Rechercher dans ce blog

Sunday, July 31, 2022

MIT'den devrim niteliğinde buluş: Yeni bir çağ açtığımıza inanıyoruz - Haber7.com

Science dergisinde yayınlanan çalışmaya göre giyilebilir tıbbi cihaz, 48 saat boyunca iç organların sürekli ultrason görüntülerinin doktorlara iletilmesini sağlıyor. 

Araştırmacılar, 2 x 3 santimetre boyutlarındaki çıkartmaların doğrudan cilde yapıştırıldığını belirtti. Çıkartmalar aracılığıyla kalp hastalıklarının, hamilelikle ilgili komplikasyonların ve çeşitli kanser türlerinin teşhis ve tedavisinin gerçekleşebileceği kaydedildi.

TIBBİ GÖRÜNTÜLEMEDE DEVRİM

MIT'de makine mühendisliği ve inşaat ve çevre mühendisliği profesörü olan çalışmanın kıdemli yazarı Xuanhe Zhao, ,"Çıkartmalar ile vücudun her bir yerini görüntüleyebileceğimizi umuyoruz. Bunun giyilebilir cihazlar ve tıbbi görüntülemede bir devrimi temsil ettiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Diğer taraftan Zhao çıkartmaların arkasındaki mühendislerin, hastaların cihazları hastaneden veya muayenehaneden sonra eve takmalarına izin verecek kablosuz versiyonları üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi.

"İÇ ORGANLARINIZI GÖRMENİZ MÜMKÜN OLACAK"

Zhao, "Vücudun farklı yerlerine birkaç çıkartmanın yapıştırılmasını öngörüyoruz. Ardından yapay zeka algoritmaları görüntüleri analiz ederek hastanın cep telefonuyla iletişim kuracak. Tıbbi görüntülemede yeni bir çağ açtığımıza inanıyoruz. Vücudunuzdaki birkaç çıkartmayla attık iç organlarınızı görebilirsiniz” dedi.

KAYNAK: NTV

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Gece Sorumlusu

Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Adblock test (Why?)


MIT'den devrim niteliğinde buluş: Yeni bir çağ açtığımıza inanıyoruz - Haber7.com
Read More

Günümüzde varolan ve prehistorik kökenleri olan 10 hayvan - BBC Türkçe

Tepeli devekuşu

Kaynak, Getty Images

Nickie Latham

Dinozor fosillerinin ilk bulunduğu günden beri insanlar prehistorik (tarih öncesi) hayvanlara çok büyük bir ilgi duyuyor, onlarla yaşamanın nasıl olacağını merak ediyor.

Dev bir kertenkelenin sizi sokakta kovaladığını hayal edebiliyor musunuz? Veya yolda yürürken yanınızdan geçen bir Stegosaurus’a el salladığınızı?

Ama insanlar aslında günümüzde dünyayı dinozorlar kadar yaşlı olan, ya da doğrudan dinozor soyundan gelen hayvanlarla paylaşıyor. Bu hayvanların bazısı milyonlarca yıl boyunca hiç değişmemişken bazısı da artık tanınamayacak hale gelmiş bulunuyor.

Günümüzde yaşayan ve prehistorik kökenleri olan 10 prehistorik hayvanı yakından inceleyelim.

1. Timsah

Aslında timsahlar gibi büyük ve korkutucu sürüngenler için bu habere tıkladınız değil mi?  O zaman şunu söyleyelim, timsahlar 250 milyon öncesinde, erken Triyas döneminde yaşayan ve arkozor olarak tanınan bir dinozor ailesinden geliyor.

İlk timsah 95 milyon yıl önce, geç Kretasa döneminde ortaya çıkmış. Günümüz timsahları ise prehistorik Deinosuchus ailesinden geliyor. Yani yere yakın, suda bulunabilen, uzun burunlu, güçlü kuyruklu ve çok dişli yırtıcı hayvanlar.

Soyu bugüne kadar gelen bir diğer arkozor ise günümüzdeki kuşlar. Yani timsahlarla ördekler aslında yakın akrabalar.

Timsah

2. Tepeli devekuşu (Cassowary)

Tepeli devekuşunun devasa bir pençeye benzeyen ayağına bakıldığında bir dinozor türünden geldiğinden şüphe etmek zor.

Dünyadaki üçüncü büyük kuş türü olan tepeli devekuşları, genellikle Avustralya’nın kuzeyinde, Papua Yeni Gine’de ve Endonezya’da yaşıyor.

Tepeli devekuşunu dinozor ailesine bağlayan bir diğer özellik ise başındaki ibiği. Bazı uzmanlar, tüy gibi uzanan bu sert deri kaskın ısı kontrolü için kullanıldığını düşünürken diğerleri de insan kulağının duyamayacağı kadar derin bir sesi çıkarmaya yardımcı olduğuna inanıyor.

Mavi boyunlu bu kuşlar hem çok iyi yüzüyor, hem de yeşil yumurta üretiyorlar.

Cassowary

Kaynak, Getty Images

3. Tuatara sürüngeni

Tuatara sürüngeninin soyu erken Triyas dönemine kadar uzanıyor.

Rhynchocephalia ailesinden gelen bu sürüngenler Yeni Zelanda yakınlarında bir adada yaşıyor ve böcek, örümcek, solucan ve küçük kuşlar yiyerek besleniyor.

Sivri dişli bu sürüngenler neredeyse 100 yaşına kadar yaşayabiliyor ve şaşırtıcı bir şekilde daha soğuk iklimlere de dayanabiliyorlar.

