Rechercher dans ce blog

Friday, December 30, 2022

Google şüpheli telefon numaralarını engelleyecek - YeniÇağ

Google Voice, şüpheli aramaları engelleyecek

shiftdelete'nin haberine göre; Google tarafından paylaşılan habere göre Google Voice, artık şüpheli bulduğu aramaları ekranda kırmızı olarak işaretleyecek. Teknoloji devi, bu özelliğin Pixel telefonları için kullanılan yapay zeka desteğinde olduğu gibi çalışacağını açıkladı. Şüpheli görünüp kırmızı olarak etiketlenen aramalar, ekranda ve arama geçmişinde görünecek.

Şüpheli numaradan arama alınca ekranda görünen kırmızı etiketli uyarı

Google Voice kullanıcıları, kırmızı etiketli numaralardan gelecek aramaları engelleme imkanına sahip olacak. Doğrudan sesli mesaja aktarılacak engellenmiş numaralar, arama geçmişinden kaldırılacak ve spam kutusuna gidecek.

Buna ek olarak şüpheli görünen fakat şüpheli olmayan aramaları, Google Vocie kullanıcıları tarafından belirtebilecek. Bu şekilde almak istedikleri aramalarla, sorunsuz bir biçimde iletişim kurmaya devam edecekler. Google Voice yeni özelliği, bugünden itibaren kademeli olarak bütün kullanıcılara sunulacak. İki haftalık sürenin ardından da herkeste açılmış olacak.

Google Voice için yeni özelliği aktif etmek için şu adımları izlemek yeterli:

Ayarlar

Güvenlik

İstenmeyen postayı filtrele

Buradaki filtrele kapalı olduğu durumda şüpheli aramalar, kırmızı olarak görünür. Açık olduğu durumda ise tüm aramalar otomatik olarak sesli mesaja yönlendirilir ve spam kutusuna gider.

Teknoloji devi Google, bu şekilde güven vermeyen numaralardan arayan kişilerin ve dolandırıcıların önüne geçmek istiyor. Bu şekilde kullanıcıların güvenliğini sağlayacak.

Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Google, bu şekilde dolandırıcıların önüne geçebilir mi? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.

Adblock test (Why?)


Google şüpheli telefon numaralarını engelleyecek - YeniÇağ
Read More

Thursday, December 29, 2022

WhatsApp, Masaüstü Kullanıcılarına 'Oh be' Dedirtecek Bir Özellik Getirmeyi Planlıyor - Webtekno

Dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp, dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması konumunda. Meta çatısı altında faaliyet gösteren platform, bu nedenle de sürekli olarak yepyeni özellikler getiriyor. Yakın zamanda da uygulamaya kendinizden sildiğiniz mesajları geri getirmenizi sağlayan bir özellik getirilmişti.

Şimdi ise WhatsApp’ın web sürümünü ve masaüstü uygulamasını kullananları sevindirecek bir yeniliğin geleceği ortaya çıktı. WABetaInfo tarafından fark edilen özellik, ‘Sohbet Seç’ butonunun web ve masaüstüne geleceğini gösteriyor.

Web sürümünde ve masaüstü uygulamasında birden fazla sohbeti sessize almak veya okunmuş olarak işaretlemek mümkün olacak

WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı yeni özellik, masaüstünde ve web sürümünde sohbet yönetimini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Platform, bunu birden fazla sohbeti seçmenizi sağlayan bir butonla yapacak. Gelen ekran görüntülerinde, sohbetlerin ve arama çubuğunun üst kısmında yer alan bölüme ‘Sohbet Seç’ butonunun eklendiği görülebiliyor.

Bu buton, web ve masaüstü uygulaması kullanıcılarının uzun süredir beklediği şeyleri gerçekleştirebilmesini sağlayacak. Kullanıcılar, bu şekilde birden fazla sohbeti seçebilecek ve bu sohbetleri ‘okunmuş' olarak veya ‘okunmamış’ olarak belirleyebilecek. Ayrıca bu seçenekle birlikte birden fazla sohbeti sessize almak da mümkün olacak.

Şu an geliştirilme aşamasında olan yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunacağı konusunda ise henüz bir bilgi yok.

Adblock test (Why?)


WhatsApp, Masaüstü Kullanıcılarına 'Oh be' Dedirtecek Bir Özellik Getirmeyi Planlıyor - Webtekno
Read More

Wednesday, December 28, 2022

Sevilen GTA oyununa veda edin! - ShiftDelete.Net

Oyuncuların çevrimiçi oyunlara, modlara ve özel içeriklere erişmesini sağlayan abonelik bazlı hizmet PlayStation Plus, önümüzdeki yılda platforma veda eden yapımları paylaştı. Bununla beraber GTA serisinin sevilen oyunu da PS Plus’tan kaldırılacak.

GTA Vice City, PlayStation Plus’tan kaldırılıyor!

PlayStation Plus, her ay düzenli olarak platforma yeni eklenecek ve kaldırılacak oyunları paylaşıyor. Öyle ki geçtiğimiz dakikalarda Şubat 2023 itibariyle kaldırılacak oyunları açıklayan PS Plus, GTA Vice City – The Definitive Edition’ı Oynamak için Son Şans bölümüne ekledi. Bu da oyunun platformdan kaldırılacağı anlamına geliyor.

GTA Vice City - The Definitive Edition

PlayStation Plus ve Rockstar Games tarafından ise GTA Vice City – The Definitive Edition’ın kaldırılma sebebine dair herhangi bir bilgi verilmedi. Şubat 2023’te PlayStation Plus’tan kaldırılacak tüm oyunlar şu şekilde sıralandı;


Playstation Plus, 880 TL’lik oyunları ücretsiz verecek!

Playstation Plus, 880 TL’lik oyunları ücretsiz verecek!

Playstation Plus ocak ayı oyunları belli oldu! Sistem, toplamda 880 TL değerinde olan oyunları önümüzdeki ay ücretsiz verecek.

  • GTA Vice City – The Definitive Edition
  • Agatha Christie: The ABC Murders
  • The Book of Unwritten Tales 2
  • Rad Rodgers
  • SkyDrift Infinity
  • Sparkle Unleashed
  • The Turing Test
  • Sine Mora EX
  • Pure Farming 2018

Yukarıda yer alan Pure Farming 2018’in kaldırılacağı net tarihi belli değil. Diğerler oyunlar ise 21 Şubat 2023 itibariyle PlayStation Plus kütüphanesine veda edecek. Oyuncular, bu yapımları PS Plus aboneliğinin dışında satın alarak oynayabilirler.

