Rechercher dans ce blog

Sunday, October 30, 2022

Enflamasyona karşı enzimler - article - Odatv

Enzimler, metabolizmayı kontrol eden kimyasal bileşiklerdir. İnsan vücudun­daki sayısız biyokimyasal reaksiyonu aktive veya inhibe eder. Neredeyse tüm en­zimler protein yapılıdır. 30 bine yakın enzim çeşidi olduğu tahmin edil­mektedir.

ENZİMLER AĞRI VE İLTİHAPLANMADA NASIL YARDIMCI OLUR

Enflamasyon, vücudun yaralanmalara, yabancı cisimlere, virüslere, bakterilere veya alerjenlere karşı doğal bir reaksiyonudur. Tipik semptomlar, ağrı, işlev kaybı, ısı artışı, kızarıklık ve şişliktir. Semptomlara vücudun iltihaplı bölgesinde bağışık­lık hücrelerinin ve kan dolaşımının artışı neden olur. Bu süreçler, dokunun iyileş­mesi ve savunma için gereklidir.

Enflamasyonlar, antikorların üretimini uyaran vücudun haberci maddeleri olan sitokinler tarafından kontrol edilir. Enflamasyonu tetikleyen (proenflamatu­ar) veya önleyen (antienflamatuar) sitokinler vardır. Enflamasyon durumunda bu iki tip sitokin arasında bir dengesizlik vardır.

Hangi tipin baskın olduğuna bağlı olarak akut veya kronik bir enflamasyon olu­şabilir.

Enzimler, proenflamatuar ve antienflamatuar haberci maddeler arasındaki dengeyi geri kazanmaya yardımcı olabilir. Böylece iyileşme için enflamatuar sü­recin daha hızlı ve etkili bir şekilde ilerlemesine izin verebilir. Ek olarak enzimler dekonjestan etkiye sahiptir ve böylece enflamatuar ağrıyı azaltır.

ENZİMLERİN GÜCÜ 

Enzimlerin preparatlarındaki aktif bileşenler, örneğin; ananas, papaya ve vücudun kendi enzimlerine çok benzeyen hayvansal enzimlerden oldukça konsantre şekilleridir. Aktif bileşenlerin konsantrasyonu o kadar yüksektir ki aynı miktarı diyet yoluyla almak mümkün değildir. Özellikle gıda yoluyla alınan enzimlere mide asidi tarafından sal­dırılır ve sindirim sırasında parçalanır. Bu nedenle enzim preparatları, mide asidine karşı koruyucu bir filmle korunur ve böylece tam etkilerini gösterebilirler. 

Her bir aktif bileşen antienflamatuar özelliklere sahiptir. Örneğin; tripsin, etki­lenen dokuya oksijen ve besin tedarikini artıran kan dolaşımını sağlar. Bromelain, etkilenen dokunun dekonjesyonunu teşvik eder, böylece ağrıyı hafifletir. Papain bağışıklık reaksiyonunun “atık ürünlerini” azaltır. Kombinasyon halinde antienf­lamatuar, dekonjestan etkilere sahiptirler ve böylece ağrıyı hafifletirler.

ENFLAMASYONA KARŞI ENZİMLER

Enzim biyolojik bir katalizör olduğu için çoğu reaksiyon vücudumuzdaki en­zimler olmadan gerçekleşemez. Vücutta enfeksiyon veya spor yaralanmasına bağlı olarak bir iltihap varsa enzimlerin aktivasyonu olur.

Enflamasyonda enzimler dokunun iyileşmesi için önemlidir. Yeni doku üreti­lir, eski doku parçalanır ve atılır.

Klasik ortodoks tıbbının antienflamatuar uygulamaları vardır. Şiddetli ilti­haplanma ve ağrı durumunda ilaçlar kesinlikle gereklidir. Ancak Zeitschrift für Sportmedizin’deki bir makalede belirtildiği gibi iltihaplanma olmadan bu ilaçları kullanmaya gerek yoktur. Antienflamatuar ilaçları sadece kısa ve mümkün oldu­ğunca az miktarda kullanmak önemlidir. 

Antienflamatuar etkiyi sağlamanın en iyi yolu, tabletler veya kapsüller kulla­narak vücuda dışarıdan enzimler vermektir. Bunlar reaksiyonları hızlandırarak, doku şişmesini azaltarak ve “atık ürünleri” uzaklaştırmayı kolaylaştırarak antienf­lamatuar etki yaratır. 

Özellikle ananas veya papaya gibi meyveler büyük miktarlarda enzim içerir. Fakat bir tablette bir kilo meyveden daha fazla enzim vardır.

  1. Bu konuda ve benzer konularda daha fazla bilgi edinmek için “Antienflamatuar Beslenme Rehberi’’ kitabımdan faydalanabilirsiniz. 
  2. Nöralterapi ve Hüseyin Nazlıkul’un diğer tedavi yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Buradan; https://www.huseyinnazlikul.com/icerik/noralterapi-tedavisi-213

Hüseyin Nazlıkul

Odatv.com

Adblock test (Why?)


Enflamasyona karşı enzimler - article - Odatv
Read More

Emniyet güçleri zor durumda kalmıştı. Apple cihazlardaki o özellik değişiyor - YeniÇağ

iOS 16.2 Beta güncellemesiyle hayata giren ve kazaları algılayıp kullanıcısının hayatını kurtarma özelliğine sahip "Acil SOS" özelliği Apple cihazlara getirilmişti. Acil durum özelliği istenmeden tetiklendiğinde kullanıcıların şirkete rapor göndermesini sağlayan yeni bir seçenek eklediği tespit edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde birtakım iPhone kullanıcıları lunaparkta eğlenirken telefonunda bulunan bu özellikten ya habersizdi ya da özelliği pasifize etmeyi unuttu. Hız trenine ya da çarpışan arabalara binen kullanıcıların cihazları, kendilerine yüklenen özellik sebebiyle oluşan çarpışmayı ve sert düşüşleri kaza olarak algılayıp emniyet güçlerine çağrı yaptı. Olay yerine yani lunaparka çok sayıda polis ekipleri geldi.

iOS 16.2 Beta artık böyle durumlarda kullanıcılardan geri bildirim isteme kararı aldı. Özellik, Apple'a o anda olanlarla ilgili verileri göndermek için bir bildirim atacak. ildirime tıklandığında geri bildirim asistanı açılacak ve burada "iPhone'unuzda kasıtlı olarak Acil SOS'ini tetiklediniz mi?" mesajı yer alacak.

Adblock test (Why?)