Tuatara sürüngenine bilim dünyasında ‘yaşayan dinozor’ deniyor ancak bir tür olarak tamamen izole olmuş durumdalar.

‘Amniyot omurgasızları’ ailesinden günümüzde yaklaşık 30 bin canlı yaşıyor ve bunlar 6 gruba ayrılıyor. Kuşlar grubunda en az 15 bin tür, kertenkele ve yılan grubunda yaklaşık 10 bin tür, memelilerde 5 bin 400 tür, timsahlarda 25 tür ve Tuatarada ise yalnızca bir tür bulunuyor.

Tuatara sürüngeni

Kaynak, Getty Images

4. Köpek balığı

Köpek balıklarına günümüzün dinozorları demek yanlış olur, çünkü onlar aslında dinozorlardan çok daha yaşlılar.

İlk köpek balığı türü 450 milyon yıl önce, Silüryen Dönemi’nde varoldu ve günümüze kadar birçok türün yok olmasına yol açan katastrofları atlatarak hayatta kaldı.

Bu kadar uzun zamandır dünyada olan bu hayvan türü arasında elbette çok fazla çeşit ortaya çıktı. Örneğin bugün soyu tükenmiş olan Megalodon gibi dev köpek balığı bir zamanlar denizlerde yüzüyordu. Veya spiral bir çene yapısına sahip Helicoprion da artık dünyada olmasa da çok ilginç bir vücut yapısına sahipti.

Bazı köpek balıkları karanlıkta parlama yeteneğini bile geliştirdi.

Köpek balığı

Kaynak, Getty Images

5. Kertenkele

Kertenkelelerle dinozorlar milyonlarca yıl boyunca bazı genetik özellikleri paylaştılar. Fakat iki hayvanın bir noktada yolları ayrıldı. Bunu anlamanın en kolay yolu bacaklarına bakmak. Dinozorların bacakları yere dik bir şekilde inerken, kertenkele ve timsahların bacakları yana doğru açılıyor.

Arkozor ailesine oldukça uzak olan kertenkeleler yıllarca yaşam koşullarına göre evrimleşti ve olağanüstü yetenekler geliştirdi.

Günümüz kertenkeleleri suda yüzebiliyor ve yürüyebiliyor, havada süzülebiliyor, ağaç tırmanabiliyor ve tavandan asılı bir şekilde sallanabiliyorlar. Kertenkeleler aynı zamanda kuyruklarını kaybettiğinde onu tekrar büyütebiliyor.

Uzmanlar bu müthiş beceriler sayesinde kertenkelelerin birçok yok oluş senaryosunda hayata tutunmayı başardığına inanıyor.

Kertenkele

Kaynak, Getty Images

6. Yengeç

Yengeçler dinozor soyundan gelmiyor, kertenkele de değiller, ve kuş türüne doğru evrimleşmediler.

Ama yengeçleri uzun yıllardır varolmanın sonucu kendileri için geliştirdikleri güçlü zırhı takdir etmek için bu listeye ekledik.

Istakozlar, yengeçler ve diğer kabuklular aslında dinozorlardan milyonlarca yıl önce ortaya çıktı.

At nalı yengeci diye adlandırdığımız ve günümüzdeki yengeçlerden çok örümceklere yakınlığı olan bir yengeç türü 450 milyon yıl önce var oldu.

Günümüz yengeç ailesi ise dinozorlar zamanında, yani yaklaşık 150-200 milyon yıl önce yaşıyordu.

Yengeçler bu dönemde o kadar çoğaldı ki bilim insanları ‘yengeç devrimi’ ismini kullanmaya başladı.

Yengeçler çoğaldıkça farklı bölgelere doğru yayılmaya da başladı ve böylece bitki ve hayvanlar arasında kitlesel yok oluş olaylarından da sağ kurtulabildiler.

Yengeç

Kaynak, Getty Images

7. Devekuşu

Devekuşları, tepeli devekuşları, kivi kuşları ve emular, uçamayan, büyük, uzun boyunlu ve uzun bacaklı kuşlardan oluşan ratit adlı hayvan grubuna ait.

Devekuşlarının dinozorlarla ilişkisini kuş bilimcisi Peter Houde anlatıyor. Houde, dinozorlar zamanında küçük dinozorların evrimleşerek küçük kuşlara dönüştüğünü ve uçarak bölgelere yerleştiğini öne sürüyor. Houde, bu kuşların yeni yaşam alanlarında hayatta kalabilmek için tamamen yere bağlı bir şekilde yaşamak zorunda kaldıklarını, uçmayı unuttuklarını ve böylece “geriye doğru bir evrimleşme” yaşadıklarını düşünüyor.

Bu evrimleşme sürecinde uzmanlar, devekuşlarının sürüngen türüne benzer bir çene yapısı ve kabarık tüy geliştirdiğini düşünüyor, aynı zamanda da yırtıcı hayvanlardan korunmak için büyümüş olabileceklerini öne sürüyor.

Devekuşu

Kaynak, Getty Images

8. Deniz kaplumbağası

Deniz kaplumbağası çok başarılı bir hayvan türü ve Antarktika hariç dünyanın her kıtasında yaşıyor.

Dinozorlarla akbrabalıkları olan deniz kaplumbağaları yaklaşık 230 milyon yıl önce ortaya çıktı ve dinozorları yeryüzünden silen Kretase Dönemi’ni atlatmayı başardı.

Olağanüstü güçlü bir kabuğa sahip deniz kaplumbağalarının arkozor ailesinden olup olmadığı ve aslında yılanlara ve kertenkelelere daha yakın olduğu konusunda bilimsel tartışmalar devam ediyor.

