Rechercher dans ce blog

Friday, March 31, 2023

BAFTA Oyun Ödülleri'nde "En İyi Oyun" Seçilen Yapım, Herkesi Şaşırttı: Elden Ring ve God of War'u Geride Bıraktı! - Webtekno

Sinema ve televizyon dışında oyun konusunda da prestijli ödüller dağıtan BAFTA (Britanya Film ve Televizyon Sanatları Akademisi), bu yılki BAFTA Oyun Ödülleri’ni dün Londra’da gerçekleştirdi. Onlarca oyun, birçok farklı kategoriden ödüller için yarıştı.

Tabii en çok merak edilen kategorilerden biri de “En İyi Oyun” ödülüydü. Büyük ödülün kazananı herkesi şaşırtan bir yapım oldu. Son zamanların popüler indie oyunu Vampire Survivors, Elden Rings ve God of War: Ragnarök gibi dişli rakiplerini geçerek büyük ödülü almayı başardı.

Vampire Survivors, En İyi Oyun ödülüne ek olarak En İyi Oyun Tasarımı ödülünü de kazandı

Poncle tarafından geliştirilen oyunun kazandığı ödüller bununla da sınırlı kalmadı. 2022 yılının sonlarına doğru piyasaya sürülen yapım, “En İyi Oyun Tasarımı” kategorisinde de ödüle layık görüldü. Burada da Elden Ring, God of War: Ragnarök ve Horizon Forbidden West gibi yapımları geride bırakmayı başardı.

Vampire Survivors’ın en iyi oyun seçilmesi yalnızca bizim gibi izleyenleri şaşırtmadı. Oyunun resmi hesabı tarafından paylaşılan bir gönderi, Poncle’dakilerin de bu ödüle çok şaşırdığını gösterdi. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: “Pardon, neler oluyor? Çok teşekkürler.”

Steam sayfasına buradan ulaşabileceğiniz Vampire Survivors, üzerinize gelen yüzlerce canavara karşı savaşarak hayatta kalmaya çalıştığınız, rogu-lite unsurlar içeren fantastik bir korku oyunu. Yapım, son zamanlarda büyük övgüler de alıyordu. Diablo serisinin yaratıcısı David Brevik, yakın zamanda Vampire Survivors’ı methetmiş ve oyunun onda daha küçük oyunlar yapma isteği uyandırdığını söylemişti. Öte yandan Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer, oyunu oynamayı bırakamadığını söylemişti.

Vampire Survivors gibi küçük bir oyunun, Elden Ring gibi dev oyunları geçerek prestijli bir tören olan BAFTA’da böyle büyük bir ödül almasının oldukça etkileyici olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum, bütçenin yüksek olmasının oyunun kalitesini göstermediğini, böyle küçük oyunların da çok fazla ilgi görüp başarılı olabileceğini ortaya koyuyor.

BAFTA Oyun Ödülleri'nde tüm kazananlar;

  • En İyi Animasyon: God of War: Ragnarök
  • En İyi Sanatsal Başarı: Tunic
  • En İyi Ses: God of War: Ragnarök
  • En İyi İngiliz Oyunu: Rollerrome
  • En İyi İlk Kez Çıkış Yapan Oyun: Tunic
  • En İyi Gelişen Oyun: Final Fantasy XIV Online
  • En İyi Aile Oyunu: Kirby and The Forgotten Land
  • Eğlencenin Ötesindeki Oyun: Endling - Extinction is Forever
  • En İyi Çoklu Oyunculu Oyun: Elden Ring
  • En İyi Müzik: God of War: Ragnarök
  • En İyi Hikâye: Immortality
  • Orijinal Mülkiyet: Elden Ring
  • En İyi Başrol: Christopher Judge (God of War: Ragnarök'teki Kratos rolüyle)
  • En İyi Yardımcı Oyuncu: Laya Deleon Hayes (God of War: Ragnarök'teki Angrboda rolüyle)
  • En İyi Teknik Başarı: Horizon Forbidden West
  • Yılın EE Oyunu: God of War: Ragnarök (Dünyada oyuncular arasında en fazla eğlendiren ve memnun bırakan oyun, topluluk tarafından seçiliyor)
  • En İyi Oyun Tasarımı: Vampire Survivors
  • En İyi Oyun: Vampire Survivors

Adblock test (Why?)


BAFTA Oyun Ödülleri'nde "En İyi Oyun" Seçilen Yapım, Herkesi Şaşırttı: Elden Ring ve God of War'u Geride Bıraktı! - Webtekno
Read More

Steve Jobs’ın kızından beklenmedik iPhone 14 açıklaması! - ShiftDelete.Net

[unable to retrieve full-text content]

Steve Jobs’ın kızından beklenmedik iPhone 14 açıklaması!  ShiftDelete.Net
Steve Jobs’ın kızından beklenmedik iPhone 14 açıklaması! - ShiftDelete.Net
Read More

Wednesday, March 29, 2023

Apple iOS 16.4 güncellemesini yayınladı: iOS 16.4 hangi yeniliklere sahip? iOS 16.4 ile gelen yeni emojiler neler? - NTV

iPhone 8 ve 8 Plus

iPhone X

iPhone XS, XS Max ve XR

iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max

iPhone SE 2020 ve SE 2022

iPhone 12, 12 mini, 12 Pro ve 12 Pro Max

iPhone 13, 13 mini, 13 Pro ve 13 Pro Max

iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro ve 14 Pro Max

Adblock test (Why?)


Apple iOS 16.4 güncellemesini yayınladı: iOS 16.4 hangi yeniliklere sahip? iOS 16.4 ile gelen yeni emojiler neler? - NTV
Read More

Bu listedeki akıllı telefonlardan uzak durun: Radyasyon oranı en yüksek 10 telefon açıklandı! - AVAZTÜRK

Dünyada milyarlarca kişinin kullandığı akıllı telefonlardan bazılarının, diğerlerine oranla yüksek miktarda radyasyon yaydığı ortaya çıktı. Genel vücut sağlığını bozan radyasyona bu telefonlarla daha çok maruz kalabilirsiniz. İşte o 10 telefon!

Özellikle son 30 yılda yaşanan teknolojik gelişmeler, birçok yeni cihazın hayatımıza girmesini sağladı. Bilgisayarlar, laptoplar, wi-fi, akıllı ev aletleri vb. birçok cihaz, şu an hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Teknolojik gelişmelerin hız kazanmasıyla hayatımız kolaylaşırken birçok tehdide de açık hale geldik, bunlardan en büyüğü ise radyasyon.

Radyasyon, insanın genel vücut sağlığı açısından çok zararlıdır ve özellikle kanser gibi hücre mutasyonuna bağlı hastalıkların birinci sebebi olarak gösterilir. Teknolojik cihazların tamamı, belli ölçüde radyasyon yayar, telefonlar da öyle! Fakat bu listede yer alan bu 10 akıllı telefon, diğerlerine oranla radyasyon açısından çok daha tehlikeli. Radyasyon miktarını ifade eden SAR değerlerine bakılan cihazlarda, en yüksek oran bu 10 telefonda çıktı!

EN ÇOK RADYASYON YAYAN 10 AKILLI TELEFON AÇIKLANDI!

bu-listedeki-akilli-telefonlardan-uzak-durun-radyasyon-orani-en-yuksek-10-telefon-aciklandi.png

Tüm elektronik cihazların belli oranlarda radyasyon yaydığı bir gerçek. Fakat kendimizi, daha fazlasından korumamız mümkün. Gün içinde elimizden düşmeyen akıllı telefonları tercih ederken SAR değerlerini göz önünde bulundurarak işe başlayabiliriz.

Bu listede yer alan 10 telefon, SAR değeri en yüksek çıkan telefonlardan oluşuyor. Gün içinde en çok maruz kaldığımız teknolojik cihaz olan telefonlar, SAR değerleriyle sağlığımızı büyük ölçüde tehdit ediyor. İşte SAR değeri en yüksek olan o 10 telefon:

  • Motorola Droid Maxx ve Motorola Droid Ultra 1.54 SAR
  • Huawei Honor 8 1.5 SAR
  • Alcatel One Touch Evolve ve Huawei Vitria 1.49 SAR
  • Kyocera Hyrdro XTRM 1.44 SAR
  • Huawei P9 1.43 SAR
  • Nokia Lumia 925 ve Nokia Lumia 928 1.4 SAR
  • Apple iPhone 7 1.38 SAR
  • Apple iPhone 7 Plus 1.24 SAR
  • Huawei Honor 5C 1.14 SAR
  • Sony Xperia X Compact 1.08 SAR

Adblock test (Why?)


