Rechercher dans ce blog

Wednesday, August 31, 2022

Google şokta! Apple 9 yaşındaki modeline iOS güncellemesi verdi - ShiftDelete.Net

Apple önümüzdeki hafta düzenleyeceği etkinlikte yeni üyesiyle birlikte iPhone 14 serisini tanıtacak. Tabii bu cihazların kullanacağı iOS sürümü geçtiğimiz mart ayında ortaya çıktı. Fakat şirket eski modelleri de unutmuş değil. Zira bugün itibariyle Apple bazı iPhone, iPad ve iPod modelleri için iOS güncellemesi paylaştı.

Apple, eski cihazlara iOS güncellemesi verdi!

Apple, 7 Eylül’de düzenleyeceği etkinlik sonrasında iOS 16 güncellemesini, destekleyen tüm cihazlar için paylaşacak. Fakat bugün itibariyle iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3, iPod touch 6. nesil, iPhone 5S, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri ile iOS 12.5.6 güncellemesini paylaştı.

iOS 12’nin yeni bir sürümünü geçtiğimiz yılın eylül ayından beri görmedik. Zaten bahsi geçen cihazların hiçbirisi iOS 13 ve üstü sürümleri desteklemiyor. Fakat bugün Apple tüm teknoloji sektörünü şaşırtarak bu yazılımı hala güncel tuttuğunu söyledi.


iOS 16 Beta 8 güncellemesi çıktı!

iOS 16 Beta 8 güncellemesi çıktı!

Apple, gelecek iOS 16 güncellemesinin sekizinci betasını test amacıyla geliştiricilere gönderdi. iOS 16 Beta 8 ne sunuyor?

Tabii iOS 12.5.6, aslında kullanıcılara yeni bir özellik vadetmiyor. Benzer bir şekilde cihazın hızlanıp yavaşlaması ya da optimizasyonu ile ilgili bir değişiklik yok. Fakat güvenlik tarafında bu yılın başında ortaya çıkan 2 büyük açığa karşı koruma sağlıyor. Yani Apple, aradan 9 yıl geçmiş olsa da iPhone 5S gibi ürünlerini hala korumaya devam ediyor.

iOS ve iPadOS cihazlara Beta kurulumu- Adım adım!

İlk olarak geliştirici değil, genel beta sürümünün yayınlanmasını bekleyebilirsiniz. Fakat daha erken erişmek istiyorsanız bir geliştirici hesabı açmanız gerekiyor. Bunu yapabilmek için de Apple‘a her yıl 99 dolar ödemelisiniz.

iOS 16 Beta 5 download

Fakat halihazırda bir geliştirici hesabı kullanıyorsanız son beta sürümünü burayı tıklayarak Apple Developer Center üzerinden indirebilirsiniz. Ardından cihazınıza uygun profil indikten sonra, Sistem Tercihleri bulunan Yazılım Güncelleme kısmından yükleme işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Ayrıca bunun yerine buraya tıklayarak betaprofiles sayfasına giderek iOS cihazınızı yapılandırabilirsiniz. Ardından da Ayarlar>Profil seçeneklerini izleyerek ekranda karşınıza çıkan talimatları izleyebilirsiniz. Bunlar ise şu şekilde:

iOS 16 Beta 5 update
  • Yukarıda linkini paylaştığımız betaprofiles sitesine gidin.
  • iOS 16 beta profilini “iOS 16 Download” seçeneği üzerinden indirin.
  • iPhone’unuzdan Ayarlara girin.
  • Profiller seçeneğine tıklayın.
  • Profil Yükle seçeneğine dokunun.
  • İndirdiğiniz dosya yüklendikten sonra cihazı yeniden başlat seçeneğine tıklayın.
  • Cihazınız açıldıktan sonra Ayarlar’a tekrar girin.
  • Önce Genel, ardından Yazılım Güncelleme seçeneklerini tıklayın.
  • Son olarak burada karşınıza çıkan İndir seçeneğini tıklayın.
  • Not: Olası bir veri kaybına karşı ilgili yüklemeyi 2. cihazınıza yüklemeniz ya da cihazınızdaki verileri yedekledikten sonra kurmanız tavsiye ediliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Adblock test (Why?)


Google şokta! Apple 9 yaşındaki modeline iOS güncellemesi verdi - ShiftDelete.Net
Read More

Instagram, tartışma yaratan özelliğini değiştiriyor - Cumhuriyet

Instagram ve Twitter başta olmak üzere bazı sosyal medya platformları, kullanıcılara anasayfada gördükleri içerikler için kısıtlı müdahale imkanı sunuyor. Instagram, timeline (zaman çizelgesi) olarak nitelendirilen sayfanın özelleştirilebilir hale geleceğini müjdeledi.

AKIŞ GÖNDERİLERİ ÖZELLEŞTİRİLEBİLECEK

Instagram’da en çok takip edilen kişilerden biri olan Kylie Jenner, Instagram’ın eski akış algoritmasına dönmesi için çağrıda bulunmuştu. Birçok ünlünün benzer sorunlara değinmesi nedeniyle Instagram çalışmalarını hızlandırdı. Analistler, Instagram’ın TikTok benzeri akış algoritma üzerinde çalıştığını belirtiyor.

'İLGİLENMİYORUM' SEÇENEĞİ

ShiftDelete'in haberine göre; şirket, kullanıcıların keşfet sayfasında birden fazla gönderiyi “ilgilenmiyorum” olarak işaretleyebileceğini duyurdu. Kullanıcılar, bu sayede kısa sürede keşfet içeriklerini isteklerine göre şekillendirebilecek.

Instagram’ın anasayfa ve keşfet sayfalarını düzenleme konusundaki en önemli adımlarından bir diğeri ise filtreleme özelliği. Kullanıcıların hesaplarındaki bir listeye ekledikleri belirli kelimeler, ifadeler, emojiler, başlıklar ve etkiketler ile önerilen içeriği gizlemesini sağlayan özellik test edilmeye başlandı.

NE ZAMAN KULLANIMA SUNULACAK?

Favoriler adı verilen yeni sekme, beğendiğiniz tarzdaki içerikleri listelemenize yardımcı olacak. Bununla birlikte Instagram, takip ettiğiniz kullanıcıların gönderilerini kronolojik sıra ile görmenize imkan tanıyacak. Kronolojik gönderi listeleme özelliğinin Instagram’ın eski algoritmasıyla benzer şekilde çalışacağı tahmin ediliyor.

Sosyal medya platformunda önerilen gönderileri erteleme özelliği de bulunuyor ve kullanıcıların istenmeyen içeriklere 30 gün ara vermelerini sağlıyor. Yeni özelliklerin yakında tüm kullanıcılara sunulacağı tahmin ediliyor.

Adblock test (Why?)


Instagram, tartışma yaratan özelliğini değiştiriyor - Cumhuriyet
Read More

NASA'nın Artemis görevinin yeni tarihi belli oldu - Hürriyet

Haberin Devamı

NASA'nın yaklaşık 10 yıldır üzerinde çalıştığı ve Ay'a insan taşımayı hedefleyen Artemis görevi teknik arıza engeline takılmıştı. NASA tarafından yapılan yeni açıklamaya göre, fırlatmanın Cumartesi yerel saatle 14.17'de Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden gerçekleştirileceği bildirildi.