Birmingham Müzesi’nden Dr. Terri Cleary, “Henüz bunu kanıtlamak için yeterince fosil bulamadık ama deniz kaplumbağalarının kaburgaları giderek genişleyen ve sonunda kabuğa dönüşen başka bir sürüngenden evrimleştiğini düşünüyoruz” diyor.

Deniz kaplumbağası

Kaynak, Getty Images

9. Tavuk

Dinozorlar ile kuşlar arasında evrimsel bir bağ olduğu artık iyi biliniyor. Ancak yakın bir zamanda şaşırtıcı bir keşif daha yapıldı. Bilim insanları, Tyrannosaurus rex’in (T-Rex) günümüz tavuğuyla bazı moleküler yapıları paylaştığı tespit etti.

2003 yılında paleontologlar Jack Horner ve Mary Schweitzer kazı esnasında fosilleşmiş dev bir T-Rex kemiğini kaldırmaya çalışırken kemiği ikiye bölmek zorunda kaldı. Uzmanlar kemiğin içinde buldukları protein kolajen moleküllerini çeşitli hayvanlarla karşılaştırdılar ve en büyük benzerliği tavuklarda, devekuşlarında ve timsahlarda buldular.

Tavuk

Kaynak, Getty Images

10. Yılan

Yılanlar da uzun yıllar boyunca evrimleşirken bazı vücut kısımlarını kaybeden hayvanlar arasında. Özellikle bacaklarını ve kafa tasındaki bazı kemikten kurtulan yılanlar tamamen esnek bir hale gelmeyi başardı.

Yılanların vücutları aynı zamanda o kadar dar ki böbrekleri artık yan yana değil, arka arkaya duruyor. İki akciğeri olan yılan tek bir akciğerle de yetinebiliyor.

Yılan

Kaynak, Getty Images

Adblock test (Why?)


Günümüzde varolan ve prehistorik kökenleri olan 10 hayvan - BBC Türkçe
Read More

Saturday, July 30, 2022

Her Türlü Oyunu Oynatan Fiyat Performans Canavarı Sistem Topladık! - webtekno

Adblock test (Why?)


Her Türlü Oyunu Oynatan Fiyat Performans Canavarı Sistem Topladık! - webtekno
Read More

YouTube’un yeni aracı, videoları kısa hale getiriyor - Sözcü


BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. BİST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Veriler FOREKS tarafından sağlanmaktadır.

www.sozcu.com.tr internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Estetik Yayıncılık A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2022 - Tüm hakları saklıdır. Estetik Yayıncılık A.Ş.

Adblock test (Why?)


YouTube’un yeni aracı, videoları kısa hale getiriyor - Sözcü
Read More

Philips YENİ MONİTÖR Çıkartmış Bakalım NASIL? (1ms / 165Hz / IPS) - PC Hocası TV

Adblock test (Why?)


Philips YENİ MONİTÖR Çıkartmış Bakalım NASIL? (1ms / 165Hz / IPS) - PC Hocası TV
Read More

Samsung telefonlar aynı sorunla yeniden gündemde: Pilleri patlıyor - Sözcü

Ünlü YouTuber, İngiltere'deki son sıcak hava dalgası nedeniyle üç Samsung akıllı telefonun pillerinin patladığını iddia etti. Samsung telefonlarda yaşanan bu sorun yüzünden en son altı yıl önce 2,5 milyon Galaxy Note 7 cihaz geri çağrılmıştı.

Samsung telefonlar aynı sorunla yeniden gündemde: Pilleri patlıyor

Geçen hafta İngiltere’yi etkisi altına alan sıcak hava dalgasıyla mücadele eden birçok insandan biri olan tanınmış teknoloji eleştirmeni YouTuber, Samsung telefonlarından üçünün yoğun ısı nedeniyle patladığını iddia etti.

Arun Maini DailyMail.com’a, Samsung Galaxy S6, Galaxy Note 8 ve Galaxy S10’daki pillerin, önce büyüyerek üç katına çıktığını ardından da patladığını söyledi. Maini, Birleşik Krallık’taki birkaç kişinin daha aynı sorunu yaşadığını belirtti.

Başka bir teknoloji eleştirmeni Zaryab Khan, Maini’nin paylaşımında belirttiği soruna benzer bir sorun yaşadığını söyleyerek yorum yaptı: “Son zamanlarda Note 10+ ve S20 pillerim şişti.”

Samsung akıllı telefonların patlaması haberi, Ağustos 2016’da Apple’ın iPhone’larıyla rekabet etmek için piyasaya sürülen Galaxy Note 7 sorununu hatırlattı. Telefonlar piyasaya sürülüp satın alındıktan kısa bir süre sonra cihazlarının alev aldığına dair haberler çıkmaya başladı. Yeni modelin lansmanından sadece bir ay sonra, 2,5 milyon Galaxy Note 7 cihazı geri çağrıldı.

Samsung 'kendi cihazını kendin tamir et' dönemini başlatıyor İlginizi Çekebilir Samsung 'kendi cihazını kendin tamir et' dönemini başlatıyor Samsung, Galaxy kaynak kodunun hackerlar tarafından çalındığını doğruladı İlginizi Çekebilir Samsung, Galaxy kaynak kodunun hackerlar tarafından çalındığını doğruladı Sıcak hava dalgasında nasıl hayatta kalınır? Çay içmek serinletir mi? İlginizi Çekebilir Sıcak hava dalgasında nasıl hayatta kalınır? Çay içmek serinletir mi?