Bu listedeki akıllı telefonlardan uzak durun: Radyasyon oranı en yüksek 10 telefon açıklandı! - AVAZTÜRK
Read More

Tuesday, March 28, 2023

Bilim insanları Ay'daki 'cam boncuklarda' su keşfetti... Hayal etmesi bile zor... Bir trilyon ton su - Halk TV

Araştırmacılar, cam boncukların Ay yüzeyindeki su döngüsünün en önemli rezervuarı olduğunu tahmin ediyor ve bu su kaynağının "geleceğin kaşifleri" tarafından çıkarılıp kullanılabileceği beklentisinde.

Çin Bilimler Akademisi liderliğindeki bir ekip tarafından yürütülen çalışmada, Aralık 2020'de Çin'in Chang'e-5 uzay aracı tarafından alınıp Dünya'ya geri getirilen 117 cam boncuk incelendi.

Bir atmosfer korumasından yoksun olan Ay'ın yüzeyine çarpan küçük meteorlar cam boncukların oluşumunda rol oynuyor.

Meteor darbesiyle açığa çıkan ısı yüzey malzemesini eritiyor ve bu malzeme soğuyarak bir saç teli genişliğinde yuvarlak cam boncuklar haline geliyor.

Bir trilyon ton su

Araştırmayla ilgili açıklama yapan İngiltere'deki Açık Üniversite'de gezegen bilimi profesörü Mahesh Anand, güneşli havalarda su moleküllerinin Ay yüzeyinde "zıpladığının" görülebildiğini, ancak bunun tam olarak nereden geldiğini bilmediklerini dile getirdi.

Nature Geoscience dergisinde yayınlanan araştırmaya göre cam boncuklar Ay toprağının yaklaşık yüzde üç ila beşini oluşturuyor olabilir.

Çalışmanın ortak yazarlarından olan Prof. Anand, hızlı bir hesaplama ile, Ay'ın tüm cam boncuklarının içinde yaklaşık bir trilyon ton su olabileceğini öne sürdü. Anand'a göre boncuklardaki suyu serbest bırakmak için sadece 100 santigrat derece civarında hafif bir ısıya ihtiyaç var.

Adblock test (Why?)


Bilim insanları Ay'daki 'cam boncuklarda' su keşfetti... Hayal etmesi bile zor... Bir trilyon ton su - Halk TV
Read More

Ay yörüngesinde çarpıcı manzara! Uzay aracı yakaladı - Haber7.com

Birkaç gün önce Ay yörüngesine başarıyla giren Hakuto-R, Tokyo merkezli özel uzay şirketi "ispace" tarafından tasarlandı.

Firma, Ay yüzeyine başarılı bir şekilde iniş yapan ilk özel girişim olmayı hedefliyor.

Şirketin resmi Twiter hesabından paylaştığı gönderide, Ay'ın uzayın derinliklerinde parıldayan kraterli yüzeyinin yakın plan fotoğrafı yer aldı.

DAHA ÇARPICI MANZARALAR GELECEK

Gönderide ayrıca, "Ay yörüngesinden merhaba! Geçen haftaki başarılı Ay yörüngesine giriş manevrasından sonra Hakuto-R, ana gövdeye monte edilmiş kamerayla Ay'ın bu görüntüsünü yakaladı. Daha çarpıcı manzaralar gelecek!" " ifadelerine yer verildi.

YAKIN ZAMAN AY YÜZEYİNE İNİŞ YAPMASI BEKLENİYOR

Uzay aracı, 11 Aralık'ta SpaceX'in Ay'a kargo taşıyan Falcon 9 roketiyle fırlatılmıştı.

Üç ay süren uza seyahatinin ardından Hakuto-R, 21 Mart'ta manevra yaptı ve Ay yörüngesine girdi. Uzay aracı şu anda Ay'ın etrafında sabit bir yörüngede.

ispace yetkilileri, Hakuto-R'nin nisan sonlarında Ay'a iniş girişiminde bulunacağını bildirdi. Ancak kesin iniş tarihinin henüz belirlenmediği aktarıldı.

Hakuto-R, Ay'ın yüzeyine inmeyi başarırsa bunu başaran ilk ticari araç olacak.

2019'da İsrail'in özel şirket ürünü aracı Beresheet de Ay'a inmeye çalışmış ama başarılı olamayarak yüzeye çarpmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Gece Sorumlusu

Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Adblock test (Why?)


Ay yörüngesinde çarpıcı manzara! Uzay aracı yakaladı - Haber7.com
Read More

Güney Koreli teknoloji devi çıkarmıştı! Kötü sorun: O marka telefon sahipleri şikayetçi oldu! Çöktü - Yeni Akit

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz aylarda düzenlediği etkinlikte merakla beklenen Galaxy S23 modellerini görücüye çıkardı.

Galaxy S23, Galaxy S23+ ve Galaxy S23 Ultra şeklinde üç farklı modelden oluşan seri, şirketin kendi ülkesinde oldukça başarılı ön sipariş rakamlarına imza attı.

Kullanıcılar kameradan şikayetçi

Daha önce Wi-Fi sorunu yaşadıklarını dile getiren Galaxy S23 kullanıcıları, şimdi de kameranın çökmesinden binlerce kişi şikayet ediyor.

Kamera uygulamasının çökmesine neden olan hata 30x yakınlaştırma yapmaya çalışınca ortaya çıkıyor.

30x yakınlaştırma yapmaya çalışıldığında kamera uygulaması çalışmayı durduruyor ve kullanıcıyı ana ekrana atıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Güney Koreli şirketin durumdan haberdar olduğu ve şu anda bir güncelleme üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Samsung'un yazılım departmanına göre hata, kameralar arasında hızlı geçiş yaparken oluşan senkronizasyon sorunuyla ilgili.

Samsung'un üzerinde çalıştığı düzeltme yamasının nisan ayında telefonlara ulaşması bekleniyor.

İlginizi çekebilir→ Dev şirket iflas etti! Üç bin şubeyi kapattılar: Birçok ilde şubesi olan ünlü şirket iflas dalgası yaratacak...→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Ehliyeti olanlar ve araç sahipleri dikkat! Muayene ödemesi yapılacak! %110 oranında artış gösterdi...→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ 1,5 ay sonra ilk! Motorinden sonra benzine de zam geliyor...→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Araştırmacılardan çok konuşulacak tahmin: Bekleyen zor süreç korkutucu! Son duruma ilişkin flaş açıklama→ TIKLAYINIZ

Adblock test (Why?)


Güney Koreli teknoloji devi çıkarmıştı! Kötü sorun: O marka telefon sahipleri şikayetçi oldu! Çöktü - Yeni Akit
Read More

Beş gezegen Ay ile aynı hizaya geldi - BBC Türkçe

Merkür, Jüpiter, Venüs, Uranüs ve Mars, dün gece itibarıyla Ay ile aynı hizada yan yana dizildi.

Kaynak, Getty Images

Merkür, Jüpiter, Venüs, Uranüs ve Mars, dün gece itibarıyla Ay ile aynı hizada yan yana dizildi.

Birkaç gün boyunca çıplak gözle de takip edilebilecek bu olay gezegenlerin geçit töreni olarak tanımlanıyor.

Dün akşam Güneş’in batmasının ardından gökyüzünde görülebilen bu sıralama açık bir havada ve şehir ışıklarından uzakta daha net bir şekilde seçilebiliyor.

Geçen yaz Merkür, Venüs, Mars, Jüpiter ve Satürn nadir rastlanan bir gezegen kavuşumunda bir araya gelmişti.

Eğer akşamın ilk saatlerinde gökyüzüne bakmadıysanız hızlıca ufukta kayboldukları için Merkür ve Jüpiter’i yakalama şansını kaçırmış olabilirsiniz.

NASA'da görevli astronom Bill Cooke, bu gezegenlerin sıralandığını görmek için Dünya'nın herhangi bir yerinde gün batımından hemen sonra ufkun batısına bakmak gerektiğini dile getirdi.

İngiltere'deki Greenwich Kraliyet Gözlemevi'nden astronom Jake Foster ise bu tarz hizalanmaların bizim Dünya’daki bakış açımıza özgü olduğunu, “Bu gezegenler şu an gerçekten de sıralanmış değil, Güneş Sistemi’ne dağılmış durumdalar. Ancak nadir de olsa bir arada görmemizi sağlayacak kadar gökyüzünde yakınlaşıyorlar” dedi.

İngiltere'nin İskoçya sınırına yakın bulunan Kielder Gözlemevi'nden Dan Pye bu nadir olayı gözlemliyor

Kaynak, Dan Pye

Adblock test (Why?)