Emniyet güçleri zor durumda kalmıştı. Apple cihazlardaki o özellik değişiyor - YeniÇağ
Read More

İddia: Samsung Galaxy S23 Ultra'nın 200 MP'lik kamera sensörünün çektiği fotoğraf örneklemi ortaya çıktı - DonanımHaber

1 Oy Ver
Samsung Galaxy S23 Ultra
Güney Koreli teknoloji firmasının Galaxy S23 ailesi şimdiden konuşulmaya başlandı. Samsung'un donanımsal veya tasarımsal konuda bu ürün ailesi için çok büyük bir yenilik yapacağı düşünülmüyor. Bu konudaki tek istisna Galaxy S23 Ultra
 

Galaxy S23 Ultra 200 MP kamera sensörü ile gündemde

Söz konusu olan Ultra varyantının ana kamerası 108 MP çözünürlüğe değil 200 MP çözünürlüğe sahip olacak. Bu önemli bir donanımsal değişiklik. Megapiksel değeri genellikle bir pazarlama taktiği olarak kullanılıyor.

Yine de bu gelişme birçok kişi için gerçekten heyecan verici bir olay. Çin'in en büyük dijital platformlarından birisinde (Weibo) yapılan bir paylaşımda aşağıdaki görselde Samsung Galaxy S23 Ultra'nın 200 MP'lik kamera sensörünün çektiği örneklem fotoğrafın bulunduğu belirtildi.

Samsung Galaxy S23 Ultra kamera
Sol taraftaki görselin Galaxy S23 Ultra'nın kamera sensörü tarafından çekildiği iddia edildi. Sağ taraftaki görselin ise Galaxy S22 Ultra'nın 108 MP'lik sensörü ile elde edildiği söylendi. 

Yeni sensörün bir manzaradaki detayları çok daha iyi yakalayabildiğini görebiliyoruz. Yukarıdaki görselin sadece bir örneklem olduğunu unutmamak gerekiyor. 200 MP'lik kameranın pratikte neler yapabileceği henüz belli değil.

  Kaynakça https://phandroid.com/2022/10/28/an-alleged-samsung-galaxy-s23-ultra-200mp-camera-sample-has-leaked-online/ https://www.galaxyclub.nl/nieuws/zoveel-beter-is-de-200mp-camera-van-de-samsung-galaxy-s23-ultra/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


İddia: Samsung Galaxy S23 Ultra'nın 200 MP'lik kamera sensörünün çektiği fotoğraf örneklemi ortaya çıktı - DonanımHaber
Read More

Saturday, October 29, 2022

Mars'tan Dünya'ya getirecekler ama... Büyük tehlike! - Milliyet

NASA'nın Mars yüzeyinden bir toprak örneği toplayarak Dünya'ya getirmek ve incelemek istediği zaten biliniyordu. Milyonlarca kilometre uzakta yer alan 'Kızıl Gezegen'den Dünya'ya bu örnekleri nasıl getireceği ise merak konusuydu. Şubat 2021'de Mars'a inen Perseverance keşif aracı, antik yaşamın izlerini sürmek için şimdiye kadar 11 örnek topladı. NASA, Perseverance aracının topladığı örnekleri alıp Dünya'ya getirmesi için bir araç göndermeyi planlıyordu. Ancak son açıklamada tek aracın yanında 2 helikopterin de gönderileceği açıklandı. Aracın, 2028'de fırlatılması ve 2030'da Mars'a inmesi planlanıyor. Dünya'ya inişinin ise 2033'te Utah Çölü'ne gerçekleşmesinin planlandığı belirtildi.

YAŞAM İZLERİ BULABİLİR

NASA, bu incelemede yaşam izleri bile bulabileceklerini umuyor. Astrobiology dergisinin bildirdiğine göre, bunu ilk kez yapacaklar ve evrende uzaylı yaşamının varlığıyla ilgili nihai sorunun cevabını gerçekten verebilir.

Marstan Dünyaya getirecekler ama... Büyük tehlike

Astrobiology dergisinin aktardığına göre bilim adamları ve araştırmacılar, uzun zaman önce Mars'ta su varken, o sırada muhtemelen etrafta olan organizmaların gezegenin mevcut koşullarında hayatta kalabileceğini açıklıyor.

Hayatta kalma şansı en yüksek olan organizmalar, Mars'ın tortusunun derinliklerine gömülü olanlar ve bunlar, tesadüfen geri getirilen tam türden örnekler.

Sağlık Bilimleri Üniformalı Hizmetler Üniversitesi'nde patolog olan Michael Daly gibi uzmanlar, yakında Mars'ın tortusunda organizma bulabileceğimizi düşünüyor.

Michael Daly, Astrobiology dergisinin yaptığı çalışmanın baş yazarı. Ve Daly, gelecekteki görevler için büyük önemtaşıdğını düşünüyor.

Marstan Dünyaya getirecekler ama... Büyük tehlike

Daly, "Eğer Mars'ta yaşam var olduysa, şu anda varlığını bağımsız olarak sürdürebilen yaşam formları olmasa bile, makromolekülleri ve virüsleri çok daha uzun süre hayatta kalırdı" dedi ve ekledi:

Bu, Mars'ta yaşam geliştiyse, bunun gelecekteki görevlerde ortaya çıkma olasılığını güçlendiriyor.

Bilim adamları, Mars'a neredeyse hiç havası olmayan ve inanılmaz derecede soğuk kışlara ve yüzey sıcaklıklarına dayanabilecek 'Bakteri Conan' olarak adlandırılan bir organizmanın simülasyonunu yarattı.

Bununla birlikte, örneklerden mümkün olabilecek uzaylı yaşamının şaşırtıcı keşfine rağmen, bazı uzmanlar hala Mars örneklerinin geri getirildiklerinde Dünya'ya getirebilecekleri tehlikelerden endişe ediyor.

DÜNYA'DAKİ YAŞAM İÇİN RİSK

Marstan Dünyaya getirecekler ama... Büyük tehlike

Toplanan Mars tortu örneklerinden uzaylı yaşamın kanıtlarından gelebilecek tüm harikalarla birlikte, bilim adamları Dünya'nın zarar görmeyeceğinden emin olmak için önlemler alacak.

Bilim adamları Mars'ta yaşam kanıtı bulursa, numuneler geldiğinde Dünya'nın güvende olduğundan emin olmaları gerekiyor. NASA'dan bilim insanı Dr. Moogega Cooper, şu açıklamayı yapmıştı:

Bir şeyi yeniden canlandırıp hayata döndürdüğünüzde, insanlara zararlı olabilecek bir şey getirmek istemezsiniz. Doğru yapıldığından emin olmak için mümkün olan en iyi işi çıkarmalıyız.