PlayStation Plus abonelik planları

Deluxe Extra Essential
1 aylık abonelik 70.00 TL 60.00 TL 40.00 TL
3 aylık abonelik 190.00 TL 165.00 TL 100.00 TL
12 aylık abonelik 460.00 TL 400.00 TL 240.00 TL
Öne çıkan ayrıcalıkları Klasikler kataloğu,
oyun deneme sürümleri
Oyun kataloğu,
Ubisoft+ klasikleri
Aylık oyunlar,
çevrimiçi çok oyunculu,
özel indirimler

Peki sizler PlayStation Plus’a veda eden oyunlar hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce GTA Vice City neden kaldırıldı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Adblock test (Why?)


Sevilen GTA oyununa veda edin! - ShiftDelete.Net
Read More

Monday, December 26, 2022

Samsung Galaxy S23 Ultra nasıl olacak? İşte tasarımı - DonanımHaber

1 Oy Ver
samsung galaxy s23 ultra ve s23 plus nasıl olacak Tam Boyutta Gör
Söylentilere göre, Samsung Galaxy S23 serisi, 1 Şubat 2023’te resmî olarak tanıtılacak. Samsung S23 özelliklerine ilişkin sızıntıların ardı arkası kesilmezken, serinin üst modelleri S23 Plus ve Ultra’nın tasarımını ortaya çıkaran ilk resmî tanıtım görselleri de sızdırıldı.

Samsung Galaxy S23 Ultra ve S23 Plus nasıl olacak?

91Mobiles, Galaxy S23+, S23 Ultra ile birlikte mevcut Galaxy giyilebilir cihazları (Galaxy Watch 5 ve Galaxy Buds 2 Pro) gösteren tanıtım görsellerini paylaştı. Görsele göre, 2023 için öne çıkan renkler yeşil ve pembe olacak. Galaxy S23+ pembe renkte görünürken, S23 Ultra yeşil renkte görünüyor.

Samsung, Galaxy S21 ve Galaxy S22’de gördüğümüz, ek gibi duran kamera bölümünü yeni modellerde kaldırmışa benziyor. Galaxy S23 Plus, S22 Ultra ile aynı kamera tasarımına sahip olacak gibi görünüyor. Düz S23 modelinin de benzer tasarıma sahip olması bekleniyor.

S23 ailesinin belki de en dikkat çekici modeli olacak S23 Ultra, selefine çok benzeyecek. Görüldüğü üzere, arkada kameraların çevresindeki halkalar telefonun rengiyle eşleşiyor. Bu tarz ufak değişiklikler göreceğiz. Önde kameranın 12 megapiksel sensöre yükseltilmesi dışında bir değişiklik olmayacak gibi; yine delik çentikli ekrana bakacağız. Şimdiye kadarki sızıntılar da, tasarımda ufak değişikliklerin yapıldığını, donanım tarafına ağırlık verildiğini gösteriyor.

Kaynakça https://www.91mobiles.com/hub/exclusive-samsung-galaxy-s23-plus-ultra-promotional-material-designs-colours/ https://www.sammobile.com/news/galaxy-s23-design-leaked-promotional-image/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


Samsung Galaxy S23 Ultra nasıl olacak? İşte tasarımı - DonanımHaber
Read More

Sunday, December 25, 2022

NASA’ya damga vuran Türk: Balkonundan çektiği fotoğrafla ünlü oldu - Sözcü

Almanya’da, küçük bir kasabadaki evinin balkonundan uzay fotoğrafları çeken Mehmet Ergün, NASA tarafından onurlandırıldı. Ergün’ün, uzay istasyonunun Güneş'in önünden geçerken çektiği kare haftanın fotoğrafı seçildi.

NASA’ya damga vuran Türk: Balkonundan çektiği fotoğrafla ünlü oldu

Almanya’da, Rheinland Pfalz eyaletindeki küçük bir kasaba olan Traisen'de yaşayan Mehmet Ergün'ün çektiği “güneşin önünden geçen uzay istasyonu” fotoğrafı, ABD Uzay Ajansı NASA tarafından “haftanın fotoğrafı” seçildi.

600 kişilik, sessiz ve çok şehir ışığı kirliliği olmayan bir kasabada yaşayan Mehmet Ergün, yıllardır balkonundan samanyolu, güneş, gezegenler, uydular ve her türlü uzay fotoğrafları çekiyor.

İLK TELESKOBUM 40 EURO'LUKTU

İlk teleskobunun 40 Euro'luk ve çok kötü olduğunu belirten Ergün, şimdi daha profesyoneli ile uzayı izliyor, fotoğraflar çekiyor.

Kendi sitesinde bunları yayınlayan Ergün ayrıca, uzay fotoğrafları ile takvim de yapıyor. Birçok sponsoru bulunan Ergün, uzay fotoğrafçılığının çok hassas bir iş olduğunu belirtiyor.

Almanya’da yaşayan fotoğrafçı başarılı uzay fotoğrafları çekmenin de formülünü paylaştı.

NASA tarafından bu şekilde onurlandırılan Ergün, Alman medyasında da gündeme oturdu. Bild Gazetesi, Ergün'ün bu başarısına geniş yer verdi. Ergün'ün kendi adına açtığı portalında bu fotoğrafların bir kısmını bulmak mümkün.

CEP TELEFONU İLE SAMANYOLU FOTOĞRAFININ FORMÜLÜNÜ VERDİ

Bu tür fotoğrafları büyük şehirlerde çekmenin zor olduğunu belirten Ergün, ayrıca cep telefonu ile yıldızları fotoğraflamanın formulünü de anlattı.

Kesinlikle bir titreşim olmaması gerektiğini, cep telefonunun o tür fotoğraflarda otomatik odaklanma yapamadığını belirten Ergün, “Telefonunuzu ideal olarak 30 saniye sonra fotoğraf çekecek şekilde ayarlayıp sabit bir yere yerleştirin. Kamerayı ise sesli komutla tetikleyin. Samanyolu’nu bu şekilde fotoğraflayabilirsiniz” açıklamasını yaptı.

NASA'nın keşif aracı InSight veda etti: 'Benim için endişelenmeyin' İlginizi Çekebilir NASA'nın keşif aracı InSight veda etti: 'Benim için endişelenmeyin' NASA Ay'da buz arıyor İlginizi Çekebilir NASA Ay'da buz arıyor

 

Adblock test (Why?)


NASA’ya damga vuran Türk: Balkonundan çektiği fotoğrafla ünlü oldu - Sözcü
Read More

Saturday, December 24, 2022

Epic Games'in Yarın Ücretsiz Olarak Vereceği Oyun Sızdırıldı - Webtekno

Her yıl sonuna doğru günde 1 ücretsiz oyun dağıttığı kış kampanyasıyla geniş oyuncu kitlelerini kendisine çeken Epic Games, bu yıl vitesi çok da yukarı çekememiş görünüyor. Oyuncular tarafından "daha önce zaten ücretsiz olarak dağıtılan oyunları yeniden dağıtması" sebebiyle eleştirilen Epic Games, bu kez beklentileri nispeten karşılayacak gibi. 