Beş gezegen Ay ile aynı hizaya geldi - BBC Türkçe
Read More

Monday, March 27, 2023

Bir şehri yok edecek kadar büyük... 'Şehir katili' asteroit bu hafta sonu Dünya ile Ay arasından geçecek - Halk TV

Asteroit geçişleri oldukça yaygın.

Ancak NASA, bu kadar büyük bir asteroidin bu kadar yaklaşmasının nadir olduğunu ve bunun gibi olayların yalnızca on yılda bir meydana geldiğini söyledi.

Bilim adamları, uzay cisminin boyutunun çapının 40 ila 90 metre olduğunu tahmin ediyor.

Bir ay önce keşfedilen 2023 DZ2 olarak bilinen asteroit, Cumartesi günü ayın 515 bin km yakınından geçecek ve birkaç saat sonra, saatte yaklaşık 28 bin kilometre hızla Dünya'nın yanından geçecek.

Yakın karşılaşma, gökbilimcilere 68 bin km'den biraz daha uzaktaki bir uzay taşını inceleme şansı verecek.

Buradan Ay'a olan mesafenin yarısından daha az bir mesafede olacak asteroit, dürbün ve küçük teleskoplarla görülebilecek.

Avrupa Uzay Ajansı'nın Gezegen Savunma Şefi Richard Moissl yaptığı açıklamada, "Bu 'şehir katilinin' Dünya'ya çarpma şansı yok, ancak yakın yaklaşımı gözlemler için harika bir fırsat sunuyor" dedi.

Asteroit 2026'ya kadar tekrar dönmeyecek.

Adblock test (Why?)


Bir şehri yok edecek kadar büyük... 'Şehir katili' asteroit bu hafta sonu Dünya ile Ay arasından geçecek - Halk TV
Read More

Xiaomi popüler modeline MIUI 14 sunuyor - Teknolojioku


Akıllı telefon dünyasının en önemli aktörlerinden birisi konumunda olan Xiaomi, yazılım ve güncelleme konusunda da büyük önem veriyor. Bundan birkaç sene önce güncelleme anlamında pek hoş şeyler yaşamayan firma, o günlerden ders çıkarmış gibi. Artık çok daha temkinli hareket eden firmanın MIUI 14 ara yüzünü dağıtmaya devam ettiği herkesin malumu. İşte çok sevilen bu ara yüz, şimdi markanın popüler olan iki modeline daha geliyor.

Xiaomi popüler modeline MIUI 14 sunuyor

Bundan birkaç sene öncenin amiral gemi modelleri olan Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro, MIUI 14 ara yüzüne kavuşuyor. Bunun için yapmanız gereken şey, ara ara telefonunuzun Ayarlar > Sistem uygulamaları güncelleyici kısımlarını kontrol etmek. Güncellemenin detaylarından bahsedecek olursak, 14.0.2.0.TJBCNXM yapı numarasıyla geldiğini ve 4 GB büyüklüğünde olduğunu ifade edebiliriz. Peki ama söz konusu güncellemeyle beraber telefonlarınıza ne gibi özellikler eklenmiş olacak? Kısaca bahsedelim.

MIUI 14 ile beraber telefonlar pek çok yeni özelliğe merhaba diyor. Animasyonlu duvar kağıtları ile beraber çok daha güzel bir ana sayfaya kavuşan telefonlar, buna ek olarak süper simgeler olarak tanımlanan bir özelliğe daha ev sahipliği yapacak. Ayrıca manuel şekilde ayarlanabilen karanlık mod, açık ve koyu temalar arasında kolayca geçiş yapmanızı sağlayacak.

Adblock test (Why?)


Xiaomi popüler modeline MIUI 14 sunuyor - Teknolojioku
Read More

Türkiye'de üretildi Çin'de çalındı - Posta

Teknoloji girişimcisi Deniz Dündar, İngilizce öğrenimini eğlenceli ve pratik hale getiren Voscreen adlı yazılımı 2014’te geliştirdi. Uygulamanın en önemli özelliklerinden biri ücret talep etmiyor olması. Ancak Çin’de bir şirketin uygulamanın yazılımını olduğu gibi çaldığı ortaya çıktı.

Dündar’ın açıklamasına göre şirket, Voscreen’i hem fikir hem isim hem de logo olarak dahi değiştirme zahmetine girmedi. Bu uygulama, Apple’ın uygulama mağazasında Çince yer aldı.

ASYA PAZARINDA

Bu çalıntı fikir vakasına Dündar tepki gösterdi. Çinli şirketin haksız kazanç elde ettiğini belirterek Apple’a itiraz mektubu yazdı. Uygulamanın Çincesine Avrupa pazarında erişilmiyor. Ancak Asya VPN’i ile girildiğinde erişiliyor. Dündar, ABD’deki hukuk firmalarının devreye gireceğini ve mücadele edeceğini söyledi, farkındalık yaratmak için de sosyal medyada kampanya başlattı. Öte yandan ABD’de yazılım kodunu çalıp kopyalamak suç, ancak uygulamanın işlevselliğini çoğaltmak için kendi kodunu yazmak telif suçu değil.

Adblock test (Why?)


Türkiye'de üretildi Çin'de çalındı - Posta
Read More

WhatsApp’ta kalite bozulmadan fotoğraf göndermenin sırrı ortaya çıktı - YeniÇağ

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ta fotoğrafların çözünürlükleri düşebiliyor.

Ancak kaliteli fotoğraf göndermenin bazı yolları bulunuyor.

Shiftdelete’de yer alan bilgilere göre, en çok kullanılan yöntemlerden biri yüksek kalitede fotoğraf gönderirken belge olarak gönder özelliğini kullanmak.

Bu yöntem sadece WhatsApp Web, iOS ve Android sürümlerinde uygulanabilir.

BİRİNCİ YÖNTEM

Fotoğrafı göndermek istediğiniz kişi veya grubun mesaj penceresini açın

Sohbet ekranında yer alan ataş simgesine tıklayın

Karşınıza çıkan seçeneklerden Döküman (Document) seçeneğine tıklayarak göndermek istediğiniz fotoğrafı yüksek kalitede iletebilirsiniz.

İKİNCİ YÖNTEM

Yüksek kalitede fotoğraf göndermenin bir diğer yöntemi ise sıkıştırarak göndermek.

Dosya yöneticisini açarak göndermek istediğiniz fotoğrafların olduğu klasöre girin.

Ardından göndermek istediğiniz fotoğrafları seçerek .zip dosyası haline getirin. (Bu yöntem için iOS kullanıcılarının ek program kullanması gerekebilir.)

Zip dosyasını göndermek istediğiniz kişi veya grubun mesaj penceresini açın.

İlk yöntemde belirttiğimiz sohbet ekranındaki ataş simgesine tıklayın.

Karşnıza çıkan seçeneklerden Döküman’a tıklayarak oluşturduğunuz Zip dosyasını seçin.

Adblock test (Why?)


WhatsApp’ta kalite bozulmadan fotoğraf göndermenin sırrı ortaya çıktı - YeniÇağ
Read More

Sunday, March 26, 2023

Dünya ile Ay arasından geçecek - Sözcü


BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. BİST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Veriler FOREKS tarafından sağlanmaktadır.

www.sozcu.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Estetik Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2023 - Tüm hakları saklıdır. Estetik Yayıncılık A.Ş.

Adblock test (Why?)


Dünya ile Ay arasından geçecek - Sözcü
Read More

Windows 12'nin Sistem Gereksinimleri Hakkında Keyiflendiren İddia - Webtekno

Windows 10 piyasaya ilk sürüldüğünde Microsoft, bir daha yeni işletim sistemi duyurmayacaklarını, Windows 10'un bir işletim sistemi değil bir 'hizmet' olduğunu ifade etmişti. Ancak ilerleyen dönemde bu fikrinden vazgeçen yazılım devi, Windows 11 ile karşımıza yeni bir işletim sistemi çıkarmıştı.

Microsoft'un Windows 11 sonrasında 3 yıllık güncelleme döngüsüne geri döndüğü tahmin ediliyor. Bu doğruysa önümüzdeki yılın ikinci yarısında Next Walley olarak da adlandırılan Windows 12 ile karşımıza çıkacak demektir. Açıkçası Windows 11, sistem gereksinimleri nedeniyle bugün bile henüz Windows 10 kullanıcı sayısının yakınına yaklamamış durumda. Doğal olarak Windows 12'nin adı anılınca da akla gelen ilk şey "Sistem gereksinimleri ne olacak?" oluyor.