Cooper, Dünya'yı uzaylı yaşamından korumaya gelince, "Hayatı ancak bugün bildiğimiz şekliyle koruyabiliriz" dedi ve ekledi:

Başka şeyler öğrenirsek, bu yaklaşımı değiştirebiliriz.

Cooper, koronavirüs pandemisine benzer şekilde bilimin yeni bilgilere uyum sağlaması gerektiğini kaydetti.

Kovid'e karşı olan yaklaşımımıza benziyor. Yeni bir şey öğreniyorsunuz ve buna uyum sağlamanız gerekiyor. Hayatı sadece bildiğimiz şekliyle biliyoruz. Bu yüzden gezegenimizde düşünebildiğimiz en kötü şeyi Marslı yaşamı için model olarak kullanacağız.

Adblock test (Why?)


Mars'tan Dünya'ya getirecekler ama... Büyük tehlike! - Milliyet
Read More

Thursday, October 27, 2022

Hem Xbox Hem Game Pass Fiyatlarına Zam Geliyor! - Webtekno

Video oyun dünyasında kara haberler peş peşe geliyor. Daha birkaç gün önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Valve'ın çevrimiçi oyun platformu Steam'de önerilen dolar/TL paritesini 10'a yükselttiğinden, bunun bazı oyun fiyatlarında yüzde 500 civarı zam anlamına geldiğinden bahsetmiştik. Şimdiyse yeni bir kötü haber, bu kez Microsoft cephesinden geldi.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un oyun birimi olan Microsoft Gaming'in CEO'su Phill Spencer, The Wall Street Journal tarafından gerçekleştirilen bir etkinliğe katıldı. Bu etkinlikte gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Spencer, Xbox konsolları, Microsoft'un ücretli abonelik paketi Xbox/PC Game Pass ve oyun fiyatlarına zam geleceğini ima etti. Ancak bu zam için birkaç ay daha zamanımız var...

"Sonsuza dek bu fiyat seviyesinde kalamayız"

Xbox Series X-S zam geliyor

Phill Spencer tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

"Bir noktada fiyatları yükseltmek zorunda kalacağımızı düşünüyorum. Ancak yeni yıl tatil sezonuna girerken fiyatları korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Oyun, konsol ve ücretli abonelik fiyatlarımızı hep sabit tuttuk. Bunu sonsuza kadar yapabileceğimizi sanmıyorum. Sanırım bir noktada bunu yapmak, bir şeylerin fiyatını yükseltmek zorunda kalacağız."

Video oyun sektörü, Microsoft'un önemli gelir kaynaklarından bir tanesi. Hatta daha gün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde; Microsoft'un üçüncü çeyrek gelir raporundan bahsetmiştik. Bu rapora göre hem Xbox satışlarında hem de Game Pass aboneliklerinde artış yaşanmış, bu da şirketin gelirlerini doğrudan artırmıştı. Şirket, zam kararı ile gelirlerini biraz daha artırmayı düşünüyor gibi görünüyor...

Adblock test (Why?)


Hem Xbox Hem Game Pass Fiyatlarına Zam Geliyor! - Webtekno
Read More

NASA, 50'den fazla metan süper yayıcı bölge tespit etti - NTV

[unable to retrieve full-text content]

  1. NASA, 50'den fazla metan süper yayıcı bölge tespit etti  NTV
  2. NASA aracı, uzaydan 50'den fazla metan "süper yayıcı" tespit etti  T24
  3. Google Haberler uygulamasında İlgili Tüm Haberleri göster

NASA, 50'den fazla metan süper yayıcı bölge tespit etti - NTV
Read More

Wednesday, October 26, 2022

Google'dan milyonları etkileyen karar! Windows'un bu sürümleri artık desteklenmeyecek - NTV

Google tarafından Chrome duyuru sayfasında sadece Windows 10 veya Windows 11’in güncelleme almaya devam edeceği belirtildi. Bu, en yeni özelliklerin ve güvenlik yamalarının sadece iki işletim sistemine verileceği anlamına geliyor.

Google Chrome desteği 10 Ocak tarihinden itibaren son bulacak. Bu kararın, Microsoft’un Windows 7 ve Windows 8.1 için genişletilmiş desteği sonlandırmasıyla aynı güne denk geldiğini belirtmek gerekiyor.

Adblock test (Why?)


Google'dan milyonları etkileyen karar! Windows'un bu sürümleri artık desteklenmeyecek - NTV
Read More

Tuesday, October 25, 2022

İngilizler 15 bin yıl önce yaşayan atalarının DNA'sını analiz etti: Yamyam olduğu ortaya çıktı - NTV

Yeni çalışma, Londra Doğal Tarih Müzesi, London College Üniversitesi ve Francis Crick Enstitüsü'ndeki uzmanlar tarafından yönetildi ve Nature Ecology & Evolution adlı bilimsel dergide yayınlandı.

Doğa Tarihi Müzesi'nden araştırma yazarı Dr. Selina Brace, “Britanya'daki bu erken insa popülasyonların kimlerden oluştuğu hakkında gerçekten daha fazla şey öğrenmek istedik. Önceki çalışmalarımızdan Batılı avcı-toplayıcıların günümüzden yaklaşık 10 bin 500 yıl önce Britanya'da olduğunu biliyorduk.Ama Britanya'ya ilk ne zaman geldiklerini ve orada bulunan tek nüfusun bu olup olmadığını bilmiyorduk" dedi.

Adblock test (Why?)


İngilizler 15 bin yıl önce yaşayan atalarının DNA'sını analiz etti: Yamyam olduğu ortaya çıktı - NTV
Read More

Steam, Türkiye için önerilen dolar kurunu 1.8'den 10'a yükseltti - DonanımHaber

60 Oy Ver
Steam Tam Boyutta Gör
Fiyatlandırma önerilerini güncelleyen dijital dağıtım platformunun önerdiği fiyatlar tamamen tavsiye niteliğinde. Geliştiriciler oyunlarını kendi fiyatları eşliğinde satmaya devam edebilecekler. Eğer bir geliştirici kendi oyunu için fiyat belirleme konusunda Steam'in algoritmasına göre bir hata yaparsa sistem o kişiyi uyaracak.

Steam'den ülkemizi ilgilendiren güncelleme

Valve oyun geliştiricilerinin satış fiyatlarına hiçbir zaman karışmayacağını duyurdu. Stratera Games'de oyun dizaynı konusunda çeşitli projeler üreten Dora "Stratera" ÖZSOY, kendisine ait olan Twitter hesabından ülkemizi ilgilendiren fiyat önerisi güncellemesini paylaştı.

