Rechercher dans ce blog

Wednesday, February 1, 2023

En Son 50 Bin Yıl Önce Görüldü! Yeşil Kuyruklu Yıldız Dünya'ya Yaklaşıyor - Onedio

Tolgahan Kılıçoğlu, kuyruklu yıldızın Güneş Sistemi'nin en uzak köşelerinden geldiği için içerdiği materyallerin incelenmesinin önem taşıdığını söyledi.

Kılıçoğlu'na göre Dünya üzerinde erişilmesi pek mümkün olmayan bazı moleküllerin varlığına ilişkin izlerin olup olmadığına bakılacak ve belki de Güneş Sistemi'nin oluşumuna ilişkin yeni bilgiler elde edilebilecek.

Bu nedenle NASA kuyrukluyıldızı James Webb teleskobu ile gözlemeyi planlıyor.

NASA'nın Maryland'deki Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden Gezegen Bilimci Stefanie Milam da, 'Yerden erişemeyeceğimiz belirli moleküllerin parmak izlerini arayacağız. JWST çok hassas olduğu için yeni keşifler bekliyoruz' dedi.

Kuyruklu yıldız Pazartesi günü, Büyük Kepçe ile Kuzey Yıldızı Polaris arasında göründü.

Çarşamba günü, Büyük Ayı, Büyük Kepçe ve Küçük Kepçe ile sınırlanan Camelopardalis takımyıldızının yakınında görünecek şekilde konumlandırıldı.

Birkaç gün sonra, 5 ve 6 Şubat'ta, kuyruklu yıldız gece gökyüzünde Capella yıldızının batısından geçecek ve ardından Auriga takımyıldızına giriyor gibi görünecek.

Oradan Boğa'ya doğru alçalacak ve Dünya'dan uzaklaştıkça daha da sönükleşerek Güneş Sisteminin kenarına geri dönecek.

Adblock test (Why?)


En Son 50 Bin Yıl Önce Görüldü! Yeşil Kuyruklu Yıldız Dünya'ya Yaklaşıyor - Onedio
Read More

No comments:

Post a Comment

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...