Windows 12'de işlemci aynı kalacak ancak RAM gereksinimi artacak

windows 12 konsept

*Windows 12'ye ait bir konsept tasarım

Microsoft'un Windows 12 üzerinde çalıştığınız daha Şubat 2022'de öne süren Alman blog sitesi DeskModder, şimdi de Next Walley ya da adına ne demek isterseniz yeni işletim sisteminin sistem gereksinimleri hakkında önemli bir iddia öne sürdü. Paylaşılan bilgilere göre Microsoft, Windows 11 ile geçiş yapılan TPM 2.0'da kalmaya devam edecek. 

DeskModder'ın iddiasına göre Windows 12'de Windows 11'in işlemci gereksinimi korunmaya devam edilecek. Yani 8. nesil ya da daha yeni Intel işlemciye sahip olanlar için Windows 12, yeni donanım ihtiyacı doğurmayacak. Ancak bellek kapasitesi artmak zorunda kalacak. Bunu Microsoft'un 'bulut PC' çalışmalarına borçlu olduğumuzu belirten blog sitesi, yeni minimum RAM kapasitesinin 8 GB olacağını belirtiyor. 

Windows 11 yüklemeyi düşünüyorsanız aşağıdaki içeriğimize bir göz atmanızı tavsiye ederiz

Adblock test (Why?)


Windows 12'nin Sistem Gereksinimleri Hakkında Keyiflendiren İddia - Webtekno
Read More

Çapı 40 ila 90 metre olan 'Şehir katili' asteroit Dünya ile Ay'ın yörüngesi arasından geçecek! - Haberport

Bilim insanları tarafından yapılan bir açıklamada, bir şehrin yok olmasını sağlayacak kadar büyük bir asteroit, Dünya ile Ay'ın yörüngeleri arasında zarar vermeden geçeği belirtildi. İnsanoğlunun asteroitlere karşı savunma mekanizmaları tartışılırken, İngiliz basınının dikkatini bir "şehir katili" asteroid haberi çekti. Gelen haberlere göre bu hafta sonu "City Killer" isimli bir asteroit Dünya'nın yörüngesi ile Ay arasında geçiş yapacak. Söz konusu haberde asteroidden "bir şehri yok edebilecek büyüklükte bir asteroit" olarak bahsediliyor. 'Şehir katili' asteroit Dünya ile Ay'ın yörüngesi arasından geçecek
Asteroit geçişleri yaygındır, ancak NASA, bu büyüklükteki bir nesnenin Dünya'ya bu denli yaklaşmasının nadir olduğunu ve böyle bir olayın yalnızca on yılda bir gerçekleştiğini söylüyor. Bilim adamları göktaşının çapı ile ilgili yaptıkları açıklamada çapın 40 ila 90 metre gibi bir rakam tahmin ettiklerini ifade ettiler. 'Şehir katili' asteroit Dünya ile Ay'ın yörüngesi arasından geçecek
Bir ay gibi bir süre önce keşfi yapılan ve 2023 DZ2 olarak isim verilen asteroit, Cumartesi günü 515.000 kilometre (ABD saati) ile ayın yakınından geçti ve bunun bir kaç saat sonrasında da yaklaşık 28.000 kilometre hızla Dünya'nın yakınından geçecek. Dünya'dan Ay'a olan mesafenin yarısından daha az olan asteroitler dürbünle ve küçük teleskoplar ile görülebilir. 'Şehir katili' asteroit Dünya ile Ay'ın yörüngesi arasından geçecek
Avrupa Uzay Ajansı'nda gezegen savunma direktörü olarak görev yapan Richard Moisle içeriden yaptığı açıklamada, "Bu 'Şehir Katili'nin Dünya'yı vurması pek olası olmasa da, yakınlığı gözlem için mükemmel bir fırsat sunuyor" diye konuştu. 'Şehir katili' asteroit Dünya ile Ay'ın yörüngesi arasından geçecek
NASA'ya göre, Uluslararası Asteroit Uyarı Ağı'na sahip gökbilimciler, Dünya'yı vurabilecek tehlikeli asteroitleri tespit etmeyi gezegeni korumak adına iyi bir uygulama şeklinde görüyorlar. Sanal Teleskop Projesi, yaklaşımın canlı görüntülerini İnternet üzerinden yayınlıyor.

Adblock test (Why?)


Çapı 40 ila 90 metre olan 'Şehir katili' asteroit Dünya ile Ay'ın yörüngesi arasından geçecek! - Haberport
Read More

Samsung’dan uygun fiyatlı modele One UI 5.1 sürprizi! - ShiftDelete.Net

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de satışa başlayan bir Galaxy modeli daha Android 13 tabanlı One UI 5.1 güncellemesini aldı. Samsung, One UI 5.1 güncellemesini Galaxy A14 5G için sunarak yeni özellikleri uygun fiyatlı cihazlarına getiriyor.

Samsung Galaxy A14 5G için One UI 5.1 nasıl kurulur?

Samsung, A146BXXU1BWC3 sürüm numaralı yeni güncellemesini Galaxy A14 5G modellerine dağtımaya başladı. Android 13‘ü içeren güncelleme, Mart 2023 güvenlik paketiyle birlikte sunuluyor. 50’den fazla güvenlik sorununu giderdiği için, Galaxy kullanıcıları tarafından indirilmesi şiddetle tavsiye ediliyor.

Güncelleme şu anda Hindistan ve Sri Lanka gibi çeşitli Asya ülkelerinde mevcut. Ancak Türkiye için birkaç gün sonra dağıtıma çıkması bekleniyor. Galaxy A14 5G sahibiyseniz A146BXXU1BWC3 sürümlü yeni paketi Ayarlar > Yazılım güncelleme menüsünden kontrol edebilirsiniz.


Katlanabilir telefon piyasasına yeni soluk: Samsung Tri-Fold

Katlanabilir telefon piyasasına yeni soluk: Samsung Tri-Fold

CES 2023 fuarında sergilenen Samsung Tri-Fold modelinin bazı teknik özellikleri sızdırıldı. İşte detaylar...

Galaxy A14 5G, 4GB RAM ve 64GB dahili depolamaya sahip. Aynı zamanda depolamada artırıma imkan sağlayan microSD kart desteği mevcut. Bunun dışında 15W destekli 5.000 mAh‘lik bir pilden besleniyor. 6.6 inç 90 Hz tazeleme hızı sunan FHD+ çözünürlüklü LCD panelle kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Uygun fiyatlı modelin One UI 5.1 ile kazanacağı tüm yenilikler şu şekilde:

  • Paylaşılan aile fotoğrafı ve video albümü
  • Gölge ve yansıma giderme ile geliştirilmiş otomatik fotoğraf işleme
  • Bir fotoğrafı yukarı kaydırmak, fotoğraf hakkında ayrıntılı bilgiler içeren bir panel açar
  • Galeri araması daha iyi ve daha işlevsel hale gelecek
  • Ekran görüntülerini saklamak için bir klasör seçebilme
  • AR Emoji Kamerayı fotoğraf ve videoda üç kişi için kullanabilirsiniz.
  • AR Karalamaları için fırçalar ana ekranda mevcuttur
  • Yeni pil ve yeni hava durumu widget’ı
  • Expert RAW kamera içi moduna daha hızlı erişim
  • Özçekimler için cilt tonunu değiştirmenin daha kolay bir yolu
  • Samsung Akıllı Telefonlar ve Dizüstü Bilgisayarlar için Gelişmiş Eşleştirme Seçenekleri
  • Geliştirilmiş DeX çoklu görev
  • Geliştirilmiş yerel tarayıcı araması
  • Daha hızlı ilk akıllı telefon kurulumu
  • Bixby metin aramaları
  • Farklı çalışma modları için farklı masaüstü duvar kağıtları ayarlayabilme
  • Komut dosyaları oluştururken ek koşullar
  • Samsung Notes’u Paylaşma
  • Albümler, notlar, takvim vb. için paylaşım listesine kullanıcı eklemek için daha kullanışlı arayüz
YouTube video
SDNShiftdelete.net

Galaxy A14 5G için One UI 5.1 güncellemesi, birçok yeni özellik ve gelişmiş güvenlikle gelen önemli bir gelişme. Henüz Türkiye’de dağıtıma çıkmadı, ancak güncellemeyi önümüzdeki günlerde alacağınızı belirtmek gerekiyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Adblock test (Why?)


Samsung’dan uygun fiyatlı modele One UI 5.1 sürprizi! - ShiftDelete.Net
Read More

Saturday, March 25, 2023

CS:GO’dan şaşırtan başarı! Rekor kırdı - ShiftDelete.Net

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), Steam‘de eş zamanlı oyuncu sayısında kendi rekorunu kırdı. SteamDB tarafından tutulan verilere göre oyun, 1,5 milyon oyuncuyla tüm zamanların zirvesine ulaştı. Bu rakamla CS:GO, Steam’deki en büyük ikinci eş zamanlı oyuncu rekoruna ulaşan marka oldu.

