Rechercher dans ce blog

Tuesday, January 31, 2023

Balık tutan çocuğu neredeyse köpekbalığı yutuyordu! O anlar kamerada - Son Dakika

Avustralya Büyük Set Resifi'de bulunan Lady Musgrave adasının yakınlarında 8 yaşındaki bir çocuk, denizde balık tutmak istedi. 8 yaşındaki Manni, tuttuğu balık ile bota geri bindiği sırada bir köpek balığının saldırısına uğradı.

ANİDEN SALDIRIYOR

TikTok'ta paylaşılan videoda Manni, elindeki balık ile botun arka kısmına tırmandığı anda suyun altından aniden bir köpek balığı çıkıp çocuğa saldırıyor. Çocuk olaydan sonra yaptığı açıklamada, köpek balığı saldırısı nedeniyle sadece acı çektiğini söyledi.

GÜNDEM OLDU

Gündem olan video sonrası kullanıcılar farklı yorumlar yaptı. Görüntüler kısa sürede çok sayıda yorum, beğeni alırken video da başka kullanıcılar tarafından paylaşılarak yayıldı.

Adblock test (Why?)


Balık tutan çocuğu neredeyse köpekbalığı yutuyordu! O anlar kamerada - Son Dakika
Read More

Bu kuyrukluyıldızın tekrarı 50 bin yıl sonra! Comet’i izleme kılavuzu - Hürriyet

Haberin Devamı

Aslında biyolog olan ve hobi olarak astrofotoğrafçılık yapan Uygar Mitat, kuyrukluyıldızın nasıl oluştuğunu şu sözlerle anlatıyor: “Comet 2022 E3 (ZTF), adından da anlaşılacağı gibi 2022 yılında keşfedilen bir kuyrukluyıldız. Ancak Dünya’ya yaklaştıklarında keşfedilebilen kuyrukluyıldızlar özetle, gezegenlerin oluşumu sırasında meydana gelmiş buz, toz ve kayalardan oluşan gök cisimleri olarak biliniyor. Yani aslında yıldız değiller. Neptün tarafından geliyorlar. Güneş’in çevresinde hareket ediyorlar ve elips şeklinde bir yörüngeleri var. Zaman zaman Güneş’e yaklaşıyorlar ve bu ışık sayesinde Dünya’dan görünebilir hale geliyorlar. Güneş rüzgârları nedeniyle çekirdeğin dışına doğru itilen toz ve gazlar da kuyruk gibi görülüyor.

MODERN İNSAN İLK KEZ GÖRECEK

Astronomlar kuyrukluyıldızların yörüngelerini hesaplayarak tahminen ne kadar sürede aynı noktada olacaklarını hesaplıyorlar. Comet 2022 E3’ün de 50 bin yıl sonra aynı noktaya geleceği tahmin ediliyor. Yani 50 bin yıl önce bu noktadaymış ki bu da Neandertaller dönemine denk geliyor. Modern insan buna ilk kez tanık olacak diyebiliriz. ‘Yaşamda bir kez’ (Lifetime event) olarak adlandırılan bir deneyim yaşayacağız. Bir diğer özelliği, Temmuz 2020’de ‘NEOWISE’ kuyrukluyıldızından bu yana çıplak gözle görülen ilk kuyrukluyıldız olacak olması. NEOWISE kadar büyük olmasa da görmek mümkün olacak.”

Haberin Devamı

EN İYİ TARİH 1 ŞUBAT

Mitat, kuyrukluyıldızın en net izlenebileceği tarihin 1 Şubat olduğunu söylüyor:

Hava durumu anlık olarak değiştiğinden, koşulları daha iyi tahmin eden ve daha iyi organize olanlar görebilecek. En parlak olacağı tarihler 1 Şubat ve civarı. 1-2 Şubat tarihlerinde Dünya’ya en yakın konuma gelse de şubat ayı boyunca profesyoneller tarafından teleskopla gözlemlenebilecek.”

Bu kuyrukluyıldızın tekrarı 50 bin yıl sonra Comet’i izleme kılavuzu

10 PÜF NOKTASI

Comet 2022 E3’ün hava koşulları uygun olursa Türkiye’den de görülebileceğini belirten astrofotoğrafçı Uygar Mitat, amatör gözlemciler için tavsiyelerini şu şekilde sıraladı:

Haberin Devamı

1- Havanın açık ve bulutsuz olduğu bir yer bulun.

2- Şehir ışıklarını arkanıza alacak şekilde kuzey yönü açık ve karanlık bir yer seçin. Öncesinde keşif de yapabilirsiniz.

3- Yabani hayvan ve diğer tehlikelere karşı güvenli yerleri seçin, ıssız yerlere tek başınıza gitmeyin.

4- Hava çok soğuk olacak. Buna ek olarak, gece ısı farkını da göz önüne alarak kıyafet seçin.

5- Sıcak içecek soğuk havada iyi gider. Yanınıza termosla içecek alın.

6- Hava koşulları uygunsa çıplak gözle görebilirsiniz ancak yine de yanınıza dürbün almayı unutmayın.

7- Stellarium, Skyview gibi gök cisimlerinin yerini anlık gösteren uygulamaları önceden telefonunuza yükleyin.

8- Uygulamada arama kısmına ‘Comet 2022 E3 (ZTF)’ yazarak gökyüzünde bakacağınız yönü belirleyin.

Haberin Devamı

9- Uygulamanız yoksa, kuzeyde Büyük Ayı ve Küçük Ayı takımyıldızları yönüne dönün.

10- Olabildiğince yüksek, karanlık ve kuzey yönü açık bir bölgede sabırlı bir şekilde bu tarihi ana şahitlik etmeyi bekleyin.

Adblock test (Why?)


Bu kuyrukluyıldızın tekrarı 50 bin yıl sonra! Comet’i izleme kılavuzu - Hürriyet
Read More

Monday, January 30, 2023

Oppo’nun yeni tabletinin özellikleri belli oldu - YeniÇağ

Çinli mikroblog sitesi Weibo OPPO Pad 2’nin kilit özelliklerini duyurdu.

Shiftdelete’de yer alan bilgilere göre, Oppo Pad, 11 inçlik bir panelle gelecek. Aynı zamanda 2800 x 2000 piksel çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızı sunan LCD panele ev sahipliği yapacak. Dolby Vision ve HDR10+ desteği de cihazda mevcut olacak.

Oppo Pad 2, 67W hızlı şarjı destekleyen 9.500 mAh bataryadan beslenecek. Bunun dışında Dimensity 9000 yonga seti ile donatılacak. Kutudan çıkar çıkmaz ise Android 13 ColorOS arayüzünü çalıştıracak.

7 ŞUBAT’TA TANITILACAK

Tabletin tasarımıysa 7 Şubat’ta tanıtılacak OnePlus Pad modeline bir hayli benzeyecek. Ayrıca burada bir yeniden markalanma durumu söz konusu olabilir. Ancak şu an için ne OPPO ne de OnePlus’tan buna yönelik bir açıklama gelmedi.

Geçen sene tanıtılan Oppo Pad modelinin teknik özellikleri şöyle;

Adblock test (Why?)


Oppo’nun yeni tabletinin özellikleri belli oldu - YeniÇağ
Read More

Sunday, January 29, 2023

Android kullanıcıları dikkat: Bu uygulamaları hemen silin! - ShiftDelete.Net

Bilgisayar korsanları, kullanıcı verilerini ele geçirebilmek için birçok yöntem kullanıyor. Bunlardan birisi de kişisel verilerinizden banka hesabınıza kadar bilgi toplayan mobil uygulamalar. Kısa süre önce Android kullanıcılarını tehlikeye atan ve hemen silinmesi gereken birçok yeni zararlı uygulama keşfedildi.