Reddit'teki oyun topluluklarında viral olan bir paylaşıma göre Epic Games'in 25 Aralık 2022 tarihinde vereceğin ücretsiz oyun Hideo Kojima'nın yavaş temposu sebebiyle eleştirilse de yıldızlar geçidi gibi kadroya, güçlü bir hikaye anlatımına sahip oyunu Death Stranding olacak.

Sızıntılarda ortaya çıkan görüntü, Death Stranding'i net şekilde gösteriyor:

epicd

Sızıntılar, Epic Games'in Çince diline ayarlanmış arayüzünün yansıdığı bir monitörden, telefonla çekilmiş bu fotoğrafa dayanıyor. Ancak bu fotoğraf, sonucu kesinleştirmiyor.

Bu sızıntılar, Epic Games'in sonraki günün oyununu sergilediği sayfadaki hediye paketleri üzerinde yer alan ikonlardan da anlaşılıyor:

epic games

İkonlardaki kolye, Death Strandig ana karakteri Sam'in taktığı kolyeye ciddi şekilde benziyor:

epic games death stranding

Epic Games bir gün önce de Metro serisinin logosunun gizlendiği bir hediye paketi tasarımıyla karşımıza çıkmıştı:

epic games 24 aralık

Bu ipucu ile hangi Metro oyununun ücretsiz olacağı kesinleşmese de bir gün sonra Metro Last Night Redux'u kütüphanelerimize ekleyebilmiştik (Evet, daha önce de dağıtılmıştı). 

Death Stranding nasıl bir oyun diye merak ediyorsanız, oynanış fragmanına göz atabilirsiniz: 

Bu da serinin sıradaki oyunundan yayınlanan ilk fragman:

Eğer Death Stranding'i daha önce denemediyseniz ve sabırlı bir oyuncuysanız, mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Adblock test (Why?)


Epic Games'in Yarın Ücretsiz Olarak Vereceği Oyun Sızdırıldı - Webtekno
Read More

YouTube Music yeni karaoke özelliğine kavuşuyor! - ShiftDelete.Net

Önde gelen müzik platformlarından olan YouTube Music kendisine kattığı yeni özellikler ile son dönemde önemli adımlar atıyor. Menü ve arayüzünde çeşitli değişikliklere giden müzik platformu aynı zamanda bir de yapay zeka desteğine kavuştu. YouTube Music kullanıcıları şimdi ise karaoke yapabilecekler.

YouTube Music şarkı sözlerini ön plana çıkarıyor

YouTube, bir süredir bazı kullanıcılarına bir süredir sunduğu Casting UI üzerinde şarkı sözlerinin canlı olarak akmasını sağlıyor. Yapılan yenilik ile birlikte artık albüm resmi, şarkı adı ve sanatçı ekranın ortasında olmak yerine sağ kenara alınırken, kayan şarkı sözleri ise ekranın sol ve orta kısmında büyük bir şekilde kendisine yer buluyor.

Bir Reddit kullanıcısı tarafından farkedilen yeni özellik, YouTube TV uygulaması ile birlikte sunuluyor. Beyaz fon ile vurgulanan şarkı sözleri ekran üzerinde kaymaya devam ederken, kullanıcının arka plan resmi ise bulanıklaştırılarak arayüzün tabanını oluşturuyor.


YouTube Music’den kullanıcı tercihini önemseyen yeni özellik!

YouTube Music’den kullanıcı tercihini önemseyen yeni özellik!

YouTube Music'in, yeni Radyo özelliği ortaya çıktı. Artık kullanıcılar, sevdikleri türden şarkıları bir araya getirebilecek.

YouTube Music’in sunduğu yeni özellik ile birlikte şarkı bittiğinde ise şarkının söz yazarları da aynı şekilde ekranda beliriyor. Şarkı sözünün yer almadığı durumlarda ise YouTube Music’in eski temayı kullanmayı tercih ettiği ifade ediliyor.

YouTube Music son dönemde şarkı sözleri konusuna eğilmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde kullanıcılarına yaptığı ankette de ‘şarkı sözlerinde iyileştirmeler’ seçeneğine yer veren şirket, bu konuda yeni adımlar atacağını sinyallerini vermişti.

YouTube yeni özelliğini henüz geniş çevrelerde sunmuş değil. Kullanıma sunulan bu özellik ile YouTube Music kullanıcıları şarkılara daha iyi eşlik edebilecekler. İlerleyen aşamada bu özelliğin mobil versiyonda da sunulması bekleniyor.

YouTube Music, sunduğu yeni özellik ile kullanıcılarına karaoke yapma fırsatı sunuyor. Peki siz YouTube Music’in getirdiği yeni akan şarkı sözleri konusunda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Adblock test (Why?)


YouTube Music yeni karaoke özelliğine kavuşuyor! - ShiftDelete.Net
Read More

Thursday, December 22, 2022

Steam kış indirimleri başladı: İşte indirime giren seçmece oyunlar - DonanımHaber

Steam kış indirimleri başladı: İşte indirime giren en iyi oyunlar Tam Boyutta Gör
Valve’in dijital oyun platformu Steam’in her yıl Aralık ayında yaptığı kış indirimleri resmen başladı. Oyuncular tarafından beklenen yılın Steam indirim dönemi 22 Aralık saat 21.00’da başladı ve 5 Ocak 2023 saat 21.00’a kadar da devam edecek.

Steam yıl boyunca zaman zaman indirimler gerçekleştiriyor. Gerek bahar indirimleri gerek sonbahar indirimleri güzel fırsatları oyuncuların ayağına getiriyor. Ancak oyuncuların asıl beklediği indirim dönemi ise elbette belli: Steam kış indirimleri. Yaklaşık iki hafta boyunca sürecek bu indirim döneminde platformdaki sayısız oyun cazip indirimlere sahne olacak. O yüzden belirli aralıklarla takip etmek ve indirimleri kaçırmamak önemli.

Steam kış indirimlerinde indirime giren oyunlar

Özellikle Steam’in Türkiye tarafında yaşanan kur güncellemesi sonrası artan oyun fiyatları maalesef oyuncuları bu indirim dönemlerini beklemeye itiyor. Biz de sizler için seçtiğimiz en iyi steam kış indirimlerini listelemeye çalıştık. Yakaladığınız fırsatları yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın ve buradaki ilgili forum kısmını takip edip sıcak fırsatları yakalamaktan geri kalmayın.

