Rechercher dans ce blog

Monday, February 28, 2022

POCO X4 Pro 5G elimizde! - ShiftDelete.Net

[unable to retrieve full-text content]

  1. POCO X4 Pro 5G elimizde!  ShiftDelete.Net
  2. POCO X3 Pro'nun halefi: POCO X4 Pro 5G, MWC 2022'de tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı  Mynet
  3. MWC yenilikleri: Poco X4 Pro 5G ve Poco M4 Pro duyuruldu  Teknolojioku
  4. POCO M4 Pro tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı  ShiftDelete.Net
  5. MWC 2022'de tanıtıldı! İşte POCO X4 Pro 5G ile birlikte gelen POCO M4 Pro 4G'nin özellikleri ve fiyatı  Mynet
  6. Google Haberler uygulamasında İlgili Tüm Haberleri göster

POCO X4 Pro 5G elimizde! - ShiftDelete.Net
Read More

POCO X3 Pro'nun halefi: POCO X4 Pro 5G, MWC 2022'de tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı - Mynet

MWC 2022'nin başlamasıyla birlikte firmalar yeni cihazlarını tek tek tanıtmaya başladı. Bu markalardan biri ise bir süredir POCO X4 Pro 5G ve M4 Pro 5G modellerini tanıtacağı konuşulan POCO oldu. POCO, POCO X4 Pro 5G adını verdiği akıllı telefonunu resmen tanıttı.

POCO X4 PRO 5G'NİN ÖZELLİKLERİ

POCO X4 Pro 5G'nin özellikleri arasında Snapdragon 695 5G işlemcisi, 6.67 inç Full HD+ 120 Hz AMOLED ekran ve 5.000 mAh batarya bulunuyor. Telefon 67W hızlı şarj ile destekleniyor ve şarj cihazı kutudan çıkıyor. Firmanın iddiasına göre telefon 41 dakikada pilinin tamamını doldurabiliyor.

Poco-3

Poco X4 Pro'nun arka tarafında ise bizi 108MP ana kamera, 8MP ultra geniş kamera ve 2MP makro kamera karşılıyor. Ön tarafta bir deliğe yerleştirilmiş 16 MP selfie kamerası mevcut. Bunun yanı sıra telefon 3,5 mm kulaklık girişi, Bluetooth 5.1, çift stereo hoparlör, IP53 sertifikası, microSD kart ve NFC desteği sunuyor. Tabii yan tarafa konumlandırılmış parmak izi okuyucusunu da unutmamak gerekiyor.

Poco-2

POCO X4 PRO 5G'NİN FİYATI

Poco X4 Pro'nun fiyatına gelelim. Telefonun 6GB RAM + 128GB dahili depolama alanına sahip versiyonunun normalde 299 euro karşılığında satışa sunulacağı belirtiliyor. 8 GB RAM + 256 GB dahili depolama alanı seçeneği için ise 349 euroluk bir fiyat bilgisi aktarılıyor. Telefonun Türkiye'de de satışa çıkması bekleniyor.

Adblock test (Why?)


POCO X3 Pro'nun halefi: POCO X4 Pro 5G, MWC 2022'de tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı - Mynet
Read More

Sunday, February 27, 2022

GTA 6'nın Haritasıyla İlgili Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı: Devasa Büyüklükte Olacak - Webtekno

GTA, birçoğumuzun çocukluk yıllarından beri oynadığı ve neredeyse onunla büyüdüğü oyunlardan bir tanesi. Rockstar tarafından çıkartılan ve GTA: San Andreas, GTA III ve GTA: Vice City oyunlarını tek bir oyun altında birleştirdikleri Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition ise oyunun hayranları için büyük bir hayalkırıklığı olmuştu. 

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition’da o kadar fazla hata vardı ki, Rockstar Games sonunda bu hatalar için özür bile diledi. Birçoğumuz zaten Rockstar’ın neden yeni bir oyun çıkartmak yerine, gelişi güzel hazırlanmış gibi görünen bu oyunu çıkartmayı seçtiğine de anlam verememiştik doğrusu. Neyse ki Rockstar Games sonunda sesini duymuş olacak ki GTA 6’nın geleceğini geçtiğimiz günlerde resmen duyurdu. 

Reddit Kullanıcısı, Take-Two'nun GTA 6 haritasının patentini aldığını söyledi

gta 6

Yeni oyunla ilgili hepimizi heyecanlandıran bu açıklamanın ardından, GTA 6’nın nasıl olacağıyla ilgili söylentilerde beraberinde geldi. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde çıkması planlanan oyunun haritasıyla ilgili Reddit kullanıcısı CoryLVV, GTA 6’yla ilgili yeni iddialar ortaya attı.

Take-Two tarafından geliştirilen bu yeni oyunda GTA 5 oyuncularının çokça şikayet ettiği yükleme ekranı sorununa da bir çözüm bulunduğu söyleniyor. Reddit kullancısı CoryLVV’ın paylaşımına göre, Take-Two GTA 6'nın devasa büyüklükteki haritasının patentini aldı ve üzerinde çalışılan yeni sistemle oyuncular artık (GTA 5’in aksine) yükleme ekranında çok uzun süre beklemeden oyuna girebilecek.

Paylaşımına, Take-Two'nun patentini aldığını iddia ettiği haritayı da ekledi

gta 6

Bununla birlikte bu paylaşım birçok oyuncunun endişelenmesine sebep oldu. GTA 6’nın bu kadar büyük bir haritaya sahip olması, içerideki oyuncu sayısının da çok fazla olacağı anlamına geliyor bu da oyuncuların “Oyunu nasıl kasmadan oynayacağız?” sorularını beraberinde getirdi. 

Yukarıda gördüğünüz haritayı paylaşan CoryLVV, oyuncuların haritanın bir alanından başka bir alana geçtiklerinde aynı zamanda farklı bir oturuma katılmış olacaklarını ancak herhangi bir yükleme ekranıyla karşılaşmayacaklarını ve haritanın her alanda belirli sayıda oyuncu olacağını söylüyor. GTA 5’in en büyük sorunlarının yeni oyunla beraber tarihe karışmasını umuyoruz. Rockstar’dan veya Take-Two’dan ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Adblock test (Why?)


GTA 6'nın Haritasıyla İlgili Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı: Devasa Büyüklükte Olacak - Webtekno
Read More

Saturday, February 26, 2022

Mars'daki ilginç cismin ne olduğu ortaya çıktı - Medya Blok

NASA'nın Perseverance gezgini tarafından çekilen bir karede görülen tuhaf silindir benzeri cisim, bir kez daha herkesi heyecanlandırdı. Meraklı bir kullanıcının Twitter'da yayınladığı mesajda, bunun Kızıl Gezegendeki eski uygarlığın bir eseri veya düşmüş bir UFO parçası olabileceği bile öne sürüldü. Ancak merak uyandıran öğenin aslında NASA'ya ait bir kalıntı olduğu ortaya çıktı. Bazı kişiler, gezegene çöp attığı için NASA'yı kınadı. Bir kişi, "Henüz gezegene ayak basmadık ve şimdiden çöp atıyoruz" yazdı. Bir diğeri, yıllar içinde geride bırakılan tüm eski görev aygıtları nedeniyle Mars'ın bir "robot mezarlığı" olduğuna dikkat çekti: "Gönderdiğimiz hiçbir sonda ve gezici geri getirilmedi." Bu parça 'fırlatma aşınması parçası' olarak adlandırılıyor. NASA tarafından söylenilene göre Temmuz ayında yere bırakılmıştı.

Adblock test (Why?)