Türkiye için önerilen dolar kuru 8.2'lik bir artış ile 1.8'den 10'a yükseltildi. ÖZSOY'un bu konu hakkında paylaştığı Twitter iletileri aşağıda mevcut. Steam, Stratera Games tarafından geliştirilen bir oyunun eskiden 24 TL fiyat etiketi eşliğinde satılmasını öneriyordu ancak yeni kura göre bu önerilen fiyatı 125 TL şeklinde güncelledi.

Steam yenilediği fiyatlandırma paneli hakkında bir video da yayımladı. Önerilen dolar kurunun 10'a yükseltilmesi Türkiye pazarına hitap eden oyunları nasıl etkileyecek henüz belli değil. ÖZSOY bu hamlenin birçok oyun için zam habercisi olduğunu düşünüyor.

Kaynakça https://twitter.com/DoraOzsoy/status/1584698758885175296/photo/1 https://store.steampowered.com/news/group/4145017/view/3314110913449340510 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


Steam, Türkiye için önerilen dolar kurunu 1.8'den 10'a yükseltti - DonanımHaber
Read More

İngilizler 15 bin yıl önce yaşayan atalarının DNA'sını analiz etti: Yamyam olduğu ortaya çıktı - NTV

Yeni çalışma, Londra Doğal Tarih Müzesi, London College Üniversitesi ve Francis Crick Enstitüsü'ndeki uzmanlar tarafından yönetildi ve Nature Ecology & Evolution adlı bilimsel dergide yayınlandı.

Doğa Tarihi Müzesi'nden araştırma yazarı Dr. Selina Brace, “Britanya'daki bu erken insa popülasyonların kimlerden oluştuğu hakkında gerçekten daha fazla şey öğrenmek istedik. Önceki çalışmalarımızdan Batılı avcı-toplayıcıların günümüzden yaklaşık 10 bin 500 yıl önce Britanya'da olduğunu biliyorduk.Ama Britanya'ya ilk ne zaman geldiklerini ve orada bulunan tek nüfusun bu olup olmadığını bilmiyorduk" dedi.

Adblock test (Why?)


İngilizler 15 bin yıl önce yaşayan atalarının DNA'sını analiz etti: Yamyam olduğu ortaya çıktı - NTV
Read More

Monday, October 24, 2022

Apple’dan beklenmedik zam! - ShiftDelete.Net

Apple, bugün iOS, iPadOS ve macOS gibi tüm cihazları için geliştirdiği işletim sistemlerinin yeni sürümlerini yayınladı. Hemen ardından Apple Music, Apple TV+ ve Apple One hizmetlerine global bir zam yaptı.

Apple Music, Apple TV+ ve Apple One için zam kararı!

Şu an Apple Music, Apple TV+ ve Apple One için alınan zam kararı ülkemizde uygulamaya geçmedi. Fakat tüm dünyada yapıldığını göz önünde bulunduracak olursak yakın zamanda göreceğimiz olası fiyat artışlarına şaşırmamalıyız.

Apple Music zam

Apple Music


  • Bireysel Paket: 9.99 dolar / 10.99 dolar
  • Aile Paketi: 14.99 dolar / 16.99 dolar
  • Bireysel Paket yıllık: 99 dolar / 109 dolar

Apple TV+

  • Aylık Paket: 4.99 dolar / 6.99 dolar
  • Yıllık Paket: 49.99 dolar / 69.99 dolar

Apple One

  • Bireysel Paket: 14.95 dolar / 16.95 dolar
  • Aile Paketi: 19.95 dolar / 22.95 dolar
  • Premier Paket: 29.95 dolar / 32.95 dolar
macOS 13 Ventura yayınlandı! Neler geldi?

macOS 13 Ventura yayınlandı! Neler geldi?

Apple, bugün tüm cihazları için yeni güncelleme paketlerini sundu. Bilgisayar kullanıcıları için de macOS Ventura yayınlandı.

Apple tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:

“Apple Music, Apple TV+ ve Apple One abonelik fiyatları bugünden itibaren artacak. Apple Music’teki değişiklik, lisans maliyetlerindeki artıştan kaynaklanıyor ve buna karşılık sanatçılar ve şarkı yazarları, müziklerinin akışı için daha fazla kazanacaklar. Ayrıca Apple Music’i dünyanın en iyi dinleme deneyimi haline getiren yenilikçi özellikler eklemeye devam ediyoruz.

Apple TV+’ı çok düşük bir fiyata tanıttık çünkü sadece birkaç dizi ve filmle başladık. Üç yıl sonra, Apple TV+, dünyanın en yaratıcı hikaye anlatıcılarından çok sayıda ödüllü ve geniş beğeni toplayan dizilere, uzun metrajlı filmlere, belgesellere ve çocuk ve aile eğlencesine ev sahipliği yapıyor.”

Siz Apple Music için yapılan zam hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Adblock test (Why?)


Apple’dan beklenmedik zam! - ShiftDelete.Net
Read More

WhatsApp Kullanıyorsanız Dikkat! Sürpriz Özellik Yakında Aktif Edilecek - Edirne Jet Haber

Meta bünyesinde yer alan ve dünya genelinde yüz milyonlarca kişi tarafından aktif olarak kullanılan çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, her geçen gün yeni özellikler ile kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. Platformun daha işlevsel hale gelmesi için çalışmalar yürüten şirket, grup sohbetlerinde yer alan bir özelliği, artık birebir sohbetler için de kullanılabilir hale getirecek.

Birebir Sohbette Anket Dönemi

WhatsApp, grup sohbetlerinde katılımcılara anket oluşturmasına imkan tanıyordu. Söz konusu özellik artık bireysel sohbetlerde de kullanılabilecek. WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı yeni düzenleme ile birlikte, grup sohbetlerinde olduğu gibi anketlere 12 adet şık eklenebilecek.

telefon whatsapp 2

Test Çalışmaları Devam Ediyor

Bireysel sohbetlerde de anket oluşturulması için geliştirilen özellik, henüz test aşamasında bulunuyor. İlerleyen süreçte, yeni özelliğin kararlı sürümünün tüm kullanıcılar için aktif edilmesi bekleniyor.

Adblock test (Why?)


WhatsApp Kullanıyorsanız Dikkat! Sürpriz Özellik Yakında Aktif Edilecek - Edirne Jet Haber
Read More

Sunday, October 23, 2022

12.199 TL F/P KRALI HAZIR SİSTEM İNCELEMESİ! - ShiftDelete.Net

Adblock test (Why?)


