üç farklı abonelik seçeneği sunuyor. 

Google One'da 100 GB aboneliğin aylık ücreti 5.79 lira, yıllık ödeme ise 57.99 lira.

200 GB'lik seçenek aylık 11.59 lira, yıllı 115.99 lirayken son olarak 2TB'lik alanın aylık ücreti 28.99, yıllık ücreti ise 289.99 lira olarak belirlendi. 

Adblock test (Why?)


Google Fotoğraflar için sınırsız fotoğraf yedekleme sona eriyor - NTV
Read More

Xiaomi'den süper hızlı HyperCharge: 8 dakikada yüzde 100 şarj - NTV

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi yeni teknolojisini duyurdu. HyperCharge adı verilen teknolojiyle akıllı telefonlar yüksek hızda şarj edilebiliyor.

Xiaomi, HyperCharge'ın 4000mAh bataryaya sahip bir telefonu 8 dakikadan daha kısa sürede şarj edebildiğini açıkladı. Paylaşılan videoda modifiye edilmiş Mi 11 Pro'nun 44 saniyede yüzde 10, 3 dakika 20 saniyede yüzde 50 ve 8 dakikada ise yüzde 100 şarj olduğu görülüyor.

Videodaki deneme HyperCharge'ın 200W gücündeki kablolu versiyonu. Şirket bir de 120W gücünde kablosuz bir cihazın tanıtımını yaptı. Söz konusu kablosuz HyperCharge'da ise bir telefonunun bataryasını doldurmak 15 dakika sürüyor.

Xiaomi, hızlı şarj teknolojisi üzerinde çalışan tek şirket değil. Piyasadaki diğer Çinli üreticilerden Oppo ve Vivo da kendi hızlı şarj cihazlarını tanıttı.

TEST AŞAMASINDA

Akıllı telefonlarda kullanılan bataryalar aşırı hızlı şarja uygun değiller. Bu da tanıtılan teknolojileri konsept aşamasında bırakıyor. Aşırı hızlı şarjlar telefonların çok fazla ısınmasına ve batarya ömürünün çabuk tükenmesine neden oluyor.

Adblock test (Why?)


Xiaomi'den süper hızlı HyperCharge: 8 dakikada yüzde 100 şarj - NTV
Read More

Uzay teleskobu, 1785 yılında keşfedilen galaksinin görüntülerini yakaladı - Sözcü

Başak takımyıldızında yer alan NGC 5037, 1785 yılında İngiliz astronom William Herschel tarafından keşfedilmişti. 150 milyon ışık yılı uzaklıktaki sarmal galaksinin çok parlak bir merkezi olmasına rağmen bu bölgeden gelen ışığın çoğu onu çevreleyen toz tarafından gizleniyor.

NGC 5037, Başak takımyıldızındaki Başak Kümesi’nin bir parçası. Bu kümede, bir kara deliğin tarihsel ilk görüntüsünün alındığı ünlü Messier 87 galaksisi de dahil olmak üzere 2.000’e kadar galaksi var.

Uzay teleskobu Hubble…

Hubble, NGC 5037 galaksisine kadar tüm yolu görmek için teleskobun Geniş Alan Kamerası 3’ü (WFC3) kullandı. Hubble için bilim insanları; “WFC3; ultraviyole, görünür ve kızılötesi ışığı toplayabildiği ve böylece gözlemlediği nesneler hakkında zengin bilgiler sağladığı için çok yönlü bir kameradır” diye yazıyor.

WFC3, 2009 yılında astronotlar tarafından Hubble'a kuruldu. Hubble'ın ömrünü beş yıl daha uzatmak amaçlanırken 12 yıl sonra hem Hubble hem de WFC3 aktif kullanımda.

İlginizi ÇekebilirNASA, Samanyolu galaksisinden yeni bir görüntü paylaştıNASA, Samanyolu galaksisinden yeni bir görüntü paylaştıİlginizi ÇekebilirUzay meraklısı, Starlink uydularını takip eden web sitesi yaptıUzay meraklısı, Starlink uydularını takip eden web sitesi yaptıİlginizi ÇekebilirUzay macerası iki kardeşi karşı karşıya getirdiUzay macerası iki kardeşi karşı karşıya getirdi

Adblock test (Why?)


Uzay teleskobu, 1785 yılında keşfedilen galaksinin görüntülerini yakaladı - Sözcü
Read More

Google Fotoğraflar'da sınırsız yedekleme özelliği sona eriyor - Cumhuriyet

GOOGLE ONE NE KADAR?

Şirket 15 GB'lik ücretsiz alanı yeterli bulmayan kullanıcılara üç farklı abonelik seçeneği sunuyor. 

Google One'da 100 GB aboneliğin aylık ücreti 5.79 lira, yıllık ödeme ise 57.99 lira.

200 GB'lik seçenek aylık 11.59 lira, yıllı 115.99 lirayken son olarak 2TB'lik alanın aylık ücreti 28.99, yıllık ücreti ise 289.99 lira olarak belirlendi. 

Kaynak: NTV

Adblock test (Why?)


Google Fotoğraflar'da sınırsız yedekleme özelliği sona eriyor - Cumhuriyet
Read More

Xiaomi, HyperCharge ile yeni rekor kırdı! 8 dakikada tam şarj - ShiftDelete.Net

İleri teknolojiyi kullanma konusunda saylı üreticilerden biri olan Xiaomi, daha önce kırdığı hızlı şarj rekorunu bir kez daha tazelemeyi başardı. Dün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla HyperCharge teknolojisini duyuracaklarını açıklayan üretici, bugün erken saatlerde sürprizini yaptı ve hızlı şarj konusunda bir kez daha en iyi olmayı başardı.