Mars'daki ilginç cismin ne olduğu ortaya çıktı - Medya Blok
Read More

iPhone SE 3 fiyatı ve çıkış tarihi hakkında yeni iddialar! - ShiftDelete.Net

[unable to retrieve full-text content]

  1. iPhone SE 3 fiyatı ve çıkış tarihi hakkında yeni iddialar!  ShiftDelete.Net
  2. iPhone SE 2022 300 Dolar'a satışa sunulabilir  DonanimHaber
  3. Apple’ın Önümüzdeki Hafta Tanıtacağı iPhone SE 2022 Uygun Fiyatıyla Rakiplerini Ezip Geçebilir  Onedio
  4. iPhone SE 3, Ucuz Android telefonlar için tehdit olacak!  ShiftDelete.Net
  5. Google Haberler uygulamasında İlgili Tüm Haberleri göster

iPhone SE 3 fiyatı ve çıkış tarihi hakkında yeni iddialar! - ShiftDelete.Net
Read More

Friday, February 25, 2022

Samsung, "Alo Desin Yeter" Diyenlerin Favorisi Olacak Ultra Uygun Fiyatlı Akıllı Telefonu Galaxy A03'ü Duyurdu - Webtekno

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, düzenlediği bir etkinlikte yeni akıllı telefonu Galaxy A03'ü duyurdu. Giriş seviye bir cihaz olarak karşımıza çıkan Galaxy A03, uygun fiyatlı telefon arayışında olan tüketicilerin ilgisini çekmeyi başaracak gibi görünüyor. Peki Samsung'un 2022 model ilk Galaxy A serisi telefonu neler vadediyor?

Samsung Galaxy A03, 6,5 inç büyüklüğünde TFT ekranla karşımıza çıktı. HD+ çözünürlük sunan ekran, sahip olduğu çentikte 5 MP çözünürlük sunan bir ön kameraya ev sahipliği yapıyor. Şirket, parmak izi okuyucu sensörle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Karşınızda Samsung Galaxy A03

Samsung Galaxy A03

Samsung'un yeni akıllı telefonu, Unisoc T606 işlemciden güç alıyor. 1,6 GHz'de çalışan bu işlemciye 4 GB'ye kadar RAM, 64 GB'ye kadar depolama alanı eşlik ediyor. 5.000 mAh kapasiteli bir batarya ile gelen telefon, Android 11 işletim sistemiyle geliyor. Dileyen tüketicilerin 1 TB'ye kadar microSD kart kullanabileceklerini belirtelim.

Telefonun arka kısmına baktığımızda ikili kamera kurulumu görüyoruz. Bu kamera kurulumunda 48 MP ana kamera ile 2 MP derinlik odaklı kamera yer alıyor. Telefonla ilgili sizlere aktarabileceğimiz başka bir husus yok.

Samsung Galaxy A03

Samsung Galaxy A03 teknik özellikleri

  • Ekran: 6,5 inç TFT, HD+
  • İşlemci: Unisoc T606
  • RAM: 3 GB ya da 4 GB
  • Depolama: 32 GB ya da 64 GB
  • Ön Kamera: 5 MP
  • Arka Kamera: 48 MP + 2 MP
  • Batarya: 5.000 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 11

Tüm bu özelliklere sahip Samsung Galaxy A03, siyah, kırmızı ve mavi olmak üzere 3 renk seçeneği ile satışa sunulacak. Telefonun 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanına sahip versiyonu 140 dolar, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip versiyonu ise 160 dolar karşılığında satın alınabilecek. Telefonun Türkiye'ye ne zaman geleceği henüz bilinmiyor.

Adblock test (Why?)


Samsung, "Alo Desin Yeter" Diyenlerin Favorisi Olacak Ultra Uygun Fiyatlı Akıllı Telefonu Galaxy A03'ü Duyurdu - Webtekno
Read More

Thursday, February 24, 2022

585 TL değerindeki oyun Mart ayında ücretsiz oluyor! - ShiftDelete.Net

[unable to retrieve full-text content]

585 TL değerindeki oyun Mart ayında ücretsiz oluyor!  ShiftDelete.Net
585 TL değerindeki oyun Mart ayında ücretsiz oluyor! - ShiftDelete.Net
Read More

Kısa süreliğine: Assassin’s Creed Valhalla ücretsiz oldu! - ShiftDelete.Net

[unable to retrieve full-text content]

  1. Kısa süreliğine: Assassin’s Creed Valhalla ücretsiz oldu!  ShiftDelete.Net
  2. Assassin's Creed Valhalla Kısa Süreliğine Tamamen Ücretsiz Oynanabilir Oldu! (Nasıl Oynanır?)  Webtekno
  3. Ubisoft'tan Assassin's Creed oyunları için büyük indirim  DonanimHaber
  4. Assassin’s Creed Valhalla kısa süreliğine ücretsiz oluyor!  ShiftDelete.Net
  5. 270 TL değerindeki Assassin's Creed Valhalla dört günlüğüne ücretsiz  KARAR
  6. Google Haberler uygulamasında İlgili Tüm Haberleri göster

Kısa süreliğine: Assassin’s Creed Valhalla ücretsiz oldu! - ShiftDelete.Net
Read More

Merakla beklenen Elden Ring'in inceleme puanları geldi - DonanimHaber

6 Oy Ver

Yayıncılığını Bandai Namco'nun yaptığı, geliştiriciliğini ise FromSoftware'in yaptığı aksiyon RPG türündeki oyun Elden Ring’in inceleme puanları geldi.

Ortalama 98

Puanlara baktığımızda gerçekten heyecanlandırıcı olduğunu söylemek gerek. Şu anda Metacritic'te 27 incelemenin ortalaması 98. Open Critic'te ise ortalama 96. Genel olarak yorumlara baktığımızdaysa keşfetmenin çok keyifli olduğu ve hayranların şu ana kadarki en sevdiği FromSoftware oyunu olacağı yönünde. 

Oyunun iyi olması bekleniyordu ancak bu puanların bir hayli merak uyandırdığını ve heyecanlandırdığını söylemek gerek. Bizim incelememiz de yakın bir zamanda gelecek. Elden Ring, 25 Şubat'ta PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X|S için çıkış yapacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


Merakla beklenen Elden Ring'in inceleme puanları geldi - DonanimHaber
Read More

Wednesday, February 23, 2022

iPhone 13 Pro Max vs iPhone 13! - 8.000 TL farkla Pro Max? - ShiftDelete.Net

Adblock test (Why?)


iPhone 13 Pro Max vs iPhone 13! - 8.000 TL farkla Pro Max? - ShiftDelete.Net
Read More

Apple’ın Sesli Asistanı Siri’nin Yeni ‘Cinsiyetsiz’ Sesi Tanıtıldı [Video] - Webtekno

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın katlanabilir ekranlı bir MacBook tanıtabileceği hakkındaki iddiaları sizlere aktarmıştık. Dün gece saatlerinde ise Amsterdam’da silahlı bir saldırganın Apple Store’u soymaya çalışarak çalışanları rehin alması ise dünya basınında dikkat çekmişti.

Apple bu kez de sesli asistanı Siri’nin yeni sesi tanııtldı. Bu sesin en çok dikkat çeken özelliği ise ‘cinsiyetsiz’ olması ve LGBTQ+ bireylerden birisi tarafından seslendirilmesi oldu.

İşte Siri’nin ilk ‘cinsiyetsiz’ sesi

Eğer tweeti görüntüleyemiyorsanız burada bulunan bağlantıya tıklayabilirsiniz.

iOS 15.4 beta güncellemesinde ortaya çıkan ve ayarlarda ‘Ses 5’ olarak geçen sesin sistem dosyalarında ise adının ‘Quinn’ olduğu ortaya çıktı. Apple tarafından yapılan resmî açıklamada ise bu sesin adının ‘Axios’ olduğu açıklandı. Videoda da duyabileceğiniz üzere ses herhangi bir cinsiyet ya da cinsel yönelimi andırmıyor ve bu yüzden de ‘cinsiyetsiz’ olarak adlandırılıyor.

Apple yetkilileri ise bu sesin LGBTQ+ topluluğundan bir birey tarafından seslendirildiğini doğruladı ancak bireyin kim olduğu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. Apple yine geçtiğimiz yıl 2 adet siyahi bireyin sesini kaydederek Siri için kullanıma sunmuştu.

