Rechercher dans ce blog

Tuesday, September 7, 2021

iPhone 13’ün işlemcisi A15, performans testinde! İşte sonuçlar - ShiftDelete.Net

iPhone 13 serisiyle ilgili kameradan tasarıma, ekran özelliklerine ve hatta renk seçeneklerine varana kadar çoğu sızıntılar sayesinde öğrenmiştik. Fazla gündem konusu olmayan bir detay ise, akıllı telefonun yeni Bionic işlemcisi. İlk bilgilere göre, yeni iPhone’lara güç verecek CPU, 5nm+ fabrikasyon süreciyle üretildi. Ayrıca yerleşik 5G (mmWave) özelliğine sahip olacağı da sızıntılar arasında.

Tanıtıma sayılı günler kala A15 Bionic işlemcinin GPU kıyaslama testi Manhattan 3.1 platformunda ortaya çıktı.

Apple, iOS 15 ile sistem uygulamaları için reklam izni isteyecek!

Apple, iOS 15 ile sistem uygulamaları için reklam izni isteyecek!

Apple bir süredir cihazlarında kişisel reklamcılık ile ilgili seçeneğini açık tutuyordu. iOS 15 ile bu özelliği açıp kapatabileceğiz.

A15 Bionic, iPhone 13’ü FPS kralı yapacak

AppleInsider’in haberine göre, A15 Bionic işlemci, GPU kıyaslama platformu Manhattan 3.1’de toplamda iki tur teste tabi tutuldu. İşlemcinin grafik birimi ilk dalgada 198 FPS değerini görmeyi başardı. İkinci testin sonuçlarında ise yaklaşık 140 FPS ile 150 FPS arasında bir skor yakaladı.

Anlaşıldığı üzere A15 Bionic’in performansı, aşırı yüke maruz kalmasının ardından belli bir süreyle düşüyor. Ancak bu halinin bile günlük kullanım açısından son derece tatmin edici olduğunu söylemek mümkün.

iPhone 13 ne zaman tanıtılacak?

Geçtiğimiz sene pandemi sebebiyle tüm etkinlikler uzunca bir süre bu durumdan etkilenmişti. Bu sene okulların erken açılıyor oluşu sizleri yanıltmasın, önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi Apple ofise dönüş planlarını bir kaç ay daha erteleme kararı almıştı.

Yine de tüm fabrikaları verimli bir şekilde çalışan ve şu an için çip üretiminde sıkıntı çekmeyen Amerikalı şirketin tanıtacağı tüm seriyi çoktan raflara dizmeye hazır hale geldiği tahmin ediliyor. iPhone 13 ailesi 14 Eylül 2021 Salı günü tanıtılacak. 24 Eylül tarihinde ise satışa çıkacak.

Adblock test (Why?)


iPhone 13’ün işlemcisi A15, performans testinde! İşte sonuçlar - ShiftDelete.Net
Read More

No comments:

Post a Comment

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...