Rechercher dans ce blog

Monday, September 20, 2021

iPhone 14, şikayet edilen tasarımı değiştirecek! - ShiftDelete.Net

Apple’ın iPhone 13 serisini tanıtmasının ardından henüz bir hafta geçmişken; iPhone 14 tasarımı ve özellikleri şimdiden belli olmaya başladı. İlk olarak iPhone X ile hayatımıza giren çentik, ekranın üst kısmında gözle görülür miktarda alan kaplıyor. Telefonun Face ID özelliğinin çalışmasını sağlayan kızılötesi sensörlerin konumlandırıldığı bu çentik bazı kullanıcılar tarafından beğenilse de, iPhone’da olmamasını isteyenlerin sayısı çok fazla.

iPhone 13 serisiyle çentikten vazgeçileceğine dair söylentiler geçmişte gündeme gelmişti. Ancak Apple, tamamen kaldırmak yerine bir miktar küçültmekle yetindi. Şimdi benzer bir söylenti, 2022 yılında tanıtılması beklenen iPhone 14 serisi için ortaya atıldı.

Apple, iOS 15’in ek özelliklerini ön plana çıkarıyor

Apple, iOS 15’in ek özelliklerini ön plana çıkarıyor

Apple, iOS 15 özellikler sayfasında bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Bu değişiklikler iOS 15'e gelecek ek özelliklere ışık tutuyor.

iPhone 14, çentik yerine delikli ekran tasarımını benimseyecek

Apple analisti Ming-Chi Kuo, Apple’ın önümüzdeki sene tanıtacağı iPhone modelleriyle alakalı elde ettiği duyumları paylaştı. Kuo’nun iddiasına göre ABD’li teknoloji devi 2022 için kendisine üç hedef belirlemiş durumda. Bu hedeflerden ilk ikisi şöyle:

  • 5G destekli yeni bir iPhone SE (2022 İlk Yarı)
  • Yeni ve daha uygun fiyatlı 6,7 inç iPhone (2022 İkinci Yarı)
iphone 13 kutusu
Fotoğraf: iPhone 13

Bir de iPhone 14 olması beklenen “iki yeni üst düzey modelden” bahseden Ming-Chi Kuo, Apple’ın bu modellerin her ikisinde de çentik kullanmayacağını ve delikli ekran tasarımına geçiş yapacağını söyledi. Ayrıca iPhone kullanıcılarının çok şikayet ettiği ön kamera sorununa da değinen Kuo, telefonlarda 48 Megapiksel geniş açılı kamera olacağı bilgisini paylaştı.

Ming-Chi Kuo geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, iPhone 14’ün ekran altı Touch ID desteğine sahip olacağını da bildirmişti. Ancak bu iddiasından vazgeçen ünlü analist, ekran altı Touch ID özelliğine sahip iPhone’un 2023’te çıkmasını beklediğini aktardı.

Adblock test (Why?)


iPhone 14, şikayet edilen tasarımı değiştirecek! - ShiftDelete.Net
Read More

No comments:

Post a Comment

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...