Siri için hazırlanan bu cinsiyetsiz ses şu anda sadece Amerikan aksanı olarak mevcut ve ülkemizde ne yazık ki kullanılamıyor. Yeni sesin de içinde bulunacağı iOS 15.4 sürümünün önümüzdeki ay kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Adblock test (Why?)


Apple’ın Sesli Asistanı Siri’nin Yeni ‘Cinsiyetsiz’ Sesi Tanıtıldı [Video] - Webtekno
Read More

Monday, February 21, 2022

Simpsons'dan korkunç Bill Gates kehaneti! Gerçekleşirse dünyamız kararacak! - Aksam

Simpsons'ın Microsoft'un kurucusu Amerikalı milyarder Bill Gates hakkındaki kehaneti büyük yankı uyandırdı. Kehanete göre, Gates, Güneş'i karartmayı hedefini gerçeğe dönüştürecek.

Ünlü iş adamı Bill Gates'in, küresel ısınmayı engellemek için Güneş ışınlarını azaltma ve yansıtma çalışmaları yaptığı biliniyor. Gates hakkında Simpsons'taki kehanet dehşete düşürdü. Popüler dizide, Bill Gates'e benzetilen iş insanı, Güneş ışınlarını dünya yörüngesinden saptırmayı sonunda başarıyor.

Microsoft'un kurucusu Amerikalı milyarder Bill Gates, yaptıkları ve yapmaya çalıştıklarıyla dünya gündeminde ilk sıralarda yer almaya devam ediyor. "Önümüzdeki salgın, Çiçek salgını" diyerek dikkatleri üzerine çeken Bill Gates, bu sefer de ünlü Simpsons dizisindeki bir sahne nedeniyle gündemde.

GÜNEŞ'İ KARARTMAYA ÇALIŞIYOR

Dünyaca ünlü iş insanının, küresel ısınmayı tersine çevirmek için Güneş'i karartmayı hedeflediği ve bu yönde bir teknolojiyi üretmek için çalışmalar yürüttüğü biliniyordu. Fakat Gates'in bu projesinin çılgınlık olduğu söyleniyordu.

SİMPSONS'TAKİ SAHNE ŞAŞIRTTI

Gates'in dünya gündeminde ilk sıralarda olduğu dönemde ortaya çıkan Simpsons sahnesi ise gündem yarattı. Dünya ile ilgili kehanetleri tutturmasıyla bilinen dizinin bir bölümünde, Bill Gates'e benzeyen iş insanı Bay Burns, Güneş ışınlarını durdurmayı başardı. Şimdi ise Simpsons'ın bu kehanetinin tutup tutmayacağını görmek için geri sayım başladı.

BİLL GATES NE HEDEFLİYOR?

Milyarder Bill Gates tarafından desteklenen görevin amacı, tebeşirin Güneş radyasyonunun bir kısmını saptırması, yüzeye çarpmasını durdurması ve gezegeni soğutmasıdır. Bu, daha sonra büyük ölçekli denemelerde ne olacağını anlayabilmek için bilgisayar modellerini besleyebilir.

Adblock test (Why?)


Simpsons'dan korkunç Bill Gates kehaneti! Gerçekleşirse dünyamız kararacak! - Aksam
Read More

Bilinen en büyük galaksi keşfedildi: Samanyolu'nun 100 katı - NTV

Bilim insanları şimdiye kadar gözlemlenen en büyük galaksinin keşfedildiğini duyurdu. Radyo galaksisi türündeki gök adanın gezegenimiz Dünya'nın bulunduğu Samanyolu Galaksisi'nden 100 kat daha büyük olduğu belirtildi.

Alcyoneus adı verilen galaksinin bir ucundan diğerine gitmek 16 milyon ışık yılı sürüyor. Dünya'ya üç milyar ışık yılı uzaklıkta bulunan Alcyoneus'ün keşfi ise tesadüfen oldu. Alcyoneus'ün sonsuz boşlukta kapladığı alan 5 megaparsek.

Alcyoneus'un görüntüsü Alcyoneus'un görüntüsü

Bilim insanları Alcyoneus'un bu kadar büyümesinin nedenini ise henüz açıklayamıyor. Yapılan keşfin evreni daha iyi anlamamıza yardımcı olacağına inanılıyor. Ayrıca bilim insanları Alcyoneus'un kozmik ağın daha iyi anlaşılmasını sağlayacağını düşünüyor. Evrende aralarında devasa boşluklar bulunan galaksilerin kozmik bir ağa sahip olduğu sanılıyor.

Yaklaşık 20 bin radyo anteninden elde edilen veriler Hollanda'da bulunan Leiden Gözlemevi'ndeki araştırmacılar tarafından incelendi. Astronomlar iki devasa plazma akımı tespit etti. Neredeyse ışık hızına yakın bir süratte hareket ettiği hesaplanan bu akımlar radyo antenleri tarafından tespit edilebilen bir iz bırakıyordu.

Alcyoneus'u keşfeden LOFAR, Avrupa geneline yayılmış binlerde radyo dalgası algılayıcısından oluşuyor. Alcyoneus'u keşfeden LOFAR, Avrupa geneline yayılmış binlerde radyo dalgası algılayıcısından oluşuyor.

Bu tür galaksiler zaten literatürde radyo galaksisi olarak adlandırılıyor. Gezegenimiz Dünya'nın bulunduğu Samanyolu da bu türler arasında sınıflandırılıyor. Bu galaksilerin merkezinde süper kütleli bir karadelik bulunuyor.

Karadeliğin bulunması bu devasa gökcisimlerinin bir son kullanma tarihi olduğu anlamına geliyor.

Adblock test (Why?)


Bilinen en büyük galaksi keşfedildi: Samanyolu'nun 100 katı - NTV
Read More

WhatsApp kullanıcılarına müjde! Yıllardır istenen özellik geliyor! - Sabah

ÇIKARTMA ÖNERİSİ

Uygulamaya gelen bir diğer özellik ise, kullanıcıların mesajlaşma sırasında konuşma metnine uygun olarak çıkartma önerisi alabilmesi oldu.

Kişiler konuşmaları sırasında önerilen sticker'ı (çıkartma) seçerek daha hızlı yazışabilecek.

WEB SÜRÜME UÇTAN UCA ŞİFRELEME

WhatsApp'a gelen son özellik ise, mobil uygulamada gelen uçtan uca şifreleme yönteminin masaüstü versiyonda da faaliyete geçmesi olarak açıklandı.

Bu özellikle beraber WhatsApp, masaüstü sürümünde gelen bağlantı linklerinin önizlemesini kullanıcılarına sunarken, kişilerin linke tıklamadan önce bilgi almasına olanacak tanıyacak.

Adblock test (Why?)


WhatsApp kullanıcılarına müjde! Yıllardır istenen özellik geliyor! - Sabah
Read More

Simpsons'taki Bill Gates kehaneti büyük ses getirdi! Yaptığı şey tedirgin ediyor - SonDakika.com

Microsoft'un kurucusu Amerikalı milyarder Bill Gates, yaptıkları ve yapmaya çalıştıklarıyla dünya gündeminde ilk sıralarda yer almaya devam ediyor. "Önümüzdeki salgın, Çiçek salgını" diyerek dikkatleri üzerine çeken Bill Gates, bu sefer de ünlü Simpsons dizisindeki bir sahne nedeniyle gündemde.

Simpsons'taki Bill Gates kehaneti dünya gündemine oturdu! Başardığı şey tüyler ürpertiyor

GÜNEŞ'İ KARARTMAYA ÇALIŞIYOR

Dünyaca ünlü iş insanının, küresel ısınmayı tersine çevirmek için Güneş'i karartmayı hedeflediği ve bu yönde bir teknolojiyi üretmek için çalışmalar yürüttüğü biliniyordu. Fakat Gates'in bu projesinin çılgınlık olduğu söyleniyordu.

