Rechercher dans ce blog

Thursday, June 3, 2021

iPhone 13 bataryası ile yüzleri güldürecek - ShiftDelete.Net

Eylül ayının yaklaşması ile birlikte iPhone 13 modelleri hakkındaki sızıntılar artış göstermeye başladı. Samsung ve LG’nin iPhone 13 serisi için ekran üretimine başladığını geçtiğimiz günlerde sizlere duyurmuştuk. Bu kez iPhone 13 batarya kapasitesi konusunda önemli bir sızıntı ortaya çıktı.

Pembe iPhone 13 ilk kez görüntülendi!

Pembe iPhone 13 ilk kez görüntülendi!

Apple’ın bu yılın son aylarında piyasaya sürmeyi planladığı iPhone 13 hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor.

iPhone 13 batarya kapasiteleri sızdırıldı

iPhone’larda pil konusu bugüne kadar hep tartışma konusu oldu. iOS 14.6 gibi güncellemeler pil sorunlarına yol açtıklarına dair iddialar ile gündeme gelmeye devam ederken, Apple’ın iPhone 11 ve sonrasındaki modellerde pili oldukça iyileştirdiği bir gerçek. Rakiplerine kıyasla daha düşük batarya kapasitelerini tercih eden teknoloji devinin, yeni akıllı telefonlarında çıtayı biraz daha üst noktalara taşıyarak 4000 mAh‘ı geçeceği iddia ediliyor. 

Daha önceki pek çok sızıntısı doğru çıkan @L0vetodream adlı Twitter kullanıcısı, iPhone 13 serisinin 3C sertifikandan alınan pil kapasitelerini gün yüzüne çıkardı. Bu bilgilere göre iPhone 13’ler, pil tarafında iPhone 12’ye kıyasla epey yükseltme alacak. Her ne kadar Android‘lerdeki gibi 5.000 mAh piller olmasa da, yine bir Apple kullanıcısını tatmin edecek değerler olduğu söylenebilir. İşte iPhone 13’lerin ortaya çıkan pil değeri ve iPhone 12 serisi ile karşılaştırması:

  • iPhone 12/12 Pro ve iPhone 13/13 Pro: 2.815 mAh vs 3.095 mAh
  • iPhone 12 Pro Max ve iPhone 13 Pro Max: 3.687 mAh vs 4.352 mAh 
  • iPhone 12 mini ve iPhone 13 mini: 2.227 mAh vs 2.406 mAh

Yukarıdaki modellerde en bariz fark iPhone 13 Pro Max de ortaya çıkıyor. Apple’ın en iddialı modeli olması beklenen bu telefonu, 12 Pro Max’e kıyasla 665 mAh daha yüksek kapasiteli bir pile sahip olacak.

Şu anda bu değerleri göz önünde bulundurduğumuzda her şey gayet güzel görünüyor. Fakat Apple’ın bu sene 120Hz yenileme hızına sahip ekranlara geçmesi bekleniyor. Dolayısıyla bu kapasitedeki pillerin gelecek olması yine de çok fazla umut vermesin. Zira yüksek yenileme hızına sahip ekranlar, akıllı telefonların pil ömrünü tüketen en önemli faktörlerin arasında geliyor.

iPhone 13 batarya kapasitesi konusunda sizin tahmininiz nedir? Yorumlarınızı bekliyoruz…

Adblock test (Why?)


iPhone 13 bataryası ile yüzleri güldürecek - ShiftDelete.Net
Read More

No comments:

Post a Comment

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...