Ekiplerin fırlatmadan 45 dakika önce soğutma çalışmalarına başlayacağı belirtilirken, roketin Dünya'dan ayrılması için yaklaşık 2 saatlik bir süre olacak. Artemis Görev Müdürü Mike Sarafin tarafından yapılan açıklamada, "Fırlatmayı 3 Eylül'de yapmayı deneyeceğiz. Biliyorsunuz ki geçtiğimiz günkü denemede olduğu gibi motorları termal olarak ayarlayamazsak, fırlatma olmayacak" ifadeleri kullanıldı.

Fırlatma için hava durumunun da önemli olduğu bilinirken, Uzay Fırlatma Sistemi (SLS), yağışlı havada fırlatmaya izin vermeyecek. Öte yandan Meteroloji Uzmanı Mark Berger, Cumartesi günkü hava durumunun fırlatmaya engel teşkil etmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı
NASAnın Artemis görevinin yeni tarihi belli oldu

Orion Uzay Aracı'nı Ay yörüngesine taşımak üzere Pazartesi günü yerel saat ile 08.33'te Kennedy Uzay Merkezi'nden havalanması beklenen SLS roketinin fırlatması teknik arıza şüphesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti.

Artemis I görevi çerçevesinde 98 metre uzunluğundaki ve 3,99 tonluk itiş gücündeki SLS roketi tarafından Ay'a gönderilmesi planlanan Orion Uzay Aracı'nın 42 gün sürecek görevi süresince gelecekte planlanan insanlı uçuşlar hakkında bilimsel veriler toplaması bekleniyordu.

Nihai hedefi 2025'e kadar insanları Ay yüzeyine döndürmek olan Artemis Ay Programı'nın ilk görevi Artemis I'in başarıya ulaşması halinde 2024'te Artemis II göreviyle gerçek mürettebatlı bir ay uçuşu denemesi gerçekleştirilmesi bekleniyor. 2025 yılında ise Artemis III görevi çerçevesinde 1970'lerden bu yana ilk kez Ay'a insan indirilmesi hedefleniyor.

Adblock test (Why?)


NASA'nın Artemis görevinin yeni tarihi belli oldu - Hürriyet
Read More

Telefona çok uzun süre bakanlar aman dikkat! Aşırı mavi ışık yaşlanma sürecini hızlandırabilir - Habertürk

Yeni yapılan bir çalışma, telefona çok uzun süre bakmanın, kırışıklıklara neden olabileceğini öne sürdü. Hemen hemen her yetişkin, her gün telefonlardan, iş bilgisayarlarından ve televizyonlardan gelen mavi ışığa maruz kalıyor.

İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan habere göre, Oregon Eyalet Üniversitesi'ndeki bilim insanları, meyve sineklerinin 14 gün boyunca göz kamaştırıcı ışık altında tutulduklarında, hücre fonksiyonunda bozulma ve nörodejenerasyon (nöronların ilerleyen yapı veya fonksiyon kaybı) veya yaşlanma belirtileri gösterdiklerini keşfetti.

HÜCRELER ÜZERİNDE ZARARLI ETKİLERİ OLABİLİR

Araştırmayı yöneten biyolog Dr. Jadwiga Giebultowicz, bunun vücudumuzdaki çok çeşitli hücreler üzerinde zararlı bir etkisi olabileceği konusunda uyardı.

Giebultowicz, "Çalışmamız, aşırı mavi ışığa maruz kalmanın önlenmesinin iyi bir yaşlanma karşıtı strateji olabileceğini gösteriyor" dedi.

Önceki araştırmalar, ekran başında çok fazla süre geçirilmesinin obezite ve zihinsel sağlık sorunları riskini artırdığı konusunda zaten uyarmıştı. Ayrıca mavi ışığın gözleri yorarak bulanık görmeye, makula dejenerasyonuna ve katarakta yol açtığı ve sirkadiyen ritmi bozarak uykuya dalmayı zorlaştırdığı yönünde de endişeler var. Birçok cihazda, kullanıcıların mavi ışığı azaltmalarına olanak tanıyan mekanizmalar var.

14 GÜN BOYUNCA MAVİ IŞIĞA MARUZ BIRAKILDILAR

Frontiers in Aging dergisinde yayınlanan çalışmada, bilim insanları meyve sineklerini iki gruba ayırdı.

Bir grup sürekli olarak 10-14 gün boyunca mavi ışığa maruz bırakılırken, ikincisi sürekli karanlıkta tutuldu. Daha sonra bilim insanları sineklerin kafalarındaki hücreleri inceledi. 14 gün boyunca mavi ışığa maruz kalanlarda enerji üretiminin bozulduğu gösterildi.

ERKEN ÖLÜME NEDEN OLABİLECEĞİ İDDİA EDİLDİ

Bilim insanları, sonuçlarının, ışığın yaşlanmayı hızlandıran hücrelerdeki değişiklikleri tetikleyebileceğini hatta mavi ışığın erken ölüme dahi neden olabileceğini öne sürdüler.

Giebultowicz, "LED'ler, telefonlar, masaüstü bilgisayarlar ve televizyonlar gibi ekranların yanı sıra ortam aydınlatması da ana aydınlatma haline geldi, bu nedenle gelişmiş toplumlardaki insanlar, uyanık oldukları saatlerin çoğunda LED aydınlatma yoluyla mavi ışığa maruz kalıyorlar.

Sineklerin ve insanların hücrelerindeki sinyal kimyasalları aynıdır, dolayısıyla mavi ışığın insanlar üzerinde olumsuz etkileri olma potansiyeli vardır" dedi.

Mavi ışığın önünde çok uzun zaman harcamanın, sağlığa zarar verebileceğine ve uyumayı zorlaştırabileceğine dair yapılan araştırmalar giderek artıyor. Birkaç çalışma, sirkadiyen saate zarar verebileceği konusunda uyarıda bulunurken, haziran ayında Körfez Bölgesi'ndeki bilim insanları, mavi ışığın göz problemleri riskini artırabileceğini öne sürdüler.

Adblock test (Why?)


Telefona çok uzun süre bakanlar aman dikkat! Aşırı mavi ışık yaşlanma sürecini hızlandırabilir - Habertürk
Read More

Akıllı telefon kullanıcıları eski telefonunuzu sakın çöpe atmayın! Şaşırmamak elde değil - Sabah

Giriş Tarihi: 31.08.2022 10:23 Güncelleme Tarihi: 31.08.2022 10:23

Artık tam anlamıyla akıllı telefonlar elimizden düşmüyor. Akıllı telefon yani smartphone piyasası giderek teknolojiyle birlikte gelişiyor. İlk olarak 29 Haziran 2007'de piyasaya sürülen Apple'ın iPhone telefon modeli dünyayı kasıp kavurdu. Ardından günümüzde Samsung, Xiaomi, Huawei, Sony, Oppo, Casper, Vestel ve daha birçok marka bu piyasada büyük bir yarışa girişmiş durumda. Dokunmatik telefonlar böylesine ilerlemişken Nokia ile özdeşleşmiş eski telefon modellerinden hala işinize çok yarayacak şekilde faydalanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte şaşkına çeviren görüntüler...