Simpsons'taki Bill Gates kehaneti dünya gündemine oturdu! Başardığı şey tüyler ürpertiyor

SİMPSONS'TAKİ SAHNE ŞAŞIRTTI

Gates'in dünya gündeminde ilk sıralarda olduğu dönemde ortaya çıkan Simpsons sahnesi ise gündem yarattı. Dünya ile ilgili kehanetleri tutturmasıyla bilinen dizinin bir bölümünde, Bill Gates'e benzeyen iş insanı Bay Burns, Güneş ışınlarını durdurmayı başardı. Şimdi ise Simpsons'ın bu kehanetinin tutup tutmayacağını görmek için geri sayım başladı.

BİLL GATES NE HEDEFLİYOR?

Milyarder Bill Gates tarafından desteklenen görevin amacı, tebeşirin Güneş radyasyonunun bir kısmını saptırması, yüzeye çarpmasını durdurması ve gezegeni soğutmasıdır. Bu, daha sonra büyük ölçekli denemelerde ne olacağını anlayabilmek için bilgisayar modellerini besleyebilir.

Adblock test (Why?)


Simpsons'taki Bill Gates kehaneti büyük ses getirdi! Yaptığı şey tedirgin ediyor - SonDakika.com
Read More

Sunday, February 20, 2022

Filmlere Konu Olan Mısır Firavunu Tutankamon'un Hançerinin 'Bu Dünyadan Olmadığı' Ortaya Çıktı - Webtekno

Mısır firavunu Tutankamon, tarih boyunca birçok efsaneye konu oldu. Yaklaşık 8-9 yaşlarında saltanatına başladığı düşünülen Tutankamon’un akraba evliliğinden doğması nedeniyle birçok hastalıkla mücadele ettiği ve bu sebeple uzun bir ömrünün olmadığı düşünülüyor. Küçük yaşta ölümü birçok efsaneye konu oldu, ‘Tutankamon laneti’ efsanesi de belki de bu sebeple ortaya çıkmış olabilir. 

Filmlere ve belgesellere konu olan Tutankamon’un mezarından çıkartılan ilginç eşyaları günümüze kadar muhafaza edilebildi. Bu eşyaların içinde Tutankamon’un organlarının saklandığı Tutankamon şeklindeki kavanozlar, senet oyunu, yelpaze, parfüm kapakları gibi birçok ilginç şey yer alıyordu. 1920’de arkeologlardan tarafından Tutankamon’un Krallar Vadisi’ndeki mezarından çıkartılan eşyalardan biriyle ilgili yeni bir araştırma yapıldı. Tutankamon’un 1 metrelik hançeri üzerinde yapılan incelemeler, ilginç bilgiler ortaya çıkarttı. 

Hançer demir bir göktaşı grubundan üretilmiş

tutankamon hançer

Arkeologlar ilk incelemelerinde hançerin demirden yapıldığını açıklamıştı ancak bu durum oldukça şaşırtıcı bi gelişmeydi çünkü Demir Çağı firavunun ölümünden yaklaşık bir yüzyıl sonra başlamıştı. 2016’da yapılan bir araştırma Tutankamon’un hançerinin bir göktaşından yapılmış olabileceğini öne sürmüştü ancak net bir bilgi elde edilememişti. 

Japonya’daki Chiba Teknoloji Enstitüsü’nden araştırmacı Tomoko Arai, hançerin kökenini anlamak için temassız ve tahribatsız iki boyutlu kimyasal analiz yaptıklarını açıkladı. Yapılan bu incelemeyle hençer üzerindeki demir, nikel, manganez ve kobalt yoğunluğu incelendi. Bıçağın kararmış noktalarında ise kükürt, klor, kalsiyum ve çinko tespit edildi. Araştırmacıları şaşırtansa bu maddelerin dağılımı oldu. 

Arai, “Hançerin iki tarafında da yer yer çapraz çizgili bir doku oluştuğunu fark ettik. Bu da oktahedrit diye bilinen demir göktaşlarına özgü Widmanstätten desenini akla getiriyor. İşte bu çok şaşırdığımız bir andı” dedi. Araştırmacılar bu tespitin ardından hançerin, oktahedritler olarak bilinen demir göktaşı grubundan yapıldığını netleştirmiş oldu. 

Tutankamon’un hançeri, Anadolu’da üretilmiş olabilir

tutankamon

Düşük ısıda dövüldüğü ortaya çıkaran araştırmacılar, hançerin tam olarak nerede dövüldüğüyle ilgili kesin bilgi veremese de Antik Mısır’daki diplomatik faaliyetleri göz önünde bulundurduklarında Anadolu’da dövülmüş olabileceğini söylüyor. Araştırmacıların incelediği Amarna Mektupları diye bilinen 3 bin 400 yıllık tabletlerde, Tutankamon’un dedesi III. Amenhotep’in Anadolu’daki Mitanni kralının kızıyla evlendiği ve bu nedenle firavuna altın kınlı demir bir hançer verildiğinden söz ediliyor. Bu da Tutankamon’un hançerinin Anadolu’da dövülmüş bir aile yadigarı olabileceği anlamına geliyor. Hançerle ilgili araştırmalarına devam edeceklerini söyleyen Arai, ilerleyen günlerde kökeniyle ilgili daha kesin bilgilere ulaşmayı umduklarını söylüyor.

Adblock test (Why?)


Filmlere Konu Olan Mısır Firavunu Tutankamon'un Hançerinin 'Bu Dünyadan Olmadığı' Ortaya Çıktı - Webtekno
Read More

Hubble Uzay Teleskobu'ndan Nefes Kesen Fotoğraf: Milyonlarca Işık Yılı Uzaktaki Üç Galaksinin İç İçe Geçtiği An Görüntülendi - Webtekno

NASA'nın Hubble Uzay Teleskobu, üç galaksinin çarpıştığı muhteşem bir anı yakaladı. "Üç gökada birleşmesi" olarak da bilinen bu olay, üç gökadanın karşılıklı yerçekimi kuvvetleri altında birbirlerini daha da yakınlaştırması ve parçalamasıyla gerçekleşiyor.

Bu tür birleşmeler sırasında galaksilerdeki gazlar çarpışıyor; bu durum sonucunda oluşan yoğunlaşma da yeni bir birleştirilmiş kütlenin merkezinde tamamen farklı yıldızların oluşumu için koşullar yaratıyor. Ayrıca bilim insanları, yaşadığımız gezegenin de içinde bulunduğu Samanyolu Galaksisinin, bunlara benzer bir şekilde başka galaksilerin birleşmesi sonucu oluştuğunu belirtiyor.

Görülen birleşme 681 milyon ışık yılı uzakta

galaksi birleşmesi

18 Şubat’ta NASA’nın tarafından yapılan açıklamalarda; yıllardır bizlere uzayın derinliklerinden görüntüle gönderen Hubble Uzay Teleskobu tarafından yakalanan gökada kümesinin IC 2431 olarak adlandırıldığı ifade edildi. Ayrıca bu galaksi kümseinin Dünya'dan yaklaşık 681 milyon ışık yılı uzaklıkta olduğu da açıklamalara eklendi.

Gökbilimciler, halka açık bir astronomi projesi Galaxy Zoo sayesinde bu galaksilerin birleşmesini keşfettiler. Galaxy Zoo projesi kapsamında 100.000'den fazla gönüllü, Hubble'ın gördüğü ancak bugüne kadar üzerinde detaylı çalışamadığı 900.000 galaksinin sınıflandırılması üzerinde çalışıyor. Bunun yanı sıra proje katılımcılarının gökbilimcilerin yıllarca tamamlayabilecekleri bir sınıflandırma çalışmasını 175 günde tamamlayabildiği de NASA tarafından yapılan açıklamalar arasında yer alıyor.

Son olarak bilim insanları içinde bulunduğumuz Samanyolu galaksisinin de benzer bir birleşmeye doğru ilerlediğini düşündüklerini belirtti. NASA araştırmacılarına göre Samanyolu, bundan 4,5 milyar yıl sonra yakınlarımızda bulunan Andromeda Galaksisi ile birleşecek.

Adblock test (Why?)