God of War - 197,40 TL (%40)

Forza Horizon 5 - 389,35 TL (%35)

Dead by Daylight – 34,65 TL (%65)

Bloons TD 6 – 50 TL (%75)

Uncharted -349,30 TL (%30)

Ori and the Will of the Wisps – 16,50 TL (%67)

Frostpunk – 54 TL (%75)

Mafia: Definitive Edition – 90,65 TL (%65)

Mafia Trilogy – 149,60 TL (%60)

Call of Duty: Modern Warfare II – 934,15 TL (%15)

Dying Light 2 Stay Human – 174,50 TL (%50)

Days Gone – 108,57 TL (%67)

FIFA 23 – 279,99 TL (%60)

Crysis Remastered Trilogy – 51,31 TL (%69)

Dead Cells – 89,99 TL (%50)

ELDEN RING – 419,30 TL (%30)

Hollow Knight – 12 TL (%50)

Cyberpunk 2077 – 124,50 TL (%50)

Metro Exodus -46,75 (%75)

The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition – 19,99 TL (%80)

Flight Simulator – 279,20 TL (%20)

Cuphead – 21,70 TL (%30)

Hades - 20 TL (%50)

Brothers - A Tale of Two Sons – 6 TL (%75)

Detroit: Become Human – 71 TL (%50)

Quantic Dream Collection – 126,90 TL (%50)

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy – 65,60 TL (%60)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


Steam kış indirimleri başladı: İşte indirime giren seçmece oyunlar - DonanımHaber
Read More

ZAM GELMEDEN! Asgari ücretle satın alabileceğiniz akıllı telefonlar! - ShiftDelete.Net

Adblock test (Why?)


ZAM GELMEDEN! Asgari ücretle satın alabileceğiniz akıllı telefonlar! - ShiftDelete.Net
Read More

Daha 32 yaşındayken son nefesini vermişti… Dünyayı yasa boğan genç yıldızın ölüm nedeni aylar sonra belli oldu - Hürriyet

Haberin Devamı

ÖLMEDEN ÖNCE TÜRKİYE'YE GELİP MODA ÇEKİMİNDE YER ALMIŞTI

Ani ölümüyle Hollywood’u sarsan 32 yaşındaki model-oyuncu Charlbi Dean Kriek, son modellik çekimini İstanbul’da yapmış, bir Türk markası için objektif karşısına geçen Kriek, sevgilisiyle İstanbul’a bayılmış ve eylülde yeniden gelmek için plan yapmıştı. Ama buna ömrü yetmedi. Dean, 29 Ağustos'ta New York’ta kaldırıldığı hastanede öldü. Şoke eden bu ölümün sebebi açıklanmamış, daha doğru hemen tespit edilememişti.

Daha 32 yaşındayken son nefesini vermişti… Dünyayı yasa boğan genç yıldızın ölüm nedeni aylar sonra belli oldu
Ölümünden aylar sonra Güney Afrikalı yıldızın ölüm sebebini adli tıp uzmanları resmi olarak açıkladı. Charlbi Dean'in, 10 yıl önce dalağını aldırdığı bir operasyon sırasında gelişen bir komplikasyonun sonucu olarak kaptığı bir bakteriden kaynaklı ‘sepsis’ nedeniyle öldüğü bildirildi. Genç oyunucu Capnocytophaga olarak bilinen bir bakteri ile enfekte olmuştu, ancak bu bakterinin ona nasıl bulaştığı bilinmiyor.
Haberin Devamı

13 YIL ÖNCE GEÇİRDİĞİ ARABA KAZASI HAYATINA MAL OLDU

Charlbi Dean'in dalağı 2009’de geçirdiği bir araba kazasından sonra alınmıştı. Dean, 2009'da büyük bir araba kazasında gövdesine aldığı korkunç darbeler sonucu büyük bir sağlık sorunu yaşamış, 10 yıl önce de dalağını aldırmak zorunda kalmıştı. Genç kadının yaşadığı sepsis’in dalağı olmamasından kaynaklandığı söylendi.

Daha 32 yaşındayken son nefesini vermişti… Dünyayı yasa boğan genç yıldızın ölüm nedeni aylar sonra belli oldu
Charlbi Dean, Triangle of Sadness filmindeki rol arkadaşlarıyla

Bu tür bakteriler vücudun çeşitli yerlerinde enfeksiyona yol açabilir ve kan dolaşımına girebilir. Bu da kan enfeksiyonuna, endokardite (kalp zarının iltihaplanması), apselere ve gözlerin, yüzün, lenf düğümlerinin veya beyin zarlarının iltihaplanmasına yol açabilir. Tam otopsi açıklanmadığı için, Dean'in enfeksiyonuna neyin yol açtığı belirsizliğini koruyor. Ancak adli tabip, ölümünün kaza olduğuna karar verdi.

Haberin Devamı

ÖLÜMÜNDEN DÖRT AY ÖNCE HAYATININ AŞKIYLA NİŞANLANMIŞTI

Ölümü, onu bir yıldız yapacak olan Oscar adayı bol hicivli Triangle of Sadness'ın dünyada büyük ses getirmesinin ardından yaşandı ve büyük bir şok ve üzüntü dalgası yarattı. Güzel oyuncu daha dört ay önce, dört yıllık erkek arkadaşı Luke Chase Volker ile ilk öpüştükleri Manhattan sokağında nişanlanmıştı.

Daha 32 yaşındayken son nefesini vermişti… Dünyayı yasa boğan genç yıldızın ölüm nedeni aylar sonra belli oldu
Charlbi Dean'in erkek kardeşi Alexi Jacobs Kriek, ablasının ölüm haberini duygu yüklü bir Instagram paylaşımıyla duyurmuştu. Dean'in siyah beyaz fotoğrafını paylaşan Alexi Jacobs Kriek, fotoğrafın üzerine “Cennet, hep hayal ettiğin gibi bir yer olsun" diye yazmıştı.
Haberin Devamı

"HAYAT, BÜTÜN SORULARIMI EN ACIMASIZ ŞEKİLDE CEVAPLADI"

 Acılı kardeş Alexi, paylaşımında bir de kendi yazdığı ve kız kardeşinin anısına hediye ettiği bir şiiri paylaştı. Alexi Jacobs Kriek, şiirinde "Hayat bütün sorularımı en acımasız şekilde yanıtladı" dizesini yazmıştı. Charlbi Dean, ani ölümünün ardından nişanlısını, anne babası Johan ve Joanne Kriek’i ve kardeşi Alexi Jacobs Kriek’i bıraktı. Güzel yıldız rol arkadaşları tarafından da çok sevilen, herkesin arkasından hep güzel sözler sar ettiği bir oyuncu olarak hafızlarda kalacak.

Daha 32 yaşındayken son nefesini vermişti… Dünyayı yasa boğan genç yıldızın ölüm nedeni aylar sonra belli oldu

Adblock test (Why?)


