Rechercher dans ce blog

Friday, April 23, 2021

Güneş’in bütün detayları ortaya çıktı - Sözcü

ABD’nin California eyaletinde yaşayan Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS), Güneş’in ve Ay’ın önünden geçerken çektiği fotoğraflarla dikkat çeken astrofotoğrafçı Andrew McCarthy yine şaşırttı.

McCarthy Nisan ayının başında yeni ultra keskin bir güneş teleskopu kullanarak, Güneş’in detaylarını fotoğraflamak için binlerce görseli üst üste yerleştirdi.

McCarthy’nin, bu ayrıntıları yakalamak için neredeyse 100 bin ayrı güneş fotoğrafı çekmek zorunda kaldığı ifade edildi. Fotoğrafların birleştirilmesi sonucu ise Güneşin 230 megapiksel bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Öte yandan, ilk olarak 6 Ekim 2020’de Uluslararası Uzay İstasyonunu Dünya ile Güneş arasından geçerken yakalamak isteyen McCarthy, fotoğrafı çekmek için biri beyaz ışık filtreli diğeri hidrojen-alfa güneş teleskopuna bağlı iki dürbün kullandığını ifade etmişti.

İlginizi ÇekebilirUydu fotoğrafları panik yarattı: Rusya sınıra asker ve uçak yığıyorUydu fotoğrafları panik yarattı: Rusya sınıra asker ve uçak yığıyorİlginizi ÇekebilirMusk'ın SpaceX'i 4 astronotu uzaya gönderdiMusk'ın SpaceX'i 4 astronotu uzaya gönderdiİlginizi ÇekebilirGoogle Earth yeni özelliği ile gezegenimizin 37 yıllık değişimini paylaşıyorGoogle Earth yeni özelliği ile gezegenimizin 37 yıllık değişimini paylaşıyor

Let's block ads! (Why?)


Güneş’in bütün detayları ortaya çıktı - Sözcü
Read More

No comments:

Post a Comment

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...