Adblock test (Why?)


Samsung telefonlar aynı sorunla yeniden gündemde: Pilleri patlıyor - Sözcü
Read More

Umberto Eco’nun devasa kitaplığı… Binlerce kişi izledi - Dünya - Odatv

Sosyal medyada paylaşılan videoda ünlü edebiyatçı Umberto Eco’nun kendisine ait kütüphanesinde bir kitabı aradığı görüntüler binlerce kişi tarafından izlendi.

Oldukça büyük olduğu görülen kütüphanede ki binlerce kitapta dikkat çekti.

UMBERTO ECO KİMDİR

Umberto Eco, İtalyan bilim insanı, yazar, edebiyatçı, eleştirmen ve düşünür. Dünya kamuoyunun gündemine Gülün Adı ve Foucault Sarkacı gibi romanlarıyla giren İtalyan yazar, aynı zamanda Orta Çağ estetiği ve göstergebilim dalının ustalarındandır. Eco, 1971'de Bologna Üniversitesi'nde profesör olarak çalışmaya başladı.

Odatv.com


Adblock test (Why?)


Umberto Eco’nun devasa kitaplığı… Binlerce kişi izledi - Dünya - Odatv
Read More

Winamp efsanesi yıllar sonra güncellendi - DonanımHaber

8 Oy Ver

Windows XP ve Vista dönemlerinde neredeyse her bilgisayarda olan Winamp, yıllar sonra ilk defa güncellendi. 2018 yılından beri ilk defa güncellenen efsanevi mp3 uygulaması, 5.9 sürümüne yükseltildi.

Eski Winamp hala yaşıyor

Winamp 5.9, radikal değişiklikler elbette getirmiyor. O eski tanıdık uygulama kendisini korurken bazı yetenekler kazanmış durumda. Windows 11 desteğinin yanında bazı yeni formatlara destek getirilmiş. Öte yandan minimum işletim sistemi gereksinimi ise Windows 7 SP1'e yükseltilmiş. Windows XP ve Vista desteği artık bulunmuyor. Sürüm notlarına ve indirme bağlantısına ise kendi sitelerinden ulaşabilirsiniz.

Dört yıl aradan sonra ilk defa güncellenen uygulama artık yerleşik Podcast dizinine sahip. Geliştiriciler sonraki sürümlerde daha fazla format (opus, ogv/ogm, TS, H.265, HLS, VP9 gibi) desteğini uygulamaya kazandırmak istiyorlar. Yeni sürümün ne zaman çıkacağı ise bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


Winamp efsanesi yıllar sonra güncellendi - DonanımHaber
Read More

Friday, July 29, 2022

Steam Değeri 108 TL Olan Terapi Tadında Oyun Epic Games Store'da Ücretsiz! - Onedio

Epic Games Store'un her hafta perşembe günleri oyunculara verdiği bedava oyunlar hız kesmeden devam ediyor. Bu haftanın oyunu Steam değeri 108 TL olan Lawn Mowing Simulator. Oyunu 28 Temmuz saat 18:00'den itibaren bir hafta süre ile tamamen ücretsiz bir biçimde kütüphanenize ekleyebilirsiniz.

Adblock test (Why?)


Steam Değeri 108 TL Olan Terapi Tadında Oyun Epic Games Store'da Ücretsiz! - Onedio
Read More

Google'dan kritik uyarı: Bu uygulamalar cüzdanınızdan paranızı sessizce götürüyor - YeniÇağ

En çok kullanılan tarayıcı şirketi Google, sahibi olduğu Play Store mağazasında kötü amaçlı uygulamaları tespit etmeye devam ediyor. Şirket kısa süre önce yakın zamanda pek çok uygulamayı kötü amaçlı olarak aktarmıştı. Kullanıcıları kandıracak şekilde geliştirilmiş olan bu yazılımlar, izinler sayesinde bilgilere erişmeye devam etti.

Google’ın tespit ettiği bu kötü amaçlı yazılım grupları, iddialara göre Play Store’da 10 milyondan fazla kez indirilmiştir. Bu kötü amaçlı yazılımlar, pek çok farklı uygulamadan oluşmaktadır. Çoğu kişinin sistem başlatma, duvar kağıdı ya da kişiselleştirilebilir uygulamaları en az bir kere indirmiş olduğu ortaya çıktı.

BleepingComputer’a göre, Dr. Web antivirüs ekibi kötü içerikli yazılımları tek tek açıkladı. Sonrasında Play Store mağazasında kullanıcıları ücretli hizmetlere abone olmak, dolandırmak ve sosyal medya hesaplarına girmek için kötü amaçlı yazılım içeren uygulamaları tanımladığını söyledi.

İndirilen bu uygulamaların telefondan kolay kolay silinmediği ifade edildi.

Listede yer alan POCO Launcher, 4K Pro Camera ve Heart Emoji Stickers uygulamaları, kullanıcıların bilgisi olmadan premium hizmetlere abone oluyor. Bu uygulamalar telefona Joker yazılım yüklüyor. Bu sebeple uygulamalardan birine sahip olunca telefon otomatik olarak casusların eline geçiyor.