Daha 32 yaşındayken son nefesini vermişti… Dünyayı yasa boğan genç yıldızın ölüm nedeni aylar sonra belli oldu - Hürriyet
Read More

WhatsApp desteği bu telefonlar için sona eriyor: Tarih verildi! - Tgrthaber

[unable to retrieve full-text content]

  1. WhatsApp desteği bu telefonlar için sona eriyor: Tarih verildi!  Tgrthaber
  2. Hem Android hem de İOS! Bu modellerde Whatsapp'a son  Yeni Akit
  3. Google Haberler uygulamasında İlgili Tüm Haberleri göster

WhatsApp desteği bu telefonlar için sona eriyor: Tarih verildi! - Tgrthaber
Read More

Tuesday, December 20, 2022

WhatsApp silinen mesajlar nasıl geri yüklenir? WhatsApp silinen mesajları geri getiriyor! - Habertürk

www.haberturk.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Haberturk Gazetecilik A.Ş.’ye aittir.
İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.

Copyright © 2022 - Tüm hakları saklıdır. Habertürk Gazetecilik A.Ş.

Üretim ve Tasarım. Bilgi Grubu

Adblock test (Why?)


WhatsApp silinen mesajlar nasıl geri yüklenir? WhatsApp silinen mesajları geri getiriyor! - Habertürk
Read More

Monday, December 19, 2022

Epic Games'e 520 milyon dolar ceza - BLOOMBERG HT - BloombergHT

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından yapılan açıklamada, Epic Games'in, çocukların gizlilik haklarını ihlal etme suçundan 275, kullanıcıları istenmeyen ödemeler yapmaları için kandırma suçundan 245 olmak üzere toplam 520 milyon dolar ceza ödeyeceği aktarıldı.

FTC Başkanı Lina Khan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Epic Games'in gizliliği ihlal eden ayarlar ve Fortnite kullanıcılarını kandıran arayüzler kullandığını belirtti.

Khan, kamuoyunu ve özellikle çocukları çevrim içi gizlilik ihlallerinden korumanın FTC için en önemli öncelik olduğunu vurguladı.

Adblock test (Why?)


Epic Games'e 520 milyon dolar ceza - BLOOMBERG HT - BloombergHT
Read More

Amazon'da Yılın Son Fırsatları başladı! - DonanımHaber

zaten bu insanoğluna bir şeyi göstermezsen inanmıyor , ilginç ki göstersen de 10 dakika şaşırıyor sonra yine unutuyor. Kısacası günümüz insanının %90dan fazlasına bir şey öğretmek imkansız, kafa almıyor. Pandeminin başında yabancı kaynaklar havada asılı kalan virüslerden bu hastalığın bulaştığını anlattı da durdu havalandırmak lazım dediler virüslerin hareket edip hava akımıyla yere inmesi lazım dediler , ülkede üniversite bitirenler bile bunu idrak edemedi hala kapalı ortamlarda kışın üşüyoruz ama napalım ya diyerek pencere açmaya direnç gösterdiler ve pencere açanlara deli gözünle baktılar.

Adblock test (Why?)


Amazon'da Yılın Son Fırsatları başladı! - DonanımHaber
Read More

Sunday, December 18, 2022

Yüksek Performans Sunan Akıllı Telefonlarıyla Bildiğimiz OnePlus, İlk 'Mekanik Klavyesini' Duyurdu - Webtekno

Amiral gemisi Android telefon denince akla gelen ilk markalardan biri olan Hong Kong menşeili şirket OnePlus, bundan tam 9 yıl önce, 17 Aralık 2013 yılında kurulmuştu. 9. yıllarını kutlamak adına şirket, daha önce üretmediği bir teknolojik ürünle karşımıza çıkacak.

OnePlus, 9. yıl özel ürünü olarak oyuncuları düşünerek kendi tarihinde bir ilk yaptı ve bir mekanik klavye geliştirdi. Henüz fiyatı gibi kilit bilgileri vermeyen şirket, mekanik klavyesinin birkaç özelliğini duyurdu.

Klavyenin kullanıcıları, klavye için özel tuş takımları üretebilecek

OnePlus'a göre klavye, yazarken veya oyun oynarken tam konfor sağlıyor. Klavye, CNC işlemi kullanılarak yapılmış birinci sınıf bir alüminyum malzeme ile üretilmiş. Klavyede ayrıca markanın takipçileriyle birlikte oluşturulan özel renk profilleri ve tuş takımları bulunacak.

Cihazın kablosuz özellikleri henüz bilinmese de OnePlus mekanik klavyesi Linux, Windows ve macOS ile uyumlu olacak. Tuş düzeni MacBook klavyesine benzeyen cihaz, tuşlar için açık kaynaklı bellenimi ve çalışırken değiştirilmeyi destekliyor. OnePlus, Şubat 2023 civarında piyasaya sürülecek olan mekanik klavye konseptini kısa süre içinde kitle kaynaklı olarak sunmayı planlıyor.

Şirket, konseptin dünya çapındaki OnePlus topluluğundan olumlu bir tepki alacağını umuyor. Eğer her şey plana uygun giderse, yeni OnePlus mekanik klavyesinin Mart veya Nisan 2023'te seri üretime alınması hedefleniyor.

Adblock test (Why?)


Yüksek Performans Sunan Akıllı Telefonlarıyla Bildiğimiz OnePlus, İlk 'Mekanik Klavyesini' Duyurdu - Webtekno
Read More

Saturday, December 17, 2022

Sızıntı nedeniyle Rus kozmonotların uzay yürüyüşü iptal edildi - Sözcü

Rus kozmonotların Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) gerçekleştirmeleri planlanan uzay yürüyüşü, Soyuz MS-22 aracındaki sızıntı nedeniyle iptal edildi.

Sızıntı nedeniyle Rus kozmonotların uzay yürüyüşü iptal edildi

Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan (Roscosmos) yapılan açıklamada, ISS'te bulunan Soyuz MS-22 aracının ekipman bölmesinin dış kasasında hasar tespit edildiği belirtildi.

Hasar nedeniyle uzay aracında sızıntının da yaşandığı bilgisine yer verilen açıklamada, “Sızıntının tespit edilmesinin ardından, Rus kozmonotlar Sergey Prokopyev ve Dmitriy Petelin'in planlanan uzay yürüyüşlerinin iptal edilmesine karar verilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ISS ve Soyuz MS-22 aracındaki tüm sistemlerin normal çalışmalarına devam ettiği ve mürettebatın güvende olduğu kaydedildi. (AA)

Soyuz MS-22 uzaya gönderildi İlginizi Çekebilir Soyuz MS-22 uzaya gönderildi Rus kozmonotların uzay yürüyüşleri yarıda kaldı İlginizi Çekebilir Rus kozmonotların uzay yürüyüşleri yarıda kaldı İran, Zülcenah uydu roketini uzaya fırlattı İlginizi Çekebilir İran, Zülcenah uydu roketini uzaya fırlattı

 

Adblock test (Why?)