CS:GO 1,5 milyon oyuncuyla kendi rekorunu kırdı

10 yılı aşkın süredir Steam’in zirvesinden düşmeyen CS:GO, yeni bir rekora daha imza attı. Eş zamanlı kullanıcı rekoru geçen ay 1,32 milyon oyuncuya ulaşmıştı. Geçtiğimiz hafta ise aynı anda 1,4 milyon kişi tarafından oynanarak bir rekor daha kırmıştı.

Counter Strike Global Offensive

SteamDB’de yer alan verilere göre CS:GO, 25 Mart’ta kendi rekorunu geçmeyi başardı. Günün erken saatlerinde eş zamanlı olarak 1,507 milyon oyuncuya ulaşan Counter-Strike: Global Offensive, Valve’ın yüzünü güldürdü. Birinci sırada ise 3,2 milyon oyuncu ile PUBG’nin olduğunu belirtmek gerekiyor.


Bomba gelişme: Valve’den yeni Counter Strike!

Bomba gelişme: Valve’den yeni Counter Strike!

Valve'nin efsaneleşmiş serisine yeni versiyonu yolda. Marka yeni Counter Strike oyunu için tescil patentlerini aldı. İşte detaylar...

Counter-Strike 2’nin sessiz sedasız bir şekilde duyurulması, oyuna olan merakı bir kez daha artırdı. Herkes yeni bir oyun bekliyordu. Ancak Valve, devam oyunu yerine, bu yaz Source 2 motoruyla geliştirilmiş bir CS:GO yükseltmesi yayınlayacağını duyurdu.

Valve, bu yükseltmenin “Counter-Strike tarihindeki en büyük teknik ilerleme” olacağını vaat ediyor. Bu hamlenin oyuna yeni oyuncular çekmesi ve mevcut tabanı ise yeni özellikler ve güncellemelerle cezbetmesi bekleniyor.

Valve’in yeni Counter Strike oyunu için CS2 tescilini alması ile ortaya çıkan iddialar yapılan açıklama ile birlikte doğrulanmış oldu. Tüm dünyada birçok oyuncu kitlesine ulaşmayı başaran Counter Strike’ın yeni versiyonunda bazı ana haritalar korunurken, çözünürlüğün ise önemli oranda artırıldığını görüyoruz.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Adblock test (Why?)


CS:GO’dan şaşırtan başarı! Rekor kırdı - ShiftDelete.Net
Read More

Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek - BirGün

2023 DZ2 adı verilen asteroit, yarın Dünya’nın 68 bin km yakınından geçecek.

Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek Fotoğraf: Virtual Telescope Project
Abone Ol google-news

Çarpması halinde bir şehri yok edebilecek dev bir asteroit hafta sonu zararsız bir şekilde Dünya ile Ay'ın yörüngeleri arasından geçip gidecek. Bilim insanları bu sırada asteroidi yakından inceleme olanağı bulacak.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, asteroitlerin Dünya'nın yörüngesine yakın bir şekilde geçmesi sık rastlanan bir olay. Ancak Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) bu kadar büyük bir asteroidin bu kadar yakın geçişine yaklaşık 10 yılda bir rastlandığını belirtiyor.

Bir ay önce keşfedilen ve 2023 DZ2 adı verilen asteroidin çapının 40 ila 90 metre arasında olduğu tahmin ediliyor.

Cumartesi günü Ay'a 515 bin km mesafeden geçecek olan asteroit, Pazar günü TSİ 02.30'da saatte 28 bin km hızla Dünya'ya 68 bin km mesafeden geçecek.

Bu, Ay ile Dünya arasındaki uzaklığın yarısından daha az ve bu mesafeden dürbün ve küçük teleskoplarla gözlenebilecek.

Avrupa Uzay Ajansı'nın gezegen savunma departmanı sorumlusu Richard Moissl, 'şehir yıkan' asteroidin Dünya'ya çarpma ihtimali olmadığını, yakın geçişiyle de gözlem için büyük olanak sağladığını söyledi.

Sanal Teleskop Projesi (Virtual Telescope Project) web sitesinden asteroidin geçişi canlı izlenebilecek.

2023 DZ2 asteroidi 2026'da yeniden Dünya'ya yakın geçecek. Başlangıçta o geçişte küçük de olsa Dünya'ya çarpma ihtimali olabileceği sanılmış, ancak gökbilimciler daha sonra bu ihtimalin olmadığını söylemişti.

Adblock test (Why?)


Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek - BirGün
Read More

Friday, March 24, 2023

Epic Games’in bu haftaki ücretsiz oyunu belli oldu! - ShiftDelete.Net

Dijital oyun platformu Epic Games Store, iki yıldan fazla bir süredir her hafta düzenli olarak ücretsiz oyun dağıtıyor. Bu sayede milyonlarca yeni kayıtlı kullanıcı kazanan platform, sektördeki rakipleri ile rekabeti de sürdürüyor. Son olarak Epic Games’in bu haftaki ücretsiz oyunu belli oldu.

Epic Games, bu hafta Chess Ultra oyununu ve bir DLC’yi ücretsiz yaptı!

Epic Games, özellikle son aylarda oyuncular tarafından eleştiri yağmuruna tutuluyor. Kullanıcılar, platformun ilk zamanlarda daha yüksek fiyatta oyunlar verdiğini, şimdilerde ise daha kalitesiz yapımları dağıttığını öne sürüyor.

Bir oyun ve DLC, Epic Games'te ücretsiz oldu!

Epic Games, bu hafta 21 TL fiyat etiketine sahip Chess Ultra oyununu ve 123 TL değerindeki World of Warships — Starter Pack: Ishizuchi içerik paketini ücretsiz yaptı. İkisini de 30 Mart saat 18.00’a kadar, kalıcı olarak kütüphanenize ekleyebilirsiniz.


Popüler macera oyunu kısa süreliğine ücretsiz oldu!

Popüler macera oyunu kısa süreliğine ücretsiz oldu!

Macera oyunu Tiny Tina's Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-shot Adventure, Steam'de ücretsiz oldu.

Oyuna ve ek içeriği bedava alabilmek için öncelikle Epic Games’in internet sitesi veya masaüstü programı üzerinden hesabınıza giriş yapın. Sonrasında oyunu ve içeriğin satış sayfasına ulaşın. İkisini de sepetinize ekleyin ve son olarak Sepet sayfasından işlemleri tamamlayın.

Chess Ultra sistem gereksinimleri

Minimum:

  • İşletim sistemi: Windows Vista
  • İşlemci: 2.0 GHz hızında çift çekirdek olması yeterli
  • Ekran kartı: NVIDIA Geforce GTS 450 / AMD Radeon HD 6750
  • RAM: 4 GB
  • Depolama kapasitesi: 12 GB kullanılabilir alan
  • DirectX: Sürüm 11

Tavsiye Edilen:

  • İşletim sistemi: Windows 10
  • İşlemci: 2.5 GHz hızında, dört çekirdekli olması yeterli
  • Ekran kartı: NVIDIA Gerforce GTX 780 / 970
  • RAM: 8 GB
  • Depolama kapasitesi: 12 GB kullanılabilir alan
  • DirectX: Sürüm 11

World of Warships — Starter Pack: Ishizuchi içerik paketi neler getiriyor?

  • Japon Seviye IV savaş gemisi Ishizuchi
  • Liman yuvası
  • 11 adet Epic kamuflaj
  • Dört türden 11x harcanabilir sıradan ekonomik bonusları (“Kredi +%20,” “Gemi DP’si +%100,” “Komutan DP’si +%100,” ve “Ücretsiz DP +%300”)
  • 5 adet ödül kutusu

Peki sizler Epic Games’in bu hafta ücretsiz verdiği oyun ve içerik paketi hakkında neler düşünüyorsunuz? Beklentinizi karşıladı mı? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Adblock test (Why?)


Epic Games’in bu haftaki ücretsiz oyunu belli oldu! - ShiftDelete.Net
Read More

Instagram'ı olanlar bunu duyunca çileden çıkacak! Öyle bir özellik geldi ki: Hesaplarınıza hemen bakın! - KARAR

Instagram'da artık daha fazla reklam ve işletme bildirimi olacak. Bu yeni özellik, kullanıcıların artık Instagram'da arama yaptıklarında reklamlarla karşılaşacakları anlamına geliyor.