Listede yer alan uygulamalar listesi:

- Photo Editor: Beauty Filter

- Photo Editor: Retouch & Cutout

- Photo Editor: Art Filters

- Photo Editor-Design Maker

- Photo Editor & Bacground Eraser

- Photo & Exif Editor

- Photo Editor-Filters Effects

- Photo Filters & Effects

- Photo Editor: Blur Image

- Photo Editor: Cut, Paste

- Emoji Keyboard: Stickers & GIF

- Neon Theme Keyboard

- Neon Theme-Android Keyboard

- Cashe Cleaner

- Fancy Charging

- FastCleaner: Cashe Cleaner

- Call Skins-Caller Themes

- Funny Caller

- CallMe Phone Themes

- InCall: Contact Background

- MyCall-Call Personalization

- Caller Theme

- Funny Wallpapers-Live Screen

- 4K Wallpapers & Backgrounds

- Notes- reminders and lists

- 4K Pro Camera

- Chat Online

- Heart Emoji Stickers

- Pista- Cartoon Photo Effects

- POCO Launcher

- Water Reminder-Tracker & Reminder

- Yoga-For Beginner to Advanced

- YouTonn-Al Cartoon Effects

Adblock test (Why?)


Google'dan kritik uyarı: Bu uygulamalar cüzdanınızdan paranızı sessizce götürüyor - YeniÇağ
Read More

Dünya en kısa gün rekorunu kırdı ve yıkıcı etkileri olabilir - CNN Türk

Dünya ertesi sene, rekor kırmasa da genel olarak artan bir hızla dönmeye devam etti. Fakat çok daha uzun periyotlara bakıldığında, Dünya'nın dönüşü yavaşlıyor. Her yüzyılda, Dünya'nın bir tam dönüşünü tamamlaması birkaç milisaniye daha uzun sürüyor. Buna neyin yok açtığı kesin değil fakat bilim insanları yavaşlamanın gezegenin çekirdeğinin iç veya dış katmanlarındaki süreçlerden, okyanuslardan, gelgitlerden ve hatta iklimdeki değişikliklerden kaynaklanabileceğini tahmin ediyor.

Adblock test (Why?)


Dünya en kısa gün rekorunu kırdı ve yıkıcı etkileri olabilir - CNN Türk
Read More

Gökdelen büyüklüğünde iki asteroit! Dünya'nın yakınından geçecekler - Mynet

Dünya asteroit tehlikelerine son derece açık. Dünya'ya 7 milyon milden daha yakın yörüngede hareket eden cisimler, tehlikeli olarak görülüyor. NASA ise Çifte Asteroid Yön Değiştirme Testi (DART) adı verilen misyon kapsamında dünyanın yörüngesine yakın bir asteroidle planlı çarpışma gerçekleştirme üzerine çalışmalar yürütüyor. Amaç ise yeryüzüne düşme ihtimali olan gök cisimlerine karşı bir savunma sistemi geliştirmek.

GÖKDELEN BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ İKİ ASTEROİT DÜNYA'YA YAKLAŞIYOR

TRT Haber'in Sciencealert'e dayandırdığı haberine göre ise, gökdelen büyüklüğündeki iki asteroit Dünya'ya yaklaşıyor. Biri en yakın geçişini bugün, ikincisi ise 30 Temmuz Cumartesi günü yapacak.

2016 CZ31 olarak adlandırılan ilk asteroit, yakın geçişini bugün yapacak tahmini saatte 55 bin 618 kilometre hızla uçacak.

2016

Gökbilimciler, asteroidin en geniş noktasında yaklaşık 122 metre olduğunu tahmin ediyor.

Asteroit, Dünya'dan yaklaşık 2.800.000 kilometre veya Dünya ile Ay arasındaki ortalama mesafenin yedi katından fazla yakınlıktan geçerek gezegenimizi güvenle pas geçecek.

NASA'ya göre, bu uzay kayası birkaç yılda bir Dünya'ya yakınlaşıyor ve bir sonraki yakınlaşmasının Ocak 2028'de olması bekleniyor.

İKİNCİSİ, DÜNYA'DAN DİĞERİNE GÖRE DAHA UZAK

Cumartesi günü, her zamankinden daha büyük ikinci bir asteroit, Dünya'dan diğerine göre daha uzak bir mesafede de olsa gezegenimizin yanından geçecek.

2013 CU83 adlı bu asteroit, en geniş görünür noktasında yaklaşık 183 metre çapında ve Dünya'dan yaklaşık 6,960,000 kilometre veya Dünya ile Ay arasındaki ortalama mesafenin yaklaşık 18 katı kadar uzaklıktan geçecek.

2013

Bu devasa uzay kayası, saatte 21 bin 168 kilometre hızla seyahat edecek.

NASA ve diğer uzay ajansları, bunlar gibi binlerce Dünya'ya yakın nesneyi yakından izliyor.

Adblock test (Why?)


Gökdelen büyüklüğünde iki asteroit! Dünya'nın yakınından geçecekler - Mynet
Read More

Bu uygulamalar kartınızdan para çalıyor - TV100

Google Play Store’da bulunan 8 uygulama kullanıcıların kartından para çekiyor. Toplam
indirme sayısı 3 milyonun üzerinde olan uygulamalar için güvenlik uzmanları uyardı. Söz
konusu uygulamalar telefonunuzda mevcut ise derhal silin uyarısı yapıldı.

Bir güvenlik araştırmacısı Android telefon kullanıcılarını hedef alan kötü niyetli uygulamaları
tespit etti. Autolycos adındaki kötü yazılım kullanıcıları maddi zarara uğratıyor.

Yazılıma ait uygulamalar indirildiğinde kullanıcıları ücretli hizmetlere üye ediyor.

2021 yılında Google tarafından tespit edilmesi altı ay süren uygulamalar, 3 milyonun üzerinde indirildi.

