Rechercher dans ce blog

Sunday, May 30, 2021

Xiaomi kullanıcılarından mektup var: MIUI global isyanı - ShiftDelete.Net

Son yıllarda yükselişe geçen ve kısa süre önce pazarda Huawei’nin yerini alan Xiaomi, global kullanıcılarını ise yeterince memnun edememiş gibi. Xiaomi MIUI global sürümünden şikayetçi olan kullanıcılar, Xiaomi yetkililerine yönelik bir mektup yayınladı. Mektupta en dikkat çekici iddia ise Mi 10 Pro kamera performansı oldu.

Xiaomi MIUI global sürümü kısıtlı özelliklere mi sahip?

Çinli markanın 2010’da yayınladığı vizyondan dem vuran tüketiciler, kaliteli ve ucuz cihaz üretme amacıyla yola çıkan markanın bu misyonu unuttuğu görüşünde. Bu noktada tüketiciler, Xiaomi’nin MIUI arayüzü global sürümünü kısıtladığı ve sınırlandırdığını iddia ediyor.

Xiaomi durmuyor! 2 model daha MIUI 12.5 güncellemesini aldı

Xiaomi durmuyor! 2 model daha MIUI 12.5 güncellemesini aldı

MIUI 12.5 güncellemesini tüm hızıyla cihazlarına ulaştıran Xiaomi, iki modeli için daha bu güncellemeyi piyasaya sürdü. İşte detaylar.

Tüketiciler söz konusu metni Dearxiaomi adlı internet sitesi üzerinden yayınladı. Letter to Xiaomi adlı mektuba şimdiye kadar 4188 kişi imza atarak destek oldu. Mektuba bakılırsa, bir çok Xiaomi uygulamasının yerini global versiyonda Google uygulamaları aldı. Bu da Xiaomi uygulamalarının sunduğu avantajların global versiyonda kullanılmasını engelliyor.

Yayınlanan mektupta, tüketiciler, My Drive, XiaoAI, My Wallet gibi uygulamaların global sürümde de olmasını istiyor. Tüketiciler yeni MIUI 12.5 arayüzü ile de global ve Çin versiyon farkının kapanmadığını düşüncesinde. Global versiyonun zayıf optimizasyonu, Çin versiyonuna göre oldukça hata barındırması da başta gelen şikayet konuları arasında.

Xiaomi MIUI global kullanıcıları, Çin versiyonuyla arada büyük farklar olduğu görüşünde

Çin MIUI arayüzü konusunda en ilginç iddia ise Xiaomi Mi 10 Pro kamerası için geldi. Buna göre tüketiciler Çin MIUI kullanan Mi 10 Pro‘da kameranın çok daha iyi sonuçlar verdiği iddiasında. Tüketiciler ayrıca global versiyon kullanan kullanıcıların Çin MIUI ROM’larını yükleme eğilimini de aktardı. Mektuba bakılırsa kullanıcılar bir çok optimizasyon sorunundan bu şekilde kurtuluyor.

Tüketiciler bu sorunların çözümü için global sürüme özel bir ekip oluşturması gerektiğini dile getirdi. Xiaomi’nin ise kullanıcıların bu sorunlarına nasıl bir cevap vereceği merak konusu.

Adblock test (Why?)


Xiaomi kullanıcılarından mektup var: MIUI global isyanı - ShiftDelete.Net
Read More

No comments:

Post a Comment

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...