Rechercher dans ce blog

Friday, September 24, 2021

Pixel serisindeki ''Heads Up'' özelliği, diğer Android telefonlara geldi! - SDN - ShiftDelete.Net

Google, yazılım tarafında son zamanlarda oldukça emin adımlar atıyor. Firma özellikle kullanıcı gizliliğine bilhassa daha fazla odaklanırken, bunun yanı sıra günlük yaşamı olumlu kılacak yenilikler üzerine de çalışıyor. Bilindiği üzere Google, birkaç ay önce Pixel sahiplerine ”Heads Up” isimli bir özelliği sunmuştu.

Digital Denge uygulamasının içerisinden etkinleştirilen ”Heads Up” modu, kullanıcıların yolda yürür halde cihaza baktıklarında dikkatli olmaları konusunda bir uyarı gösteriyor. İşte kullanışlı olan bu özellik şimdi de diğer Android kullanıcıları için kullanıma sunuldu.

Google Search Console, birkaç gün aranın ardından normale döndü!

Google Search Console, birkaç gün aranın ardından normale döndü!

Google'ın web siteler için olmazsa olmaz araçlarından Search Console, birkaç gün aranın ardından nihayet normale döndü.

Pixel modellerdeki ”Heads Up” modu, Android 9 üstü her telefon tarafından destekleniyor

Bir süredir Pixel serisiyle sınırlı olan Heads Up modu, Dijital Denge uygulamasının bir parçası olarak karşımıza çıktı. Google, Pixel serisine özgü bu yeniliği diğer Android kullanıcılarına getirdiğini de nihayet açıkladı.

Eğer sizler de Android 9 veya daha güncel sürümü çalıştıran bir işletim sistemine sahipseniz, Dijital Denge (Digital Welbeing) aracılığıyla yeni Heads Up modundan yararlanmaya başlayabilirsiniz. Ancak Digital Wellbeing uygulamasının son sürüme güncellenmesi gerektiğini de yeri gelmişken belirtmekte fayda var.

Digital Wellbeing’i güncelledikten sonra Heads Up modunu etkinleştirebilirsiniz. Bu işlevi açtığınızda sizleri; dikkatli ol, ileriye bak, odaklanın, adımına dikkat et vb. gibi uyarılar karşılayacak. Böylece yolda veya yoğun bir alanda yürürken artık daha emin adımlar atabileceksiniz. Peki Google bu özellik için nelerden yararlanıyor?

Oldukça yararlı bir özellik olan Heads Up, Android’in çeşitli erişilebilirlik ayarlarıyla birlikte cihazın ön kamerasını kullanıyor. Bu sayede eller serbest şekilde gezseniz bile tüm hareketleriniz algılanabiliyor. Sonuç olarak ise dikkatli olmanız gerektiği konusunda bazı uyarılar alıyorsunuz.

Adblock test (Why?)


Pixel serisindeki ''Heads Up'' özelliği, diğer Android telefonlara geldi! - SDN - ShiftDelete.Net
Read More

No comments:

Post a Comment

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...