Uzmanlar, telefonunuzu ve paranızı korumanız için bahsi geçen uygulamaların hemen silinmesi gerektiğini söylüyor.

İşte derhal silinmesi gereken o uygulamalar

1. Razer Keyboard & Theme — 10,000+ indirme
2. Vlog Star Video Editor — 1,000,000+ indirme
3. Funny Camera — 500,000+ indirme
4. Coco Camera — 1,000+ indirme
5. Creative 3D Launcher — 1,000,000+ indirme
6. GIF Keyboard — 100,000+ indirme
7. Freeglow Camera — 5,000+ indirme
8. Wow Camera — 100,00+ indirme

Adblock test (Why?)


Bu uygulamalar kartınızdan para çalıyor - TV100
Read More

Thursday, July 28, 2022

NASA ışık halkalarıyla çevrili bir kara deliğin fotoğrafını yayınladı - Sözcü

NASA, yeni bir kara delik fotoğrafı yayınladı; kara deliğin ışıklı bir halkayla çevrili olması ise dikkat çekti.

NASA ışık halkalarıyla çevrili bir kara deliğin fotoğrafını yayınladı

NASA, uzay teleskopları ve gözlemevleri sayesinde elde ettiği fotoğraflarla evrenin derinliklerine ışık tutmaya devam ediyor.

Gök bilimciler, NASA’nın Chandra X-Ray Gözlemevi ve Neil Gehrels Swift Gözlemevi’ni kullanarak halkalarla çevrili kara deliğin görüntüsünü yakaladılar.

Görüntülerin dikkat çekmesinin en büyük nedeni ise kara deliğin halkalarla çevrili olması. NASA, bu halkaların, kara deliğin çevresinde dairesel bir desen oluşturan bir yıldızdan geldiğini söylüyor.

Görüntülenen kara delik, V404 Cygni adlı ikili bir sistemde Dünya’dan kabaca 7.800 ışık yılı uzaklıkta.

NASA, ilk defa bir kara deliğin görüntülerini yakalamıyor. Bu yılın başlarında, gök bilimciler Samanyolu’nun kara deliğinin ilk fotoğrafını çekmişlerdi.

Halkalarla çevrili kara delikle ilgili bir diğer ilginç nokta ise X-ışını görüntülerinde halkaların parlaması. Bu parıltı nedeniyle, NASA bu sistemlere “X-ışını ikili dosyaları” ismini veriyor. Kara deliğin halkaları oluşturan kaynağı da içine alıp almadığı belli değil.

Galaksimizin merkezindeki kara delik ilk kez görüntülendi İlginizi Çekebilir Galaksimizin merkezindeki kara delik ilk kez görüntülendi NASA heyecanlandıran yeni görüntüler paylaştı! Şimdiye kadar üretilenlerin en gelişmişi... İlginizi Çekebilir NASA heyecanlandıran yeni görüntüler paylaştı! Şimdiye kadar üretilenlerin en gelişmişi... NASA, cep telefonu büyüklüğündeki robotlarla uzaylı arayacak İlginizi Çekebilir NASA, cep telefonu büyüklüğündeki robotlarla uzaylı arayacak

Adblock test (Why?)


NASA ışık halkalarıyla çevrili bir kara deliğin fotoğrafını yayınladı - Sözcü
Read More

Google'dan kritik uyarı: Bu uygulamalar cüzdanınızdan paranızı sessizce götürüyor - YeniÇağ

En çok kullanılan tarayıcı şirketi Google, sahibi olduğu Play Store mağazasında kötü amaçlı uygulamaları tespit etmeye devam ediyor. Şirket kısa süre önce yakın zamanda pek çok uygulamayı kötü amaçlı olarak aktarmıştı. Kullanıcıları kandıracak şekilde geliştirilmiş olan bu yazılımlar, izinler sayesinde bilgilere erişmeye devam etti.

Google’ın tespit ettiği bu kötü amaçlı yazılım grupları, iddialara göre Play Store’da 10 milyondan fazla kez indirilmiştir. Bu kötü amaçlı yazılımlar, pek çok farklı uygulamadan oluşmaktadır. Çoğu kişinin sistem başlatma, duvar kağıdı ya da kişiselleştirilebilir uygulamaları en az bir kere indirmiş olduğu ortaya çıktı.

BleepingComputer’a göre, Dr. Web antivirüs ekibi kötü içerikli yazılımları tek tek açıkladı. Sonrasında Play Store mağazasında kullanıcıları ücretli hizmetlere abone olmak, dolandırmak ve sosyal medya hesaplarına girmek için kötü amaçlı yazılım içeren uygulamaları tanımladığını söyledi.

İndirilen bu uygulamaların telefondan kolay kolay silinmediği ifade edildi.

Listede yer alan POCO Launcher, 4K Pro Camera ve Heart Emoji Stickers uygulamaları, kullanıcıların bilgisi olmadan premium hizmetlere abone oluyor. Bu uygulamalar telefona Joker yazılım yüklüyor. Bu sebeple uygulamalardan birine sahip olunca telefon otomatik olarak casusların eline geçiyor.