Adblock test (Why?)


Akıllı telefon kullanıcıları eski telefonunuzu sakın çöpe atmayın! Şaşırmamak elde değil - Sabah
Read More

Tuesday, August 30, 2022

Sedat Peker'in hedefindeki ismin şoförü belgeleri yakarken yakalandı - Odatv

Gözaltına alınan AKP Erzurum milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun eski eşi Ünsal Ban’ın şoförü olan Ahmet K.’nin eşi ve baldızı, bazı evrakları yakarken yakalandı.

Gölbaşı’ndaki evine düzenlenen operasyon sırasında evde bulunan Ahmet K.’nın eşi Neslihan K. ve baldızı Zeynep Naz H.’nin, evrak ve dijital metaryalleri yakarken yakalanması tartışmaları artırdı. 

Ahmet K.’nın eşi Nesliha K. ve baldızı Zeynep Naz H., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Ünsal Ban, suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşalarıyla gündeme gelmişti. Peker, Ban ile görüştüğünü, kendisinin eski eşi tarafından tehdit edildiğini söylediğini yazmıştı.

Odatv.com

Adblock test (Why?)


Sedat Peker'in hedefindeki ismin şoförü belgeleri yakarken yakalandı - Odatv
Read More

İngiltere'de sahibinden kaçan dev boğa yılanı yetkililer tarafından yakalandı! - Son Dakika

Batı Yorkshire'da tellerin arasında büyük bir yılan görüldüğü ihbarını alan ekipler hemen olay yerine intikal etti. İtfaiye ekipleri, tellere sıkışan ve olduğu yerden çıkamayan yılana korku içinde yaklaştıktan sonra yılanı kontrol altına aldı.

SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

İsminin Sid olduğu öğrenilen yılan, önce itfaiye merkezine götürüldü, daha sonra ise sahibine teslim edildi. İtfaiye ekipleri, yılanı sahibine teslim etmeden önce de bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

KAN AKIŞINI DURDURARAK ÖLDÜRÜYOR

Boğa yılanları, ilginç özellikleriyle biliniyor. Bir araştırmada boğa yılanlarının yakaladığı uyutulmuş laboratuvar sıçanlarının, tansiyon ve kalp atışları da dahil olmak üzere her türlü ölçümleri yapıldı. Kurbandan yakalanmadan önce ve sonra kan örnekleri alan bilim insanları, boa yılanının avını ölümcül şekilde kavrayışı sırasında kurbanda kan dolaşımının büyük ölçüde kesildiğini saptadı. Kan dolaşımı kesilince ortaya çıkan oksijen yetersizliğinin, oksijensiz çalışamayan beyin, kalp ve karaciğerde dokuları hızla öldürdüğü saptandı.

İngiltere'de sahibinden kaçan dev boğa yılanı yetkililer tarafından yakalandı!

Adblock test (Why?)


İngiltere'de sahibinden kaçan dev boğa yılanı yetkililer tarafından yakalandı! - Son Dakika
Read More

25.999 TL'lik Apple M2 MacBook Air inceleme! - ShiftDelete.Net

Adblock test (Why?)


25.999 TL'lik Apple M2 MacBook Air inceleme! - ShiftDelete.Net
Read More

Saturday, August 27, 2022

İşadamı Faik Kurt hayatını kaybetti - Yaşam - Odatv

Siemens'in Türkiye eski temsilcisi işadamı Faik Kurt bugün hayatını kaybetti. 1939 yılında İzmit'te dünyaya gelen Faik Kurt iş dünyasında önde gelen simalardan birisiydi. 
Fenerbahçe Sosyal Komite eski başkanı olan Faik Kurt'un cenazesi pazar günü (yarın) İstanbul Şakirin Camisi'nden ikindi namazına müteakiben Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek. 
 

Faik Kurt

Odatv.com

Adblock test (Why?)


İşadamı Faik Kurt hayatını kaybetti - Yaşam - Odatv
Read More

Friday, August 26, 2022

Bu araştırma herkesi heyecanlandırdı: Mars'ın 4 bölgesinden toplandılar! Hayat olup olmadığını... - Mynet

Hemen hemen herkes, Mars'ta hayat olup olmadığını merak ediyor. Çoğu zaman kızıl gezegen olarak adlandırılan Mars ise yürütülen uzay çalışmalarına, gönderilen kaşif araçlarına ve yapılan tüm araştırmalarına rağmen hala gizem dolu. Peki gerçekten de Mars'ta hayat var mı? Bu sorunun yanıtı henüz kesin olarak ortaya konulamasa da bilim insanlarının son araştırması oldukça heyecanlandırdı.

KAYA ÖRNEKLERİ, MARS'TA HAYAT OLUP OLMADIĞINI ANLAMAYA YARDIMCI OLABİLİR

Euronews Türkçe'nin haberine göre, bilim insanları, NASA'nın Perseverance keşif aracı tarafından Mars'tan toplanan kaya örneklerinin Mars'ta hayat olup olmadığını anlamaya yardımcı olacağını söyledi.

Mars

Science bilim dergisinde perşembe günü yayımlanan bir makalede araştırmacılar, Perseverance tarafından toplanan kaya parçalarının daha dünyaya ulaşmadan şimdiden şaşırtıcı keşiflere olanak tanıdığını iddia etti.

Kayalar, NASA tarafından belirlenen Jezero Krateri'nden toplandı. Bu kraterin bir nehir deltası ve göl içerdiği ve kızıl gezegenin su tarihi hakkında önemli bilgiler verebileceği düşünülüyor.

MARS'TAKİ GÖL: KAYALARIN KRONOLOJİK OLARAK İNCELENMESİYLE...

Makalenin yazarlarından California Üniversitesi Dünya ve Uzay Bilimleri Profesörü Davis Shuster, kayaların kronolojik olarak incelenmesiyle Mars'taki gölün ne zaman var olduğunun anlaşılabileceğini belirtti. Kayaların ayrıca çevresel koşulların Mars'ta hayatı ne zaman desteklediğine dair de bilgi vereceğini söyledi.

Perseverance tarafından toplanan kayalar, krater yüzeyindeki dört alandan toplandı, bunlardan ikisine Seitah, diğer ikisine ise Maaz alanı adı verildi.

Toplanan örneklerin tamamının erimiş magmanın soğumasıyla oluşan magmatik kümülat kayaları olduğu bildirildi. Bu tür kayaların dünyaya getirildiklerinde jeolojik kronoloji açısından ideal kaynaklar olduğu belirtiliyor. Kayaların ayrıca su tarafından uğradıkları değişimin izlerini de taşıdığı ifade ediliyor.

ÖRNEKLER YAKIN BİR ZAMANDA GELMEYECEK! İŞTE VERİLEN TARİH

Kaya örnekleri ise pek de yakın bir tarih olmayan 2033'te getirilecek. Keşiflerin örnekleme açısından büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen Prof. Shuster, "Su tarafından değişime uğrayan magmatik kayalara dair kanıtlarımız olduğu gerçeği, Mars'ta yaşamı destekleyebilecek çevresel koşulları anlama konusunda insanları son derece heyecanlandıran bir keşif." şeklinde konuştu.