Hızlı şarj teknolojisinde zirvede olan Xiaomi, 200W kablolu ve 120W kablosuz şarj sunarak akıllı telefon şarj alanında bir rekora daha imza attı. HyperCharge teknolojisiyle bunu başaran üretici, şu anda en hızlı şarjı sunan üretici unvanına sahip oldu.

Xiaomi durmuyor! 2 model daha MIUI 12.5 güncellemesini aldı

Xiaomi durmuyor! 2 model daha MIUI 12.5 güncellemesini aldı

MIUI 12.5 güncellemesini tüm hızıyla cihazlarına ulaştıran Xiaomi, iki modeli için daha bu güncellemeyi piyasaya sürdü. İşte detaylar.

Xiaomi, HyperCharge ile 200W rekorunu kırdı

Xiaomi’nin daha önce benzer bir durumu Black Shark’ta da uyguladığını bilmeyen yoktur. Şimdi ise şirket buna yeni alternatif olarak 200W HyperCharge’ı getirdi. Çinli üreticinin 200W hızlı şarj sunan bu çözümü; 4.000 mAh pili sadece sekiz dakikada yüzde 100 doldurabiliyor. Sadece bununla bitmiyor. Şirket aynı zamanda tam şarjın dolum süresinin de 15 dakikada sürdüğünü söylüyor. 

SDNShiftdelete.net

Xiaomi’nin yeni hızlı şarj teknolojisi, özel olarak geliştirilmiş  Mi 11 Pro üzerinde test edildi ve videosuyla da sergilendi. Hem resmi açıklama, hem de videoya baktığımızda telefon üç dakikada yüzde 50 kapasiteye ulaşırken, sekiz dakikada ise yüzde 100’e kadar ulaşmayı başarıyor. 

Öte yandan Xiaomi, 120W kablosuz şarjını da yine bu videoda gösteriyor. Şirketin kablosuz şarj teknolojisindeki yeni atılımı Mi 11 Pro’yu; bir dakikada yüzde 10 şarja ulaştırırken, yedi dakikada ise yüzde 50’ye ulaştırmayı başarıyor. 

Xiaomi’nin yeni HyperCharge teknolojisini piyasaya ne zaman getireceği şu anda belirsiz. Ancak bu teknolojinin telefon ısısı tarafındaki etkisini de merak etmiyor değiliz. Zira daha önceki testlerde 120W kablolu şarj bile telefonu aşırı derecede ısıtıyordu. Bakalım şirket bu sorunu yeni hızlı şarj teknolojisinde dengelemeyi başardı mı? İlerleyen günlerde tüm ayrıntılarıyla göreceğiz. 

Adblock test (Why?)


Xiaomi, HyperCharge ile yeni rekor kırdı! 8 dakikada tam şarj - ShiftDelete.Net
Read More

Filistin sansüründen sonra sosyal medya platformundan geri adım - Sözcü

Mayıs ayı başında İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalar sosyal medya platformlarına da yansımış, pek çok kullanıcı yıkıcı etkiler bırakan savaşı kınayan içerikler paylaşmıştı. Ancak sosyal medya platformlarında bu içeriklerin silinmesi, engellenmesi ya da öne çıkmaması tartışmaları doğurmuştu.

Instagram da bu tartışmaların odağında yer aldı. Sosyal medya platformu bunun kasıtlı olmadığını belirtse de geri adım atarak algoritmasını değiştirdiğini açıkladı.

“İÇERİKLERE, EŞİT DERECEDE ÖNEM VERECEĞİZ”

Şimdiye kadar Instagram; kullanıcıların, akışlarının üst kısmında görüntüledikleri hikayelerde orijinal içeriğe, başka kişilerden yeniden paylaşılan içeriklere göre öncelik verdi. Ancak şirket yeni algoritma değişikliği ile yeniden paylaşılan içeriklere ve orijinal içeriklerle eşit derecede önem verecek.

Instagram yaptığı açıklamada, “Yeniden paylaşılan hikayeler, insanların beklediği erişimi sağlamıyor ve bu iyi bir deneyim değil. Zamanla, orijinal olarak üretilen hikayelere yaptığımız gibi yeniden paylaşılan gönderilere eşit ağırlık vermeye başlayacağız” dedi.

ALGORİTMA HATASI

Instagram, bu değişikliğin sadece Filistin yanlısı içeriklerle ilgili gelen tepkiler nedeniyle yapılmadığını, bir süredir düşünüldüğünü söyledi. Ayrıca açıklamada şu sözlere yer verildi: “Şu an kullanılan algoritma, insanların belirli konular veya bakış açıları hakkındaki hikayeleri bastırdığımıza inanmalarına neden oldu. Gerçekten açık olmak istiyoruz; durum böyle değil.”

Financial Times’ın haberine göre; Facebook’un algoritmaları, Filistinli kullanıcılar tarafından yaygın olarak kullanılan “şehit” ve “direniş” gibi kelimeleri şiddete teşvik olarak etiketledi ve Mescid-i Aksa’yı yanlışlıkla bir terör örgütüyle ilişkilendirdikten sonra hakkındaki gönderileri kaldırdı.

Financial Times’a açıklama yapan bir çalışan; Facebook’un kasıtlı bir sansür uyguladığına inanmadıklarını söyledi.

ÖZÜR DİLERİZ

Facebook konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Uygulamamızda birkaç sorun olduğunu biliyoruz. Önemli olaylara dikkat çekemeyeceklerini hisseden veya bunun kasıtlı olarak seslerini bastırmak için yapıldığını düşünen herkesten özür dileriz. Niyetimiz asla bu değildi. Belirli bir topluluğu veya bakış açısını asla susturmak istemiyoruz.”

Ayrıca Instagram’a sahip olan Facebook’taki 50 çalışanın, Filistin yanlısı seslerin bastırılmasıyla ilgili endişelerini dile getirmesi de bu süreçte medyaya yansımıştı.