Listede yer alan uygulamalar listesi:

- Photo Editor: Beauty Filter

- Photo Editor: Retouch & Cutout

- Photo Editor: Art Filters

- Photo Editor-Design Maker

- Photo Editor & Bacground Eraser

- Photo & Exif Editor

- Photo Editor-Filters Effects

- Photo Filters & Effects

- Photo Editor: Blur Image

- Photo Editor: Cut, Paste

- Emoji Keyboard: Stickers & GIF

- Neon Theme Keyboard

- Neon Theme-Android Keyboard

- Cashe Cleaner

- Fancy Charging

- FastCleaner: Cashe Cleaner

- Call Skins-Caller Themes

- Funny Caller

- CallMe Phone Themes

- InCall: Contact Background

- MyCall-Call Personalization

- Caller Theme

- Funny Wallpapers-Live Screen

- 4K Wallpapers & Backgrounds

- Notes- reminders and lists

- 4K Pro Camera

- Chat Online

- Heart Emoji Stickers

- Pista- Cartoon Photo Effects

- POCO Launcher

- Water Reminder-Tracker & Reminder

- Yoga-For Beginner to Advanced

- YouTonn-Al Cartoon Effects

Adblock test (Why?)


Google'dan kritik uyarı: Bu uygulamalar cüzdanınızdan paranızı sessizce götürüyor - YeniÇağ
Read More

Wednesday, July 27, 2022

Rockstar, vitesi artırdı! GTA VI beklenenden erken gelebilir - ShiftDelete.Net

Oyun dünyasının en başarılı yapımlarından Grand Theft Auto (GTA) V, aradan geçen dokuz yıla rağmen zirvedeki yerini koruyor. Bu durum serinin hayranlarını ve yapımcı firmayı mutlu etmeyi başarsa da merakla beklenen GTA VI‘nın sürekli ertelenmesine neden oluyor. Ancak son ortaya çıkan bilgilere göre bekleyiş sona erdi. Geliştirici Rockstar, GTA VI için vitesi artırdı. İşte ayrıntılar…

GTA VI (6) ne zaman çıkacak?

Grand Theft Auto hayranları, senelerdir serinin devam etmesini bekledi. Ancak Rockstar, yeni bir oyun yerine GTA Trilogy Remaster gibi yapımlar üzerinde çalışmayı tercih etti. Ne yazık ki bu oyunlar da kötü grafikleri ve sahip olduğu hatalar nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. Olayın ardından pek çok kişi, şirket yönetimini kötü kararlar almakla suçladı.

GTA VI (6)
GTA VI (6) temsili görsel

Oyunculardan gelen olumsuz eleştirileri değerlendiren Rockstar, Red Dead Redemption ve GTA IV Remaster projelerini iptal ederek, GTA VI projesine odaklanma kararı aldı. Son olarak bununla da yetinmeyen geliştirici, ekibi büyütme kararı aldı.


Rockstar, GTA 6’nın faturasını Red Dead Redemption’a kesti!

Rockstar, GTA 6’nın faturasını Red Dead Redemption’a kesti!

Rockstar Games'ten gelen son açıklamaya göre, Red Dead Online artık güncelleme almayacak. İşte Rockstar'ın GTA 6 planları.

Ortaya çıkan bilgilere göre Rockstar Games, dünya çapındaki stüdyoaları için çeşitli iş ilanları yayınlamaya başladı. Pozisyonlar arasında; animasyon uzmanı, tasarımcı, 3D tasarımcısı, fotogrametri uzmanı ve animasyon programcısı var. toplam alınacak personel sayısı ise 233. Bu sayıdan yola çıkarak şirketin projeyi hızlandırmak istediğini söylemek mümkün.

Planların değişmesine neden olay şey ne?

Aslında yukarıda da belirttiğimiz gibi Rockstar, GTA V‘in performansından oldukça memnun. Yapım, şu anda bile çevrim içi modu sayesinde dünyanın en çok para kazandıran işlerinden biri. Ancak son projelerin başarısızlığı, şirketin elini zorladı. Yine de bu Grand Theft Auto VI beklenenden erken gelecek anlamına gelmiyor.

GTA VI (6)
GTA VI (6) temsili görsel

Kaliteyi daima birinci planda tutan şirket, özellikle de Trilogy‘den ağzı yandıktan sonra işleri aceleye getirmeyecektir. Bu nedenle merakla beklenen GTA VI, daha uzun yıllar hayatımıza girmeyebilir. Bir diğer soru işareti ise oyunun çıkacağı platformlar.

Bildiğiniz üzere PlayStation 5 ve Xbox Series S/X bir süre önce piyasaya çıktı. Ne yazık ki yeni versiyonlarla beraber PS4 ile Xbox One serisi geri plana atıldı. Bu nedenle söz konusu konsola sahip oyuncular bu konuda tedirgin.

İşin ilginç yanı ise GTA V‘in 2013 bir önceki nesil konsolların 2014 yılında çıkmış olması. Eğer Rockstar, GTA VI, PlayStation 4’e ve Xbox One’a çıkacak mı sorusuna olumsuz yanıt verirse Grand Theft Auto serisi koca bir konsol neslini pas geçmiş ve ona özel hiç oyun çıkarmamış olacak.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce GTA VI (6) ne zaman çıkacak? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Adblock test (Why?)


Rockstar, vitesi artırdı! GTA VI beklenenden erken gelebilir - ShiftDelete.Net
Read More

Samsung iyice abarttı! 600 megapiksel geliyor - Yeni Akit

Bu kamerayı yapmadaki bir diğer amaç ise insan gözüne tam anlamıyla denk olabilmek. Tabii insan gözü lensler ve sensörlerden oluşmadığı için belirli bir megapiksel söylenemiyor. Fakat kabaca yapılan hesaplara göre baktığı yere ve açıya göre ortalama 10-15 megapiksel, fakat en yüksek değerde 576 megapikseli buluyor. Samsung’un 600 megapiksel ısrarının nedeni de koymuş olduğu bu hedef.