Milyonlarca kullanıcısı olan popüler sosyal medya platformu Instagram, reklamlarını artıracağını açıkladı. Bu yeni özellik, kullanıcıların artık Instagram'da arama yaptıklarında reklamlarla karşılaşacakları anlamına geliyor. Reklamlar kullanıcıların ilgi alanlarına ve davranışlarına uygun olarak gösterilecek ve Facebook Ad Manager üzerinden yönetilebilecek.

Instagram'da artık daha fazla reklam ve işletme bildirimi olacak

Buna ek olarak Instagram'daki işletme sayfaları da artık takipçilerine reklam bildirimleri gönderebilecek. Bu yeni reklam özelliklerinin ne zaman geleceği açıklanmadı.

Instagram'da artık daha fazla reklam ve işletme bildirimi olacak

Sosyal medya platformuna gelecek bir diğer özellik ise işletme sayfalarının takipçilerine bildirim gönderebilmesi. META CEO'su Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde bir hesabın takipçileriyle iletişim kurmasını kolaylaştırmak için yayın kanalları ekleyeceğini duyurmuştu. Bu özellik WhatsApp'a da geliyor ve Telegram'daki kanallara benzer bir şekilde çalışacak.

Instagram halen canlı yayınlar için Broadcast Channels adlı özelliği test ediyor.

Instagram halen canlı yayınlar için Broadcast Channels adlı özelliği test ediyor.

Adblock test (Why?)


Instagram'ı olanlar bunu duyunca çileden çıkacak! Öyle bir özellik geldi ki: Hesaplarınıza hemen bakın! - KARAR
Read More

Thursday, March 23, 2023

Google Mesajlar’a yapay zeka desteği - YeniÇağ

Shiftdelete’de yer alan bilgilere göre, Google Mesajlar yenileniyor.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, başta Google olmak üzere birçok teknoloji firmasının yapay zeka alanındaki çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz yıl Google Mesajlar uygulamasında tasarım değişikliği yapan şirket, şimdi de yapay zeka destekli cevap özelliği üzerine çalışma yürütüyor.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ CEVAP VEREBİLECEK

9to5Google ekibi, Google Mesajlar uygulamasının beta sürümünde yeni bir buton keşfetti. Emoji butonunun hemen üstünde yer alan buton, yapay zeka destekli cevaplar için kullanılacak.

“TODO”

Butonun işleviyle ilgili araştırma yapan ekip, yeni özellik kullanıldığında şimdilik “TODO!” yazdığını açıkladı. Gelecekte, Google’ın tam bir mesaj oluşturmak için yapay zeka araçlarından biriyle (yakın zamanda piyasaya sürülen Bard veya onun temelini oluşturan LaMDA teknolojisi) çalışacağı tahmin ediliyor.

Adblock test (Why?)


Google Mesajlar’a yapay zeka desteği - YeniÇağ
Read More

Wednesday, March 22, 2023

Yazılım devi Adobe, Firefly adlı yapay zekayı geliştirdi - BLOOMBERG HT - BloombergHT

HANDE BERKTAN

Şirketlerde en gelişmiş ve verimli yapay zekayı yaratma yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Yapay zeka teknolojilerinin gelecek on yıllar boyunca küresel düzeni şekillendireceği de aşikar. Hatırlanacağı üzere OpenAl yapay zeka robotu ChatGPT'nin en son sürümü olan GPT-4'ü geçtiğimiz günlerde piyasaya sürmüştü.

Dünyanın en büyük grafik ve medya yazılım üreticisi şirketlerden Amerikan Adobe, GPT-4 teknolojisi kullanılarak oluşturulan yeni nesil yapay zeka, Adobe Firefly'ı geliştirdi. Firefly, yapay zekayı daha işlevsel hale getiren OpenAI’ın DALL-E’sine rakip olarak tasarlandı.

Şirket, Firefly için içerik üreticilerinin, medya şirketlerinin nasıl yüksek kaliteli görüntüler ve harika metin efektleri oluşturabileceğini gösteren bir beta sürecini başlattı.

Adobe Dijital Medya Başkanı David Wadhwani “Üretken yapay zeka, içerik üretici ile bilgisayar arasındaki konuşmayı daha doğal, sezgisel ve güçlü bir şeye dönüştüren yapay zeka güdümlü yaratıcılığın ve üretkenliğin artık bir sonraki evrimi oluyor. Adobe, Firefly ile üst düzey yaratıcı profesyonellerden tüm içerik oluşturuculara üretkenliği ve yaratıcı ifadeleri artıracak bir araç olacak” dedi.

Yeni nesil yapay zeka, Firefly, yalnızca bir web sitesi aracılığıyla kullanılabilecek ve lisanslı veya telif hakkı bulunmayan içerikler üzerinde eğitildi.

Üretken AI araçlarının kullanımını çoğu rakibinden daha kolay hale getirmeye çalışan Adobe, bu araçları Photoshop, Illustrator ve Premiere gibi çeşitli uygulama ve hizmetlerine entegre etmeyi planlıyor.

Adblock test (Why?)


Yazılım devi Adobe, Firefly adlı yapay zekayı geliştirdi - BLOOMBERG HT - BloombergHT
Read More

Tuesday, March 21, 2023

Xbox Game Pass kütüphanesine eklenecek oyunlar belli oldu! - ShiftDelete.Net

Microsoft’un abonelik bazlı oyun kütüphane servisi Xbox Game Pass önümüzdeki günlerde genişlemeye devam edecek. Şirket, mart ayının başlarında verdiği oyunlara ek olarak önümüzdeki günlerde sisteme gelecek olan yapımları açıkladı. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım…

Xbox Game Pass kütüphanesine yeni oyunlar ekleniyor!

Geçtiğimiz günlerde sisteme ekleneceği duyurulan Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom bugün itibariyle kütüphanede yerini aldı. Önümüzdeki günlerde Xbox Game Pass’e eklenecek ilk oyun, 28 Mart tarihinde sadece bulut ve konsol tarafında eklenen MLB The Show 23 şeklinde. 30 Mart’ta ise Infinite Guitars bulut, Xbox konsolları ve PC taraflarında. Game Pass’e katılıyor.

game pass mart

Çıkışının ilk gününden sisteme eklenecek olan Infinite Guitars, müzik temalı RPG-aksiyon oyunudur. Oyunda gitar soloları atarak makinelerle savaşıyoruz. Ana amacımız dünyamızı bu makinelerden kurtarmakken, bu yolda bize anime esintili karakterler yardımcı oluyor.


Yapay zekada rakipsiz: Microsoft Bing’e DALL-E ekleniyor!

Yapay zekada rakipsiz: Microsoft Bing’e DALL-E ekleniyor!

Microsoft Bing tarayıcısına DALL-E eklentisi geliyor. Bing Image Creator sayesinde çok daha hızlı yapay görüntüler oluşturulabilecek.

Sisteme eklenen bu iki oyunun yanı sıra, önümüzdeki günlerde Xbox Game Pass kütüphanesinden çıkartılan oyunlar da bulunuyor:

  • A Memoir Blue (Bulut, Konsol ve PC)
  • Chinatown Detective Agency (Bulut, Konsol ve PC)
  • ClusterTruck (Bulut, Konsol ve PC)
  • Double Dragon Neon (Bulut ve Konsol)
  • Kraken Academy!! (Bulut, Konsol ve PC)
  • MLB The Show 22 (Bulut ve Konsol)
  • Power Rangers: Battle for the Grid (Bulut, Konsol ve PC)

Ayrıca önümüzdeki günlerde Game Pass kütüphanesine eklenecek Infinite Guitars oyununun sistem gereksinimleri şu şekilde:

Minimum:

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ya da daha yenisi
  • İşlemci: Intel Core2 Duo E6750 (2 * 2660) ya da eş değeri
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: Geforce GT 430 (1024 MB) ya da eş değeri

Ayrıca duyuru yazısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Peki siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Sisteme eklenen oyunlar sizi memnun etti mi? Görüşlerinizi Yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Adblock test (Why?)


Xbox Game Pass kütüphanesine eklenecek oyunlar belli oldu! - ShiftDelete.Net
Read More

Xbox Game Pass kütüphanesine eklenecek oyunlar belli oldu! - ShiftDelete.Net

Microsoft’un abonelik bazlı oyun kütüphane servisi Xbox Game Pass önümüzdeki günlerde genişlemeye devam edecek. Şirket, mart ayının başlarında verdiği oyunlara ek olarak önümüzdeki günlerde sisteme gelecek olan yapımları açıkladı. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım…

Xbox Game Pass kütüphanesine yeni oyunlar ekleniyor!