Android kullanıcıları için 34 zararlı uygulama bulundu!

Siber güvenlik şirketi SecneurX’in uzmanları, Android kullanıcılarını tehlikeye atan 34 yeni uygulama keşfetti. Paylaşılan bilgilere göre bu uygulamalar; Türkiye, ABD, Kanada ve Birleşik Krallık’taki akıllı telefonlarda daha fazla yaygın.

Android zararlı uygulamalar

Google Play’in virüs tarama yazılımdan geçmeyi başaran bu uygulamalar, cihazınıza Joker, Autolycos ve Harly virüsünü bulaştırıyorlar. Bu virüsler sayesinde özel bilgilerinizi ele geçirebilir ve banka hesabınızı boşaltabilirler.


Uzmanlar uyardı: Android’deki bu uygulamaları hemen kaldırın

Uzmanlar uyardı: Android’deki bu uygulamaları hemen kaldırın

Android'deki zararlı uygulamalar için yeni bir liste yayınlandı. Farklı kategorilerdeki bu uygulamaların yapabilecekleri göz korkutuyor.

Android telefonunuzdan silmeniz gereken zararlı uygulamalar şu şekilde;

  • Logo Design Maker – Joker
  • Funny Emoji Keyboard – Joker
  • Animal Doodle Drawing – Joker
  • Paper Paint – Autolycos –
  • Dexterity QR Scanner – Joker
  • Heart Rate Monitor – Joker
  • Fun Paint & Coloring – Harly
  • Beauty Christmas Songs – Joker
  • Epica Gamebox & Hub – Harly
  • Magic Face AI – Joker
  • Love Sticker – Joker
  • HD Screen Mirroring – Joker
  • Phone to TV – Joker
  • Photo Voice Translator – Joker
  • Effect Voice Changer – Joker
  • Quick PDF Scanner – Joker
  • Easy Voice Change – Joker
  • Fast Language Translator – Joker
  • Perfect Face Swap – Joker
  • Effects Photo Editor – Joker
  • Super Emoji Editor & Sticker – Harly
  • Blue Voice Changer – Harly
  • Cool Screen Mirroring – Joker
  • Phone Cleaner Lite – Joker
  • Digital Clock – Always display – Autolycos
  • Live Wallpaper – HD 3D/4D – Autolycos
  • Grape Camera & Photo Editor – Harly
  • Blood Glucose Recorder – Joker
  • Clever Clean – Batter Saver – Harly
  • Album Live Wallpaper & Theme – Harly
  • Shortcut Screen Mirroring – Joker
  • Mind Message – Joker
  • Advanced Cast Screen – Joker
  • Coloring Painting – Joker

SecneurX, yukarıdaki zararlı uygulamaların Play Store’dan kaldırılması için Google’a bir talepte bulundu. Sizler de güvenliğiniz için bunları telefonunuzdan silebilirsiniz.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Adblock test (Why?)


Android kullanıcıları dikkat: Bu uygulamaları hemen silin! - ShiftDelete.Net
Read More

Saturday, January 28, 2023

WhatsApp kullanıcılarına müjde! Ortaya çıktı - Mynet

WhatsApp durmuyor, yeni özellikler getiriyor. iOS ve Android uygulamaları bulunan WhatsApp'ın tüm bunları kullanıcılarını memnun etmek için yaptığı söyleniyor. Şimdi ise WhatsApp'ın yine yeni özellikleri ortaya çıktı. Artık uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde yayınlanması planlanan yeni bir özellik daha var görünüyor. Aktarılanlara bakılırsa bu özellik ve bu özellik kapsamında yapılan iyileştirmeler kullanıcılar için oldukça faydalı olacak.

İŞTE WHATSAPP, İŞTE O ÖZELLİKLER!

WABetaInfo'nun aktardığına göre WhatsApp, yeniden tasarlanmış bir metin düzenleyici üzerinde çalışıyor. WhatsApp, çizim aracını geliştirmek için ise üç yeni özellik sunmayı planlıyor. Bu özellikler şöyle sıralanıyor:

*** İlk özellik, klavyenin üzerinde görüntülenen yazı tipi seçeneklerinden birine dokunarak farklı yazı tipleri arasında hızlı bir şekilde geçiş yapma yeteneğiyle alakalı. Metnin yazı tipini değiştirmek zaten mümkündü, ancak WhatsApp'ın bu arayüz sayesinde bunu kolaylaştıracağı söyleniyor.

* İkinci özellik ise metnin hizalamasını değiştirme yeteneği ile ilgili. Bu özellik sayesinde, metni sola, ortaya veya sağa hizalamak mümkün olacak. Böylece kullanıcılar metninizi görüntüler, videolar ve GIF'ler içinde biçimlendirme üzerinde daha fazla kontrole de sahip olacak.

* Üçüncü özellik, metin arka planını değiştirme yeteneği ile alakalı bir özellik. Bu özellik sayesinde farklı bir arka plan rengi seçilerek önemli metinlerin ayırt edilmesi kolaylaşacak.

wa

NE ZAMAN KULLANIMA SUNULACAK?

Geliştirilmekte olan bir özellik olduğu belirtilen yeni metin düzenleyicinin uygulamanın gelecekteki bir güncellemesiyle kullanıma sunulması bekleniyor.

Adblock test (Why?)


WhatsApp kullanıcılarına müjde! Ortaya çıktı - Mynet
Read More

Android ve iPhone sahipleri dikkat: Bu uygulamaları silin! - ShiftDelete.Net

Android ve iPhone sahiplerini tehlikeye atan yeni uygulamalar keşfedildi. Binlerce kullanıcı tarafından indirilen 200’den fazla uygulamanın, kart bilgilerini çaldığı ve kişisel hesapları ele geçirebileceği iddia edildi. İşte akıllı telefonunuzdan kaldırmanızı gereken o uygulamalar.

Android ve iPhone için 203 tehlikeli uygulama bulundu

Tayland Dijital Ekonomi ve Toplum Bakanlığı (DES) ve Ulusal Siber Güvenlik Ajansı (NCSA) tarafından yakın zamanda yapılan araştırma, Android ve iOS‘ta 203 tehlikeli uygulamayı ortaya koydu.Kötü amaçlı yazılım bulaştığı tespit edilen bu uygulamalar, banka hesaplarını boşaltmak ve kişisel verileri çalmak için kullanılabilir.

Google Play Store ve App Store’da bulunan 203 uygulamanın; fotoğrafçılıktan kameraya, dosya uzantısı çeviriciden mesajlaşmaya kadar birden fazla kategoriye yayıldığı aktarıldı. DES Bakanı Chaiwut Thanakamanusorn, kullanıcıları bu uygulamalara karşı dikkatli olmaya ve telefonlarını güncellemeye çağırdı.


Apple, TikTok’ta viral olan uygulamayı kaldırdı!

Apple, TikTok’ta viral olan uygulamayı kaldırdı!

Apple, son zamanlarda TikTok'ta viral hale gelen iPod uygulamasını App Store'dan kaldırdı. Uygulama, iPhone'u iPod'a çeviriyordu.

Araştırmacılara göre 203 kötü amaçlı yazılım, kullanıcılara çeşitli yollardan saldırıyor. Kimlik avı saldırısına karşı Android ve iOS sahiplerini uyaran Bakan Thanakamanusorn, mobil bankacılık uygulamalarındaki hesapların tek bir cihazda kullanılması gerektiğini söyledi.