İlginizi ÇekebilirÜnlüler, İsrail saldırılarına karşı tepkiliÜnlüler, İsrail saldırılarına karşı tepkiliİlginizi ÇekebilirFilistin'de yürek burkan görüntülerFilistin'de yürek burkan görüntülerİlginizi ÇekebilirDua Lipa o ilana sessiz kalmadı: 'İnsan haklarını savunmak için ödediğiniz bedel bu''Dua Lipa o ilana sessiz kalmadı: 'İnsan haklarını savunmak için ödediğiniz bedel bu''İlginizi ÇekebilirInstagram'da büyük değişiklik: Kullanıcılar isterse beğenileri gizleyebilecekInstagram'da büyük değişiklik: Kullanıcılar isterse beğenileri gizleyebilecek

Adblock test (Why?)


Filistin sansüründen sonra sosyal medya platformundan geri adım - Sözcü
Read More

Xiaomi’den rekor kıracak hızlı şarj geliyor: HyperCharge! - ShiftDelete.Net

Akıllı telefon pazarının hızla büyüyen isimlerinden Xiaomi, hızlı şarj teknolojisindeki rekorunu tekrardan tazelemeye hazırlanıyor. Daha önce süper hızlı şarjları ile dikkatleri üzerine çeken üretici, şimdi ise buna bir yenisini daha ekleyeceğini açıkladı. Sosyal medyadan paylaşım yapan Xiaomi, yarın HyperCharge hızlı şarj teknolojisini tanıtacağını duyurdu.

Çinli üretici şu anda hızlı şarj konusunda rakipsiz denecek bir konuma geldi. Özellikle son yıllarda piyasaya sürdüğü kablosuz şarjları, tüm rakiplerinin önünde geliyor. Bununla beraber şirket, 120W kablolu hızlı şarjıyla da yine lider konumda olan birkaç üreticinin arasında. Şimdi ise şirket, yeni hızlı şarj teknolojisiyle karşımıza çıkacak ve bir rekora daha imza atacak.

Xiaomi durmuyor! 2 model daha MIUI 12.5 güncellemesini aldı

Xiaomi durmuyor! 2 model daha MIUI 12.5 güncellemesini aldı

MIUI 12.5 güncellemesini tüm hızıyla cihazlarına ulaştıran Xiaomi, iki modeli için daha bu güncellemeyi piyasaya sürdü. İşte detaylar.

Xiaomi’den rekor kıracak HyperCharge teknolojisi

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan üretici, HyperCharge teknolojisiyle yeni bir rekor kırmaya hazırlandığını belirtti. Şu anda bu teknolojinin kablosuz mu yoksa kablolu mu olduğu yönünde kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak daha önceki sızıntılardan yola çıkarak birkaç yorum yapmak mümkün.

Bu yılın başlarında Xiaomi’nin, 200W hızlı şarj desteğine sahip bir telefonun piyasaya sürüleceği yönünde haberler ortaya çıkmıştı. Fakat sızdırılan bilgiler sadece telefonun 200W hızlı şarjı desteklemeyeceğini söylüyordu. Yani toplam rakam 200W olacak ve bu; kablolu, kablosuz ve ters kablosuz şarjı içerecek.

Şu anda Çinli üreticinin en hızlı şarjı destekleyen Mi 11 Ultra modeli; 67W kablolu ve 67W kablosuz olmak üzere toplam 144W‘a varan hızlı şarjı destekliyor. Ek olarak 10 watt da kablosuz şarj desteği bulunuyor. Muhtemelen Xiaomi, yarın piyasaya süreceği HyperCharge teknolojisinde de buna benzer bir strateji uygulayacaktır. Tabii yine de kesin bir bilgi için yarını beklemek şu an için en doğru karar olacaktır.

Adblock test (Why?)


Xiaomi’den rekor kıracak hızlı şarj geliyor: HyperCharge! - ShiftDelete.Net
Read More

Sunday, May 30, 2021

Uzay meraklısı, Starlink uydularını takip eden web sitesi yaptı - Sözcü

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, dünya çapında pek çok hayrana sahip. Uzay şirketinin hayranları sadece SpaceX’in faaliyetlerini takip etmekle kalmıyor, uzay bilimi için çalışmalar da yapıyor. Son olarak bir hayran, Starlink uydularını takibe aldı ve uzay meraklılarının bu uyduları ne zaman görebileceklerini öğrendikleri bir site oluşturdu.

Starlink uyduları İngiltere, İrlanda ve Arizona, California ve Los Angeles dahil olmak üzere ABD’deki şehirlerde pek çok defa görülse de hâlâ bu ışık zincirini görmeyi bekleyenler var. Bunun için de bir SpaceX hayranı Find Starlink isimli web sitesi hazırlayarak, uzay meraklılarının dikkatini çekti.

KENDİ GÖZLERİMLE GÖRMEK İSTEDİM

Starlink uydularının nerede olduğunu tespit etmek isteyenler için geliştirilen Find Starlink, kullanıcıların bulundukları yerden uyduların ne zaman görüneceği konusunda bilgi veriyor.

İnternette anonim kalmayı tercih eden Find Starlink’in yaratıcısı, Insider’a web sitesini iki yıl önce kendisi, kardeşi ve dünyanın farklı yerlerinde yaşayan bir arkadaşı için açtığını söyledi: “Find Starlink, ilk Starlink lansmanından (24 Mayıs 2019) üç gün sonra oluşturuldu çünkü Starlink zincirini görmek istedim; ancak mevcut web sitelerinin hiçbiri Starlink’i izlemedi.”

Sitenin gizemli yaratıcısı, “İlk Starlink lansmanında Starlink zincirinin inanılmaz görüntülerini gördüm ve kendi gözlerimle görmek istedim” diye ekledi.