Perseverance görevi için çalışan, makalenin yazarlarından Jeokimyacı Kenneth Farley ise kayaların gölün magmatik kayalar oluştuktan sonra var olduğunu gösterdiğini söyledi.

MARS KAŞİFİ PERSEVERANCE

NASA'nın Jet İtki Laboratuvarı'nda inşa edilen Mars kaşifi uzay aracı Perseverance, 30 Temmuz 2020'de fırlatıldıktan yaklaşık 7 ay sonra 18 Şubat’ta Mars'a iniş yapmıştı.

thumbs_b_c_faf3ebaf893b113be551bde8c3e39206

NASA'nın Mars Keşif Programı'nın parçası olarak yapılan araç, bu yılın şubat ayında 245,76 metre ile Mars’ta en uzun mesafe yürüyüşünü gerçekleştirmişti.

Adblock test (Why?)


Bu araştırma herkesi heyecanlandırdı: Mars'ın 4 bölgesinden toplandılar! Hayat olup olmadığını... - Mynet
Read More

Dünyada gündem oldu! Amazon, Electronic Arts'ı mı alıyor? - Mynet

Oyun dünyasındaki satın alımlar tüm dünyada konuşulur oldu. Örneğin Microsoft, Activision Blizzard’ı 69 milyar dolar karşılığında satın aldığında büyük yankı uyandırmıştı. Bu yankının bir nedeni de söz konusu anlaşmanın oyun dünyasının en büyük satın alımı olmasıydı. Fakat gün içinde ortaya çıkan ve yavaş yavaş tüm dünyaya yayılıp manşetlere taşınan bir iddia, deyim yerindeyse ortalığı karıştırdı. İddianın içeriği ise Jeff Bezos'un kurucusu olduğu ve Prime Gaming hizmeti sunan Amazon ve FIFA serisinin arkasındaki şirket olan Electronic Arts (EA) ile alakalıydı.

AMAZON ELECTRONIC ARTS'I SATIN ALACAK İDDİASI!

USA Today'in GLHF kaynaklarına dayandırdığı çarpıcı haberinde, Amazon'un bugün Apex Legends, FIFA, Madden ve daha fazla yapımın arkasındaki şirket olan Electronic Arts'ı (EA) satın almak için resmi bir teklifte bulunduğunu açıklayacağı iddia edildi. Kaynaklar, Amazon'un EA'yı satın almak için sonunda bir teklifte bulunduğunu öne sürdü. Tüm bunlar, gözlerin bir anda Amazon'dan gelecek muhtemel bir açıklamaya çevrilmesine yol açtı.

EA

Amazon’un EA satın almak için gün içinde bir teklif açıklayacağı iddiası sonrası EA hisseleri yükseldi.

thumbs_b_c_701376baddef00d2ceb78ae01d565e73

Ancak söz konusu iddia CNBC kaynakları tarafından yalanlandı. Kaynaklar, Amazon'un video oyunu yayıncısı Electronic Arts için bir teklif vermesinin beklenmediğini söyledi.

2022-08-02T202919Z_1565917099_RC2JOV9O05WX_RTRMADP_3_ELECTRONIC-ARTS-RESULTS

SÖYLENTİLER VARDI

Olası bir EA satın alımıyla ilgili birkaç haftadır söylentiler dolaşıyordu. Apple, Disney ve Amazon'un EA'yı satın alacak potansiyel alıcılar olduğu söyleniyordu.

Bu konuda yeni bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağını hep birlikte göreceğiz.

Adblock test (Why?)


Dünyada gündem oldu! Amazon, Electronic Arts'ı mı alıyor? - Mynet
Read More

James Webb Uzay Teleskobu’ndan şaşırtan Güneş dışı gezegen keşfi - Sözcü

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) 25 Aralık 2021'de uzaya fırlattığı James Webb Uzay Teleskobu, Güneş sisteminin dışındaki bir gezegenin atmosferinde, ilk kez karbondioksit tespit etti.

James Webb Uzay Teleskobu’ndan şaşırtan Güneş dışı gezegen keşfi

New Scientist’in haberine göre; Güneş sisteminin dışında yer alan bir ötegezegende ilk kez karbondioksit bulunması, uzak gezegenin gizemlerine dair ipuçlarını ortaya çıkardı.

California Üniversitesi’nden Natalie Batalha ve 100’den fazla araştırmacıdan oluşan bir ekip, James Webb verilerini inceledi.

İncelemelerin sonunda, Güneş sisteminin dışında yer alan ve 700 ışık yılı uzaklıktaki WASP-39b adlı ötegezegenin atmosferinde karbondioksit olduğu ortaya çıktı.

Araştırmacılar, söz konusu ötegezegenin atmosferini ayrıntılı incelemenin, WASP-39b’nin oluşumu gibi pek çok detayı ortaya çıkarabileceğini değerlendiriyor.

Satürn’e yakın büyüklükte kütleye sahip olduğu belirtilen WASP-39b, Jüpiter’in ise 1,3 katı çapında. (AA)

James Webb Uzay Teleskobu, bu defa da Jüpiter'i görüntüledi İlginizi Çekebilir James Webb Uzay Teleskobu, bu defa da Jüpiter'i görüntüledi 30 yıl, 10 milyar dolar harcandı: James Webb Uzay Teleskobu İlginizi Çekebilir 30 yıl, 10 milyar dolar harcandı: James Webb Uzay Teleskobu James Webb Uzay Teleskobu, uzak bir dış gezegende su tespit etti İlginizi Çekebilir James Webb Uzay Teleskobu, uzak bir dış gezegende su tespit etti

Adblock test (Why?)


James Webb Uzay Teleskobu’ndan şaşırtan Güneş dışı gezegen keşfi - Sözcü
Read More

Füzeyle vurulan trenin görüntüleri - Dünya - Odatv

Ukrayna’nın doğusunda yer alan Dnipropetrovsk bölgesindeki Chaplino Tren Garı’ndan ayrılan bir tren, yüzlerce Ukrayna askeriyle yola çıktı.

Ukrayna bayrağının sarı-mavi renklerine boyalı o tren, Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri tarafından füzeyle vuruldu.

Henüz cepheye gitmemiş yüzlerce Ukrayna askeri, cephe hattının dışında kalan Dnipropetrovsk’ta Rus füzesi tarafından vuruldu.

Rusya, 200’den fazla Ukrayna askerinin öldüğünü iddia etti. Saldırı, Ukrayna'nın bağımsızlık günü 24 Ağustos'ta yapıldı.

Ölen askerlerin çoğunun, seferberlik kapsamında askere alınan Ukrayna vatandaşları olduğu açıklandı.

Odatv.com


Adblock test (Why?)


Füzeyle vurulan trenin görüntüleri - Dünya - Odatv
Read More

Thursday, August 25, 2022

Hesapladık, Gerçeğine Gitmek Daha Ucuz: Hogwarts Legacy, Çılgın Bir Fiyatla Epic Games'de Ön Siparişe Açıldı - Webtekno

Her şey her gün daha pahalı hale geliyor ve bu durumdan hepimiz şikayetçiyiz. Bazı fiyat artışlarını açıklamak mümkün, örneğin döviz kurundaki artış, maliyeti dolarla hesaplanan şeylerin fiyatlarının artışını açıklar. Öte yandan ekonomik göstergelerin de açıklayamadığı şeyler var: Mesela Hogwarts Legacy oyununun Epic Games'teki ön sipariş fiyatı. 