Geçtiğimiz günlerde sisteme ekleneceği duyurulan Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom bugün itibariyle kütüphanede yerini aldı. Önümüzdeki günlerde Xbox Game Pass’e eklenecek ilk oyun, 28 Mart tarihinde sadece bulut ve konsol tarafında eklenen MLB The Show 23 şeklinde. 30 Mart’ta ise Infinite Guitars bulut, Xbox konsolları ve PC taraflarında. Game Pass’e katılıyor.

game pass mart

Çıkışının ilk gününden sisteme eklenecek olan Infinite Guitars, müzik temalı RPG-aksiyon oyunudur. Oyunda gitar soloları atarak makinelerle savaşıyoruz. Ana amacımız dünyamızı bu makinelerden kurtarmakken, bu yolda bize anime esintili karakterler yardımcı oluyor.


Yapay zekada rakipsiz: Microsoft Bing’e DALL-E ekleniyor!

Yapay zekada rakipsiz: Microsoft Bing’e DALL-E ekleniyor!

Microsoft Bing tarayıcısına DALL-E eklentisi geliyor. Bing Image Creator sayesinde çok daha hızlı yapay görüntüler oluşturulabilecek.

Sisteme eklenen bu iki oyunun yanı sıra, önümüzdeki günlerde Xbox Game Pass kütüphanesinden çıkartılan oyunlar da bulunuyor:

  • A Memoir Blue (Bulut, Konsol ve PC)
  • Chinatown Detective Agency (Bulut, Konsol ve PC)
  • ClusterTruck (Bulut, Konsol ve PC)
  • Double Dragon Neon (Bulut ve Konsol)
  • Kraken Academy!! (Bulut, Konsol ve PC)
  • MLB The Show 22 (Bulut ve Konsol)
  • Power Rangers: Battle for the Grid (Bulut, Konsol ve PC)

Ayrıca önümüzdeki günlerde Game Pass kütüphanesine eklenecek Infinite Guitars oyununun sistem gereksinimleri şu şekilde:

Minimum:

  • İşletim Sistemi: Windows 7 ya da daha yenisi
  • İşlemci: Intel Core2 Duo E6750 (2 * 2660) ya da eş değeri
  • Bellek: 4 GB RAM
  • Ekran Kartı: Geforce GT 430 (1024 MB) ya da eş değeri

Ayrıca duyuru yazısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Peki siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Sisteme eklenen oyunlar sizi memnun etti mi? Görüşlerinizi Yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Adblock test (Why?)


Xbox Game Pass kütüphanesine eklenecek oyunlar belli oldu! - ShiftDelete.Net
Read More

Monday, March 20, 2023

Microsoft'tan App Store ve Google Play Store'a Rakip Olacak Oyun ve Uygulama Mağazası Geliyor! - Webtekno

Daha önce Windows Phone işletim sistemi ve kendi ürettiği Lumia serisiyle mobil dünyada varlığını hissettiren Microsoft, pazar payının düşmesiyle hem işletim sistemi hem de telefonlarını geliştirmeyi durdurmuştu. Microsoft’un mobil dünyadaki varlığı o gün bugündür çok düşük seviyedeyken bugün büyük bir haber geldi.

Financial Times’a konuşan Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, Microsoft’un bir uygulama mağazası yayınlayacağını açıkladı. Üstelik uygulama mağazası, Avrupa Birliği’nde Mart 2024’te yürürlüğe girecek Dijital Pazar Yasası sayesinde hem iPhone hem de Android işletim sistemlerinde yer alacak.

iPhone’larda App Store dışında bir uygulama mağazası mı? Evet!

microsoft

Phil Spencer, Avrupa Birliği’nin Dijital Pazar Yasası ile birlikte şirketin mobil uygulama mağazası fikrinin başarıya ereceğini ifade etti. Söz konusu yasa, Apple ve Google’ın işletim sistemlerini daha açık hale gelmesini sağlayacak. Bu sayede şirketler, kendi uygulama mağazalarını iPhone’lara bile getirebilecek. 

Tabii bu durumu Android tarafında yıllardır görmeye devam ediyoruz. Fakat Apple, bugüne kadar App Store dışında hiçbir uygulama mağazasına ve hatta uygulamaların kendi içinde alışveriş imkânı sunmasına izin vermiyordu. Tabii bu cümlenin ikinci kısmı, Epic Games davası ile sona ermişti. Hatta geçtiğimiz aylarda Microsoft'un bir mobil oyun mağazası üzerinde çalıştığı da ortaya çıkmıştı.

Microsoft neden kendi mobil uygulama mağazasını açmak istiyor?

microsoft

Bu sorunun cevabı aslında Microsoft’un geçmiş hamlelerinde gizli. Şirket, bugüne kadar Ninja Theory, Playground Games, Bethesda bünyesindeki Zenimax Media ve son olarak Activision Blizzard’ı satın almak üzere anlaşmaya varmış, mobil tarafta da büyük bir kütüphane oluşturma imkânına kavuşmuştu.

Microsoft’un uygulama mağazası da kendi bünyesinde geliştirilecek tüm yeni mobil oyunların sadece kendi mağazasından indirilmesini, bu mağaza üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayacak. Böylece şirket hem Google ve Apple’a komisyon ödemeyecek hem de gelişen mobil oyun dünyasında büyük bir bilinirliğe kavuşacak.

Ayrıca Activision'ı satın almasıyla halihazırda dünyanın en çok oynanan oyunların bazıları olan Call of Duty: Mobile ve Candy Crush serisindeki tüm oyunların sahibi olacağını da belirtelim. Bu oyunlar ayrıca oyun içi ödeme yapılan oyunlar arasında da üst sıralarda yer alıyor.

Microsoft bu hamleyle birlikte mobil oyunları ve Microsoft uygulamalarını kullanıcılara komisyonsuz bir şekilde (muhtemelen Play Store ve App Store'dan daha ucuza) sunabilecek. Bu da hem şirketin daha çok para kazanmasına hem de kullanıcıların daha az para ödemesine imkan sunacak. Yani iki taraf için de kârlı bir anlaşma gibi duruyor.

Ayrıca bu uygulama mağazasının Microsoft’un bugün Xbox Cloud Gaming ile bulut üzerinden oynanabilen oyunlarına yer vermesi de beklenebilir. Daha önce ortaya çıkan bilgilerde Microsoft'un mobil cihazlar için Game Pass benzeri bir abonelik sistemi üzerinde çalıştığı da iddia edilmişti.

Adblock test (Why?)


Microsoft'tan App Store ve Google Play Store'a Rakip Olacak Oyun ve Uygulama Mağazası Geliyor! - Webtekno
Read More

Jelatini Bile Sökülmemiş 'İlk iPhone' Modeli, 1 Milyon TL'nin Üzerinde Fiyata Satıldı - Webtekno

2007 yılında Apple'ın duayen CEO'su Steve Jobs tarafından tanıtılan ilk iPhone, akıllı telefon sektöründe yeni bir devir başlattı. Elbette geçen yıllar iPhone'ların da diğer akıllı telefonların da ciddi yol kat etmesini sağladı. Ancak ilk iPhone'un yeri her zaman özel olarak kaldı.

Hal böyle olunca orijinal iPhone'lar, günümüzde paha biçilemez "antika"lar haline geldi. Hatta hatırlayanlar vardır; daha birkaç ay önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, kutusu açılmamış bir iPhone'un 63.356 dolar karşılığında rekor fiyata satıldığından bahsetmiştik. Şimdi yine buna benzer bir olay yaşandı.

Bu kez kutusu açılmamış bir iPhone, 54.904 dolara alıcı buldu

iPhone

RR Auction isimli müzayede evinde açık artırma usulü ile satılan orijinal iPhone, eski bir Apple çalışanına aitti. Kutusu bile açılmayan telefon, ilk üretim örneklerinden bir tanesiydi. Bunu nereden mi biliyoruz? Kutunun üzerindeki fotoğrafta yer alan iPhone'da 12 uygulama simgesi vardı. Apple, ilk seriden sonra iTunes simgesini de ekrana eklemiş, fotoğrafta 13 simge yer almaya başlamıştı. İşte bu akıllı telefon, çıkarıldığı açık artırmada 54 bin 904 dolar (20 Mart kuruyla 1 milyon 43 bin 862 TL) karşılığında alıcı buldu.

iPhone açık artırma

Edinilen bilgilere göre Apple, o dönemlerde şirket bünyesinde olan çalışanına bir adet iPhone vermiş, hal böyle olunca adamın elinde iki adet iPhone olmuştu. Eski Apple çalışanı ikinci ürünü kutusundan bile çıkarmamış, hatta jelatinini de açmamıştı. Hal böyle olunca da orijinal iPhone, on binlerce dolara alıcı bulmuş oldu. Bu arada, orijinal iPhone'u kimin aldığı bilinmiyor.

