Rechercher dans ce blog

Monday, June 21, 2021

Windows 11, 30 yıl önceki Windows 3.1'in izlerini taşıyor - DonanimHaber

Gelecekteki Windows 11'in beta sürümünde, 30 yıl öncesinin tasarım unsurları bulundu. Geliştiricilere göre Microsoft, geçmişin izlerini yeni Windows'tan tam olarak kaldırmış değil.

Örneğin, "Kontrol Paneli", on yılı aşkın bir süredir bildiğimiz durumda ve Windows Media Player, Windows 7 günlerinden bu yana önemli ölçüde değişiklik göstermedi ve Windows 11'in, modern "düz" tasarımda bile klasikleşmiş düğmeleri koruduğu görülüyor. Ancak en "nostaljik" unsurlar sistemin derinliklerinde yer almakta.

Bu iletişim kutuları,1992'de piyasaya sürülen Windows 3.1'de ortaya çıktı. Küçük pencereler ve büyük düğmeler, çok düşük çözünürlüklü ekranlar ve karmaşık bir arayüz çizemeyen zayıf donanımdan kaynaklanıyordu.

Ancak 2021'de, tüm bunlar artık bir sorun değil. Zira 1080p ve daha yüksek çözünülükteki ekranlar, en küçük ayrıntıları yerleştirmenize izin veriyor. Microsoft'un bu "antik eserleri" daha uygun ve estetik bir biçimde yeniden çizme zahmetine girmemesi garip.

İletişim kutularına ek olarak, Windows'un en son sürümü hala çok eski pikselli simgelere ve piktogramlara sahip. Modern ve şık ikonların yanında bu ikonlar çok tuhaf ve son derece inorganik görünüyor.

Görev çubuğu macOS'taki Dock'a benzedi

Daha önce, Windows 11 Sun Valley'in bir beta yapısı sızdırılmıştı ve dünyanın dört bir yanındaki blog yazarları lansmandan önce işletim sistemini yükleyip inceleybiliyorlardı. En dikkate değer değişiklikler arasında, yuvarlatılmış pencere köşeleri ve kayan bir Başlat menüsü ile yeniden ele alınmış bir tasarım yer alıyor.

Bu arada, "Başlat", görev çubuğunun ortasına "taşındı" ve macOS'taki Dock'a benzemeye başladı. Windows 11'in Android uygulamalarını destekleyeceği söylentileri de vardı, ancak şu anda bu spekülasyonları doğrulamak veya reddetmek için çok erken.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


Windows 11, 30 yıl önceki Windows 3.1'in izlerini taşıyor - DonanimHaber
Read More

No comments:

Post a Comment

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...