Cihazınızda bataryanın hızlı boşalması veya performansta yavaşlama gibi olağandışı bir durum fark ederseniz, bu 203 uygulamadan birini indirmiş olabilirsiniz. Yine de, paranızı ve kişisel verilerinizi çalabilecek kötü amaçlı yazılımların Play Store ve App Store’dan kaldırıldığını belirtmekte fayda var.

Bu tür uygulamalardan kaçınmanın en iyi yolu sadece güvenilir geliştiricilerin uygulamalarını yüklemekten geçiyor. Her ne kadar uygulamanın puanı ve yorumları önemli olsa da, kötü amaçlı uygulamalar bot yorum ve yıldızlar ile güvenilir olmaya çalışıyor.

Peki siz 203 tehlikeli uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Adblock test (Why?)


Android ve iPhone sahipleri dikkat: Bu uygulamaları silin! - ShiftDelete.Net
Read More

Friday, January 27, 2023

Epic Games, iki oyunu ücretsiz veriyor! - ShiftDelete.Net

Epic Games Store, her hafta düzenli olarak kullanıcılarına oyun hediye ediyor. Bazı özel günlerde de bunu yapan platform, bu sayede oyuncuların yüzünü güldürmeyi başarıyor. Şimdi ise Epic Games’in bu haftaki ücretsiz oyunları belli oldu.

Epic Games, 55 TL değerindeki iki oyunu ücretsiz yaptı!

Epic Games, bu hafta için toplamda iki oyunu ücretsiz yaptı. İlki, 30 TL değerindeki Adios. Söz konusu yapım, Kansas’taki bir domuz yetiştiricisini ve cinayetlerini örtbas etmek için bu domuzları kullanan mafyayı konu alıyor. Yetiştirici, artık bu işlere bulaşmak istemez ve bunu mafyaya söylemeye karar verir. Oyunun hikayesi, bu süreçte vereceğiniz kararlara bağlıdır.

Epic Games'in ücretsiz oyunu: Adios

İkinci oyun ise Hell is Others. Söz konusu yapımda Century City şehrinde, kaldığınız dairenin dışındaki canavarları avlayarak hayatta kalmaya çalışacaksınız ve güvenliğinizi sağlayacaksınız. 25 TL değerindeki oyun, oyuncular tarafından yüksek puana layık görüldü.


The Day Before’dan kötü haber! İsim hakları nedeniyle ertelendi

The Day Before’dan kötü haber! İsim hakları nedeniyle ertelendi

Bugün yapılan bir açıklamayla The Day Before çıkış tarihi ertelendi. Yapımcının sebep olarak sunduğu şey ise oldukça kafa karıştırıcı.

Oyun Fiyat
Adios 30 TL
Hell is Others 25 TL

Yukarıdaki oyunları, 2 Şubat saat 19.00’a kadar kalıcı olarak kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Bunun için Epic Games’in internet sitesi veya masaüstü programından hesabınıza giriş yapın. Sonrasında ise oyunların kendi sayfalarına gidin. Son olarak sağ taraftaki Yükle butonuna tıklayın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin. Hepsini toplu olarak almak için sepetinize ekleyebilirsiniz.

Adios sistem gereksinimleri

Minimum;

  • İşletim sistemi: Windows 8/10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-750 2.68Ghz / AMD II x4 945 3.0Ghz veya daha yükseği
  • Ekran kartı: NVIDIA GTX 560 2GB/AMD Radeon 6870 HD 2GB veya daha yükseği (Dahili ekran kartları desteklenmez)
  • RAM: 4 GB
  • Depolama: 5 GB kullanılabilir alan

Hell is Others sistem gereksinimleri

Minimum;

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-7400 / AMD Ryzen 5 2600
  • Ekran kartı: Intel UHD Graphics 620 / AMD Radeon 530 veya daha yükseği
  • RAM: 8 GB
  • Depolama: 2 GB kullanılabilir alan
  • DirectX: Sürüm 11

Tavsiye Edilen;

  • İşletim sistemi: Windows 10 (64-bit)
  • İşlemci: Intel Core i5-9400F / AMD Ryzen 5 3600
  • Ekran kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX480 veya daha yükseği
  • RAM: 16 GB
  • Depolama: 2 GB kullanılabilir alan
  • DirectX: Sürüm 11

Peki sizler Epic Games’in bu haftaki ücretsiz oyunları hakkında neler düşünüyorsunuz? Beklentilerinizi karşıladı mı? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Adblock test (Why?)


Epic Games, iki oyunu ücretsiz veriyor! - ShiftDelete.Net
Read More

Astronomlar Mars'ta bir 'Ayı' keşfetti - NTV

[unable to retrieve full-text content]

  1. Astronomlar Mars'ta bir 'Ayı' keşfetti  NTV
  2. Kızıl Gezegen şaşırtmaya devam ediyor: Mars'ta 'ayı' keşfedildi!  Mynet
  3. Araştırmacılar Mars'ta 'Ayı' keşfetti  Ensonhaber
  4. Görenler şaşkına dönüyor: Bilim insanları Mars’ta ‘ayı’ buldu  KARAR
  5. Bilim insanları Mars'ta 'ayı' keşfetti  Türkiye
  6. Google Haberler uygulamasında İlgili Tüm Haberleri göster

Astronomlar Mars'ta bir 'Ayı' keşfetti - NTV
Read More

Thursday, January 26, 2023

POCO X5 Pro ve X5 için teknik özellikler sızdırıldı - LOG

Xiaomi’den doğan POCO markasının dikkat çeken seçeneklerinden POCO X4 Pro 5G, yakında yerini POCO X5 Pro 5G modeline bırakacak.

Çok yakında lanse edilecek Xiaomi imzalı POCO X5 Pro 5G, yapılan detaylı sızıntıya göre gücünü Snapdragon 778G işlemciden alıyor. Bu işlemci ile oyun performansı iyi olacak telefon, 5.000 mAh’lık pilinde 67W hızlı şarj desteği sunuyor ve 120 Hz’lik bir 6,67 inç FHD+ AMOLED ekran üzerine kuruluyor. Arkasında üçlü kamera sistemi olan X5 Pro 5G, burada 108 megapiksellik ana kamera, 8 megapiksel ultra geniş açı kamera ve 2 megapiksel makro kameraları bir araya geliyor. 16 megapiksel selfie kamerası bulunan telefon, halen kaça satılacak bilinmiyor. 6/128GB ve 8/256GB seçenekleri olacak modelin altına ise normal POCO X5 konumlandırılacak. Bu telefon gücünü Snapdragon 695 işlemciden alıyor ve 6,67 inç 120 Hz AMOLED ekran üzerine kuruluyor. 33W şarj destekli 5.000 mAh pile sahip telefonda 48 megapiksel ana + 8 megapiksel ultra geniş açı + 2 megapiksel kameralar bir araya geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
M2 temelli Mac mini ve MacBook Pro da en altta daha yavaş SSD taşıyor

Adblock test (Why?)


POCO X5 Pro ve X5 için teknik özellikler sızdırıldı - LOG
Read More

Kaydedilen en yakın karşılaşma: 2023 BU, Dünya'nın yakınından geçecek - Habertürk

NASA Çarşamba günü yaptığı açıklamada; yeni keşfedilen bu asteroidin Güney Amerika'da atmosferin 3,600 kilometre üzerinden geçeceğini belirtti. Bu, tepemizde dolaşan iletişim uydularından 10 kat daha yakın olduğu anlamına geliyor. Ancak NASA açıklamasında asteroidin Dünya'ya çarpma ihtimali olmadığı konusunda net konuştu.

Asteroidin Dünya'ya en yakın anının yerel saatle 21:27'de gerçekleşeceği belirtildi.

