Rechercher dans ce blog

Friday, February 18, 2022

Google Artık Telefonları Dinleyemeyecek! Beklenen Özellik Sonunda Geldi - 5N Haber

18 Şubat 2022 22:30 Güncelleme : 18 Şubat 2022 22:30

Yıllardır pek çok kişi, telefonlarının dinlendiğinden şüphe ediyordu. Konuştuğu şeyin anında karşısına çıkıyor olmasından dolayı şüphe duyanlar için Google yeni bir özellik geliştirdi. Bu güvenlik özelliği ile artık sizi kimse dinleyemeyecek.

Google Artık Telefonları Dinleyemeyecek! Beklenen Özellik Sonunda Geldi

Google, yepyeni bir özellikle geliyor. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan dev şirket Google, bu kez kullanıcıların güvenliğini sağlayabilmek adına yeni bir özellik geliştirdi. Bu özellik sayesinde artık telefonlarınız dinlenmeyecek. Reklam şirketleri ile verileriniz paylaşılamayacak. Privacy Sandbox ile artık telefonlarımız daha güvenli. Android için geliştirilen bu özelliğin detayları ise haberin devamında yer alıyor.

Artık Daha Güvenli: Privacy Sandbox

Google, kullanıcıların güvenliğini sağlamak için yepyeni bir özellikle, kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Android için geliştirilen ve çalışmaları devam eden bu yeni özellik Privacy Sandbox ile telefonlarım dinleniyor mu paranoyasından artık kurtulabilirsiniz.

Bu özellikle birlikte, Google, verilerinizi artık 3. kişilerle paylaşamayacak. Böylece verileriniz güvende kalacak. Bundan önce şuan, Google pek çok şirketle bilgilerimizi paylaşabiliyordu. Ancak 2024 itibari ile Google’ın konuyla ilgili anlaşmalarının sonuna gelinecek. Bu da demek oluyor ki, özellik kullanıma hazır olsa bile, kullanıcılar bunu en erken 2024 yılında kullanabilecekler.

Anlaşmaların hükmü hala geçerli ancak diğer yandan özelliğin çalışması da zaten henüz bitirilmedi. Çalışmalar bittikten sonra önden bir test sürümün gelmesi ve denenmesi bekleniyor. Yani her iki durumda da özelliğin kullanıcıya ulaşması için en azından birkaç sene beklemek gerekecek gibi duruyor.

Artık Daha Güvenli: Privacy Sandbox

Uygulamalarda Güvenlik Önemli

Pek çok uygulama da güvenliği öncelikli bir hale getirdi. Yine Snap uygulaması, güvenlik için yeni adımlar atıyor. Android kullanıcılarının güvenliği için çaba sarf ettiklerini dile getiren şirketler, Google ile işbirliği içinde çalıştıklarını ifade ettiler. Üreticiler, gizliliğe ve güvenliğe öne veren yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Google da bu sebeple artık verileri paylaşmayı durduracağına dair sinyalleri verdi. Ayrıca gizli veri toplanmasını da engellemeye yönelik çalışmalar içerisinde olduklarını belirttiler. Bundan sonraki süreçte Android kullanıcıları içleri daha rahat bir şekilde telefon kullanacaklar. Google’ın gizlilik ve güvenlik sağlayacak yeni özelliği kullanıcılar tarafından bekleniyor.

Adblock test (Why?)


Google Artık Telefonları Dinleyemeyecek! Beklenen Özellik Sonunda Geldi - 5N Haber
Read More

No comments:

Post a Comment

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...