Sızıntı nedeniyle Rus kozmonotların uzay yürüyüşü iptal edildi - Sözcü
Read More

Friday, December 16, 2022

Instagram resmen duyurdu! "Hesabım hack’lendi" diyenler bu özellik size... - Mynet

Instagram hesabı hack'lenen kullanıcılar maalesef olabiliyor. Bu durumda kullanıcılar, "Instagram hesabım hack'lendi, şimdi ne yapmalıyım?" diye merak ediyor. Instagram hesabı hack'lenince yapılması gerekenler her şeyi arama motorları üzerinden arayıp, tabiri caizse dertlerine bir çare bulmaya çalışıyorlar. Ancak Instagram artık bu konuda önemli bir adım atıyor. "Instagram hesabım hack'lendi, şimdi ne yapmalıyım?" diyenlere artık resmi bir özellik sunuluyor.

INSTAGRAM BUNU RESMEN DUYURDU!

Instagram, hesap erişim sorunlarını bildirmek ve çözmeye çalışmak için yeni bir özellik olan Instagram.com/hacked'i resmen duyurdu. Bu özellik ile kullanıcıların, ele geçirilen hesapları kurtarmak için yardım isteyebilecekleri, taklit hesapları bildirebilecekleri veya parolalarını unuttuklarına dair yardım alabilecekleri belirtildi.

hacked

İŞTE BU ÖZELLİK İLE INSTAGRAM HESABINIZ HACK'LENDİĞİNDE YAPMANIZ GEREKENLER

Instagram'ın duyurusuna göre, hesabınıza giriş yapamıyorsanız;

  • Telefonunuzdan veya masaüstü tarayıcınızdan Instagram.com/hacked adresini girin.
  • Ardından, "Hesabım başkasının eline geçti", "Giriş kodu, erişemediğim bir cep telefonu numarasına veya e-posta adresine gönderildi", "Birisi yeni bir hesap oluşturmak için adımı, fotoğraflarımı veya bilgilerimi kullandı", "Hesabım kapatıldı" gibi seçeneklerden size uygun olanı seçin.
  • Bundan sonra, hesabınıza yeniden erişim kazanmanıza yardımcı olacak bir dizi adımı uygulayabileceksiniz. Bilgilerinizle ilişkili birden fazla hesabınız varsa, hangi hesabın desteğe ihtiyacı olduğunu seçebileceksiniz.

Instagram hacked

İKİ INSTAGRAM ARKADAŞINIZ SİZE YARDIM EDECEK

Öte yandan Instagram, bu yılın başlarında dikkat çeken bir yöntemi test etmeye başlamıştı. Bu yöntem, insanların hesaplarına yeniden erişim kazanmalarına yardımcı olmak için arkadaşlarından kimliklerini doğrulamalarını istemelerine yönelikti. Instagram yaptığı duyuruda bu seçeneğin artık Instagram'daki herkes tarafından kullanılabileceğini açıkladı. Böylece hesabınıza erişiminizi kaybettiğinizde, Instagram'daki iki arkadaşınızı seçerek kimliğinizi doğrulayıp hesabınıza geri dönebileceksiniz.

arkadaş

Instagram, bunlara ek olarak, bilgisayar korsanlığını gerçekleşmeden önce önlemeye yardımcı olacak yolları da test ettiklerini söyledi.

"UYARI" VE "MAVİ TİK" DETAYI

Buna göre, birini taklit ettiğinden şüphelenilen bir hesap sizi takip etmek istediğinde, Instagram bir uyarı göndermeyi test ediyor. Buna ek olarak platform, önümüzdeki aylarda, bir işletmeyi taklit ediyor olabilecek bir hesap size Direkt Mesaj (DM) gönderirse de uyarı gönderecek.

Sosya medya platformu son olarak, doğrulanmış hesaplar için verilen ve mavi tik olarak da bilinen mavi rozeti, artık Instagram'da daha fazla yerde gösterdiklerini açıkladı.

Adblock test (Why?)


Instagram resmen duyurdu! "Hesabım hack’lendi" diyenler bu özellik size... - Mynet
Read More

Thursday, December 15, 2022

Call of Duty: Modern Warfare 2, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu! (Sadece Çok Oyunculu Modu) - Webtekno

Kısa bir süre önce piyasaya sürülen ve piyasaya sürüldüğü günden beri de Steam'in en çok satan oyunlar listesinde zirveyi zorlayan Call of Duty: Modern Warfare 2 ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Activision, oyunu kısa süreliğine ücretsiz oynanabilir hale getirdi. Gelin hep birlikte bu kampanyanın detaylarına bakalım.

Call of Duty'nin internet sitesinde paylaşılan bir blog gönderisine göre Call of Duty: Modern Warfare 2, 15 Aralık saat 21:00'de (TSİ) itibariyle ücretsiz oldu ve kampanya 19 Aralık'a kadar da devam edecek. Oyuncular, bu süreçte Call of Duty: Modern Warfare 2'nin bazı modlarına ve haritalarına ulaşma imkanı yakalayacaklar. Ücretsiz oynanabilir sürüm, ne yazık ki hikaye modunu içermeyecek. Kampanyadan faydalanırsanız, sadece çevrimiçi modları oynayabileceksiniz.

Ücretsiz olarak ulaşabileceğiniz mod ve haritalar şöyle olacak:

Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2 için başlatılan kampanya, oyundaki 4 çevrimiçi oyun modunu kapsayacak. Bu modlar Team Deathmatch, Kill Confirmed, Domination ve Hardpoint olacak. Oyuncular, bu modlara Shipment, Farm 18 veya El Asilo isimli haritalar üzerinden ulaşabilecekler. 

Peki Call of Duty: Modern Warfare 2 nasıl ücretsiz oynanır?

cod: mw2

Oyun şu anda Xbox konsollar, PlayStation konsollar ve PC'de (hem Steam hem Battle.net üzerinde) ücretsiz olarak indirilebilir durumda. Oyunu PC ve Xbox üzerinden kütüphanenize kolayca ekleyebilyorken PlayStation içinse mağazada alt tarafta bulunan sürümler bölümünden "Multiplayer Free Access" paketini seçmeniz gerekiyor. 

  • Oyunun Steam sayfasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Oyunun Battle.net sayfasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Oyunun PlayStation sayfasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
  • Oyunun Xbox sayfasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Call of Duty Modern Warfare sistem gereksinimleri:

Minimum:

İşletim Sistemi Windows 10 64 Bit
İşlemci Intel Core i3-6100/Core i5-2500K ya da AMD Ryzen 3 1200
Bellek 8 GB RAM
Ekran Kartı NVIDIA GeForce GTX 960 ya da AMD Radeon RX 470
Depolama 125 GB

Tavsiye edilen:

İşletim Sistemi Windows 11 64 Bit
İşlemci Intel Core i5-6600K/Core i7-4770 ya da AMD Ryzen 5 1400
Bellek 12 GB RAM
Ekran Kartı NVIDIA GeForce GTX 1060 ya da AMD Radeon RX 580
Depolama 125 GB

Adblock test (Why?)