Asteroid Dünya'ya çok yaklaşsa bile, bilim insanları büyük bir kısmının atmosfere inmeden yanacağını, bazı büyük parçaların ise muhtemelen meteor olarak düşeceğini söyledi.

NASA'da mühendis olan Davide Farnocchia yaptığı açıklamada, "Bu, Dünya'ya yakın bir cismin şimdiye kadar kaydedilen en yakın yaklaşmalarından biri" diye konuştu.

Cumartesi günü keşfedilen ve 2023 BU olarak bilinen asteroidin 3,5 metre ile 8,5 metre arasında bir büyüklüğe sahip olduğu düşünülüyor.

* Haberin görseli Associated Press'ten servis edilmiştir.

Adblock test (Why?)


Kaydedilen en yakın karşılaşma: 2023 BU, Dünya'nın yakınından geçecek - Habertürk
Read More

Kaydedilen en yakın karşılaşma: 2023 BU, Dünya'nın yakınından geçecek - Habertürk

NASA Çarşamba günü yaptığı açıklamada; yeni keşfedilen bu asteroidin Güney Amerika'da atmosferin 3,600 kilometre üzerinden geçeceğini belirtti. Bu, tepemizde dolaşan iletişim uydularından 10 kat daha yakın olduğu anlamına geliyor. Ancak NASA açıklamasında asteroidin Dünya'ya çarpma ihtimali olmadığı konusunda net konuştu.

Asteroidin Dünya'ya en yakın anının yerel saatle 21:27'de gerçekleşeceği belirtildi.

Asteroid Dünya'ya çok yaklaşsa bile, bilim insanları büyük bir kısmının atmosfere inmeden yanacağını, bazı büyük parçaların ise muhtemelen meteor olarak düşeceğini söyledi.

NASA'da mühendis olan Davide Farnocchia yaptığı açıklamada, "Bu, Dünya'ya yakın bir cismin şimdiye kadar kaydedilen en yakın yaklaşmalarından biri" diye konuştu.

Cumartesi günü keşfedilen ve 2023 BU olarak bilinen asteroidin 3,5 metre ile 8,5 metre arasında bir büyüklüğe sahip olduğu düşünülüyor.

* Haberin görseli Associated Press'ten servis edilmiştir.

Adblock test (Why?)


Kaydedilen en yakın karşılaşma: 2023 BU, Dünya'nın yakınından geçecek - Habertürk
Read More

Tuesday, January 24, 2023

Apple’ın yapamadığını Sony yaptı! - ShiftDelete.Net

Teknoloji dünyası uzun yıllardır Apple imzalı bir otomobil bekliyor. Şimdiye kadar bu konu hakkında birçok iddia ortaya atılmış olsa da maalesef somut bir gelişme göremedik. Apple Car tam bir soru işareti hâline gelmişken, Sony ise yeni bir otomobil üreticisi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Sony ve Honda’dan ortak otomobil: Afeela

Japon üretici, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen CES 2023 etkinliği ile birlikte yeni elektrikli otomobilini tanıttı. Honda ile ortak olarak geliştirilen ve Afeela olarak adlandırılan yeni marka 2026 yılı ile birlikte ilk modelini yollara çıkarmayı planlıyor. Peki bu, otomobil endüstrisinin süregelen elektrikli ve dijital dönüşümü için ne anlama geliyor? Sony buna iyi bir cevap bulmuş gibi görünüyor.

YouTube video
SDNShiftdelete.net

Yeni otomobil ile birlikte Sony’nin kendi geniş video oyun ve diğer abonelik hizmetlerine erişmek mümkün olacak. Sürücü ve yolcular bu hizmetleri araçları şarj olurken ya da tam otonom sürüşün aktif olduğunda yararlanabilecek. Tabi ki bunun için otonom sürüş teknolojisinin yeterli seviyelere çıkması gerekiyor.


Sony ve Honda ortaklığının ilk otomobili tanıtıldı!

Sony ve Honda ortaklığının ilk otomobili tanıtıldı!

Sony ve Honda ortaklığının meyvesi olan Afeela ilk elektrikli otomobil modelini CES 2023 fuarında gözler önüne serdi.

Sony Honda Mobility tarafından üretilecek olan yeni elektrikli otomobilin üç sene içerisinde piyasaya çıkması bekleniyor. Yeni elektrikli otomobilin sürekli olarak kablosuz olarak güncelleneceğini dile getiren yetkililer, zamanla yeni özellikler eklemeyi planladıklarını da belirtiyor. Aracın güncelleme desteğinin ise 10 yıl gibi uzun bir süre olacağının da altı çiziliyor.

Otomobil sektörüne girmeyi Honda ile ortaklıkları öncesinde planlayan Sony, 2020 yılında Vision S konseptini tanıtmıştı. 2022 yılında ise bir SUV konsepti de yine Sony tarafından gözler önüne serildi. Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Afeela konseptini ise Vision S’in bir evrimi olarak sayabiliriz.

sony honda ilk otomobil 4

Honda’nın da yardımı ile ortaya çıkan Afeela markası ile Sony’nin otomotiv endüstrisine adımı da hızlanmış oldu. Otomotiv alanında özellike yazılım ve bilgi-eğlence teknolojileri konusunda önemli adımlar atan Sony, yakın zamanda sektörün önemli oyuncularından birisi olabilir. Özellikle uzun süre güncel kalacak bir otomobil ile Sony sektörün en büyük eksikliğini giderebilir.

Yıllardan beri Apple gibi bir teknoloji devinden bir otomobil görmeyi beklerken, dünyanın diğer ucundan Sony bunu başardı. Peki siz Honda ve Sony tarafından geliştirilen yeni elektrikli otomobil hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Adblock test (Why?)


Apple’ın yapamadığını Sony yaptı! - ShiftDelete.Net
Read More

Monday, January 23, 2023

50 bin yıl sonra Dünya'nın en yakınına geliyor. Tarih de açıklandı - YeniÇağ

Resmi adı C/2022 E3 (ZTF) olan kuyruklu yıldız bilim dünyasının gündemine oturdu. Her 50.000 yılda bir Güneş'in yörüngesinde dönen “yeşil kuyruklu yıldız” 1 Şubat 2023'te Dünya'ya en yakın haline gelecek. Buzul çağından bu yana Dünya'dan ilk kez görülebilecek yeşil kuyruklu yıldız, olağandışı değişikliklerden geçiyor.

Dünya'ya doğru hızla ilerlerken son haftalarda heyecan yaratan ZTF kuyruklu yıldızı, gezegenimize çıplak gözle görülebilecek kadar yaklaştı.

50 bin yıldır ilk kez yaklaşan kuyruklu yıldız, 1 Şubat'ta en yakın noktaya ulaşacak.

Kuyruklu yıldız çıplak gözle görülebilecek ama yine de 26 milyon mil uzaktayken sönük olacağı için net şekilde izlemek isteyenlerin gerekli ekipmanlarla gökyüzünü takip etmeleri öneriliyor.

KUYRUKLU YILDIZI NASIL İZLEYEBİLİRSİNİZ?

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’a konuşan uzmanlar, kuyruklu yıldızın nasıl izlenebileceğine dair tavsiyeleri kamuoyu ile paylaştı.

Çıplak gözle zor görüleceğini belirten uzmanlar kuyruklu yıldızın parlaklığının da henüz tam olarak kestirilemediğini dile getirdi. Avrupa Uzay Ajansı’nda görevli astronom Laurence O’Rourke, “Bunlar canlı varlıklar. Güneş’ten uzak olduklarında uyuyorlar yaklaştıklarında uyanıyorlar. Her kuyruklu yıldız canlı olduğu için Güneş’i geçene kadar nasıl reaksiyon göstereceklerini bilemiyoruz” ifadesini kullandı.