12.199 TL F/P KRALI HAZIR SİSTEM İNCELEMESİ! - ShiftDelete.Net
Read More

5000 TL altına alınabilecek 2022 model en iyi telefonlar! - Teknolojioku

Bir sonraki akıllı telefonunuzda tasarruf etmek mi istiyorsunuz? Türkiye'de satın alabileceğiniz en iyi bütçeli telefonları ortaya koyuyoruz.

Modern akıllı telefonlar mükemmel değil mi? Eski hantal telefonlara kıyasla cebinizde mini bir süper bilgisayar olması gibi. Genel olarak teknoloji her yıl daha iyiye gidiyor ve en önemlisi çok daha ucuza geliyor. Yıllık yükseltmeniz için artık cüzdanınızı yoracak miktarda nakit teslim etmenize gerek yok.

Bu içeriğimizde 5000 TL altına alınabilecek 2022 model en iyi telefon modellerini sizler için listeledik!

Adblock test (Why?)


5000 TL altına alınabilecek 2022 model en iyi telefonlar! - Teknolojioku
Read More

Saturday, October 22, 2022

NASA, Mars'a inişin farklı yollarını deniyor - Gazete Duvar

DUVAR - NASA, makineleri Mars'a taşımak için  hava yastıkları, paraşütler ve jetpack'leri içeren çeşitli iniş yöntemleri uygulayacak.

NASA'nın Güney Kaliforniya'daki Jet Propulsion Laboratuvarı'ndaki (JPL) Mars ekibi, kasıtlı bir çarpışma inişi kullanarak, Mars yüzeyine iniş yapmanın dördüncü bir yöntemini test ediyor.

Adblock test (Why?)


NASA, Mars'a inişin farklı yollarını deniyor - Gazete Duvar
Read More

HASTANELİK OLUYORDUK! - iPhone 14 kaza algılama özelliği çalışıyor mu? - ShiftDelete.Net

Adblock test (Why?)


HASTANELİK OLUYORDUK! - iPhone 14 kaza algılama özelliği çalışıyor mu? - ShiftDelete.Net
Read More

Dünya bu oyunun grafiklerini tartışıyor - Diğer Haberler - Odatv

Dünyaca ünlü video oyunu serisi Call of Duty yeni oyununu çıkarmaya hazırlanıyor. Aylar öncesinden duyurulan Call of Duty: Modern Warfare 2 önümüzdeki hafta satışa çıkacak. Oyunun satışa çıkmadan önce yayınlanan oynanış videolarına bir yenisi eklendi.

Oyunun Amsterdam’da geçtiği bir bölümü oluşturan görüntüler, grafik kalitesi ve  gerçekçiliğiyle oyun severleri büyüledi. Birçok sosyal medya kullanıcısı oyun görüntülerinin gerçek hayatla birebir aynı olduğunu ifade etti.

Türkiye’den de oldukça takipçisi bulunan COD serisinin yeni oyunu 28 Ekim’de satışa çıkacak. Oyunun fiyatı 1100 lira olarak belirlendi. Bununla birlikte birçok oyun sever yeni serinin fiyatından şikayetçi.

"CIA FİNANSE EDİYOR" İDDİASI GÜNDEME GELMİŞTİ

Yakın tarihte,  Call of Duty oyun serisinin, ABD istihbarat servisi CIA tarafından finanse edildiği gündeme gelmişti. Özellikle call of Duty Black Ops Cold War oyununda tespit edilen CIA motifleri, bu görüşü güçlendirmişti. Ayrıca CIA’nin, Call of Duty üzerinden, dünya üzerinde çıkması muhtemel olan savaşların projeksiyonunu yaptığı da iddia edilmişti.

Odatv.com


Adblock test (Why?)


Dünya bu oyunun grafiklerini tartışıyor - Diğer Haberler - Odatv
Read More

Akıllı saat, kanser hastası çocuğun hayatını kurtardı - Haberler

Geçtiğimiz haftalarda bir akıllı saat kullanıcısı, sosyal medyada kalp atış hızında değişimi fark ederek nasıl hamile olduğunu öğrendiğini anlatmıştı. Kullanıcı, kalp atış hızı arttıktan sonra ateşini ölçtüğünü ve vücudunda başka bir sorunun olmadığını belirtti. İnternette okuduğu makaleler üzerine hamilelik testi yaptıran kadın, hamile olduğunu öğrendi.

Hour Detroit haberine göre, kalp atış hızının arttığını fark eden bir anne de kızını hastaneye götürdü. Erken uyarı sayesinde apandist ameliyatına giren 12 yaşındaki Imani Miles'ın çocuklarda nadir görülen bir kanser türüne sahip olduğu tespit edildi.

Nöroendokrin tümör için tedaviye başlayan doktorlar, kanserin vücudunun diğer bölgelerine de yayıldığını ifade etti. Cerrahi olarak müdahale yapılan Miles, iyileşmeye başladı.

Günümüzde satışta olan modellerde kalp atış hızı takibi, SpO2 izleme ve EKG gibi birçok sağlık teknolojisi yer alıyor. Son model akıllı saatler, "çarpışma tespiti" özelliği ile araba çarpmalarını da algılayabiliyor.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Apple Watch Eylül Apple Teknoloji Dünya Güncel Haberler

Adblock test (Why?)


Akıllı saat, kanser hastası çocuğun hayatını kurtardı - Haberler
Read More

Friday, October 21, 2022

Ay ve Dünya arasındaki mesafe açılıyor - Ensonhaber

Bilim insanlarının PNAS dergisinde yayınlanan bulgularına göre Ay, Dünya'dan her geçen yıl 3,8 cm uzaklaşıyor.

Ay ve Dünya arasındaki mesafe açılıyor

Uzaya dair her geçen gün insanları şaşırtan bir bilinmez ortaya çıkıyor.

Dünya ve Ay arasındaki mesafenin uzadığı bilgisi de bunlardan biri.

İlk olarak 1969 yılında NASA'nın Apollo görevlerinde fark edilen durum, araştırma konusu olmaya devam ediyor.

Her yıl 3,8 cm uzağa kayıyor

Bu kapsamda devam eden çalışmalarda Ay'ın, her yıl gezegenimizden 3,8 cm daha uzağa kaydığı ve bu durumun milyarlarca yıldır devam ettiği belirlendi.

Ay ve Dünya arasındaki mesafe açılıyor #1

1 gün 24 saatten fazla olabilir

Ay ve Dünya arasındaki uzaklık, gün sürelerine de etki ediyor.

Böylelikle uzaklaşma gün süresini de değiştirebilir ve 1 gün 24 saatten daha uzun olabilir.