Hubble Uzay Teleskobu'ndan Nefes Kesen Fotoğraf: Milyonlarca Işık Yılı Uzaktaki Üç Galaksinin İç İçe Geçtiği An Görüntülendi - Webtekno
Read More

Apple çok yakında tanıtabilir! Yeni 13 inç MacBook Pro'nun özellikleri ortaya çıkarıldı - Mynet

Apple, MacBook Pro modellerinde son yılların en önemli yenilemesine gitmiş ve Apple Silicon tabanlı işlemcileri yeni MacBook Pro modellerine yerleştirmişti. İlk olarak Kasım 2020'de M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro ile tanıştıran Apple, Ekim 2021'de ise M1 Pro ve M1 Max işlemcili 14 inç ve 16 inç MacBook Pro modellerini görücüye çıkarmıştı. Şimdi ise kulaktan kulağa dolaşan bir dedikodu var; O da 13 inç MacBook Pro modelinin yenileneceği konusunda.

İddialara göre Apple, 13 inç MacBook Pro modelini yenileyecek. Bu modelin ilkbaharda tanıtılması bekleniyor. Yani eğer bu iddia doğruysa, yeni 13 inç MacBook Pro ile tanışacağımız tarih son derece yakın. Peki ya özellikleri, sahi yeni 13 inç MacBook Pro'nun özellikleri hakkında neler biliyoruz?

İŞTE İDDİALARA GÖRE 13 İNÇ MACBOOK PRO'NUN ÖZELLİKLERİ

Daha önce de söylediğimiz gibi Apple, M1 işlemcili 13 inç MacBook Pro modelini Kasım 2020'de M1 işlemcili MacBook Air ve Mac mini ile birlikte görücüye çıkarmıştı. Bu Apple'ın çıkardığı son 13 inç MacBook Pro modeliydi. Modelde Touch Bar bulunuyordu.

Çıkan söylentiler ise yeni 13 inç MacBook Pro'nun tasarımı hakkında bazı ipuçları veriyor.

MacBook Pro-1

İddialara göre, yeni 13 inç MacBook Pro'nun tasarımında büyük değişiklikler olmayacak ve aynı kasayı kullanıp Touch Bar'a yer vermeye devam edecek. Fakat Mark Gurman, Apple'ın Touch Bar'ı 14 ve 16 inç modellerde olduğu gibi 13 inç modelden de kaldıracağını iddia ediyor. Bu yüzden bu konuda kaynaklar açısından da bir fikir ayrılığı mevcut.

MacBook Pro

Yeni 13 inç MacBook Pro'da mini LED ekranın yer alması beklenmiyor. Ayrıca, 120 Hz ProMotion yenileme hızı sunması da gerçekçi değil. "Eee, ne yenilenecek o zaman?" diyorsanız, o zaman size 13 inç MacBook Pro'nun teknik özelliklerinden bahsetmeye başlayalım. Çünkü en büyük değişiklik orada olacak.

APPLE'DAN M2 GELİYOR

Söylentilerden aktarıldığı kadarıyla, yeni 13 inç MacBook Pro'daki en büyük değişiklik, güncellenmiş M2 yongası olacak. Apple'ın M1'li modelleri piyasaya sürmesinden bu yana, M2 olarak adlandırılması beklenen yeni bir yonga seti üzerinde çalıştığı varsayılıyor.

8 çekirdekli CPU, 9 ve 10 çekirdekli GPU seçenekleri, hız ve verimlilik iyileştirmeleri M2'nin özellikleri için konuşulanlar arasında. Ancak yine de M2, M1 Pro ve M1 Max kadar güçlü olmayacak. M1 Pro ve M1 Max'in yerini ise M2 Pro ve M2 Max'in doldurması bekleniyor.

13 İNÇ MACBOOK PRO NE ZAMAN TANITILACAK?

Apple'ın tedarik zincirine dayanan kaynaklar, Apple'ın 13 inç MacBook Pro'yu 8 Mart günü tanıtılabileceğini öne sürüyor. Ancak Apple, farklı bir tarih de belirlemiş olabilir.

Adblock test (Why?)


Apple çok yakında tanıtabilir! Yeni 13 inç MacBook Pro'nun özellikleri ortaya çıkarıldı - Mynet
Read More

Android 13 güncellemesi alacak Xiaomi, Redmi ve Poco modelleri sızdı! Aralarında sizin telefonunuz da olabilir - Mynet

Google, ilk Android 13 Geliştirici Önizlemesi'ni geçtiğimiz günlerde yayınladı. Kod adı "Tiramisu" olan Android 13'ün Material You tasarım dilini sistem geneline yansıtmayı amaçlarken, aynı zamanda Android 12 ile sunulan özellikleri temel alarak birçok değişikliği de beraberinde getireceği ortaya kondu. Android 13 güncellemesi alacak telefonlar henüz tam olarak belirlenmese de Android 13 güncellemesi alacak Xiaomi, Redmi ve Poco telefonlar için önemli bir liste paylaşıldı.

Android 13 güncellemesi alacak Xiaomi, Redmi ve Poco modelleri için paylaşılan ve resmi olmayan listede onlarca model bulunuyor. Xiaomiui.net tarafından paylaşılan listeye göre Android 13 güncellemesi alacak Xiaomi, Redmi ve Poco modelleri şöyle;

ANDROID 13 GÜNCELLEMESİ ALACAK XIAOMI MODELLERİ

  • Mi 10S
  • Mi 11/Pro/Ultra
  • Mi 11i/11X/11X Pro
  • Xiaomi 11X/HyperCharge
  • Xiaomi 11T/Pro
  • Xiaomi 12 / Pro / Lite
  • Mi 11 Lite 4G/5G/LE/Lite NE 5G
  • Xiaomi MIX 4 / MIX 5 / MIX 5 PRO
  • Xiaomi MIX Fold
  • Xiaomi CIVI
  • Xiaomi Pad 5 serisi

Xiaomi-1

ANDROID 13 GÜNCELLEMESİ ALACAK REDMI MODELLERİ

  • Redmi 10/Prime/2022/Prime 2022
  • Redmi Note 10/10S/Pro/Pro Max/Pro 5G
  • Redmi Note 10T/10 5G
  • Redmi Note 11/NFC/11S/Pro 4G/Pro 5G
  • Redmi Note 11 Pro / Pro+ / 11E Pro
  • Redmi Note 11T/11 5G/4G
  • Redmi K40/Pro/Pro+/Gaming
  • Redmi K50/Pro/Gaming/Gaming Lite

ANDROID 13 GÜNCELLEMESİ ALACAK POCO MODELLERİ

  • POCO F3/GT
  • POCO X3 GT / X3 Pro
  • POCO F4/Pro/GT
  • POCO M3 Pro 5G /M4 Pro 5G/M4Pro 4G
  • POCO C4

ANDROID 13 GÜNCELLEMESİ ALMASI MUHTEMEL TELEFONLAR

  • Redmi K30 Pro / Zoom Edition
  • Redmi K30S Ultra
  • POCO F2 Pro
  • Mi 10 / Pro / Ultra
  • Mi 10T / Pro
  • Redmi Note 8 2021

ANDROID 13 GÜNCELLEMESİ ALMAYACAĞI SÖYLENEN MODELLER

  • Redmi 9 / Prime / 9T / Power
  • Redmi Note 9 / 9S / Pro / Pro Max
  • Redmi Note 9 4G / 5G / 9T 5G
  • Redmi Note 9 Pro 5G
  • Redmi K30 4G/5G/Ultra/K30i 5G/Racing
  • POCO X3 / NFC
  • POCO X2 / M2 / M2 Pro
  • Mi 10 Lite/Youth Edition
  • Mi 10i/10T Lite
  • Mi Note 10 Lite

Son olarak bir kez daha uyarmakta fayda var; Xiaomi, Android 13 güncellemesi alacak telefonlarının listesini henüz resmi olarak açıklamadı. Bu yüzden bu liste, resmi bir liste olmayabilir. Bu nedenle Xiaomi'nin resmi duyurusundan önce listede yer alan modellerin isimlerinde değişiklikler, listeye eklemeler ve çıkarmalar olabilir.