“KUZEYE BAKIN”

E3 olarak da bilinen kuyruklu yıldızın Güneş’e en yakın geçtiği 12 Ocak’tan itibaren parladığı belirtilirken Maryland Üniversitesi’nde görevli astronom Mike Kelley, “Karanlık olması gerek ve kişinin deneyimli bir gözlemci olması gerekir. Kuyruklu yıldızı görmek için kuzeye bakın” ifadesini kullandı.

“DÜRBÜNLE GÖREBİLİRSİNİZ”

Kuzey Yıldızı’nı bulduktan sonra kuyruklu yıldızın görülebileceği belirtilirken ışık kirliliğinin olmadığı bir yerde gözlem yapmak ve bir dürbün almanın da işe yarayabileceği belirtildi. Los Angeles’taki Griffith Rasathanesi’nin direktörü E.C. Krupp da, “Ortalama bir dürbünle yıldızı görebilirsiniz” dedi. Fakat uzmanlar daha büyük bir teleskobun kuyruklu yıldızın renkleri ve detaylarını görmekte daha çok işe yarayacağını belirtti.

Adblock test (Why?)


50 bin yıl sonra Dünya'nın en yakınına geliyor. Tarih de açıklandı - YeniÇağ
Read More

Gönül Dağı 84.bölüm fragmanı: Ağızları açık bıraktıran tavır! Söyledikleri pes dedirtti - Haber7.com

Gönül Dağı’nda Dilek’in hasretiyle yanıp tutuşan Taner, onu kalbinden söküp atamaz ve o boşluğu kimsenin dolduramayacağını vurgular. Ondan başkasını asla sevemeyeceğinin altını çizen Taner, kendisi için bu saatten sonra hiçbir şeyin önemi kalmadığı için Yasemin’le evlilik yoluna girmeyi kabul eder. Gönül Dağı’nda aşık olmadığı biriyle yuva kurmayı göze alan Taner’in apar topar karar vermesi özellikle amcaoğullarını bir hayli düşündürür.

Teşkilat yeni bölüm fragmanında sağ gösterip sol vuruyorlar! Düğümler tek tek çözülüyorTeşkilat yeni bölüm fragmanında sağ gösterip sol vuruyorlar! Düğümler tek tek çözülüyor

Gönül Dağı 84.bölüm fragmanında Dilek’in yerine geçmek ve Taner’in sevgisini kazanmak için can atan Yasemin’in elini çabuk tutması dikkatlerden kaçmaz. Sürecin hızlı bir şekilde ilerlediğinin farkına varan amcaoğulları şaşkınlığını gizleyemezken, Yasemin de hiçbir aksilik çıkmadan Taner ile bir an önce hayatını birleştirmenin derdine düşer.

Kübra Yılmaz Haber7.com - SEO Editörü

Haber 7 - Kübra Yılmaz

Adblock test (Why?)


Gönül Dağı 84.bölüm fragmanı: Ağızları açık bıraktıran tavır! Söyledikleri pes dedirtti - Haber7.com
Read More

Sunday, January 22, 2023

NASA’nın yeni nükleer motoru Mars yolculuğunu sadece 45 güne düşürecek - DonanımHaber

8 Oy Ver
NASA’nın yeni motoru Mars yolculuğunu 45 güne düşürecek Tam Boyutta Gör
Elimizdeki uzay araçları ve teknolojileri ile Mars’a gitmemiz en iyi senaryoda bile yaklaşık 6 aylık bir seyahat süresini gerekli kılıyor. Mars’ın Dünya’dan daha uzakta olduğu yörünge şartlarında ise bu süre çok daha fazla artabiliyor. Ancak NASA’nın nükleer motor projesi bu süreyi 45 güne düşürebilir.

Mars yolculukları 45 güne düşebilir

Mevcut teknolojileri kullanarak, mürettebatlı bir Mars yolculuğunun kızıl gezegene ulaşması yaklaşık altı ila dokuz ay süreceği tahmin ediliyor. Dolayısıyla, seyahat süresinin yaklaşık 45 güne düşürülmesi, Mars görevlerinin yıllar yerine aylar sürebileceği anlamına gelir. Seyahat süresini kısaltmak Mars'a yapılacak görevlerde astronotların maruz kalacağı ölümcül olabilecek yüksek radyasyon seviyelerinin etkisini düşürecektir.

NASA, 2023 yılı için NIAC (Innovative Advanced Concepts) programının bir parçası olarak nükleer bir tahrik konseptini seçti. Nükleer Termal ve Nükleer Elektrikli Tahrik (NTP/NEP) konsepti olarak adlandırılan tahrik sisteminde "dalga rotoru" kullanılarak oluşturulan yepyeni bir tahrik sistemi sayesinde insanlı görevler için Mars yolculuğunun 45 güne düşürülebileceği duyuruldu. Projenin arkasındaki isim olan Florida Üniversitesi'nden Prof. Ryan Gosse, bu teknoloji sayesinde Mars seyahat sürelerinin çok büyük ölçüde azaltılacağına ve insanlı görevlerin sürdürülebilir olacağına inanıyor.

NASA’nın yeni motoru Mars yolculuğunu 45 güne düşürecek Tam Boyutta Gör
NASA'nın yeni nükleer tahrik konseptinin arkasında iki temel kavramın birleştirilmesi yatıyor. İlk kavram zaten insanlı uzay araçlarında kullanılan itki sistemi iken ikincisi iyon motoruna elektrikle güç sağlamak için bir nükleer reaktör kullanan ve itme kuvveti oluşturmak için gazı iyonlaştırıp hızlandırarak elektromanyetik alan oluşturan Nükleer-Elektrikli Tahrik (NEP) sistemi.

Prof. Ryan Gosse bu iki tekniği bir araya getirerek avantajlarını birleştiriyor. Bu iki modlu tasarı mevcut kimyasal roketlerin performansının iki katı güç üretebiliyor. Bunun da ötesinde Gosse, nükleer reaktörün sıvı hidrojen yakıtını ısıtmasından faydalanarak Dalga Rotoru (WR) kullanımını öneriyor. Bu da potansiyel gücü çok daha artırarak yüksek bir itme gücünü açığa çıkarıyor.

Kaynakça https://interestingengineering.com/innovation/nasa-nuclear-propulsion-concept-mars-45-days https://www.nasa.gov/directorates/spacetech/niac/2023/New_Class_of_Bimodal/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


NASA’nın yeni nükleer motoru Mars yolculuğunu sadece 45 güne düşürecek - DonanımHaber
Read More

Saturday, January 21, 2023

Google'dan yapay zeka atağı. 20'den fazla ürün tanıtacak - YeniÇağ

Google'ın aramalarda kullanılacak sohbet botu da dahil olmak üzere bu sene içinde 20'den fazla yapay zekâ ürününü tanıtacağı belirtildi. New York Times, Google'ın bu yıl içinde kendi arama motorunun sohbet botu özelliklerine sahip bir versiyonunu göstereceğini bildirdi. 

Ayrıca şirketin, 2023 içerisinde 20’den fazla yapay zekâ projesini tanıtacağı da haberde yer aldı. Hatta ChatGPT konusunun çok ciddiye alındığı ve şirketin kurucuları Larry Page ve Sergey Brin’in bir cevap için yöneticilerle bir araya geldikleri bile ifade edildi.