Ancak böyle bir farkın oluşması bilimsel olarak milyonlarca yıl alıyor.

Ay ve Dünya arasındaki mesafe açılıyor #2

2.45 milyar yıl önce günler 16.9 saatti

Ay ne kadar uzaklaşırsa günler o kadar uzar. Bundan 2.45 milyar yıl önce günler 24 saat değil, 16.9 saatti.

Ay ve Dünya arasındaki mesafe açılıyor #3

Adblock test (Why?)


Ay ve Dünya arasındaki mesafe açılıyor - Ensonhaber
Read More

Bu uygulamalar tehlike saçıyor. Telefonunuza önceden indirmiş olabilirsiniz - YeniÇağ

Android cep telefonlarında silinmesi gereken zararlı uygulamalara bazı yeni uygulamalar da katıldı. Yeni tespit edilen ve silinmesi gereken uygulamalar ise indirildiğinde cihazları reklamlara boğuyor ve cihazlar kullanılmaz bir hale geliyor.

Kullanıcıları mağdur eden uygulamaların bazıları şifreleri çalarken, bazıları banka bilgilerine ulaşıyor; bazılarıysa direkt yukarıda söylediğimiz gibi reklamlar aracılığı ile kullanıcıyı ve cihazı yoruyor. 

Toplamda 20 milyonun üzerinde indirilen 16 uygulama, Google Play Store'dan silinmiş olsalar bile yine de telefonlarına öncesinde indirenlerde mevcut. Dolayısıyla uygulamanın silinmesi gerekiyor.

İŞTE O UYGULAMALARIN LİSTESİ

- HİGH
-Speed Camera
-Smart Task Manager 
-Flashlight+
-Calender Notepad (Kore uygulaması)
-K-Dictionary 
-BusanBus
-Flashlight+
-Quick Note
-Currency Converter
-Joycode
-EzDica
-Instagram Profile Downloader
-Ez Notes
-Flashlight (Kore uygulaması)
-A Calculator(Kore uygulaması)

Adblock test (Why?)


Bu uygulamalar tehlike saçıyor. Telefonunuza önceden indirmiş olabilirsiniz - YeniÇağ
Read More

Thursday, October 20, 2022

Hık demiş iPhone XR'ın burnundan düşmüş! Ucuz iPhone iPhone SE 4 için yeni görüntüler geldi - Mynet

iPhone SE 4'ün tasarımı ve özelliklerinde değişiklik bekleniyor. Ancak bu beklentilere rağmen Apple'ın iPhone SE 4 için nasıl bir yol izleyeceği meçhul. Sızıntı kaynakları ise 4. nesil iPhone SE için farklı farklı şeyler söyleseler de bir konuda hemfikirler gibi görünüyor. O da 4. nesil iPhone SE 4'ün tasarımı.

PROSSER: iPHONE SE 4, iPHONE XR'A BENZEYECEK

Sızıntı kaynağı Jon Prosser, daha önce birçok kaynağın iddiasını destekledi ve yeni iPhone SE'de 2018 yılında çıkan iPhone XR'ın tasarımının kullanılacağını söyledi. Ian Zelbo ise dördüncü nesil iPhone SE'nin tasarımını sergilemek için bazı görüntüler paylaştı.

iPhone XR

Bu görüntülerde yeni SE'nin doğru bir şekilde tasvir edildiği iddia ediliyor. Ancak Apple'dan bu konuda herhangi bir açıklama gelmediğinden bu görüntüleri doğru kabul etmek pek mümkün değil.

iPhone XR tasarımının iPhone SE 4'te kullanılması, yeni cihazda 6.1 inçlik LCD ekran kullanılacağını işaret ediyor. Yeni iPhone SE'nin çıkış tarihi ise henüz belirsiz.

Adblock test (Why?)


Hık demiş iPhone XR'ın burnundan düşmüş! Ucuz iPhone iPhone SE 4 için yeni görüntüler geldi - Mynet
Read More

Xiaomi 12T serisi Türkiye'de - Habertürk

Uzakdoğulu teknoloji markası Xiaomi, yeni amiral gemisi akıllı telefon serisi olan Xiaomi 12T serisi ve yeni ekosistem ürünlerinin Türkiye tanıtımını gerçekleştirdi. Xiaomi’nin 12T serisi, Xiaomi 12T ve Xiaomi 12T Pro olmak üzere iki farklı modelden oluşuyor.

200MP GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ

12T ve 12T Pro modellerinden oluşan 12T serisindeki Xiaomi 12T Pro, yapay zeka algoritmalarıyla desteklenen 200MP görüntüleme sistemi barındırıyor. İçeriği kırpmaya ve oluşturmaya yardımcı olan Xiaomi ProCut ve Ultra burst ile gelen Xiaomi 12T Pro’un kamerası, aynı zamanda portre çekmek için 1/1.22" sensör boyutunun özelliklerini kullanabilen sensör içi 2 kat yakınlaştırma özelliğine de sahip.

Tam çözünürlüklü 8K video kaydı desteği sunulan Xiaomi 12T'nin kamera kurulumu ise 108MP profesyonel ana kamera, 8MP ultra geniş kamera ve 2MP makro kameradan oluşuyor.

19 DAKİKADA YÜZDE 100 ŞARJ

Xiaomi 12T Pro, Snapdragon 8 Gen 1'e kıyasla CPU ve GPU performansını sırasıyla yüzde 16.7 ve yüzde 11 oranında artıran ve her birinin güç tüketimini yüzde 33 ve yüzde 30 azaltan, 4nm TSMC süreciyle üretilen Snapdragon 8+ Gen 1 işlemci ile geliyor. Xiaomi 12T ise gücünü MediaTek'in çipseti 5nm TSMC süreciyle üretilen MediaTek Dimensity 8100-Utra'dan alıyor.

Xiaomi 12T Serisi, 5.000mAh pile ve 120W HyperCharge özelliğine sahip. Her iki cihaz da 19 dakika gibi kısa bir sürede yüzde 100 şarj düzeyine ulaşıyor ve 13.5 saate kadar ekran açık kullanılabiliyor.

TÜRKİYE FİYATI AÇIKLANDI

Xiaomi 12T serisi, 6.67 inç CrystalRes AMOLED ekranı ile görüntüleme deneyimi sunuyor. 1220p çözünürlük ve 68 milyardan fazla renk ile her iki modelde de ekran, görüntülenen içeriğe göre yenileme hızını dinamik olarak ayarlayan AdaptiveSync özelliklerini içeriyor.