SİTEYİ BİR AKŞAMDA YAPTI

Bir akşamda oluşturulan web sitesi, ilk beş gününde yarım milyondan fazla uzay meraklısının talebiyle karşılaştı.

Kullanıcılar konumlarını yazdıktan sonra site, o alan çevresinde iyi, ortalama ve zayıf görüntüleme ile ilgili bilgileri gösteriyor. Hangi yöne bakılması gerektiğini, uyduların ne kadar süreyle fark edileceğini ve rakımı da belirten Find Starlink, uyduların yörüngesi değişebileceği için zamanlamaların %100 doğru olmadığı konusunda kullanıcıları uyarmayı da ihmal etmiyor.

Site, uyduların görüneceği olası zamanları söylüyor.

“KULLANICILARIN BEKLENTİLERİNİ DÜŞÜK TUTUYORUM”

Sitenin kurucusu, “Kullanıcıların beklentilerini düşük tutmayı tercih ediyorum, bu yüzden ‘dışarıda soğukta bekleyip hiçbir şey görmediyseniz beni suçlamayın’ diye uyarıyorum” diyor. Ancak gözlemcilerden verilerin doğru olduğuna dair e-postalar aldığını da ekliyor.

Site ziyaretçileri, Starlink uydularını kontrol etmek için site üzerinde belirli koordinatlar da seçilebiliyor. Kullanıcının bulunduğu bölge listede yoksa, bulunulan konumun enlem ve boylamı da yazılabilir.

Canlı harita, Starlink uydularının gerçek zamanlı olarak nerede olduğunu gösteriyor.

Sitanin yaratıcısı, Reddit’te SpaceX topluluğundan bazı hesaplamaları topladıktan sonra, Starlink uydularının zamanlamasını tahmin etmek için basit bir program yazdığını söylüyor. Web sitesi, her bir Starlink uydu zincirinin liderini takip ediyor ve diğer tüm uyduların arkadan izleyeceği yolu tahmin ediyor.

Canlı harita ile uyduların yerlerini de uzay meraklılarıyla paylaşıyor.

NEREDEYSE GÖRÜNMEZ HALE GELDİLER

SpaceX, gece gökyüzü ortamını bozmamak için uyduları kararttığından Starlink uyduları daha az görünür hale geldi. Parlak ışıkları yıldızları gizlediği ve astronomik araştırmaları tehlikeye attığından, uydulara kararan güneşlikler eklendi. Ve böylece çıplak gözle neredeyse görünmez hale geldiler.

Bu da Find Starlink’in uyduları tespit etmekte zorlanmaya başladığı anlamına geliyor.

Ancak SpaceX başka bir uydu grubunu yörüngeye fırlattığında, Find Starlink ilk üç ila dört gün içinde onları tespit etmenin çok daha kolay olacağını söylüyor.

SpaceX, bu yıl maksimum 60 uydu ile 16 Falcon 9 roketi fırlattı. Uzay firması şu anda yörüngede 1.500’den fazla uyduya sahip ve 2027’nin ortalarına kadar 42.000 uyduya ulaşmayı hedefliyor.

İlginizi ÇekebilirStarlink uyduları yine birçok ilden görüldüStarlink uyduları yine birçok ilden görüldüİlginizi ÇekebilirSpaceX, yeni Starlink uydularını uzaya gönderdiSpaceX, yeni Starlink uydularını uzaya gönderdiİlginizi ÇekebilirSpaceX'in yeni yatırımlar için bütçesi hazırSpaceX'in yeni yatırımlar için bütçesi hazır

Adblock test (Why?)


Uzay meraklısı, Starlink uydularını takip eden web sitesi yaptı - Sözcü
Read More

NASA’dan asteroit uyarısı: Eyfel’den büyük, mermiden hızlı - ShiftDelete.Net

NASA, dünya yakınından geçecek yeni bir asteroit tehlikesi için uyardı. Her ne kadar asteroidin dünyaya çarpma ihtimali düşük olsa da, NASA bu göktaşını potansiyel tehlike olarak sınıflandırdı.

NASA, dünyanın yakınından geçen asteroit tehlikesi için tam tarih de verdi. Bununla birlikte asteroit, büyüklüğü ve hızıyla da oldukça korkutucu.

NASA, övgü dolu sözlerle İstanbul görüntüsünü paylaştı

NASA, övgü dolu sözlerle İstanbul görüntüsünü paylaştı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), sosyal medya platformu Instagram üzerinden İstanbul'un uydu görüntüsünü paylaştı.

NASA, asteroit tehlikesi için tarih verdi

Amerika Uzay Ajansı, dünya çevresinde hareket eden uzay cisimlerini takip eden bir uyarı sistemine sahip. NEO Earth Close Approaches adlı sitede yer alan bilgilere bakılırsa, 2021 KT1 kod adlı asteroit 1 Haziran günü Türkiye saati ile 17.24’te dünyaya “yakın” bir mesafeden geçecek.

Tabii ki burada yakın mesafeden kastedilen bildiğimiz anlamda bir yakınlık değil. NASA’ya göre asteroidin dünyanın yaklaşık 7 milyon kilometre ötesinden geçecek. Bu mesafe Dünya ile Ay arasındaki mesafenin yaklaşık 19 katı.

NASA potansiyel tehlike olarak gördüğü asteroide 2021 KT1 kod adını verdi

Asteroittin büyüklüğü ise tahminlere göre 149 metre ile 370 metre arasında. Buna göre karşımızda Eyfel kulesinden daha büyük bir asteroit olabilir. Son yapılan hesaplamalara göre ise asteroit bir mermiden 20 kat daha hızlı şekilde ilerliyor.

Bilim insanlarına göre dünyaya büyük bir asteroidin çarpma ihtimali oldukça düşük. Hatta NASA’ya göre trafik kazasında ölmek, kalp krizi geçirip hayata veda etmek asteroit çarpması sonucu ölmekten daha riskli.