GOOGLE MAYIS AYINDA TANITIM YAPABİLİR

Google’ın, kendi sohbet botunda doğru bilgiler verme, güvenliği sağlama ve dezenformasyondan kaçınmaya öncelik vereceği belirtildi. Şirketin yapay zekâ arama demosunu ne zaman tanıtacağı konusunda bir bilgi yok. Ancak gelen bilgiler, mayıs ayında gerçekleştirilecek geliştirici konferansı I/O’da tanıtılabileceğini gösteriyor.

Teknoloji devi Google'ın bunun dışında, görüntüler oluşturan ve düzenleyen bir teknoloji üzerinde de çalıştığı söyleniyor. 

YAPAY ZEKA BİRİNCİL ÖNCELİK

Yapay zekâya hiç olmadığı kadar önem vermeyi planlayan Google'ın CEO’su Sundar Pichai de açıklamasında yapay zekânın birincil öncelikleri olacağını ifade etmişti.

Adblock test (Why?)


Google'dan yapay zeka atağı. 20'den fazla ürün tanıtacak - YeniÇağ
Read More

WhatsApp'tan fotoğraf gönderenler dikkat: Yeni özellik geliyor - Cumhuriyet

En çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp, fotoğraf gönderimine ilişkin yeni bir özelliğini daha duyurdu.

Yayınlanma: 21 Ocak 2023 - 11:24

WhatsApp'tan fotoğraf gönderenler dikkat: Yeni özellik geliyor
Abone Ol google-news

Milyonlarca kişi tarafından kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp bir yeni özelliğini daha duyurdu. 

WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğraflarda kalite sorunu yaşanıyordu. WhatsApp konuya ilişkin yeni bir güncelleme özelliğini yayınladı. 

Karşılıklı olarak fotoğraf gönderen kullanıcıları ilgilendiren özelliğe dair ayrıntılar belli olmaya başladı.

WABetaInfo'ya göre artık karşı tarafa kaliteli fotoğraf gönderilebilecek. WhatsApp, göndereceğiniz fotoğrafın kalitesini seçerek gönderebilme seçeneğini sunarken, konuya ilişkin tüm ayrıntıların önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor.


En Çok Okunan Haberler

Adblock test (Why?)


WhatsApp'tan fotoğraf gönderenler dikkat: Yeni özellik geliyor - Cumhuriyet
Read More

Friday, January 20, 2023

EA Oyunları Yüzde 90’a Varan İndirime Girdi: FIFA 23, NFS Unbound ve Daha Fazlası - Webtekno

Oyun sektörünün ilk büyük indirim dönemi olan Ay Yeni Yılı geldi çattı. Ay takvimine göre yeni yılın ilk gününün kutlandığı bu dönemde EA, Steam ve Rockstar Games gibi firmalar genellikle tüm dünyada çeşitli indirimler ve kampanyalar düzenliyor.

Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden birisi olan Electronic Arts ise 2023 Ay Yeni Yılına özel onlarca oyunda %90’a varan tarihi indirimler yaptı. Bu indirimlerde yaklaşık 2 ay önce çıkan Need for Speed Unbound ve FIFA 23 gibi yapımlar da ciddi oranda indirime girdi.

Need For Speed Unbound

  • Normal Fiyatı: Standart Sürüm 1.199,99 TL-Palace Sürüm 1.399,99 TL
  • EA İndirimli Fiyatı: Standart Sürüm 599,99 TL-Palace Sürüm 699,99 TL
  • Steam İndirimli Fiyatı: Standart Sürüm 599,99 TL-Palace Sürüm 699,99 TL

EA’in geçtiğimiz Kasım ayının sonunda piyasaya sürdüğü ve özellikle görsel tasarım diliyle hem eleştirilen hem de övülen Need for Speed Unbound, yılların eskitemediği arcade yarış oyunu serisine yeni bir soluk getirmek istiyor. Oyun, çıkışından beri ilk defa büyük bir indirime giriyor ve sürekli güncellenen kur fiyatları nedeniyle NFS Unbound’ı bir daha bu kadar uygun fiyata alamayabilirsiniz.

FIFA 23

  • Normal Fiyatı: Standart Sürüm 699,99 TL-Ultimate Sürüm 899,99 TL
  • EA İndirimli Fiyatı: Standart Sürüm 209,99 TL-Ultimate Sürüm 359,99 TL
  • Steam İndirimli Fiyatı: İndirim Yok

EA’in bugüne kadar ki en başarılı oyun serisi olan FIFA, kimi futbol severlere göre her yıl kendini tekrar etse de pek çok oyuncuya göre güncellenen modellemeler ve fizik motoru sayesinde her yıl daha da gerçekçi bir oyun deneyimi sunuyor. Eğer serinin yeni oyunu çıkana kadar FIFA 23’ün tadını çıkarmak isterseniz bu indirim beklediğiniz şans olabilir.

Battlefield 2042

  • Normal Fiyatı: Standart Sürüm 599,99 TL-Ultimate Sürüm 1.099,99 TL
  • EA İndirimli Fiyatı: Standart Sürüm 197,99 TL-Ultimate Sürüm 494,99 TL
  • Steam İndirimli Fiyatı: Standart Sürüm 197,99 TL-Ultimate Sürüm 494,99 TL

Geldik EA’in en tartışmalı oyununa. BF 2042 ilk beta sürümünden beri o kadar ağır eleştiriler aldı ki oyun tüm FPS savaş oyunları içerisinde en çok negatif yorum alan ve linçlenen oyun olmayı başardı. Oyundaki tüm hatalar az çok giderilmiş olsa da bazı oyuncular hala bu oyuna karşı fazlasıyla önyargılı. Ancak oyunun %67’lik indirimi bu önyargılarınızı aşmanıza neden olabilir.

Tabii ki EA’in tüm indirimli oyunlarını ve paketlerini sıralamaya kalksak buradan Fizan’a yol olur. Ancak eğer siz EA’in tüm indirimli oyunlarını incelemek isterseniz burada bulunan bağlantıyı kullanarak oyunları EA’in resmî sitesinden ya da buradaki bağlantıyı kullanarak Steam üzerinden inceleyebilirsiniz. Ancak EA’in sitesinde indirime giren her oyunun Steam’de indirime girmediğini hatırlatalım.

Adblock test (Why?)


EA Oyunları Yüzde 90’a Varan İndirime Girdi: FIFA 23, NFS Unbound ve Daha Fazlası - Webtekno
Read More

Bedava bir yıllık Youtube Music Premium fırsatı! - ShiftDelete.Net

Ülkemizde de kullanımda olan ve Spotify ile girdiği rekabette öne geçebilmek için kullanıcı deneyimlerini önemseyen YouTube Music, yeni bir program başlatacağını duyurdu. Türkçe’ye ”Dinleme Odası” olarak çevirebileceğimiz bu programa seçilenlere bir yıllık ücretsiz YouTube Music Premium hediye edilecek. İşte detaylar…

Youtube Music, Listening Room’u duyurdu! Bir yıllık ücretsiz Premium hediye

YouTube ekibi, Music uygulamasının gelişmesi ve geleceğini şekillendirebilmenin kolaylaşması adına kullanıcı deneyimine önem veriyor. Öyle ki seçilen kullanıcılara, düşünülen özellikler önceden test ettirilecek. Sonrasında kullanıcılardan gelen geri bildirimlere göre hareket edecek olan platform, bunu sağlayacak kullanıcıları form yoluyla seçecek. Seçilen kullanıcılar, bir yıllık Youtube Music Premium sahibi olacak.

Youtube Music

Discord grubu sayesinde geri bildirim yapabilecek olan kullanıcılar, YouTube’un belirlediği şartlara uygun olmalı ve buraya tıklayarak ulaşabileceğiniz formu doldurmalıdır. Ayrıca platformun özellikle istediği programa katılma şartları bulunuyor. Bunlar şu şekilde:


YouTube Türkiye Etki Raporu yayınlandı: İşte rakamlar!