Adblock test (Why?)


Jelatini Bile Sökülmemiş 'İlk iPhone' Modeli, 1 Milyon TL'nin Üzerinde Fiyata Satıldı - Webtekno
Read More

Android 14 tabanlı OneUI 6.0 almayacak Samsung modelleri belli oldu! - ShiftDelete.Net

Google’ın 10 Mayıs’ta düzenleyeceği Google I/O 2023 etkinliğinde Android 14’ün sahne alması bekleniyor. Android dünyasının en büyük temsilcilerinden biri olan Samsung, arayüz olarak OneUI 6.0’ı kullanacak. Şirket çalışma planını oluşturdu.

Galaxy S20 serisi Android 14 tabanlı OneUI 6.0 güncellemesi almayacak

Samsung, çıkardığı modelleri en uzun süre destekleyen şirketlerden birisi konumunda. Öyle ki şirket, yazılım destek süresini 3 yıla çıkardı. Hatta bazı modellerde 4 işletim sözüne kadar gitti. Hal böyle olunca bazı modeller için güncelleme süresi doluyor.

OneUI 6.0

Google, Android 13’ü yayınlamasının ardından kısa süre içinde Android 14 için çalışmalarına başlamış durumda. Şirket geçtiğimiz günlerde Android 14’ün ilk geliştirici önizlemesini yayınladı. Bu bağlamda çalışmalarını sürdüren Samsung, başta Galaxy S20 serisi olmak üzere birçok modeline Android 14 tabanlı OneUI 6.0 güncellemesi sağlamayacak.


Android kullanıcıları tehlikede! Sadece bir telefon numarası yeterli

Android kullanıcıları tehlikede! Sadece bir telefon numarası yeterli

Google'ın hata ayıklama ekibi olan Project Zero, Exynos modemleri etkileyen 18 güvenlik açığı belirlemiş durumda.

Android 14 tabanlı OneUI 6.0 güncellemesi almayacak Samsung modelleri;

  • Galaxy S10 Lite
  • Galaxy S20 FE
  • Galaxy S20 / Galaxy S20+ / Galaxy S20 Ultra
  • Galaxy Note 10 Lite
  • Galaxy Note 20 / Galaxy Note 20 Ultra
  • Galaxy Z Flip (LTE/5G)
  • Galaxy Z Fold 2
  • Galaxy A22 (LTE/5G)
  • Galaxy A32 (LTE/5G)
  • Galaxy A51
  • Galaxy A71
  • Galaxy Tab A8
  • Galaxy Tab A7 Lite
  • Galaxy Tab S6 Lite (2020)
  • Galaxy Tab S7 / Galaxy Tab S7+

Adblock test (Why?)


Android 14 tabanlı OneUI 6.0 almayacak Samsung modelleri belli oldu! - ShiftDelete.Net
Read More

Cildi İçin Su İçip Çişi Gelenlerden Küsen Sevgiliye Telefon Hediye Edilmesine Son 24 Saatin Viral Tweetleri - Onedio

[unable to retrieve full-text content]

Cildi İçin Su İçip Çişi Gelenlerden Küsen Sevgiliye Telefon Hediye Edilmesine Son 24 Saatin Viral Tweetleri  Onedio
Cildi İçin Su İçip Çişi Gelenlerden Küsen Sevgiliye Telefon Hediye Edilmesine Son 24 Saatin Viral Tweetleri - Onedio
Read More

Sunday, March 19, 2023

Kullandığı Sivilce Jeli Yüzünden Ağlayarak Acillik Olan Fenomen Tuğba Eroğlu'nu Ece Ronay Tehdit mi Etti? - Onedio

'Biliyorsunuz ablamın yüzü mahvolmuş durumda. Herkes bunun çilek alerjisi olduğunu düşünüyor. Çünkü ablam bu şekilde bir açıklama yaptı. Ama olayın arka planı asla bu şekilde değil. O krem ablamın yüzünde kızarıklığa yol açtı ve biz hastaneye gittik. Doktor yüzünü yatıştıracak zaten krem vermişti, yatıştırmıştı da. Videoyu gören ve hepinizin tanıdığı güzellik merkezi olan bir fenomen, 'yüzüne çok iyi gelebilecek bir kremim var' deyip ablama işbirliğinde bulundu. Sonuçta sağlık söz konusu. Ablam da 'ürününüzü deneyeyim, memnun kalırsam reklamınızı yapacağım.' dedi. Bu şekilde konuştular. Ve ürünü kullandığı an yüzü resmen bu hale geldi. Bunun asla alerjiyle bir ilgisi yok. Bir yüz alerjiden ötürü bu hale gelebilir mi? Ve şu an bu olay gizli kalabilmesi için ablamı tehdit ediyorlar. Ablam resmen tehdit altında. Ablam günlerdir canı yanıyor, uyuyamıyor. Psikolojisi falan kalmadı o kızın. Gezmediğimiz hastane kalmadı, bir de üstüne tehdit ediliyor. Sen bu zamana kadar kimleri ürünlerinle kandırdın, kaç kişinin canını yaktın bilmiyorum ama bu canını yaktığın son insan olacak. Çok yanlış bir insana bulaştın. Yağmur da zaten neyin ne olduğunu biliyor.  İnşallah o konuşmaz, çünkü o konuşursa bu kadar sessiz kalmayacak. Biz senin orada burada tehdit edebileceğin insanlar değiliz. Bu olayı hemen çöz yoksa aksi takdirde sonuçlarına katlanırsın. Haberin olsun.'

Adblock test (Why?)


Kullandığı Sivilce Jeli Yüzünden Ağlayarak Acillik Olan Fenomen Tuğba Eroğlu'nu Ece Ronay Tehdit mi Etti? - Onedio
Read More

TikTok Fenomeni Yüzüne Sürdüğü Bakım Ürünü Nedeniyle Dışarı Çıkamaz Hale Geldi! - Onedio

Günümüzün popüler cilt bakım ürünlerinden biri olan yüz maskelerinden birini seçip uygulamak biz kızları harika hissettirir. Bizi harika hissettiren bu ritüelde cilt tipimize uygun ürünleri seçmemiz ise çok önemlidir. Peki yanlış bakım ürünü kullanırsak ne olur? İçeriğini bilmediği bakım ürününü kullanan ve başına gelenleri sosyal medya hesabından paylaşan TikTok fenomeninin son haline gelin beraber bakalım.

Adblock test (Why?)


TikTok Fenomeni Yüzüne Sürdüğü Bakım Ürünü Nedeniyle Dışarı Çıkamaz Hale Geldi! - Onedio
Read More

Saturday, March 18, 2023

Annelerinin Kendilerine Attığı Kırıcı Mesajları İfşa Ederek Hepimizi Şoke Eden Kullanıcılar - Onedio

Twitter'da bir kullanıcı, annesinin kendisine attığı kırıcı mesajı paylaşınca pek çok kişi kendilerine gelen ve canlarını yakan mesajları paylaşmaya başladı. Kimileri bunun bir şakadan ibaret olduğunu savunsa da; bazıları da her ne olursa olsun kimsenin bir başkasına böyle davranmaya hakkı olmadığını söyledi. Bakalım bu mesajlar hakkında siz ne düşüneceksiniz... Detaylar.👇

Adblock test (Why?)


Annelerinin Kendilerine Attığı Kırıcı Mesajları İfşa Ederek Hepimizi Şoke Eden Kullanıcılar - Onedio
Read More

Son dakika: Manisa'da korkutan deprem - Son depremler - Türkiye

[unable to retrieve full-text content]

  1. Son dakika: Manisa'da korkutan deprem - Son depremler  Türkiye
  2. GPT-4 gerçekten iddia edildiği kadar becerikli mi? - İsmail Gökhan Bayram  Evrensel
  3. O Sırada Gezegenin Bir Başka Köşesinde: Yeni Nesil Yapay Zeka – GPT4 Tanıtıldı.  PolitikYol Haber Sitesi
  4. ChatGPT'yi geliştiren Sam Altman 'Bundan biraz korkuyorum' diyerek itiraf etti: Yapay zeka toplumları yeniden şekillendirecek  Türkiye
  5. Yapay Zekâ ChatGPT'nin Yaratıcısı Bile 'Geldikleri Noktadan Korktuğunu' Söyledi: Gelecekteki Tehlikeleri Bir Bir Açıkladı  Webtekno
  6. Google Haberler uygulamasında İlgili Tüm Haberleri göster

Son dakika: Manisa'da korkutan deprem - Son depremler - Türkiye
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...