Dünyaya büyük bir asteroit çarpması tehlikesi oldukça düşük olsa da bilim insanları bu ihtimalin sıfır olmadığı konusunda da uyarıyor. NASA’da NEO sitesi üzerinden potansiyel tehlikeleri sıralamaya devam ediyor.

Adblock test (Why?)


NASA’dan asteroit uyarısı: Eyfel’den büyük, mermiden hızlı - ShiftDelete.Net
Read More

NASA'dan Dünya için kritik uyarı: Eyfel Kulesi büyüklüğünde! - Milliyet

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Adblock test (Why?)


NASA'dan Dünya için kritik uyarı: Eyfel Kulesi büyüklüğünde! - Milliyet
Read More

Xiaomi kullanıcılarından mektup var: MIUI global isyanı - ShiftDelete.Net

Son yıllarda yükselişe geçen ve kısa süre önce pazarda Huawei’nin yerini alan Xiaomi, global kullanıcılarını ise yeterince memnun edememiş gibi. Xiaomi MIUI global sürümünden şikayetçi olan kullanıcılar, Xiaomi yetkililerine yönelik bir mektup yayınladı. Mektupta en dikkat çekici iddia ise Mi 10 Pro kamera performansı oldu.

Xiaomi MIUI global sürümü kısıtlı özelliklere mi sahip?

Çinli markanın 2010’da yayınladığı vizyondan dem vuran tüketiciler, kaliteli ve ucuz cihaz üretme amacıyla yola çıkan markanın bu misyonu unuttuğu görüşünde. Bu noktada tüketiciler, Xiaomi’nin MIUI arayüzü global sürümünü kısıtladığı ve sınırlandırdığını iddia ediyor.

Xiaomi durmuyor! 2 model daha MIUI 12.5 güncellemesini aldı

Xiaomi durmuyor! 2 model daha MIUI 12.5 güncellemesini aldı

MIUI 12.5 güncellemesini tüm hızıyla cihazlarına ulaştıran Xiaomi, iki modeli için daha bu güncellemeyi piyasaya sürdü. İşte detaylar.

Tüketiciler söz konusu metni Dearxiaomi adlı internet sitesi üzerinden yayınladı. Letter to Xiaomi adlı mektuba şimdiye kadar 4188 kişi imza atarak destek oldu. Mektuba bakılırsa, bir çok Xiaomi uygulamasının yerini global versiyonda Google uygulamaları aldı. Bu da Xiaomi uygulamalarının sunduğu avantajların global versiyonda kullanılmasını engelliyor.

Yayınlanan mektupta, tüketiciler, My Drive, XiaoAI, My Wallet gibi uygulamaların global sürümde de olmasını istiyor. Tüketiciler yeni MIUI 12.5 arayüzü ile de global ve Çin versiyon farkının kapanmadığını düşüncesinde. Global versiyonun zayıf optimizasyonu, Çin versiyonuna göre oldukça hata barındırması da başta gelen şikayet konuları arasında.

Xiaomi MIUI global kullanıcıları, Çin versiyonuyla arada büyük farklar olduğu görüşünde

Çin MIUI arayüzü konusunda en ilginç iddia ise Xiaomi Mi 10 Pro kamerası için geldi. Buna göre tüketiciler Çin MIUI kullanan Mi 10 Pro‘da kameranın çok daha iyi sonuçlar verdiği iddiasında. Tüketiciler ayrıca global versiyon kullanan kullanıcıların Çin MIUI ROM’larını yükleme eğilimini de aktardı. Mektuba bakılırsa kullanıcılar bir çok optimizasyon sorunundan bu şekilde kurtuluyor.

Tüketiciler bu sorunların çözümü için global sürüme özel bir ekip oluşturması gerektiğini dile getirdi. Xiaomi’nin ise kullanıcıların bu sorunlarına nasıl bir cevap vereceği merak konusu.

Adblock test (Why?)


Xiaomi kullanıcılarından mektup var: MIUI global isyanı - ShiftDelete.Net
Read More

NASA, Mars’tan muhteşem bulut görüntülerini yayınladı - Sözcü

Görüntüler sadece çarpıcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda Curiosity ekibine de yeni bilgiler sağlıyor.

Bulutlar, gezegen yüzeyinin yaklaşık 60 km yukarısında geziniyor ve su buzundan oluşuyor. NASA, yüksek irtifadaki bulutların muhtemelen donmuş karbondioksitten veya kuru buzdan yapıldığını söylüyor.

Curiosity, hem siyah beyaz hem de renkli görüntüler sağladı; siyah beyaz fotoğraflar, bulutların dalgalı ayrıntılarının daha net görülmesini sağladı.

Gezginin yakaladığı renkli fotoğrafları ise NASA şöyle tanımlıyor:

“Gün batımından hemen sonra görüntülenen buz kristalleri, solan ışığı yakalayarak kararan gökyüzünde parlıyormuş gibi görünmelerine neden oluyor. ‘Noctilucent’ (Latince; gece parlayan) bulutları olarak da bilinen bu alacakaranlık bulutları, kristallerle doldukça daha parlak hale geliyor.”

Curiosity ayrıca sedef bulutların görüntülerini de yakaladı. Colorado, Boulder’daki Uzay Bilimleri Enstitüsü’nden Mark Lemmon, NASA’nın gönderisinde bu renklerin neredeyse aynı boyuttaki bulut parçacıklarından geldiğini söyledi. “Bu, genellikle bulutlar oluştuktan ve hepsi aynı hızda büyüdükten hemen sonra oluyor” diye açıkladı.

Lemmon, bu bulutlarda ortaya çıkan renklere hayret ettiğini söyledi; “Kırmızılar ve yeşiller ve maviler ve morlar… Mars’ta bu kadar çok renkle parlayan bir şey görmek gerçekten harika.”

