Rechercher dans ce blog

Wednesday, April 7, 2021

NASA: “Mars’ta gökkuşağı oluşması mümkün değil” - Sözcü

18 Şubat’ta Mars’a inen keşif aracı Perseverance, 6 Mart’ta da ilk test sürüşünü gerçekleştirdi. Sık sık Perseverance’tan görüntüler paylaşan NASA, son olarak takipçilerinin merakına son vermek üzere bir paylaşım yaptı.

NASA, Perseverance ile gönderdiği robotik helikopter Ingenuity’nin fotoğrafını paylaştığında görüntülerdeki gökkuşağına benzer hare takipçilerin dikkatini çekti ve pek çok kişi bunun bir gökkuşağı olup olmadığını sordu. NASA da bu sorulara kayıtsız kalamayarak bir tweet paylaştı.

Tweet’te bu konuda çok fazla soru aldıklarını belirten yetkililer, Mars’ta gökkuşağı oluşmasının mümkün olmadığını, yuvarlak su damlacıklarına yansıyan ışık sayesinde oluşan gökkuşağı için Kızıl Gezegen’de yoğunlaşmaya yetecek kadar suyun olmadığını bildirdi. Fotoğrafta görünenin ise bir mercek parlaması olduğu belirtildi.

İlginizi ÇekebilirNASA'nın helikopteri Ingenuity ilk uçuşuna hazırlanıyorNASA'nın helikopteri Ingenuity ilk uçuşuna hazırlanıyorİlginizi ÇekebilirNASA Perseverance'ın yeni görüntülerini paylaştıNASA Perseverance'ın yeni görüntülerini paylaştı

Let's block ads! (Why?)


NASA: “Mars’ta gökkuşağı oluşması mümkün değil” - Sözcü
Read More

No comments:

Post a Comment

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...