YouTube Türkiye Etki Raporu yayınlandı: İşte rakamlar!

Oxford Economics tarafından hazırlanan YouTube Türkiye Etki Raporu yayınlandı. İşte Türkiye hakkındaki dikkat çekici rakamlar!

  • Müzik aşığı olun.
  • Bir yıl boyunca birincil müzik akışı hizmetiniz olarak YouTube Music’i kullanın. (aynı anda başka bir müzik akışı hizmetini kullanmaya devam edebilirsiniz)
  • Discord’daki konuşmalar ve anketler aracılığıyla düzenli olarak geri bildirimde bulunun.
  • Herhangi bir bilgiyi (ekran görüntüleri, özellikler hakkındaki konuşmalar, resimler) Discord kanalı dışında hiç kimseyle paylaşmayacağınızı kabul edin.

Bu şartları sağlayan ve formu dolduran herkesin seçilme şansı bulunuyor. Fakat YouTube, yaptığı açıklamada yalnızca seçilen belirli kişilerin programa dahil edileceğini söylüyor. Şirket, programa dahil edilenler ile Şubat 2023’te iletişime geçecek.

YouTube’un başvuru formunda pek çok farklı alandan sorular bulunuyor. Bunların içinde hangi tarz müzik dinlediğinizden tutun da hangi sıklıkta müzik dinlediğiniz soruları yer alıyor. Ayrıca programa seçilebilmek için, herhangi bir özelliği dışarıya sızdırmamayı ve YouTube’un Music uygulamasını bir yıl boyunca birincil müzik platformunuz olarak kullanmayı kabul etmeniz gerekiyor.

Youtube’un yaptığı açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

”Bu programla birlikte şunları elde edeceksiniz:

  • Ücretsiz bir yıllık Youtube Müzik Premium üyeliği
  • Özel içeriklere önceden erişim hakkı
  • Youtube Music’in geleceğine doğrudan etki etme şansı”

Peki siz bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Adblock test (Why?)


Bedava bir yıllık Youtube Music Premium fırsatı! - ShiftDelete.Net
Read More

WhatsApp'tan fotoğraf gönderenlere büyük sürpriz! Nihayet mümkün olacak - Mynet

WhatsApp fotoğraf gönderme şeklinizi değiştirmeye hazırlanıyor. Hatırlarsanız Android için WhatsApp beta güncellemesi 2.21.15.7'de HD Fotoğraflar adlı yeni bir seçenek görülmüştü. WhatsApp Ayarları içerisinde yer alan bu seçenek sayesinde göndereceğiniz fotoğraflar için “otomatik”, “en iyi kalite” ve “veri tasarrufu” arasında bir kalite seçmenin mümkün olduğu keşfedilmişti. Ancak en iyi kaliteyi seçeneğini tercih etmenin kullanıcıların fotoğrafları orijinal kalitelerinde göndermelerine izin vermediği çünkü bunların yalnızca daha az sıkıştırılmış oldukları belirtilmişti. Oysa ki bazı WhatsApp kullanıcıları, uzun zamandır gönderdikleri fotoğrafların orijinal kalitede gitmesini istiyordu.

İŞTE WHATSAPP'IN YENİ ÖZELLİĞİ! ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Nitekim bugün güzel bir haber geldi. WABetaInfo'ya göre, Android için WhatsApp beta güncellemesi 2.23.2.11 sayesinde, WhatsApp'ın nihayet kullanıcıların fotoğrafları orijinal kalitelerinde göndermelerine olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalıştığı keşfedildi.

whatsapp1

Yukarıda bulunan ekran görüntüsünden de anlayabileceğiniz üzere, bu kapsamda WhatsApp fotoğraf göndermeden önceki kısma yeni bir ayar simgesi entegre etmeyi planlıyor. Bu ayar simgesi, kullanıcıların herhangi bir fotoğrafın kalitesini seçmesine olanak tanıyacak. Bu özellik sayesinde, gelecekte fotoğrafları orijinal kalitelerinde göndermek için bir seçenek belirlemek nihayet mümkün olacak.

Fotoğrafları orijinal kaliteleriyle gönderme özelliğinin henüz geliştirme aşamasında olduğu söyleniyor. Özelliğin gelecekteki bir güncellemede ise kullanıma sunulması bekleniyor.

Adblock test (Why?)


WhatsApp'tan fotoğraf gönderenlere büyük sürpriz! Nihayet mümkün olacak - Mynet
Read More

Thursday, January 19, 2023

Beğenilerle ilgili Instagram'a yeni özellik geliyor - YeniÇağ

Shiftdelete'de yer alan bilgilere göre, Sosyal medya analisti Alessandro Paluzzi'ye göre Instagram yeni beğeni reaksiyonu test ediyor.

Paluzzi’nin paylaşımında yenilikle ilgili teknik bir detay bulunmasa da nasıl göründüğüyle ilgili video mevcut.

Şu anda hali hazırda olan beğeni tepkisinde çift tıklamada ortada beyaz renkte bir kalp ortaya çıkıyor. Sağ alt köşedeki beğeni simgesiyle yapılan tıklamada ise şu anki güncellemeyle herhangi bir tepki ekranda belirmiyor. Yukarıda yer alan Instagram’ın yeni beğeni reaksiyonuna göre ise kırmızı renkteki beğeni simgesi, aşağıdan yukarıya doğru ekranda hareket ediyor.

Yenilik, şu anda sosyal medya analistine göre test ediliyor. Kararlı sürüme ne zaman beleceği ise belli değil. Fakat kısa süre içinde gelmesi muhtemel.

Sosyal medya devi ek olarak geçtiğimiz günlerde Mağaza sekmesinin kalkacağını belirten bir açıklama da yaptı. Markaların ve küçük girişimlerin platform üzerinden satış yapmasını sağlayan sekme, Adam Mosseri’ye göre daha sade ve kullanışlı bir tasarımla geri dönecek.

Adblock test (Why?)


Beğenilerle ilgili Instagram'a yeni özellik geliyor - YeniÇağ
Read More

Tuesday, January 17, 2023

iPhone 14 ve diğer Apple ürünlerine zam! İşte güncel fiyatlar - Haberler

Apple ürünlerine zam gelmesi telefon ve bilgisayar alacak olanları üzdü. iPhone 14 fiyatlarına yaklaşık 2 bin liralık zam yapıldı. Yeni zamlar sonrası iPhone 14'ün başlangıç fiyat 30 bin 999 TL'den 32 bin 999 TL'ye çıktı. iPhone 14 Plus ise 36 bin 999 TL'den satılacak. Pro serisi de zamlardan nasibini aldı. Pro modeli 41 bin 999 TL ve Pro Max ise 45 bin 999 TL'den satılacak. iPhone 14 serisi dışındaki akıllı telefonlara herhangi bir zam yapılmadı.

MAC FİYATLARI

Mac tarafında ise Apple M1 çipli MacBook Air 21 bin 999 TL, Apple M2 çipli MacBook Air 29 bin 999 TL ve Apple M2 çipine sahip 13 inç MacBook Pro 31 bin 999 TL'den satılacak. 14 inç MacBook Pro Apple M2 Pro çipli sürümü 49 bin999 TL ve M2 Max çipli sürümü ise 77 bin 499 TL'den satışa sunulacak. Mac mini tarafında ise büyük bir güncelleme söz konusu. Apple M2'li Mac mini 14 bin 499 TL, Apple M2 Pro'lu sürüm 19 bin 499 TL ve Apple M2 Max'li sürüm ise 31 bin 999 TL'den satılacak.