1800'lerde Hogwats'ta yaşanan olaylara tanık olacağımız yapım açık dünya bir RPG oyunu olacak. Oyunun tanıtımında "Bu yolculukta çeşitli büyüler öğrenin, iksirler yapın ve büyülü hayvanlarla ilgilenin. Evinizdeki işleri halledin, çeşitli ilişkiler kurun ve yeteneklerinizde ustalaşarak olmayı çok istediğiniz cadı veya büyücü olun." ifadeleri kullanılıyor. 

O paraya Harry Potter olursun

hogwarts legacy

Oyunun Epic Games'te açıklanan fiyatı 9,990 TL oldu. Elbette ki bu rakam oyunun kesin fiyatı değil, muhtemelen birileri yanlış fiyat yazdı ya da Türkiye fiyatı belirlenene kadar insanların mağdur olmaması için böyle bir fiyat seçildi. Yine de oyun gerçekten bu fiyattan çıkacak olsa o parayı oyunda 1800'lerin Hogwats'ını keşfetmek yerine nasıl değerlendirebileceğimize bir bakalım. 

Hogwarts Ekspresi yoksa Sofya Treni var!

sofya ekspresi

Eveeet, Sofya Ekspresi ne alaka diyenleri şöyle alalım. Oyunun çıkış tarihi olan 2 Ekim'i göz önüne alarak bir plan yapalım. Öncelikli olarak bir vize lazım tabii, yoksa bu proje gerçekleşemez. Sonrasında her yerde uyuyabildiğim için 4 kişilik 1. mevki kuşetli vagondan Sofya Ekspresi bileti alarak yola çıkabiliriz, sadece 28,48 Euro ödememiz gerekir. 

ryanair

Sofya'ya geldikten sonra Avrupa'nın kanatlı otobüsü RyanAir'in uçaklarından birine atlayıp Londra'ya Stansted Havaalanına yola koyulabilirim. Gidiş dönüş bilet aldığım için cebimden çıkacak para 740 lira ama yolu hallettik sayılır. 

Merhaba Londra! 

londra

Londra içinde ulaşıma 50 pound ayırıyoruz ve mümkün olduğunda toplu taşıma, metro vs kullanıyoruz. Zaten kalacağımız bir gece. Onun için de 1713 TL verip yukarıdaki güzel 1+1 daireyi AirBnB'den kiralıyoruz. Böylece yemek yapmayı sevdiğim ve İngilizler baharat uğruna bütün dünyayla savaşıp hala yemek yapmayı öğrenemediği için kendime rahatça kahvaltı ve akşam yemeği hazırlayabilirim. Ha bu demek değildir ki gitmişken orada biraz gezip 30 pound harcamayacağım. (Ortalama akşam dışarı çıkınca harcanan para oymuş). Orada geçireceğim süreçte yapacağım yemeklerin malzemesi ise cost of livinge göre 20 pound. 

harry potter turu

Geldik büyük Harry Potter turuna Warner Bros, sizi şehir merkezinden alıp filmlere ve Harry Potter'ın mistik dünyasına götürdüğü bir tur düzenliyor. Bu tur tam 7 saat sürüyor ve fiyatı da 112.85 dolar. Zaten dönüş uçak biletimiz vardı, bir tane daha Sofya Ekspresi bileti alıp turumuzu sonlandırabiliriz. 

Gelin hesabı birlikte yapalım:

  • 57 Euro Sofya gidiş-geliş ( 1030 TL)
  • 100 Pound Londra'daki harcamamız (2145 TL)
  • 740 TL Uçak biletleri
  • 112,85 Dolar tur ücreti ( 2161 TL)

TOPLAM: 6076 TL ile Londra'ya girip Harry Potter deneyimini yaşayabiliriz. Kalan 3923 TL de 183 pound yapıyor bugünün kuruyla. O parayla da Londra takımlarının statlarını ya da şehrin müzelerini gezip, hediyelikler almak mümkün. Ya da üstüne 1500 lira daha verip sevgilinizle/eşinizle bir Harry Potter hafta sonu yaşayın, o da mümkün. 

Elbette ki bu fiyat oyunun gerçek fiyatı olmayacak. Sonuçta yapımın Steam fiyatı 59.90 dolar olarak açıklandı. Yerel fiyatlandırma yapıldıktan sonra Epic Games de bu fiyatı değiştirecektir. Yine de fiyat düzeltilene kadar biraz eğlenmemizin önünde bir engel yok. 

Adblock test (Why?)


Hesapladık, Gerçeğine Gitmek Daha Ucuz: Hogwarts Legacy, Çılgın Bir Fiyatla Epic Games'de Ön Siparişe Açıldı - Webtekno
Read More

Artık ultra gerçekçi! Çoğu kişiyi ürküten insansı robot Ameca'nın dönüşü "muhteşem" oldu - Mynet

İnsansı robot Ameca, gerçekçi yüz ifadeleriyle çoğu kişiyi ürkütmüştü. Engineered Arts tarafından oluşturulan ve bu yılın başlarında düzenlenen Tüketici Etkinliği Fuarı (CES) 2022'de sergilenen robot artık daha yetenekli.

AMECA YENİ YETENEKLER KAZANDI! YÜZ İFADELERİ GELİŞTİ

CES'te sergilenmesinden bu yana Ameca'nın yüzü 12 ek aktüatörle geliştirildi. Bu işlem, her zamankinden daha fazla yüz ifadesini gerçekçi bir şekilde taklit etmesini ve bunlar arasında akıcı bir şekilde geçiş yapmasını sağlamak için yapıldı.

robot ameca-1

Tüm bunlara ek olarak, esneme, omuz silkme, işaret etme, el sallama, ağzını açma, birisini susturma veya duyamadığında karşı tarafı tarafı hareket ve çeşitli yüz ifadeleri ile uyarabilme yeteneklerine sahip Ameca'da hareket takibi yapabilen sensörler, her iki gözüne yerleştirilmiş kameralar ve göğsüne monte edilmiş yüksek çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Bu donanımla Ameca, yaklaşık iki metre uzaklıktaki yüzleri algılayıp tanıyabiliyor ve duyguları, yaşı ve cinsiyeti tahmin edebiliyor.

YENİ YETENEKLERİNİ VİDEODA SERGİLEDİ

Bu yeteneklerin tümüyse, Engineered Arts'ın yeni yayınladığı videoda sergileniyor gibi görünüyor. Video, Ameca'nın aynada kendini tanır gibi göründüğünü, ayna ve yansımasıyla etkileşime girerken ise şaşkınlık gibi yüz mimikler ve hareketler sergilediğini gösteriyor.

Ameca'nın arkasındaki ekibin, robotların ve insanların etkileşiminin sınırlarını zorlamaya devam etmek için Ameca'nın üzerinde çalıştığı Tritium işletim sistemini geliştirmeye odaklanmayı planlıyor.

Adblock test (Why?)