Call of Duty: Modern Warfare 2, Kısa Süreliğine Ücretsiz Oldu! (Sadece Çok Oyunculu Modu) - Webtekno
Read More

Wednesday, December 14, 2022

Apple, App Store şartından vazgeçiyor - BLOOMBERG HT - BloombergHT

Apple, Avrupa Birliği (AB) tarafından 2024 yılında çıkması beklenen katı rekabet yasası gerekliliklerine uymayı amaçlayan kapsamlı bir revizyonun parçası olarak iPhone'larında ve iPad'lerinde alternatif uygulama mağazalarına izin vermeye hazırlanıyor.

Konuya aşina kaynaklara göre, Apple kullanıcıları üçüncü taraf yazılımları artık App Store kullanmadan iPhone'larına ve iPad'lerine indirebilecekler.

Değişikliklerin bir parçası olarak müşteriler, Apple'ın kısıtlamalarını ve ödemelere uyguladığı yüzde 30'a varan komisyonu atlatarak, şirketin App Store'unu kullanmadan üçüncü taraf yazılımları iPhone'larına ve iPad'lerine indirebilecek.

Adblock test (Why?)


Apple, App Store şartından vazgeçiyor - BLOOMBERG HT - BloombergHT
Read More

Tuesday, December 13, 2022

Xiaomi'nin kurucusu, neden iPhone kullandığını açıkladı - Ensonhaber

Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, Xiaomi 13 modellerinin tanıtımının yapıldığı etkinlikte, iPhone tercih etmesindeki nedeni açıklığa kavuşturdu.

Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, 2020 yılında sosyal medyadan yaptığı paylaşımı iPhone üzerinden yapmış, ardından paylaşımı silerek aynı şeyi Xiaomi Mi 10 Pro’dan paylaşmıştı.

Xiaomi CEO’su Lei Jun, Xiaomi 13 için düzenlenen basın toplantısında iPhone ile yakalandığı zamanda neden Xiaomi telefon kullanmadığını açıkladı.

"Bir yıldır iPhone kullanıyorum"

Xiaomi patronu, bir yıldan uzun bir süredir iPhone kullandığını ve internetteki pek çok kişinin kendisini eleştirdiğini ve hatta dalga geçtiğini söyledi.

"Telefonları iPhone ile kıyaslıyorum"

Neden iPhone kullandığına da açıklık getiren Lei Jun, "Xiaomi modellerini iPhone ile kıyaslamak için iPhone kullanıyorum. Eğer iPhone ile kıyaslama cesaretim olmasaydı, yüksek kaliteli telefonlar üretemezdik." dedi.

xioami apple

Xiaomi'nin iPhone ile ilgili her şeyi yakından incelediğini söyleyen CEO, bu sayede hem yazılım hem de donanım konusunda gelecekte iPhone modellerini geride bırakabileceklerini belirtti.

Lei Jun, ayrıca Xiaomi 13'ün potansiyel iPhone 14 alıcılarını hedeflediğini, Xiaomi 13 Pro'nun ise iPhone 14 Pro Max ile rekabet edeceğini sözlerine ekledi.

Adblock test (Why?)


Xiaomi'nin kurucusu, neden iPhone kullandığını açıkladı - Ensonhaber
Read More

Türkiye Uzay Ajansı detayları paylaştı! İşte Ay'a gönderilecek uzay aracı - Sabah

İKİ AYRI MODÜLDEN OLUŞACAK

Uzay aracı görselinin yer aldığı paylaşımda, yönlendirilebilir güneş paneli, S-Bant alıcı ve verici yama antenler, sabit güneş paneli, yardımcı itki motorları, ana itki motorları, yıldızizler, yönlendirilebilir X-Bant anteni, yüksek çözünürlüklü kamera gibi bileşenler gösterildi.

TUA'dan edinilen bilgiye göre, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY) tarafından tasarlanan uzay aracı iki ayrı modülden oluşacak.

Adblock test (Why?)


Türkiye Uzay Ajansı detayları paylaştı! İşte Ay'a gönderilecek uzay aracı - Sabah
Read More

Monday, December 12, 2022

Returnal’ın sistem gereksinimleri dudak uçuklatıyor: Önerilen RAM tutarı 32GB - DonanımHaber

ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
13 Kişi Okuyor (1 Üye, 12 Misafir) 4 Masaüstü 9 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
3460 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PlayStation Studios, returnal ve

Adblock test (Why?)


Returnal’ın sistem gereksinimleri dudak uçuklatıyor: Önerilen RAM tutarı 32GB - DonanımHaber
Read More

Sunday, December 11, 2022

Mobil hat kullanıcıları dikkat! 1 Ocak'a kadar yapılmazsa bir daha kullanamazsınız - KARAR

Yeni yıldan önce hat kullanıcılarını ilgilendiren kritik uyarı geldi. 2023 yılı itibariyle Türkiye'de 4,5 G destekli hat dışındaki hatların kullanılması yasaklanacak. Bu kapsamda eski sim kart kullanıcılarının hatlarını yenilemesi için uyarı verildi. Peki, 4,5 G hangi telefon modellerinde var? İşte, 4,5 G destekli telefonlar...

2016'da başlatılan 4.5 G mobil telefon teknolojisiyle çekim gücü ile iyileştirilmiş internet teknolojisine kavuşulmuştu. 2023 yılına kadar eski sim kartlarının değiştirilip yerine 4.5 G'ye geçilmesi konusunda hat sahiplerine peş peşe uyarılar yapılıyor. Uyarıların ardından vatandaşlar 4.5 G'ye uyum sağlayan telefon modellerini araştırmaya başladı.

TELEFONLARDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Eski sim kart sahibi olanların yeni sim karta geçiş yapmaları için 4.5 G'yi destekleyen telefonları kullanması gerekiyor. 2023 yılında Türkiye'de 4.5 G dışında hat kullanımının yasaklanacağı haberinin ardından 4.5 G destekli telefon modelleri merak edilmeye başlandı.

4.5 G DESTEKLİ TELEFONLAR HANGİLERİDİR?

APPLE: iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 6, iPhone 6 Plus, Apple Ipad Air 2, Apple Ipad Air, Apple Ipad 4, Apple Ipad Mini, Apple Ipad Mini Retina, Apple Ipad Mini 3

SAMSUNG: Galaxy S7, Galaxy S7 EDGE, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy A7, Galaxy A5, Galaxy E7, Galaxy Note 4, Galaxy Note 5, Galaxy Note Edge, Galaxy S4 Active, Galaxy Grand Prime, Galaxy Alpha.

HTC: One M9+, One M8s, One M9, One M8, One E8, One Mini 2, One Max, One Mini, One Mini 2, One, Desire 820, Desire EYE, Desire 510, Desire 816, Desire 610, Desire 601.