Adblock test (Why?)


Android 13 güncellemesi alacak Xiaomi, Redmi ve Poco modelleri sızdı! Aralarında sizin telefonunuz da olabilir - Mynet
Read More

Çin'in uzay aracı, keşfettiği küreciklerle Ay'ın gizemini çözecek! - SonDakika.com

Science Bulletin'de yayınlanan araştırmaya göre Çin'in Chang'e-4 görevinin Yutu-2 ay gezgini,Yutu-2 gezgini iki yarı saydam küreciğin görüntüsünü panoramik kamera kullanarak yakaladı. Küreciklerin bileşimine ilişkin veri henüz elde edilmedi. Ancak araştırmacılara göre, benzersiz morfolojileri ve bulundukları yerler, bunların, volkanik kökenli veya başka gezegensel cisimlerden gelmiş olmasından çok çarpışma sonucu oluşmuş camlar olduğunu gösteriyor.

Çin'in Chang'e-4 keşif aracı, Ay'ın uzak tarafında cam kürecikler buldu

UMUT VERİCİ ÖRNEKLER OLARAK NİTELENDİRİLDİ

Ay anortoziti, Ay'ın magma okyanusunda oluşan, Ay'ın yüksek kesimlerinin başlıca kayalarından biri. Araştırmacılar, bu küreciklerin Apollo görevlerinde toplanan cam tanelerinden boyut ve renk bakımından farklı olduklarını söyledi. Araştırmacılar, cam küreciklerin Ay'ın yüksek bölgelerinde bol miktarda bulunabileceğini ve bunların ayın erken çarpışma tarihini ortaya çıkarabilecek umut verici hedef örnekler sağlayacağını öngörüyorlar.

Çin'in Chang'e-4 keşif aracı, Ay'ın uzak tarafında cam kürecikler buldu

YUTU-2 BİN METREDEN FAZLA YOL KATETTİ

8 Aralık 2018'de fırlatılan Chang'e-4 keşif aracı, 3 Ocak 2019'da Ay'ın uzak tarafındaki Güney Kutbu-Aitken Havzası'ndaki Von Karman Krateri'ne ilk yumuşak inişi gerçekleştirmişti. Yutu-2 şimdiye kadar Ay'ın uzak tarafında bin metreden daha fazla yol katetti.

Adblock test (Why?)


Çin'in uzay aracı, keşfettiği küreciklerle Ay'ın gizemini çözecek! - SonDakika.com
Read More

Şimdiye kadarki en büyük güneş patlaması yakalandı! Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) önemli açıklama - Mynet

Milyarlarca megaton gücündeki güneş patlamaları, bazen insanların ciddi şekilde endişelenmesine neden oluyor. Çünkü, bu patlamalar sonrası ortaya çıkan kütlenin Dünya'ya yönelmesi sonucu, iletişimde ve elektrik iletiminde aksaklık gibi bazı önemli sorunların yaşanabilmesi mümkün. Bu sorunların nelere yol açabileceği bilinirken, Solar Orbiter uzay aracı ise geçtiğimiz günlerde çok önemli bir olayı kaydetti.

GÜNEŞ'TEKİ EN BÜYÜK PATLAMA!

Solar Orbiter uzay aracı, devasa bir güneş patlamasını yakaladı. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada bunun, şimdiye kadar tek bir anda gözlemlenen en büyük olay olduğunu ve güneş aktivitesini daha iyi anlamak için ortak NASA-Avrupa misyonuna katkıda bulunacağını söyledi.

2202_041_AR_EN_Moment

DÜNYA İÇİN TEHLİKE VAR MI?

Daha önce de belirttiğimiz üzere, güneş patlamalarının zaman zaman uydulara, elektrik hatlarına ve diğer önemli altyapılara zarar verdiği biliniyor.

Ancak ESA, 15 Şubat Salı günü kaydedilen olayda, ortaya çıkan kütlenin gezegenimize doğru ilerlemediğinin altını çizdi.

Adblock test (Why?)


Şimdiye kadarki en büyük güneş patlaması yakalandı! Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) önemli açıklama - Mynet
Read More

Resmi Uygulamasına Göre Farklı Özellikler Sunan WhatsApp Plus Nedir, Kullanması Güvenli mi? - Webtekno

Meta, eski adıyla Facebook şirketinin mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, adı sık sık skandallarla anılsa ve pek güvenilmese bile yine de dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olarak kullanılmaya devam ediyor. Pek çok uygulama için olduğu gibi WhatsApp için de kullanıcı deneyimini bir adım ileri taşıyan WhatsApp Plus isimli bir uygulama var. WhatsApp Plus elbette resmi bir uygulama değil.

WhatsApp Plus ile bildiğimiz WhatsApp kullanıyorsunuz ancak başta arayüz ve tema olmak üzere karşınıza pek çok farklı özellik çıkıyor. Resmi uygulamada olmayan birçok farklı gizleme yöntemi de bu uygulama ile kullanıcılara sunuluyor. Ancak ne kadar güvenli olduğu her zaman tartışılan bir konudur. Gelin WhatsApp Plus nedir, hangi özellikleri sunuyor, bildiğimiz WhatsApp’tan farkı ne ve en önemlisi güvenli mi sorularına yakından bakalım.

WhatsApp Plus nedir?

Alexmods tarafından geliştirilen ve yayınlanan WhatsApp Plus uygulaması, kullanıcılarına WhatsApp resmi uygulamasında olmayan özellikler sunarak farklı bir WhatsApp deneyimi yaşatan ve resmi olmayan bir mobil uygulamadır. WhatsApp Plus resmi bir mobil uygulama olmadığı için uygulama mağazalarında bulamazsınız. APK olarak indirmeli ve elle kurulum yapmalısınız. 

WhatsApp Plus ne işe yarar?

WhatsApp Plus, aslında bildiğimiz WhatsApp. Ancak resmi uygulamanın sunmadığı pek çok farklı özellik sunuyor. Özelleştirilebilir tema, arayüz ve farklı gizlilik özellikleri ile WhatsApp Plus öne çıkıyor. Yani resmi uygulamadan sıkılan ama farklı bir mesajlaşma hizmetine de geçmek istemeyen kullanıcılar, WhatsApp Plus ile farklı bir deneyim yaşıyorlar.

WhatsApp Plus

WhatsApp Plus tarafından kullanıcılara sunulan özellikler:

  • Özelleştirilebilir 4 binden fazla tema
  • Özelleştirilebilir arayüz
  • Farklı yazı tipleri
  • Resmi uygulamada olmayan emojiler
  • Çevrimiçi bildirimini gizleme
  • Mavi tiki ve gönderildi tikini gizleme
  • Uygulamayı desen ve parmak izi ile kilitleme
  • Yönlendir, iletildi bildirimlerini gizleme
  • Yazıyor bildirimini gizleme
  • Sohbet sabitleme
  • Eski mesajları silme
  • Karanlık mod
  • Uygulamaya özel internet kapatma
  • Kaydedilmeyen numaraya mesaj gönderme
  • Kolay ayarlar menüsü

WhatsApp Plus tarafından kullanıcılara sunulan özelliklerden öne çıkanlar bu şekilde ancak tamamı bunlar değil. Gariptir, WhatsApp Plus uygulaması resmi uygulamaya göre çok daha sık güncelleme alıyor ve her güncelleme ile birlikte pek çok yeni özellik sunuyor. Resmi uygulamada olan tüm özellikleri zaten sunuyor olduğunu söylemeye gerek yok.