Artık ultra gerçekçi! Çoğu kişiyi ürküten insansı robot Ameca'nın dönüşü "muhteşem" oldu - Mynet
Read More

11.999TL FİYAT PERFORMANS KRALI EN İYİ RTX 3060 Sistem Toplama Rehberi - PCH F6 - PC Hocası TV

Adblock test (Why?)


11.999TL FİYAT PERFORMANS KRALI EN İYİ RTX 3060 Sistem Toplama Rehberi - PCH F6 - PC Hocası TV
Read More

Tuesday, August 23, 2022

Ünlü şef Arda Türkmen: Ayı, balina ve örümcek yedim, ayı eti çok lezzetliydi - Mynet

Arda'nın Mutfağı adlı programla tanınan Arda Türkmen, Simge Fıstıkoğlu'nun Youtube kanalında 'Hayat Okulu' programına katıldı. Fıstıkoğlu'nun sorularını yanıtlayan ünlü şef yediği en garip yiyecekleri de anlattı.

arda1

Fıstıkoğlu'nun 'Yediğin en enteresan yiyecek, en garip tecrüben neydi?' sorusuna yanıt veren Türkmen, yiyecekleri anlatırken ayı, balina ve örümcekten de bahsetti.

arda2

"BALİNA YEMESEM DE OLURMUŞ"

Bir bölgede balina yediğini söyleyen Arda Türkmen, "Dünyanın en kuzeyindeki bir yere gittik. Geleneksel olarak balina yiyorlar. Bize de balina tattırdılar. Olmasa da olurmuş dedim, yazık hayvana zaten. Oranın coğrafyasında o yeniyor, hayvansal proteini balinadan sağlıyorlar. Senede bir kaç tane balina yakalayıp onu tüketiyorlar. Balina yemesem de olurdu herhalde" dedi.
arda33

"AYI VE ÖRÜMCEK LEZZETLİYDİ"

Ayı eti ve örümcek yediği anları da anlatan Arda Tükrmen, "Ayı falan hepsinden tattım. Ayı çok lezzetliydi. Böyle söyleyince de insanlar nefret ediyor. Sanki adam gündelik diyetinde ayı yemiş gibi. Örümcek de yedim Kamboçya'da. Ama yemesem de olurmuş. Oraya gittim her yerde örümcek satıyorlardı yedik. Kötü değildi tadı tavuk gibi çıtır çıtır. Ama örümcek olsa da yesek denilmez. Güzel bir kuzu pirzola varken insan bunu aramıyor. " ifadelerini kullandı.

Adblock test (Why?)


Ünlü şef Arda Türkmen: Ayı, balina ve örümcek yedim, ayı eti çok lezzetliydi - Mynet
Read More

Monday, August 22, 2022

E-Devletteki değişiklikte FETÖ tehlikesi... E. Gazi Emniyet Müdürü uyardı - Odatv

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ad ve soyadı değişikliği başvurularının 24 Aralık 2022'ye kadar e-devlet aracılığıyla da yapılabileceğini duyurmasının ardından dikkat çeken bir uyarı geldi. 

E. Gazi Emniyet Müdürü ve Avukat Fatih Eryılmaz isim değişikliği ile ilgili FETÖ’cülerin ABD'deki hamlelerini hatırlattı. 

Kripto FETÖ’cülerin isimlerini değiştirebileceğine dikkat çeken Fatih Eryılmaz, sosyal medya hesabından “E-Devlet üzerinden ad/Soyad değiştirme başvurusu yapılabildiğini duyunca aklıma geldi. 17/25’ten sonra tespit edilen bir üniversite rektörü vardı. Adı, Soyadı, Nüfusa kayıtlı olduğu yer değiştirilmişti. Tabiki önceki ismiyle kayda giren bir FETÖ’cüydü” diye yazdı.

Denizli’de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında adı geçen ve 1985 yılında öğrenciyken gözaltına alınmasının ardından kimlik bilgilerini değiştiren Pamukkale Üniversitesi İletişim Fakültesi eski dekanlardan Fatih Karaosmanoğlu’nu hatırlatan Fatih Eryılmaz şunları paylaştı:

“Babasının adını da değiştirmiş. Hatırladığım kadarıyla 1985te Jandarmanın İşlem yaptığı 30 kadar Polis Koleji öğrencisine ‘abi’lik yaparken işlem görmüş idi. Yanındaki Polis Koleji Ögrencileri Emniyette FETÖ’nün altın kadrolarından idi. 15 Temmuz’a kadar hiçbir şey olmamıştı.”

ABD’DEKİ FETÖ'CÜLER HIRİSTİYAN İSİMLERİ ALDI

Öte yandan benzer bir yöntemi FETÖ üyeleri ABD’de gerçekleştirmişti. 

Annesinin “Refia” olan ismini resmi makamlara “Rabin” olarak değiştirerek beyan ettiği ileri sürülen Fetullah Gülen’in yaşadığı ABD’deki FETÖ’cülerin Hıristiyan isimleri aldıkları tespit edilmişti. 

Adil Öksüz’ün akrabası olduğu iddia edilen Kemal Öksüz’ün “Kevin”, Kemal’in Pensilvanya bölgesindeki kolej ve okulların sorumlusu olan abisi Adem Öksüz’ün ise “w” ismini aldığı, bu şekilde isim değiştiren yüzlerce FETÖ’cü olduğu ortaya çıkmıştı.

ADİL ÖKSÜZ ADINI KEVIN OLARAK DEĞİŞTİRDİ

15 Temmuz darbe girişiminin 1 numarası olarak gösterilen Adil Öksüz'ün akrabası olduğu iddia edilen ve FETÖ'nün ABD'deki pek çok etkinliğini koordine eden isim olarak bilinen Kemal Öksüz'ün "Kevin", Kemal Öksüz'ün Pensilvanya bölgesindeki kolej ve okulların sorumlusu olan abisi Adem Öksüz'ün ise "Adam" ismini aldığı belirlenirken, Fetullah Gülen'in onursal başkanlığını yaptığı ve OHAL kararnamesiyle kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın (GYV) başkan yardımcılığını da yapan, Manolya Bilim Akademisi'nin kurucu müdürü Hüseyin Hurmalı'nın da "Joseph" adını kullandığı anlaşılmıştı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün işadamları derneği olan TUSKON'un temsilciliğini de yapan ve ABD başkanlık seçimlerinde FETÖ'nün desteklediği Hillary Clinton'a şirketi üzerinden tam 100 bin dolarlık bağışta bulunmasıyla gündeme gelen Remzi Öten'in isim tercihi ise "Ramsey" oldu.

Odatv.com

Adblock test (Why?)


E-Devletteki değişiklikte FETÖ tehlikesi... E. Gazi Emniyet Müdürü uyardı - Odatv
Read More

Sunday, August 21, 2022

OVERCLOCK Olabilen EN İYİ KAVİSLİ MONİTÖR? - Gigabyte M32UC İncelemesi - PC Hocası TV

Adblock test (Why?)


