Rechercher dans ce blog

Sunday, April 11, 2021

Elon Musk'ın Çılgın Projesi: Beyin Çipi Takılı Maymun, Zihin Gücüyle Video Oyunu Oynadı - Onedio

Tesla ve SpaceX firmalarının kurucusu Elon Musk'ın beyin çipi geliştiren yeni girişim şirketi Neuralink, iki farklı bilgisayar oyunu oynayan bir maymun videosu paylaştı.

Elon Musk Twitter'da paylaştığı görüntüler hakkında, "Neuralink'in geliştirdiği ilk ürün sayesinde akıllı telefonu zihniyle kullanan biri, onu elleriyle kullanan birinden daha hızlı yönlendirebilecek." açıklamasında bulundu.

Musk ayrıca geliştirdikleri teknolojiyle alakalı teknik bilgi vererek, "Geliştirilen ürünün bir sonraki versiyonu zihin sinyallerini Neuralink (çipi) üzerinden vücuttaki duyusal-sinirsel kümelere aktarabilecek. Böylece belden aşağısı felçli biri tekrar yürüyebilecek. Cihaz (çip), kafatası içerisine yerleştiriyor ve kablosuz şarj edilebiliyor. Bu sebeple implant yapılan kişi normal görünüyor ve bir rahatsızlık duymuyor." bilgisini paylaştı.

Video ile ilgili yapılan açıklamada ise "Neuralink teknolojisi maymunun motor korteksinin (sinirlerden oluşan gri beyin zarı) el ve kol hareketlerini yönlendiren bölgelerine takılmış 2 binden fazla elektrot (elektrik akımını ileten çubuk) kullanarak beyinden gelen elektrik sinyallerini kaydedip deşifre ederek çalışıyor." ifadelerine yer verildi.

Let's block ads! (Why?)


Elon Musk'ın Çılgın Projesi: Beyin Çipi Takılı Maymun, Zihin Gücüyle Video Oyunu Oynadı - Onedio
Read More

No comments:

Post a Comment

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...