İlginizi ÇekebilirNASA, Samanyolu galaksisinden yeni bir görüntü paylaştıNASA, Samanyolu galaksisinden yeni bir görüntü paylaştıİlginizi ÇekebilirMars neden bilim dünyasının hedefinde?Mars neden bilim dünyasının hedefinde?İlginizi ÇekebilirÇin'in Mars keşif aracı Zhurong, Kızıl Gezegen'e ilk ayak izini bıraktıÇin'in Mars keşif aracı Zhurong, Kızıl Gezegen'e ilk ayak izini bıraktı

Adblock test (Why?)


NASA, Mars’tan muhteşem bulut görüntülerini yayınladı - Sözcü
Read More

Dünyanın sonunu getirecek: Güneş'in öleceği tarih - Milliyet

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Adblock test (Why?)


Dünyanın sonunu getirecek: Güneş'in öleceği tarih - Milliyet
Read More

NASA'dan flaş açıklama! Eyfel Kulesi'nden daha büyük, Dünya'ya doğru yaklaşıyor! - Sabah

NASA, bu gök cismini potansiyel açıdan tehlikeli olarak sınıflandırıyor. Kozmik ölçekte baktığımızda çok yakınımızdan geçecek olan 2021 KT1, 'ya en yakın konumundayken yaklaşık 7,2 milyon kilometrelik bir mesafede yer alacak. Bu mesafe kabaca Dünya ile Ay arasındaki mesafenin 19 katına tekabül ediyor.

Adblock test (Why?)


NASA'dan flaş açıklama! Eyfel Kulesi'nden daha büyük, Dünya'ya doğru yaklaşıyor! - Sabah
Read More

HarmonyOS ilk olarak bu telefonlara gelecek! - Teknolojioku

Huawei'nin yaşadığı Amerikan ambargosu sonucu Amerikan teknoloji şirketlerinin ürettiği teknolojileri kullanması engellenmişti. Bunlar içinde Huawei'nin Kirin işlemcilerinin kalbinde bulunan ARM işlemci mimarisinden telefonlarda kullandığı modemlere kadar birçok donanım bulunuyor. Fakat Huawei'yi en kötü vuran olay bir Amerikan şirketi olan Google'ın Android işletim sisteminde yer alan ve birçok kullanıcı için vazgeçilmez olan Google Mobil Servisleri'ni kullanamaması oldu.

HarmonyOS ilk olarak bu telefonlara gelecek!

Aslında Android açık kaynaklı bir sistem ve işletim sistemi olarak satılan bir şey değil. Bu yüzden Huawei'nin Android işletim sistemini kullanmasında hiçbir mahsur bulunmuyor. Fakat zaten Google servislerinin kullanılmadığı Çin ve Kuzey Kore gibi ülkeler haricinde neredeyse bütün ülkelerdeki Android kullanıcılarının güzel bir şekilde bağlandığı ve vazgeçemediği bir sistem var. Bu sistemin adı Google Mobile Services (GMS, Google Mobil Servisleri).


HarmonyOS telefon ve tabletlerin yanı sıra akıllı saatlerden televizyonlara birçok üründe kullanılacak

Bu sistem ile google üyeliği sayesinde Google Play Store, Youtube, Gmail ve Google senkronizasyonu hizmetleri sağlanıyor. Google senkronizasyonunun da en büyük kullanım alanı şüphesiz ki kişilerin google üzerinden senkronize edilmesi. Huawei'nin GMS kullanımının yasaklanması sonucunda o tarihten sonra çıkan tüm Huawei Android cihazlarında bu saydığımız hizmetlerin hiçbiri bulunmuyor.

Örneğin ülkemizde de satışta olan ve aslında oldukça güzel özellikleri bulunan P40 serisi telefonlarda Google Play Store da dahil olmak üzere hiçbir Google Mobil Servisi bulunmuyor. Gerçi farklı yöntemlerle bazı GMS hizmetlerine ulaşmak mümkün olsa da hem sürekli güncellemelerle bu tarz yöntemler Google tarafından engelleniyor hem de kullanıcıların çoğu bu tarz aksiyonlara girmek istemiyor.

HarmonyOS işletim sistemi

İşte bu yüzden Huawei hızlı bir şekilde kendi HarmonyOS işletim sistemini tanıtmıştı. Fakat Amerikan hükümetinin verdiği kararı bozacağı ümidiyle Google ile arasını bozmamak için HarmonyOS'un cep telefonlarına çıkmayacağını duyurmuştu. ABD kararından dönmeyince Huawei de HarmonyOS'u telefonlar için optimize etmeye başladı ve yakında telefonlara sunulacağını duyurdu.

Cep telefonları için HarmonyOS işletim sistemini 2 Haziran günü her zaman yaptığı gibi gösterişli bir tanıtım ile resmi olarak duyuracak olan Huawei'nin bu yıl sonuna kadar 300 milyon cihazını HarmonyOS işletim sistemine geçirmek gibi devasa bir hedefi bulunuyor. Elbette bu hedefin bir kısmı MatePad Pro 2 ve Huawei Watch 3 gibi kutudan HarmonyOS işletim sistemi ile çıkacak olan yeni cihazları kapsamakta.

Hedefin büyük bir kısmını oluşturan halihazırdaki Android cihazların HarmonyOS işletim sistemine geçirilmesine ise çok yakında başlanacak. Büyük ihtimalle isteğe bağlı olarak gerçekleşecek olan bu işlemin ilk sunulacağı cihazlar ise belli oldu.