12T serisi siyah, gümüş ve mavi renk alternatifleri ile tüketicilere sunuluyor. Tanıtımda verilen bilgiye göre Türkiye’de Xiaomi 12T, 17.999 TL’den başlayan ve Xiaomi 12T Pro ise 22.999 TL’lik tavsiye edilen son kullanıcı fiyatlarıyla raflarda yerini aldı.

REDMİ PAD

Xiaomi, düzenlediği tanıtım toplantısında 12T ile birlikte çeşitli ekosistem ürünlerini de Türkiye piyasasına sunduğunu duyurdu. Bu ürünlerden biri olan, Dolby Atmos ve 90Hz yenileme hızı ile donatılan dörtlü hoparlör kurulumu bulunan Redmi Pad, 10.61 inç ekran ile geliyor.

Cihaz, 8MP 105° ultra geniş ön kamera ve FocusFrame teknolojisinin yanında 8000 mAh pil ile güçlendirilen ve 18W hızlı şarjı destekleyen 22.5W kutu içi şarj cihazı ile geliyor. Redmi Pad’in 4GB+128GB versiyonu 5.099 TL ve 6GB+128GB versiyonu ise 5399 TL’lik tavsiye edilen son kullanıcı fiyatlarıyla Türkiye’de satışa sunuldu.

XİAOMİ TV

Xiaomi’nin bir diğer ekosistem ürünü olan Xiaomi TV P1E 65" ise 60 Hz MEMC teknolojisi ve 3840x2160 çözünürlükte 4K ekran barındırıyor.

HDR10, HLG ve Dolby Vision desteği ile DCI-P3 yüzde 78 renk gamı ve 1.07 milyar renk gibi özelliklere sahip olan cihaz ayrıca Netflix, YouTube, Prime Video ve Chromecast desteğine de sahip. Toplantıda Xiaomi’nin televizyonunun Türkiye satış fiyatı ise 21999 TL olarak açıklandı.

HAVA TEMİZLEYİCİ

Toplantıda tanıtılan bir diğer ürün ise saatte 230 metreküp havayı 27 wattlık güç kullanımıyla temizleyen Xiaomi Smart Air Purifier 4 Compact hava temizleyicisi oldu. Ortam havasını analiz eden hava temizleyici Air Purifier 4 Compact, zeminlerde ve masa üzerlerinde kullanılabiliyor.

EVCİL HAYVANLAR İÇİN UZAKTAN MAMA VE SU

Evcil hayvanlar için geliştirilen ve oksijen sirkülasyonlu su devresi, 7 derecelik eğriliği ile su içme açısı sağlayan Xiaomi Smart Pet Fountain ise Mi Home App ile uzaktan kontrol edilebiliyor.

Evcil hayvanların beslenmesi için geliştirilen bir diğer akıllı cihaz olan Xiaomi Smart Pet Food Feeder da Mi Home/Xiaomi Home App ile kontrol edilebiliyor. 3 katmanlı mama haznesi olan cihaz 1.8 kg hacmiyle, internet bağlantısı olmadığı durumlarda da zaman ayarlı programı ile istenilen saat ve sıklıkta besleme yapabilme özelliğine sahip.

OLED’Lİ BLENDER

Xiaomi’nin bir diğer ekosistem ürünü olan ve dokunmatik OLED ekranı ile gelen Xiaomi Smart Blender ise 9 kademeli hız ve 8 farklı mod barındırıyor.

Adblock test (Why?)


Xiaomi 12T serisi Türkiye'de - Habertürk
Read More

James Webb Teleskobu “Yaratılış Sütunları”nı görüntüledi - Sözcü

Dünya'dan yaklaşık 6 bin 500 ışık yılı uzaklıktaki Yılan Takımyıldızı'ndaki Kartal Bulutsusu'ndaki yoğun hidrojen ve toz bulutunu James Webb Uzay Teleskobu görüntüledi.

James Webb Teleskobu “Yaratılış Sütunları”nı görüntüledi

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) fırlattığı James Webb Uzay Teleskobu, Hubble Uzay Teleskobu tarafından kaydedilen ve “Pillars of Creation” (Yaratılış Sütunları) olarak bilinen toz bulutunu görüntüledi.

BBC’nin haberine göre, Dünya’dan yaklaşık 6 bin 500 ışık yılı uzaklıktaki Yılan Takımyıldızı’ndaki Kartal Bulutsusu’ndaki yoğun hidrojen ve toz bulutunu bu kez James Webb Uzay Teleskobu gözlemledi.

Avrupa Uzay Ajansı Kıdemli Bilim Danışmanı Prof. Mark McCaughrean, “1990’lı yıllardan bu yana Kartal Bulutsusu’nu inceliyorum. Hubble Uzay Teleskobu’nun daha önce kaydettiği görüntüdeki sütunların içindeki genç yıldızları görmeye çalışıyorum. James Webb Teleskobu’nun görüntülediği fotoğrafların büyüleyici olacağını biliyordum” dedi.

NASA, 25 Aralık 2021’de dünyanın en büyük ve en gelişmiş uzay teleskobu James Webb’i, Hubble Uzay Teleskobu’nun halefi olarak uzaya fırlatmıştı. (AA)

Bilim insanları evrenin ilk anlarını ortaya çıkarmaya çalışıyor İlginizi Çekebilir Bilim insanları evrenin ilk anlarını ortaya çıkarmaya çalışıyor

Adblock test (Why?)


James Webb Teleskobu “Yaratılış Sütunları”nı görüntüledi - Sözcü
Read More

Tuesday, October 18, 2022

Yıllardır Beklenen Sims 5 Nihayet Tanıtıldı: İşte Yeni Oyundan İlk Görüntüler - Webtekno

Hatırlarsanız geçtiğimiz yıl Sims’in yeni oyunu hakkında bazı bilgiler ortaya çıkmıştı. Oyunun çevrimiçi unsurlara sahip olacağı ve çok daha gerçekçi bir “yaşam simülasyonu” olacağını işaret eden bu detaylar pek çok Sims severi heyecanlandırmıştı. Hatta oyunun PS5 ve Xbox Series X ve S’e de geleceği iddia edilmişti.

Bugün yapılan “Sims Zirvesinde” ise Sims 4’ün temel oyununun kalıcı olarak ücretsiz olduğu duyuruldu. Oyunun ek paketleri halâ binlerce lira olsa da oyuncular temel sürüme artık ücret ödemeyecek. Sims Zirvesinde ayrıca serinin yeni oyunu Sims 5 hakkında ilk detaylar paylaşıldı.