WhatsApp ve WhatsApp Plus farkları:

WhatsApp Plus

  • WhatsApp özellikleri;
    • Resmi bir uygulama olduğu için güvenilirdir.
    • Uygulama mağazalarında bulunduğu için kurulumu kolaydır.
    • Bilinen en güvenli mesajlaşma uygulamalarından biridir.
    • Yasaklama gibi bir durum söz konusu değildir.
    • Özellikleri sınırlıdır.
    • Özelleştirilebilir temalar ve arayüz sunmaz.
    • Çoklu hesap desteği vermez.
    • Mesaj silme süresi ve özellikleri sınırlıdır.
  • WhatsApp Plus özellikleri;
    • Dilediğiniz neredeyse her şeyi özelleştirebilirsiniz.
    • Sesli aramaları devre dışı bırakabilirsiniz.
    • Profil resminizi gizleyebilirsiniz.
    • 4 hesaba kadar çoklu hesap desteği sağlar.
    • Mesaj silme özelliği gelişmiştir.
    • Resmi bir uygulama olmadığı için güvenli değildir.
    • Kullandığınız için WhatsApp tarafından yasaklanabilirsiniz.
    • APK olarak edinmeniz gerektiği için kurulumu zordur.
    • Resmi bir uygulama olmadığı için her an ortadan kaybolabilir.

WhatsApp ile WhatsApp Plus arasındaki en temel fark, birinin resmi diğerinin resmi olmamasıdır. Elbette pek çok kullanıcı için pek anlam ifade etmiyor ancak karşınızda koca bir şirket tarafından desteklenen resmi bir uygulama olması, emin olun birkaç basit özellikten çok daha önemlidir.

WhatsApp Plus güvenli mi?

Uygulama mağazalarında bile yer almayan bir mobil uygulama için güvenli demek söz konusu değil. WhatsApp’ın mesajlarımızı uçtan uca şifrelemesine rağmen yalnızca meta verilerimize erişebildiği için kopardığımız yaygarayı hatırlayın. WhatsApp temel güvenliği sağlarken bile bu kadar şüphe uyandırıyorsa hiçbir güvenlik ve gizlilik garantisi vermeyen WhatsApp Plus’a nasıl güvenilir?

Zaten ilk sorun, uygulamayı APK olarak edindiğiniz zaman başlıyor. Resmi ve güvenilir bir APK indirme kaynağından söz edemeyeceğimiz için ilk indirme sırasında bile risk altındasınız. Sonuçta indirmek istediğiniz dosya ile birlikte hangi virüslerin ya da kötü amaçlı yazılımların geleceğini bilemezsiniz. 

Diğer bir şüpheli nokta ise uygulamanın erişebileceği bilgileriniz. WhatsApp Plus; kameranıza, mikrofonunuza, kişilerinize, fotoğraflarınıza erişebiliyor. Uçtan uca şifreleme garantisi vermediği için mesajlarınıza bile erişebileceğini söyleyebiliriz. Hal böyle olunca WhatsApp Plus güvenli mi sorusunun yanıtı hayır, güvenli değildir. Yine de risk almak isterseniz siz bilirsiniz.

Kullanıcılarına farklı bir WhatsApp deneyimi sunan WhatsApp Plus nedir, özellikleri neler ve en önemlisi güvenli mi gibi merak edilen soruları yanıtlayarak uygulama hakkında bilmeniz gereken detaylardan bahsettik. WhatsApp Plus kullanıyorsanız deneyiminizi yorumlarda paylaşabilirsiniz. 

Adblock test (Why?)


Resmi Uygulamasına Göre Farklı Özellikler Sunan WhatsApp Plus Nedir, Kullanması Güvenli mi? - Webtekno
Read More

Hubble Uzay Teleskobu, üç galaksinin iç içe geçtiği anı yakaladı - Vatan

"Üç galaksi birleşimi" olarak da bilinen bu olay, üç galaksinin birbirini gittikçe daha da yakına çekerek karşılıklı yerçekimi kuvvetleriyle parçalaması sonucu meydana geliyor.

Bilim insanlarına göre Dünya'nın içinde yer aldığı Samanyolu Galaksisi de aslında bir galaksi birleşimi sonucu oluştu.

Öte yandan bu tür birleşimlerde galaksilerdeki gazlar çarpışıp yoğunlaşarak, birleşmiş haldeki yeni evrenin merkezinde, bambaşka yıldızların meydana geleceği koşulları da oluşturuyor.

NASA, 18 Şubat'ta yaptığı açıklamada Hubble'ın yakaladığı galaksi kümesinin adının IC 2431 olduğunu ve Dünya'dan yaklaşık 681 milyon ışık yılı uzakta olduğunu belirtti.

Gökbilimciler, muazzam birleşimi halka açık bilim projesi Galaxy Zoo sayesinde tespit etti. Proje kapsamında Hubble'ın görüntülediği fakat bugüne dek detaylı şekilde incelenemeyen 900 bin galaksinin sınıflandırılması için 100 binden fazla gönüllü çalıştı.

NASA, belki de gökbilimcilerin yıllar içinde tamamlayabileceği bir sınıflandırma çalışmasını projeye katılanların 175 günde bitirdiğini belirtti.

Samanyolu Galaksisi'nin de benzer bir birleşime doğru ilerlediği düşünülüyor. NASA'dan araştırmacılara göre galaksimiz yaklaşık 4,5 milyar yıl sonra Andromeda Galaksisi'yle birleşecek. (Independent Türkçe)

Adblock test (Why?)


Hubble Uzay Teleskobu, üç galaksinin iç içe geçtiği anı yakaladı - Vatan
Read More

Saturday, February 19, 2022

Xiaomi telefon sahiplerine piyango vurdu! Xiaomi kullanıcılarına YouTube müjdesi. Xiaomi'nin bazı modelleri için YouTube ile anlaşma yapıldı. YouTube Premium o modellerde ücretsiz olacak, reklam eziyeti son bulacak - MedyaTava

Shiftdelete'nin haberine göre YouTube, her türden videoyu bünyesinde barındıran bir video akış platformu. Birçoğumuzun zevkle kullandığı uygulama, dizilerin reklam araları kadar olmasa da reklamlarıyla bazen can sıkıcı olabiliyor. Reklamsız video izlemek için ise, YouTube Premium aboneliğinizin olması gerek.

Adblock test (Why?)


Xiaomi telefon sahiplerine piyango vurdu! Xiaomi kullanıcılarına YouTube müjdesi. Xiaomi'nin bazı modelleri için YouTube ile anlaşma yapıldı. YouTube Premium o modellerde ücretsiz olacak, reklam eziyeti son bulacak - MedyaTava
Read More

WhatsApp yıllardır istenen o özelliği test etmeye başladı - Haber Global


Milyarlarca kişinin kullandığı anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni bir özelliği resmen test etmeye başladı.

Uzun süredir WhatsApp kullananlar fotoğrafların ve linklerin ön izlemesini görebilseler de belgelerin önizlemesini göremiyordu. Bu da büyük sıkıntılara neden oluyordu.

Adblock test (Why?)


WhatsApp yıllardır istenen o özelliği test etmeye başladı - Haber Global
Read More

Friday, February 18, 2022

Google Artık Telefonları Dinleyemeyecek! Beklenen Özellik Sonunda Geldi - 5N Haber

18 Şubat 2022 22:30 Güncelleme : 18 Şubat 2022 22:30

Yıllardır pek çok kişi, telefonlarının dinlendiğinden şüphe ediyordu. Konuştuğu şeyin anında karşısına çıkıyor olmasından dolayı şüphe duyanlar için Google yeni bir özellik geliştirdi. Bu güvenlik özelliği ile artık sizi kimse dinleyemeyecek.

Google Artık Telefonları Dinleyemeyecek! Beklenen Özellik Sonunda Geldi

Google, yepyeni bir özellikle geliyor. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan dev şirket Google, bu kez kullanıcıların güvenliğini sağlayabilmek adına yeni bir özellik geliştirdi. Bu özellik sayesinde artık telefonlarınız dinlenmeyecek. Reklam şirketleri ile verileriniz paylaşılamayacak. Privacy Sandbox ile artık telefonlarımız daha güvenli. Android için geliştirilen bu özelliğin detayları ise haberin devamında yer alıyor.

Artık Daha Güvenli: Privacy Sandbox

Google, kullanıcıların güvenliğini sağlamak için yepyeni bir özellikle, kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Android için geliştirilen ve çalışmaları devam eden bu yeni özellik Privacy Sandbox ile telefonlarım dinleniyor mu paranoyasından artık kurtulabilirsiniz.