OVERCLOCK Olabilen EN İYİ KAVİSLİ MONİTÖR? - Gigabyte M32UC İncelemesi - PC Hocası TV
Read More

Bilinen en büyük yıldızın en net fotoğrafı - Milliyet

Gökbilimciler, evrenin bilinen en büyük yıldızının şimdiye kadarki en net görüntüsünü elde etti. Bu gelişme, dev yıldızların daha önce düşünüldüğü kadar büyük olmayabileceğini gösteriyor.

Bilinen en büyük yıldızlardan bazılarının (kimisi Güneş'in kütlesinin 100 katından fazla) nasıl oluştuğunu anlamaya çalışan bilim insanları, bu devlerin gözlem görüntülerini elde etmekte özellikle zorlanıyor.

Bunun nedeni, bu devlerin genellikle tozla kaplı yıldız kümelerinin kalabalık merkezlerinde bulunmalarıdır. Araştırmacılar, ayrıca bu tür yıldızların enerji rezervlerini sadece birkaç milyon yıl içinde tüketerek hızlı yaşayıp genç öldüğünü söylüyor.

Şili'de bulunan ve ABD Ulusal Bilim Vakfı'na bağlı NOIRLab'ın işlettiği Uluslararası Gemini Gözlemevi'nin parçası olan 8,1 metrelik Gemini South teleskobunu kullanan gökbilimciler, bilinen en büyük yıldız olan R136a1'in şimdiye kadarki en net görüntüsünü elde edebildi.

Geçmiş çalışmalar R136a1'in Güneş'in 250 ila 320 katı kütleye sahip olduğunu öne sürerken, yeni gözlemler bu dev yıldızın güneş kütlesinin sadece 170 ila 230 katı olabileceğini gösteriyor.

R136a1 hâlâ bilinen en büyük yıldız olarak nitelendirilmesine karşın gökbilimcilere göre bulgular, "yıldız kütleleri üzerindeki üst sınırın önceden düşünülenden daha düşük olabileceğini" gösteriyor.

Çalışma sonuçlarının, Güneş'in kütlesinin 150 katından fazla olan yıldızların yıkıcı patlamalı ölümü sırasında ortaya çıkan helyumdan daha ağır elementlerin evrendeki kökeni üzerine çıkarımları da var.

Devasa yıldızın daha önce teleskopla yapılan gözlemlerinde, yakınındaki kümenin üyesi tüm yıldızları tek tek seçecek kadar net görüntüler elde edilememişti. Fakat yeni çalışmada, Gemini South'un Zorro cihazı "benek görüntüleme" olarak bilinen bir teknik kullanarak önceki gözlemlerin çözünürlüğünü aşabildi. Bu teknik, yer tabanlı teleskopların Dünya atmosferinin bulanıklaştırıcı etkisinin üstesinden gelmesini sağlıyor.

Araştırmacılar, binlerce kısa pozlama görüntüsü alınan bu tekniği kullanıp verileri dikkatlice işleyerek, bulanıklığın neredeyse tamamını ortadan kaldırabildi.

Çalışmanın ortak yazarlarından Ricardo Salinas, "Bu sonuç, doğru koşullar göz önüne alınarak sınırları zorlanan 8,1 metrelik bir teleskobun, açısal çözünürlük söz konusu olduğunda sadece Hubble Uzay Teleskobu'na değil, James Webb Uzay Teleskobu'na da rakip olabileceğini gösteriyor" dedi.

"Sonuçlarımızı yorumlarken dikkatli olunmasını tavsiye etsek de gözlemlerimiz en büyük yıldızların bir zamanlar düşünüldüğü kadar büyük olmayabileceğini gösteriyor."

Kaynak: Independent Türkçe

Adblock test (Why?)


Bilinen en büyük yıldızın en net fotoğrafı - Milliyet
Read More

Nokia'dan 299 TL'ye sıfır kutusunda telefon! - Tükenmeden yetişin! - Teknolojioku

Eğer bir telefondan beklentiniz öyle çok yüksek değilse, telefonunuzu bir bilgisayara alternatif olarak kullanmanız gerekmiyorsa, amiral gemisi telefonlar ya da teleskop gibi kameralara sahip akıllı telefon modellerine verilen paraların çok olduğunu düşünüyorsanız. Bu içeriğimizde sizler için listelediğimiz en uygun fiyatlı tuşlu telefonlardan biri sizin için uygun olabilir.

Öyle ki; listemizde Nokia gibi büyük markalardan sıfır kutusunda 299 TL'ye akıllı telefon modeli dahi mevut.

İşte bütçe dostu 10 tuşlu telefon!

Adblock test (Why?)


Nokia'dan 299 TL'ye sıfır kutusunda telefon! - Tükenmeden yetişin! - Teknolojioku
Read More

MSI RTX 3060 Oyun Bilgisayarını Kapsamlıca Test Ettik - Technopat

Adblock test (Why?)


MSI RTX 3060 Oyun Bilgisayarını Kapsamlıca Test Ettik - Technopat
Read More

Saturday, August 20, 2022

3 seferle Ay'a yolculuk! NASA'nın derdi başka - Son Dakika

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzun süre sonra yeniden Ay'a insanlı uçuşu yapmayı hedefliyor. Kurum, görev planı kapsamında ilk üç hedefini belirledi. Artemis 1, 2 ve 3 olarak adı verilen programlar gerçekleştirilebilirse devamında planlananlar oldukça heyecan verici. Bu kapsamda NASA, Ay'da gidilecek noktaları belirledi.

NASA AY'DA BUZ TOPLAMAK İSTİYOR

NASA, Artemis ile birlikte 2025 yılında Ay'a astronot göndermeyi hedefliyor. Tüm programı ayrıntısına kadar planlayan ajans, şimdi de Ay'da gidilecek konumları açıkladı. 13 bölgeyi işaretleyen NASA, bölgeler hakkında bazı kritik bilgiler de verdi.

İşaretlenen bölgeler, Ay'ın güney kutbunda yer alıyor. Ajans, işaretlenen bölgelerde su, buz ve karanlık kraterlerde bulunan önemli kaynaklar olduğuna inanıyor. NASA'nın Gezegen Bilimi Bölümü'nün Ay bilimi lideri Sarah Noble, dün düzenlenen basın toplantısında bölgelerin daha önce keşfedilmediğini belirtti.

3 seferle Ay'a yolculuk! NASA'nın derdi başka

NASA, ilk ilk olarak 3 etaptan oluşan proje için düğmeye basmış durumda. Artemis görevinin ilk adımını Mayıs ayında başlatmak isteyen NASA, ilk adımlarını Mayıs ayında atmaya başladı. İlk etapta projeyi 2028'e kadar başlatmayı hedefleyen NASA, dönemin başkanı Donald Trump'ın baskılarıyla hedefini 4 yıl daha erkene çekerek 2024'te Ay'a ilk insan inişini gerçekleştirecekti. Ancak bu erken fırlatma, birçok engele takılmıştı. Her şeye rağmen projenin 2025'te gerçekleşmesi bekleniyor.

