Rechercher dans ce blog

Wednesday, April 5, 2023

Samsung kritik kararı ile telefonlar kullanılmaz hale gelecek! Güncelleme desteğinin bittiği o modeller… - AVAZTÜRK

Samsung akıllı cep telefonlarından güncelleme desteğini keseceğini paylaştı. Samsung Türkiye tarafından yapılan paylaşımda belirli modeller ön plana çıkarılıyordu. Samsung güncelleme desteğinin çekileceği işte o modeller…

Teknoloji devi olan Samsung 2019 yılında piyasalara sürdüğü ikinci modeli için güncelleme desteğini tamamen çekti. Alınan karar doğrultusunda ek olarak akıllı telefon modelleri için 5 yıllık güvenlik güncellemesi getirildi. Bununla beraber 4 yıllık Android güncellemesi de tanımlandı.

2019 yılında satışa sunulan o modeller Samsung Galaxy A30 ile Samsung Galaxy A50 modelleri oldu. Galaxy S21 serisi ve ardından gelen diğer modeller bu yeni güncellemeden faydalanacak.

GALAXY SERİSİNDE O CİHAZLAR YER ALMAYACAK!

Öte yandan Samsung Galaxy S10 serisi için yapmış olduğu son güncellemeyi geçtiğimiz ay duyurmuştu. Herhangi bir güvenlik açığından etkilenme yaşanmadı ve Samsung bir bildiri ile tüm kullanıcılarına güncellemenizi yenileyin, uyarısında bulundu.

Samsung'un desteğini kestiği cihazlar arasında Galaxy S10 Lite ya da Galaxy S10 5G yer almıyor. Bu güncelleme kesintisi sadece Galaxy 10 serisi içerisinde A30 ve A50 versiyonlarında geçerli olacak.

GALAXY Z FLİP İÇİN UYARI GELDİ!

samsung-kritik-karari-ile-telefonlar-kullanilmaz-hale-gelecek-guncelleme-desteginin-bittigi-o-modeller.png

Galaxy tarafından yapılan bu duyurunun hemen ardından bir ek paylaşım yapıldı. “Galaxy Z Flip bundan sonra gelecek olan herhangi bir aylık güncellemeyi almayacak” dendi. Bu duruma ek olarak bir açıklama daha yapıldı. Her ay düzenli olarak Galaxy Z Flip için gelen güncelleme 3 ayda bir gelecek şekilde yeniden yapılandırıldı.

GÜVENLİK AÇIĞINDAN KORSANLAR SIZDI!

Samsung Galaxy S10 serisi için belirli modellere yönelik gelen bu karar ile birlikte yıllık güvenlik yenilemesi de geldi. Bu da uzun süredir konuşulan Samsung'un güvenlik açığı probleminin giderilmesini sağlayacaktı. Geçtiğimiz ay 3 Mart tarihinde Google Samsung'u uyarmıştı. “Kullanıcıların güvenliği tehlikede” diyerek paylaşımda bulunmuştu.

Galaxy modellerinde güvenlik açığından kaynaklı oluşan açıktan etkilenen cihazların olduğu tespit edilmişti. Ardından bu güvenlik açığının Mali GPU detayından kaynaklandığı ve bilgisayar korsanlarının Samsung tarayıcısı üzerinden açığı tespit ederek kötü amaçlı web sitelerine yönlendirdiği fark edildi.

Adblock test (Why?)


Samsung kritik kararı ile telefonlar kullanılmaz hale gelecek! Güncelleme desteğinin bittiği o modeller… - AVAZTÜRK
Read More

No comments:

Post a Comment

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...