Bu özellikle birlikte, Google, verilerinizi artık 3. kişilerle paylaşamayacak. Böylece verileriniz güvende kalacak. Bundan önce şuan, Google pek çok şirketle bilgilerimizi paylaşabiliyordu. Ancak 2024 itibari ile Google’ın konuyla ilgili anlaşmalarının sonuna gelinecek. Bu da demek oluyor ki, özellik kullanıma hazır olsa bile, kullanıcılar bunu en erken 2024 yılında kullanabilecekler.

Anlaşmaların hükmü hala geçerli ancak diğer yandan özelliğin çalışması da zaten henüz bitirilmedi. Çalışmalar bittikten sonra önden bir test sürümün gelmesi ve denenmesi bekleniyor. Yani her iki durumda da özelliğin kullanıcıya ulaşması için en azından birkaç sene beklemek gerekecek gibi duruyor.

Artık Daha Güvenli: Privacy Sandbox

Uygulamalarda Güvenlik Önemli

Pek çok uygulama da güvenliği öncelikli bir hale getirdi. Yine Snap uygulaması, güvenlik için yeni adımlar atıyor. Android kullanıcılarının güvenliği için çaba sarf ettiklerini dile getiren şirketler, Google ile işbirliği içinde çalıştıklarını ifade ettiler. Üreticiler, gizliliğe ve güvenliğe öne veren yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Google da bu sebeple artık verileri paylaşmayı durduracağına dair sinyalleri verdi. Ayrıca gizli veri toplanmasını da engellemeye yönelik çalışmalar içerisinde olduklarını belirttiler. Bundan sonraki süreçte Android kullanıcıları içleri daha rahat bir şekilde telefon kullanacaklar. Google’ın gizlilik ve güvenlik sağlayacak yeni özelliği kullanıcılar tarafından bekleniyor.

Adblock test (Why?)


Google Artık Telefonları Dinleyemeyecek! Beklenen Özellik Sonunda Geldi - 5N Haber
Read More

Xiaomi kullanıcılarına müjde: Bazı modeller ücretsiz YouTube Premium alacak! - ShiftDelete.Net

[unable to retrieve full-text content]

  1. Xiaomi kullanıcılarına müjde: Bazı modeller ücretsiz YouTube Premium alacak!  ShiftDelete.Net
  2. Xiaomi ve YouTube el ele verdi! Yeni işbirliği duyuruldu  Teknolojioku
  3. Google Haberler uygulamasında İlgili Tüm Haberleri göster

Xiaomi kullanıcılarına müjde: Bazı modeller ücretsiz YouTube Premium alacak! - ShiftDelete.Net
Read More

Sınırsız temiz enerjinin yolu bulundu: Elektriğin icadına benzer bir atılım! - Aksam

Google'ın yapay zeka bölümü DeepMind bir yapay zekayı nükleer füzyon reaktöründeki aşırı ısınmış plazmayı kontrol etmek için eğiterek sınırsız temiz enerjiye erişimi geliştirmenin yeni yollarını açtı.

Fizikçi Dr. Arthur Turrell bu gelişmeyi, "insanlık tarihinde elektriğin kullanılmaya başlanmasına benzer bir atılım" olarak değerlendirdi.

Bunu başarmanın önündeki temel engellerden biri, reaktör içinde yüksek sıcaklıktaki plazmayı şekillendirmek ve muhafaza etmek. Bir nükleer füzyon reaktörünün içindeki sıcaklık yüz milyonlarca dereceye ulaşarak maddeyi ne katı ne sıvı ne de gaz olan bir plazma haline dönüştürür.

Ecole Polytechnique Federale de Lausanne'ın (EPFL) İsviçre Plazma Merkezi'yle (SPC) işbirliği yapan DeepMind, tokamak diye bilinen mıknatıs tabanlı bir reaktörde aşırı ısıtılmış plazmayı kontrol etmek için gelişmiş derin öğrenme araçlarını kullandı.

DeepMind'ın yapay zekası saniyede 10 bin defa 90 farklı ölçüm alarak ve manyetik alanı bu ölçümlere göre düzenleyerek plazmayı sürekli kontrol edebildi.

SPC'den bilim insanı Federico Felici, "Fakat buna rağmen kontrol sistemindeki her bir değişkenin doğru değerini belirlemek için hâlâ uzun hesaplamalara ihtiyaç duyuyoruz. DeepMind'la ortak araştırma projemiz bu aşamada devreye giriyor." dedi.

Adblock test (Why?)


Sınırsız temiz enerjinin yolu bulundu: Elektriğin icadına benzer bir atılım! - Aksam
Read More

Xiaomi kullanıcıları mutlu: İşte Android 13 alacak modeller - ShiftDelete.Net

[unable to retrieve full-text content]

  1. Xiaomi kullanıcıları mutlu: İşte Android 13 alacak modeller  ShiftDelete.Net
  2. Xiaomi 11T Pro MIUI 13 güncellemesini alıyor!  Teknolojioku
  3. İlk aşamada MIUI 13 alacak Xiaomi, Redmi ve POCO telefonlar  LOG
  4. MIUI 13 alacak POCO telefonlar: Güncel liste  ShiftDelete.Net
  5. Android 13 almaya uygun Xiaomi cihazları listesi  Teknolojioku
  6. Google Haberler uygulamasında İlgili Tüm Haberleri göster

Xiaomi kullanıcıları mutlu: İşte Android 13 alacak modeller - ShiftDelete.Net
Read More

Thursday, February 17, 2022

Epic Games, Toplam Kullanıcı Sayısını Açıkladı: Steam İçin Tehlike Çanları Çalıyor mu? - Webtekno

Fortnite ile yıldızı parlayan, birkaç yıldır sürdürdüğü ücretsiz oyun kampanyası ile de oyuncuların gönüllerinde taht kurmaya başlayan Epic Games, kullanıcı sayısını açıkladı. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, platformda kayıtlı en az 500 milyon kullanıcı olduğu ifade edildi. Ancak şirket, bu kullanıcı sayısının detaylarına ilişkin bir şey söylemedi.

Epic Games, 2017'de piyasaya sürdüğü Fortnite'tan 1 yıl sonra, Aralık 2018'de Epic Games Store'un lansmanını gerçekleştirdi. Platform, zaman zaman Steam'den önce yayınlamayı başardığı oyunlarla da dikkat çekmeyi başardı. Steam'in tekelini bozan Epic Games, attığı adımların meyvesini yemeye başlamış gibi görünüyor. Üstelik Epic Games'in elinde Unreal Engine 5 gibi dikkat çeken bir oyun motorunun bulunduğunu da unutmamak gerek.

Epic Games, son verilere rağmen Steam'e yetişemedi

Epic Games

Epic Games'in açıkladığı 500 milyon hesap etkileyici olsa da şirketin henüz Steam'e dişli bir rakip olamadığını söyleyebiliriz. Çünkü Steam, 2019 yılında 1 milyardan fazla kayıtlı hesap bulunduğunu açıklamıştı. Öte yandan; Steam'in aylık aktif kullanıcı sayısı bile 120 milyonun üzerinde. Yani Epic Games'in önünde hala uzunca bir yol var.

Epic Games, sektördeki varlığını hem sağlamlaştırmak hem de Steam'i geride bırakmak için elinden geleni yapıyor. Bu adımlar bir gün Epic Games'i Steam'in önüne geçirir mi bilinmez ancak Epic Games yönetimine göre duyurulan yeni nesil oyunların yüzde 48'i Unreal Engine tabanına sahip. Şirket geliştiricileri ikna etmeyi başarır ve yeni oyunları Steam'den önce yayınlayabilirse, Epic Games'in kullanıcı sayısında çok büyük patlamalar yaşanabileceğini söyleyebiliriz.

Adblock test (Why?)


Epic Games, Toplam Kullanıcı Sayısını Açıkladı: Steam İçin Tehlike Çanları Çalıyor mu? - Webtekno
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...