3 seferle Ay'a yolculuk! NASA'nın derdi başka

3 AŞAMALI PROJENİN İLKİ

Uzun soluklu projenin ilk adımı olan Artemis 1, misyonun geneli için için öncü niteliği taşıyor. Bu ilk adım, Artemis 2 programı ile Ay'ın yörüngesine mürettebatlı bir uçuş öncesi roketleri ve sistemleri test etmek için gerçekleştirilecek. İkinci adımın da başarılı geçmesi durumunda 2025'e ertelenen Artemis 3 ile Ay yüzeyine mürettebatlı bir iniş yapılacak.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji 3 seferle Ay'a yolculuk! NASA'nın derdi başka - Son Dakika

Bu haber Shiftdelete tarafından hazırlanmış olup habere Sondakika.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. Shiftdelete tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı Shiftdelete kurumudur.

Adblock test (Why?)


3 seferle Ay'a yolculuk! NASA'nın derdi başka - Son Dakika
Read More

Thursday, August 18, 2022

Android kullanıcıları bu uygulamalara dikkat! Telefonda gizlenip bilgileri kopyalıyorlar - Son Dakika

Güvenlik araştırmacıları tarafından gerçekleştirilen analiz sonrası Google Play Store'daki tehlikeli uygulamalar ortaya çıktı. Haritadan fotoğraf düzenlemeye kadar farklı kategorilerde yer alan bu Android uygulamalarının, kişisel bilgileri çaldığı ve aynı zamanda cihazlara malware yüklediği ifade edildi.

35 ZARAR UYGULAMA BELİRLENDİ

Google Play Store, Android kullanıcılarının resmi uygulama mağazası olsa da, Google'ın güvenlik ağından kaçmayı başaran onlarca yazılım bulunuyor. Güvenlik araştırma şirketi Bitdefender'ın son analizi ise 35 adet tehlikeli Android uygulamasını ortaya koydu.

Android kullanıcıları bu uygulamalara dikkat! Telefonda gizlenip bilgileri kopyalıyorlar

TEHLİKELİ UYGULAMALARI 2 MİLYON KİŞİ İNDİRDİ

Hazırlanan rapora göre, Play Store'da yer alan tehlikeli uygulamalar 2 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirildi. Araştırma sonrasında Google ile iletişime geçtiklerini dile getiren güvenlik uzmanları, yine de Android kullanıcılarını uyarmayı ihmal etmiyor.

SİMGE VE İSMİNİ DEĞİŞTİREK TELEFONDA GİZLENİYOR

35 uygulamanın duvar kağıdı, emoji, fotoğraf düzenleme gibi birden fazla kategoriye yayıldığını görüyoruz. Ancak araştırmacılar, uygulamaların yeniden adlandırıldığını ve simgelerini değiştirerek cihazda gizlendiğini söyledi.

Araştırmaya göre, bu uygulamalar akıllı telefonda reklamlar gösteriyor ve ayrıca kötü amaçlı yazılım aracılığıyla bilgilerinizi kopyalayabiliyor.

İşte Android için dikkat etmeniz gereken tehlikeli uygulamalar:

  • Walls light – Wallpapers Pack
  • Big Emoji – Keyboard
  • Grad Wallpapers – 3D Backdrops
  • Engine Wallpapers – Live & 3D
  • Stock Wallpapers – 4K & HD
  • EffectMania – Photo Editor
  • Art Filter – Deep Photoeffect
  • Fast Emoji Keyboard
  • Create Sticker for Whatsapp
  • Math Solver – Camera Helper
  • Photopix Effects – Art Filter
  • Led Theme – Colorful Keyboard
  • Keyboard – Fun Emoji, Sticker
  • Smart Wifi
  • My GPS Location
  • Image Warp Camera
  • Art Girls Wallpaper HD
  • Cat Simulator
  • Smart QR Creator
  • Colorize Old Photo
  • GPS Location Finder
  • Girls Art Wallpaper
  • Smart QR Scanner
  • GPS Location Maps
  • Volume Control
  • Secret Horoscope
  • Smart GPS Location
  • Animated Sticker Master
  • Personality Charging Show
  • Sleep Sounds
  • QR Creator
  • Media Volume Slider
  • Secret Astrology
  • Colorize Photos
  • Phi 4K Wallpaper – Anime HD

KORONMAK İÇİN NE YAPMALI?

Android ve iOS kullanıcılarının malware tehlikesinden korunmak için deneyebileceği bazı yöntemler bulunuyor. Örneğin, uygulamaların indirme ve değerlendirme, yorum sayısını karşılaştırın. Çok fazla indirilen, ancak yorum almayan bir uygulama görürseniz Play Store/App Store'a şikayet edebilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Android kullanıcıları bu uygulamalara dikkat! Telefonda gizlenip bilgileri kopyalıyorlar - Son Dakika

Bu haber Shiftdelete tarafından hazırlanmış olup habere Sondakika.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. Shiftdelete tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı Shiftdelete kurumudur.

Adblock test (Why?)


Android kullanıcıları bu uygulamalara dikkat! Telefonda gizlenip bilgileri kopyalıyorlar - Son Dakika
Read More

Dennis Meadow: Küresel nüfus barışçıl yollarla 1 milyara düşürülmeli - Ensonhaber

Dünyanın en zengin ailelerinden olan Rockefeller'in üyesi David Rockefeller'in kurucusu olduğu “Club Of Rome”da yer alan Dennis Meadows, dünya nüfusuna dair açıklamalarıyla gündeme düştü.

Rockefeller ailesinin üçüncü kuşaktan en yaşlı üyesi olan ve 2017 tarihinde hayatını kaybeden David Rockefeller'a yakınlığı ile bilinen bilim adamı Dennis Meadows'tan şaşırtıcı bir açıklama geldi.

"Dünya nüfusu 1 milyara düşürülmeli"

Refah seviyesine ulaşmanın yollarından bahseden Meadows, "Yüksek refah seviyesine ulaşmak için barışçıl yollarla dünya nüfusu 1 milyara kadar düşürülmeli" dedi.

Meadows açıklamalarında, “Gezegen bir milyar insanı destekleyebilir. Ne kadar özgürlüğe ve ne kadar maddi tüketime sahip olmak istediğinize bağlı olarak belki iki milyar olabilir" ifadelerini kullandı.

Dennis Meadow: Küresel nüfus barışçıl yollarla 1 milyara düşürülmeli - Video

Dennis Meadow: Küresel nüfus barışçıl yollarla 1 milyara düşürülmeli #1

"Dünya nüfusunun düşüşü şiddetle değil başka yollarla çözülmeli "

Açıklamalarının devamında Meadows, "Umarım bu medeni bir yolla gerçekleşir. Demek istediğim özel bir yolla. Huzurlu bir yolla, ancak huzur, herkesin mutlu olduğu anlamına gelmez. Ancak bu yolun şiddetle değil başka yollarla çözüldüğü anlamına gelir ki demek istediğim bu. Yani şu anda 7 milyar insan var ama 1 milyar insanımız olacak. Geri inmemiz gerekiyor. Umarım bu yavaş bir şekilde olur ve eşit bir şekilde." dedi.

Dennis Meadow: Küresel nüfus barışçıl yollarla 1 milyara düşürülmeli #2

Dennis Meadow: Küresel nüfus barışçıl yollarla 1 milyara düşürülmeli #3

Adblock test (Why?)


Dennis Meadow: Küresel nüfus barışçıl yollarla 1 milyara düşürülmeli - Ensonhaber
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...