IPAD FİYATLARI

Apple A10 işlemcili 10. Nesil iPad is 11 bin 299 TL'den müşterilerini bekleyecek. Apple M2'li 11 inç iPad Pro 20 bin 499 TL ve 12.9 inç iPad Pro 28 bin 499 TL olarak listeleniyor.

Murathan Aslan

Apple Watch Apple Mac Apple Teknoloji Ekonomi Haberler

Adblock test (Why?)


iPhone 14 ve diğer Apple ürünlerine zam! İşte güncel fiyatlar - Haberler
Read More

Monday, January 16, 2023

Amazon Prime Gaming Ocak 2023 oyunları: 599 TL değerinde 7 oyun hediye - DonanımHaber

7 Oy Ver
Amazon Prime Gaming Ocak 2023 oyunları: 7 oyun hediye Tam Boyutta Gör
Amazon, Prime aboneliği kapsamında aylık olarak verdiği ücretsiz oyunlar ile ses getirmeye devam ediyor. Bu ay Prime Gaming kütüphanesine 599 TL değerinde altı oyun ve FIFA 23 ve New World gibi yapımlar için bazı “oyun içi” hediyeler eklendi. İşte Prime Gaming Ocak ayı hediyeleri.

Amazon Prime Gaming Ocak 2023 oyunları

Hatırlayacak olursak 2022 Aralık ayında, kullanıcılara Quake, The Amazing American Circus, Rose Riddle 2: Werewolf Shadow, Banners of Ruin, Brothers: A Tale of Two Sons, Desert Child, Doors: Paradox ve Spinch gibi yapımlar sunulmuştu.Ocak ayında verilen oyunlar arasında ise The Evil Within 2, Breathedge, Lawn Mowing Simulator, Chicken Police — Paint it RED!, Faraway 2 Jungle Escape ve Beat Cop olmak üzere altı farklı yapım yer alıyor. Oyunların toplam değeri yaklaşık 599 TL.

Amazon Prime, ülkemize özel ilk ay için ücretsiz, sonrasında ise ayda sadece 7,90TL fiyat etiketi ile kullanıcılara sunuluyor. Üye olmak ve tüm ayrıcalıkları görmek için buraya tıklayabilirsiniz. 

Prime Gaming Ocak 2023 Ücretsiz Oyunlar

  1. The Evil Within 2
  2. Breathedge
  3. Lawn Mowing Simulator
  4. Chicken Police — Paint it RED!
  5. Faraway 2 Jungle Escape
  6. Beat Cop
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


Amazon Prime Gaming Ocak 2023 oyunları: 599 TL değerinde 7 oyun hediye - DonanımHaber
Read More

Dünya, bu çalışmayı konuşuyor... Bir gizem çözülmüş olabilir - Mynet

Ay'a her ne kadar adım atsak da, hatta yıllar sonra tekrar adım atmayı düşünsek de hala bizim için büyük bir gizem. Dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren birçok uzay ajansı ve uzay şirketi, Ay'ı insanların daha kolay gidebileceği bir yer olarak kullanmayı, hatta bir üs olarak kullanmayı hedeflerken Çin'den gelen haberler oldukça dikkat çekti. Çünkü Vice'ın haberine göre Çin, Ay'ın yüzeyindeki bir gizemi çözmüş olabileceğini söyledi.

UZUN SÜREDİR DEVAM EDEN BİR BİLMECEYİ ÇÖZMÜŞ OLABİLİRLER

Habere göre, bilim insanları, 2020'de Çin'in Chang'e-5 misyonu tarafından Dünya'ya getirilen Ay örneklerinin yardımıyla Ay'daki gizemli bir elementin kökenleri hakkında uzun süredir devam eden bir bilmeceyi çözmüş olabilir.

Chang'e-5, yaklaşık 1.700 gram Ay toprağı örneğini, son iki milyar yıl içinde volkanik olarak aktif olan ancak henüz keşfedilmemiş bir bölgeden topladı. Bir başka deyişle bu bölge Ay yüzeyindeki en genç topraklardan biri olarak değerlendirildi.

ay1

Taş toprak örnekleri, daha önce Ay'da nadir olduğu varsayılan oksijen içeren bir demir versiyonu olan ferrik demir (Fe3+) küreciklerini içeriyor. Ancak Ay yüzeyi kimyasal olarak "redükleyici" olarak biliniyor, yani oksitlenmiş bileşiklerin oluşması kolay değildir.

HER ŞEYİN BAŞINDA MİKROMETEORİTLER Mİ VAR?

Şimdi, Guangzhou'daki Çin Bilimler Akademisi'nde bir jeokimyacı olan Haiyang Xian liderliğindeki bilim insanları, bu bileşiğin, Ay yüzeyine yağan ve mikrometeorit adı verilen küçük kaya parçacıkları tarafından oluşturulabileceğini gösteriyor. Nature Astronomy'de yayınlanan araştırmaya göre keşif, Ay yüzeyinde Fe3+ oluşumu için "sağlam bir yol" oluşturuyor ve bu da Ay'da önceden bilinenden daha fazla ferrik demir bulunabileceği anlamına geliyor. Ayrıca, ferrik demir bolluğunun mikrometeoroid çarpmalarıyla giderek arttığı da öne sürülüyor.

Xian ve meslektaşları çalışmada, "Ay materyallerinde Fe3+ oluşumu onlarca yıldır tartışılıyor. "Fe3+'nın Ay yüzeyinin redükleyici ortamında Fe3+'ün nasıl oluştuğu, biriktiği ve geliştiği tartışılmaya devam ediyor.

Ekip, "Burada, CE5C0400YJFM00408 etiketli bir örnekten, hava olmayan Ay yüzeyindeki mikrometeoroid çarpmaları sırasındaki kimyasal reaksiyonlarla büyük miktarda Fe3+ oluşumu için sağlam kanıtlar sunuyoruz" diye ekledi.

Ay'daki Fe3+'nın gizemi, NASA astronotlarının Ay yüzeyinden muazzam miktarda kaya topladığı Apollo dönemine kadar uzanıyor. O zamanlar Fe3+, bu kayalarda yalnızca zayıf bir şekilde tespit edilmişti, ancak daha iyi cihazlarla yapılan daha yeni analizler, Apollo numunelerinde oksitlenmiş bileşiğin beklenenden daha yüksek konsantrasyonlarını ortaya çıkardı.

OKSİJENLERİNİ NEREDEN ALIYORLAR? İKİ FARKLI İHTİMAL...

Dahası, yakın tarihli bir çalışmada, Ay'ın kutuplarda yüksek konsantrasyonlarda hematit buldu, bu da bilim adamlarının kafasını karıştıran bir bulgu. Bu demir bileşikleri oksijenlerini gezegenimiz bu atmosferik gazı uzaya sızdırdığından Dünya'dan veya Ay'daki buz birikintilerinden alıyor olabilir. Ancak bu açıklamalar, Ay'ın Fe3+ içeriğine ilişkin yeni bulguları tam olarak açıklamıyor.

Xian ve meslektaşları, yaptıkları titiz incelemeyle bu bilmeceyi nihayet çözmüş olabileceklerini düşünüyorlar. Ekip, örneklerdeki ferrik demirin, mikrometeorit çarpmaları sırasında meydana gelen sözde "yük oransızlaşım tepkimesi" tarafından oluşturulduğunu öne sürüyor.

Adblock test (Why?)


Dünya, bu çalışmayı konuşuyor... Bir gizem çözülmüş olabilir - Mynet
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...