HarmonyOS geçişinin ilk sunulacağı Android cihazlar:

  • Mate 40
  • Mate 40 Pro
  • Mate 40 Pro+
  • Mate 40 RS
  • Mate X2
  • Nova 8
  • Nova 8 Pro
  • MatePad Pro

Ayrıca farklı kaynaklar Huawei mağazalarındaki birçok cihazın da HarmonyOS işletim sistemine geçirildiğini belirtiyor. Haziran'ın 2'sinde gerçekleşecek olan büyük tanıtımla birlikte ilk izlenim videoları ve incelemeleri de internete hızla düşecektir. Biz de HarmonyOS tanıtımını, HarmonyOS ile gelecek olan yenilikleri ve düşüncelerimizi siz değerli okurlarımız ile paylaşıyor olacağız.

Adblock test (Why?)


HarmonyOS ilk olarak bu telefonlara gelecek! - Teknolojioku
Read More

NASA, Samanyolu galaksisinden yeni bir görüntü paylaştı - Sözcü

Samanyolu’nun bu yeni görüntüsü, Chandra Gözlemevi ve diğer gözlemevlerinden yapılan önceki araştırmalara dayanıyor. Panoramada, farklı X-ışını enerjilerini temsil eden turuncu, yeşil, mavi ve mor bölgeler yer alıyor.

Paylaşılan görüntüde; Samanyolu’nun kalbindeki kara delik Sagittarius A* da dahil olmak üzere Samanyolu’nun dikkate değer özellikleri bir arada bulunuyor.

Massachusetts Amherst Üniversitesi’nin astronomi bölümünden Daniel Wang, “Toz ve gaz tarafından gizlendiği için kendi galaksimizin merkezini incelemek zor. Bununla birlikte, araştırmacılar görünür ışık yerine X-ışınıyla gözlemleyen Chandra’yı kullanarak, tabiri caizse sisi kesebildiler” dedi.

Daniel Wang aynı zamanda galaksinin merkezinde süpernovaların, kara deliklerin ve nötron yıldızlarının olduğu şiddetli veya enerjik bir ekosistem bulunduğunu da söyledi.

Fotoğraf, son 20 yılda 370 gözlemden derlenerek oluşturuldu.

İlginizi ÇekebilirSamanyolu galaksisinin en detaylı fotoğrafı çekildiSamanyolu galaksisinin en detaylı fotoğrafı çekildiİlginizi ÇekebilirÇin'in Mars keşif aracı Zhurong, Kızıl Gezegen'e ilk ayak izini bıraktıÇin'in Mars keşif aracı Zhurong, Kızıl Gezegen'e ilk ayak izini bıraktı

Adblock test (Why?)


NASA, Samanyolu galaksisinden yeni bir görüntü paylaştı - Sözcü
Read More

Mars'tan gelen görüntüler şaşkına çevirdi! NASA'nın keşif aracı Curiosity tarafından çekilen karelerde… - Sabah

[unable to retrieve full-text content]

  1. Mars'tan gelen görüntüler şaşkına çevirdi! NASA'nın keşif aracı Curiosity tarafından çekilen karelerde…  Sabah
  2. NASA'nın 'ışıldayan' İstanbul uydu görüntüsü çevrecileri neden kaygılandırıyor?  BBC Türkçe
  3. NASA helikopterindeki hata son dakika fark edildi  Haber7
  4. NASA'nın İstanbul paylaşımı neden kaygılandırdı?  Gazete Duvar
  5. NASA'nın Curiosity Aracı Mars'ta Garip Bulutlar Gözlemledi  Webtekno
  6. Google Haberler uygulamasında İlgili Tüm Haberleri göster

Mars'tan gelen görüntüler şaşkına çevirdi! NASA'nın keşif aracı Curiosity tarafından çekilen karelerde… - Sabah
Read More

Saturday, May 29, 2021

WhatsApp'tan 'gizlilik sözleşmesi' hakkında yeni açıklama - BirGün

WhatsApp, kullanıcılarına sunduğu gizlilik sözleşmesi hakkında yeni bir açıklama yaptı. WhatsApp sözcüsü, "Şu anda güncellemeyi henüz kabul etmemiş olanlar için WhatsApp'ın işlevselliğini sınırlama planımız olmadığını açıkça belirtmek istiyoruz" dedi.

WhatsApp'tan 'gizlilik sözleşmesi' hakkında yeni açıklama

Kullanıcılarına sunduğu gizlilik sözleşmesinin onay tarihi 15 Mayıs’a çeken WhatsApp’tan konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Sputnik Türkiye'nni İngiliz Telegraph’tan aktardığı habere göre, WhatsApp tarafından kullanıcılara sunulan gizlilik sözleşmesini reddeden kişilerin herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmayacağı bildirildi. Haberde WhatsApp’ın bu kararı almasında, kullanıcı sayısındaki azalmanın ve çeşitli hükümetlerin karşı çıkmasının etkili olduğu belirtildi.

WhatsApp’ın aldığı gizlilik sözleşmesi kararının ardından Türkiye, Almanya ve Hindistan'daki gizlilik ve rekabet düzenleyicileri yeni güncellemeyi engellerken, Telegram ve Signal gibi rakip uygulamaların kullanıcılarında ani artışlar görülmüştü.

Telegraph, WhatsApp sözcüsünün, "Çeşitli yetkililer ve gizlilik uzmanlarıyla yapılan son tartışmalara bakıldığında, şu anda güncellemeyi henüz kabul etmemiş olanlar için WhatsApp'ın işlevselliğini sınırlama planımız olmadığını açıkça belirtmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca sözcünün, “Bunun yerine, kullanıcılara zaman zaman güncellemenin yanı sıra Facebook'tan destek alan bir işletmeyle iletişim kurmak gibi isteğe bağlı özellikleri kullanmayı seçtiklerinde sözleşmeyi hatırlatmaya devam edeceğiz" dediği aktarıldı.