Nokia & Microsoft: Lumia 640 LTE, Lumia 640 XL LTE, Lumia 830, Lumia 735, Lumia 930, Lumia 1520, Lumia 1320, Lumia 625, Lumia 1020, Lumia 925, Lumia 820.

LG: G4, G4c, G4 Beat, G3, G3 Beat (S), G2, G2 Mini LTE, Leon, G Flex, G Flex 2, Nexus 5, Optimus G, Optimus G Pro, Optimus Vu.

4.5 G UYUMLU TELEFONLAR

Sony: Xperia M5, Xperia Z3+, Xperia C4, Xperia M4 Aqua, Xperia E4G, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3, Xperia M2 Aqua, Xperia E3, Xperia C3, Xperia T3, Xperia Z2, Xperia M2, Xperia T2 Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z1, Xperia Z Ultra, Xperia SP, Xperia Z.

Vodafone: Vodafone Smart 4 Power, Vodafone Smart 6.

Turkcell: Turkcell T60, Turkcell Turbo T50, Turkcell T50.

Avea: Avea inTouch 4, Galaxy Grand 2 LTE.

Casper: VIA V9, VIA V6-V6x.

General Mobile: General Mobile 4G (Android One).

Vestel: Vestel Venüs 5.5V, Vestel Venüs 5.5X.

Huawei: Ascend P7, Ascend G7, Mate 7, P8, P8 Lite.

Asus: Zenfone 2.

Teknosa: Preo P1

Adblock test (Why?)


Mobil hat kullanıcıları dikkat! 1 Ocak'a kadar yapılmazsa bir daha kullanamazsınız - KARAR
Read More

Saturday, December 10, 2022

Her Yerde Viral Olan Bu Profil Fotoğrafları Nasıl Yapılıyor? Adım Adım Anlattık... - Webtekno

Midjourney, Dall-E 2, Stable Diffusion ve son olarak ChatGPT… 2022 tam anlamıyla yapay zekanın yılı oldu. Çünkü yıllardır hep haberlerden okuduğumuz o çığır açan gelişmeler bu yıl cebimize girdi. 

Yazdığınız şeyleri gerçeğe dönüştüren yapay zekalarla benzer bir şekilde çalışan Lensa.ai adındaki bir mobil uygulama, bu alanda cebimize giren son örneklerden birisi. 

Bir zamanlar Prisma adında bir uygulama vardı, hatırladınız mı? 

Herhangi bir fotoğrafı verir, seçtiğimiz stilde bir yağlı boya tablosuna dönüştürmesini sağlardık. Her trend gibi bu da unutuldu tabii...

İşte aynı ekip şimdi Lensa.ai adındaki uygulamaları için 'Magic Avatars' özelliğini geliştirdi:

magic avatars

Aslında bir fotoğraf düzenleme uygulaması olan Lensa.ai’nin bu özelliği sayesinde daha önce hiç vermediğiniz pozlarda fotoğraflar oluşturabiliyorsunuz:

Ancak Lensa.ai ücretli bir uygulama, hatta dolar-TL kuru yüksekliği sebebiyle epey de pahalı fiyatlara sahip:

  • 50 adet: 88 TL
  • 100 adet: 129 TL
  • 200 adet: 175 TL

Ücretli olmasının sebebi ise yapay zekanın yüklediğiniz fotoğraflarla eğitilmesi, bu fotoğrafların işlenmesi ve yüksek güçlü bilgisayarlarla yeni görseller üretilmesi… Elbette tüm işlemlerin yüklü bir sunucu maliyeti var ve şirketler, bu yeni nesil yapay zekaların kullanıldığı uygulamaları bilinçli bir şekilde, yüksek fiyatlarla pazarlıyorlar.

Sadece metin üzerine çalışan ChatGPT ile yapılan bir görüşmenin maliyeti 1 ila 9 cent arasında değişiyor. Varın görsel işlemelerin maliyetini siz düşünün… 

Yapay zeka ile profil fotoğrafı yapmanızı sağlayan Lensa nasıl kullanılır?

  • Adım #1: Lensa uygulamasını indirin,
  • Adım #2: Uygulamayı açın ve en alttaki Magic Avatars butonuna dokunun,
  • Adım #3: Sırasıyla;
    • Crate new avatars,
    • Continue,
    • Select 10-20 Selfies butonlarına dokunun,
  • Adım #4: Yapay zekaya göndermek için 10 - 20 selfie'nizi seçin, Import butonuna tıklayın,
  • Adım #5: Cinsiyetinizi seçin,
  • Adım #6: Ödeme yapmanız istenecek (88, 130, 175 TL),
  • Adım #7: Ödemeyi yaptıktan sonra belirli bir süre sonra bir süre beklemeniz yeterli.

Yine de yapay zeka ile kendinize fotoğraflar üretmek istiyorsanız, ancak bu paraya değmez diyorsanız daha düşük maliyetli seçeneğiniz daha var: Dreambooth

dreambooth

Daha önce Bir İnsan ile Yapay Zeka Arasındaki Ürpertici Konuşma videomuza konuk olan veri bilimci ve yapay zeka geliştiricisi Merve Noyan, düşük maliyetlerle bunu yapmanın yolundan bahsediyor. Eğer yazılıma biraz merakınız varsa ve bu yapay zekaları eğitmekle ilgileniyorsanız, ortalama 50 cent maliyetle siz de yapabilirisniz. Detaylar Hugging Face'in Dreambooth'unu eğitmek için yapmanız gerekenler şuradaki makalede açıklanıyor.

Eğer ‘ben bu işe hiç para vermem’ derseniz tamamen ücretsiz, ancak pek de kaliteli sonuçlar vermeyen, H5’i kullanabilirsiniz (Eğer Çinceniz varsa…):

h5

H5, sadece anime türünde işleme yaparak sonuçlar veriyor. Yani Lensa kadar yüksek kaliteli ve farklı temalar istiyorsanız bunu kullanmamanızı tavsiye ederiz.

Neyse lafı daha fazla uzatmayalım, aşağıdakiler Lensa.ai ile ürettiğim bazı görseller:

lensa jedi

lensa interstellar

lensa 5

yapay zeka ile profil resmi nasıl yapılır

yapay zeka ile profil resmi yapma

lensa gözlüklü

lensa uzay

lensa mistik

lensa

lensa anime

lensa oyun

lensa

lensa astronot

lensa cyperpunk

Yapay zekalar ile ürettiğimiz diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Ayrıca Google'ın yapay zekası ile bir insanın yaptığı konuşma da gündem olmuştu bir dönem, aşağıdan izleyebilirsiniz:

Adblock test (Why?)


Her Yerde Viral Olan Bu Profil Fotoğrafları Nasıl Yapılıyor? Adım Adım Anlattık... - Webtekno
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...