Oyuncular evlerini birlikte inşa edebilecek

Project Rene” adıyla tanıtılan yeni Sims oyununun halâ yapım aşamasında olduğu ve tamamlanması için önünde uzun bir süre olduğu belirtildi. Project Rene isminin Renewal, yani yenilenme kelimesini çağrıştırdığı için seçildiği de belirtildi. Ayrıca oyunla ilgili birkaç tane görüntü de paylaşıldı.

Yayınlanan görüntülerde Sims severlerin uzun yıllardır beklediği belirli objelerin açısını ayarlama gibi özelliklerin nihayet oyuna ekleneceğini görüyoruz. Ayrıca tasarladığınız eşyaları ve eşya gruplarını artık çok daha kolay bir şekilde arkadaşlarınızla ya da tüm Sims topluluğuyla paylaşabileceksiniz.

Birden fazla cihazda aynı anda oynayabileceksiniz

Tanıtımda en dikkat çeken özellik ise oyunun birden fazla kişiyle ve birden fazla platformda aynı anda oynanacağının tanıtılması oldu. Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan çevrimiçi oyun desteğinin Sims 5 ile geleceği de bu şekilde doğrulanmış oldu.

Gösterilen görüntülerde oyunun iki farklı kullanıcı tarafından hem akıllı telefon hem de PC üzerinden oynandığı gösterildi. İki kullanıcı da eşya yerleştirebiliyor ve birbirlerinin tasarımlarına müdahale edebiliyordu. Ancak yetkililer bunu mümkün kılan uygulamanın Sims Mobile gibi bir oyun mu yoksa sadece tasarım yapmak için ayrı bir uygulama mı olacağını belirtmedi. Electronic Arts, sadece tasarım için bir mobil uygulama yapma sistemini geçtiğimiz yıl tanıtılan NFS Heat oyununda denemişti ve kullanıcıların beğenisini toplamayı başarmıştı.

Oyunun ne zaman çıkacağı hakkında resmi bir açıklama yapılmamış olsa da oyunun halâ erken geliştirme aşamasında olduğunun açıklanması, oyunun en erken 2023 yılının sonlarında çıkabileceğini bizlere gösteriyor.

Adblock test (Why?)


Yıllardır Beklenen Sims 5 Nihayet Tanıtıldı: İşte Yeni Oyundan İlk Görüntüler - Webtekno
Read More

30 binden fazla Asteroit keşfedildi, bin 425 tanesi Dünya'ya çarpabilir - Cumhuriyet

Bilim insanları, Güneş sistemimizde son 10 yılda 30 bin 39 adet Dünya'ya yakın cisim keşfetti ve bu sayı her geçen gün artıyor. Avrupa Uzay Ajansı'na göre, bu cisimlerden bin 425'inin Dünya'ya çarpma olasılığı var.

"AN MESELESİ..."

Daily Mail'e göre, sözü edilen 30 bin asteroidin çoğu Troyalı Göktaşları ve Asteroit Kuşağı isimli iki ayrı grupta bulunuyor ve Güneş'in etrafındaki dönüşlerini tamamlarken, Dünya'ya yaklaşıyor.

Habere göre Avrupa Uzay Ajansı, "Dünya ile çarpışma olasılığı sıfırdan yüksek olan" bin 425 asteroidi gelişmiş teleskoplar ile gözlem altına aldı.

Avrupa Uzay Ajansı gezegen savunma başkanı Richard Moissl konuya ilişkin demecinde, "İyi haber şu ki günümüzde bilinen Dünya'ya yakın cisimlerin yarısından fazlası son altı yılda keşfedildi ve bu keşifler, asteroit gözlemleme teknolojimizin ne kadar geliştiğini gösteriyor. 30 bininci asteroidi tespit etmek bizim için bir dönüm noktası oldu. Yeni teleskoplar ve tespit yöntemleri geliştirmeye devam edersek bütün asteroitleri bulmamız bir an meselesi olur" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, keşfedilen 30 bin asteroidin 10 bininin 140 metreden ve bininin de 1 kilometreden daha büyük olduğu kaydedildi.

Adblock test (Why?)


30 binden fazla Asteroit keşfedildi, bin 425 tanesi Dünya'ya çarpabilir - Cumhuriyet
Read More

BENDEN ÇOK İSTENEN LAPTOP - Monster Abra A5 V19.2 İncelemesi (RTX 3050 Ti) - PC Hocası TV

Adblock test (Why?)


BENDEN ÇOK İSTENEN LAPTOP - Monster Abra A5 V19.2 İncelemesi (RTX 3050 Ti) - PC Hocası TV
Read More

Kutusu açılmamış iPhone 1, 39 bin dolara satıldı - Ensonhaber

Paketi açılmamış orijinal iPhone 1, 2 bin 500 dolar ile açık artırmaya girdi ve 39 bin 300 dolara alıcı buldu.

Kutusu açılmamış iPhone 1, 39 bin dolara satıldı

Geçtiğimiz haftalarda iPhone 14 serisini tanıtan Apple'ın eski modellerine de ilgi var. Müzayede evi LCG Auctions, daha kutusu bilr açılmamış 8GB iPhone 1 modelini açık artırmaya çıkardı.

2 bin 500 dolar ile açık artırmaya giren modelin, yaklaşık 30 bin dolara alıcı bulması bekleniyordu. Orijinal 8GB iPhone 27 Haziran 2007'de 599 dolara satışa çıkmıştı.

39 bin dolara satıldı

LCG Auctions web sitesine baktığımızda, orijinal iPhone 1 modelinin 39 bin 339 dolara alıcı bulduğunu görüyoruz.

apple

1976 yılında ünlü Amerikalı bilgisayar bilimcisi ve programcı Steve Wozniak tarafından tasarlanan ve Steve Jobs'a ait olduğu belirtilen Apple-1 bilgisayarı da geçtiğimiz aylarda 650 bin dolara satılmıştı.

Adblock test (Why?)


Kutusu açılmamış iPhone 1, 39 bin dolara satıldı - Ensonhaber
Read More

Monday, October 17, 2022

En parlak ışık tespit edildi: 18 trilyon volt gücünde - NTV

Şili'deki Gemini Güney teleskobunda kızılötesi aletler kullanarak ışığı gözlemleyen Brendan O'Connor, "Hem foton miktarı hem de bize ulaşan fotonların enerjisi açısından gerçekten rekor kırıyor.'Bu kadar yakın ve bu kadar parlak bir ışığı izlemek, gerçekten yüzyılda bir görülen bir olaydır” diye konuştu.

Adblock test (Why?)


En parlak ışık tespit edildi: 18 trilyon volt gücünde - NTV
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...