"HESABINIZI SİLMEYECEĞİZ" AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

Facebook'a ait mesajlaşma uygulaması daha önce, 15 Mayıs'a kadar yeni şartlara kaydolmadıkları takdirde, kullanıcıların temel özelliklere erişimini kademeli olarak kaybedeceklerini söylemişti. Daha sonra açıklama yapan WhatsApp, "Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz" ifadeleri kullanmıştı.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Adblock test (Why?)


WhatsApp'tan 'gizlilik sözleşmesi' hakkında yeni açıklama - BirGün
Read More

NASA duyurdu: Dünyaya Eyfel Kulesi büyüklüğünde asteroid yaklaşıyor - Diken

NASA önümüzdeki hafta ‘potansiyel tehlikeli‘ olarak sınıflandırdığı asteroidin dünyanın yakınından geçeceğini duyurdu.

Fotoğraf: ESA

Mermiden 20 kat daha hızlı hareket eden asteroidin Fransa’nın başkenti Paris’in simgesi Eyfel Kulesi’nden büyük olabileceği tahmin ediliyor.

NASA asteroidlerin sınıflandırmasını büyüklüğüne ve dünyaya olan uzaklığına göre yapıyor.

2021 KT1 adı verilen asteroid 1 Haziran’da gezegenimizin yakınından geçecek. ‘Yakın‘ göreceli bir kavram. Söz konusu uzay olunca ‘yakın‘ olarak bahsedilen mesafe 7 milyon 240 kilometre oluyor.

Bu kabaca dünya ve ay arasındaki uzaklığın 19 katı olsa da NASA ‘yakın geçişler‘ verilerinde söz konusu asteroide yer verdi.

149-205 metre arasında çapı olduğu tahmin edilen 2021 KT1, dünyanın yanından saatte 64 bin kilometre hızla geçecek

Adblock test (Why?)


NASA duyurdu: Dünyaya Eyfel Kulesi büyüklüğünde asteroid yaklaşıyor - Diken
Read More

Son dakika haberi: WhatsApp'tan yeni gizlilik sözleşmesi açıklaması! Onaylamayanlara ne olacak? - Milliyet

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Adblock test (Why?)


Son dakika haberi: WhatsApp'tan yeni gizlilik sözleşmesi açıklaması! Onaylamayanlara ne olacak? - Milliyet
Read More

NASA'nın İstanbul paylaşımı neden kaygılandırdı? - Gazete Duvar

© Tüm hakları saklıdır Gazete Duvar’da yayımlanan yazı, haber ve fotoğrafların her türlü telif hakkı AND Gazetecilik ve Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilmeden ve link verilmeden iktibas edilemez.

Adblock test (Why?)


NASA'nın İstanbul paylaşımı neden kaygılandırdı? - Gazete Duvar
Read More

Xiaomi durmuyor! 2 model daha MIUI 12.5 güncellemesini aldı - ShiftDelete.Net

Güncelleme konusundan en aktif üreticilerden biri olan Xiaomi, geçen yılın Aralık ayında duyurduğu MIUI 12.5 arayüzünü kullanıcılarıyla buluşturmaya devam ediyor. Çin’de ilk etap modellere güncellemeyi sunan üretici, şimdi ise ikinci etaba geçti ve güncellemeyi buradaki modellere ulaştırmaya başladı.

Amiral gemisi telefonlarına yeni arayüzü getiren şirket, son zamanlarda uygun fiyatlı telefonlarına da güncellemeyi yayımladı. Geçtiğimiz haftalarda Mi 9 ve Mi 9T Pro ikilisi yeni arayüze kavuşurken, bu kez de Mi Note 10 Lite ve Redmi K30 Ultra ikilisi güncellemeyi aldı.

Xiaomi Mi 9T için Android 11 güncellemesi yayınlandı

Xiaomi Mi 9T için Android 11 güncellemesi yayınlandı

Xiaomi Mi 9T için bugün, bir süredir beklenen Android 11 güncellemesi ile birlikte MIUI 12.5 arayüz güncellemesi de yayınlandı.

Mi Note 10 Lite ve Redmi K30 Ultra, MIUI 12.5 güncellemesini aldı

Xiaomi Mi Note 10 Lite Global pazarlarda satılırken, Redmi K30 Ultra ise yalnızca Çin pazarına özel olarak piyasaya sürüldü. 

Bunlardan Redmi K30 Ultra, şirketin 10.yılını anmak için Mi 10 Ultra ile beraber çıkış yaptı. Cihaz piyasaya ilk sürüldüğünde Android 10 tabanlı MIUI 12 arayüzünü çalıştırıyordu. Şimdi ise bir yıllık sürenin ardından bu telefon, Android 11 tabanlı MIUI 12.5 güncellemesine de kavuştu.

Öte yandan Xiaomi Mi Note 10 Lite modeli, Redmi K30 Ultra’dan daha önce piyasaya sürüldü. Ülkemizde de bulunan bu telefon, kutudan ilk çıktığında Android 10 tabanlı MIUI 11 arayüzünü çalıştırıyordu. Neyse ki şirket bu cihazı da unutmadı ve yeni arayüzünü çoğu modelden önce Mi Note 10 Lite modeline ulaştırdı.

Güncelleme Redmi K30 Ultra için V12.5.3.0.RJNCNXM yapı numarasıyla gelirken, Mi Note 10 Lite içinde V12.5.1.0.RFNMIXM yapı numarasıyla geliyor. Şu anda ”kararlı beta” olarak dağıtıma sunulan bu güncelleme, birkaç gün içinde tüm kullanıcılara ulaşmaya başlayacaktır. Özellikle K30 Ultra kullanıcıları güncellemeyi Çin’de alırken, Mi Note 10 Lite kullanıcıları ise; Türkiye, Rusya ve diğer Avrupa ülkelerinde yeni arayüzü deneyimleme fırsatını bulacaktır. 

Adblock test (Why?)


Xiaomi durmuyor! 2 model daha MIUI 12.5 güncellemesini aldı - ShiftDelete.Net
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...