Adblock test (Why?)


Samsung iyice abarttı! 600 megapiksel geliyor - Yeni Akit
Read More

Tuesday, July 26, 2022

Google Play Store Logosu Değişti: İşte 10 Yaşına Giren Play Store'un Yeni Logosu - Webtekno

Google’ın Android cihazlar için uygulama mağazası olan Play Store, onuncu yıl dönümünü kutladı. Bugüne kadar milyarlarca cihaza sayısız uygulama indirilmesini sağlayan, günümüzde de on binlerce uygulamaya ev sahipliği yapan Play Store, onuncu yıl dönümüne özel önemli bir değişikliğe de ev sahipliği yaptı.

Play Store’un yıl dönümü için bir blog yazısı paylaşan Google, yazıda uygulama mağazasının tarihindeki seçili mihenk taşlarına yer verdi. Play Store’un 2012’den 2022’ye kadar yaşadığı önemli değişikliklerden bahsedilen yazıda, uygulama mağazasının yeni logosu da duyuruldu. Play Store’un yeni logosu şu şekilde oldu:

Karşınızda Play Store’un yeni logosu:

  • Sol: Yeni logo, Sağ: Eski logo

Play Store'un yeni logosu, eksi logodan farklı olarak daha ayırt edilebilir renkler taşıyor. Parlak renklerden arındırılan yeni logo, ayrıca daha yuvarlatılmış köşelere sahip bir üçgenden oluşuyor.

Google’ın paylaştığı diğer 9 favori mihenk taşıysa şu şekildeydi:

  • Google Play Pass, Instant ve Points gibi hizmetlerin yayınlanması
  • PC için Google Play Games uygulamasının yayınlanması
  • Play Store’un ‘Enler’ ödülleri
  • Uygulama mağazasına ‘veri güvenliği’ bölümünün eklenmesi
  • Indie Games programı gibi geliştiricileri destekleyen girişimler
  • Google Play üzerinden kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yardım yapılabilmesi
  • Kadınların oyuncu ve yaratıcı kimliğini destekleyen Change The Game girişimi
  • Çocuklara yönelik yayınlanan Kids ve Family Link gibi uygulama ve özellikler
  •  Yerel ekonomilere destek

Adblock test (Why?)


Google Play Store Logosu Değişti: İşte 10 Yaşına Giren Play Store'un Yeni Logosu - Webtekno
Read More

BU KART OLMAMIŞ! NVIDIA GTX 1630 İNCELEMESİ ve KARŞILAŞTIRMASI - PC Hocası TV

Adblock test (Why?)


BU KART OLMAMIŞ! NVIDIA GTX 1630 İNCELEMESİ ve KARŞILAŞTIRMASI - PC Hocası TV
Read More

Mars’ta bulunan dev kanyon fotoğrafları şaşkınlık yarattı - Sözcü

Avrupa Uzay Ajansı tarafından çekilen çarpıcı fotoğraflarda, ABD'deki Büyük Kanyon'dan 20 kat geniş ve beş kat daha derin olan Mars'ın Valles Marineris kanyonu ortaya çıktı.

Mars’ta bulunan dev kanyon fotoğrafları şaşkınlık yarattı

Devasa Valles Marineris kanyonu, Avrupa Uzay Ajansı’nın Mars Express’i tarafından çekilen çarpıcı yeni görüntülerde ortaya çıktı.

Daily Mail’de yer alan habere göre, 2,485 mil uzunluğunda, 124 mil genişliğinde ve 4 milden daha derin olan Kızıl Gezegen’in kanyonu, kıyaslandığında Amerika’nın cılız görünmesini sağlıyor.

Valles Marineris, Norveç’in kuzey ucundan Sicilya’nın güney ucuna kadar olan mesafe kadar alan kaplıyor.

Görüntü, Mars’ın bu bölgesine bakıldığında insan gözünün görebileceğini gösteriyor.

Uzay ajansı bunun, bir zamanlar uçurumu dolduran sıvının buharlaşmasıyla oluşan tümsekler olduğunu öne sürdüğünü söylüyor. Ancak bu nokta henüz bilim insanları tarafından tartışılıyor.

ARAŞTIRMALAR SÜRÜYOR

Ajansın Mars Ekspresi, Mars’ın yüzeyinin görüntülenmesi, minerallerinin haritalanması, atmosferinin bileşiminin ve dolaşımının belirlenmesi ve kabuğunun altını araştırma dahil olmak üzere çok çeşitli bilimsel deneyler yapmak için 2003’ten beri Kızıl Gezegen’in yörüngesinde dolaşıyor.

NASA’nın Mars Azim Gezgini de, neredeyse bir buçuk yıldır Kızıl Gezegen’i araştırıyor. Amerikan uzay ajansı, 2030’lu yıllardan itibaren insanları Mars’a göndermek istiyor.

NASA'dan Mars'ta garip keşif: Gerçeği öğrenen şaştı kaldı İlginizi Çekebilir NASA'dan Mars'ta garip keşif: Gerçeği öğrenen şaştı kaldı 'Hayalet parçacık'ların kökeni bulundu İlginizi Çekebilir 'Hayalet parçacık'ların kökeni bulundu 9 çocuğu olan Elon Musk, 'Mars'ın insanlara ihtiyacı var' diyor İlginizi Çekebilir 9 çocuğu olan Elon Musk, 'Mars'ın insanlara ihtiyacı var' diyor

 

Adblock test (Why?)


Mars’ta bulunan dev kanyon fotoğrafları şaşkınlık yarattı - Sözcü
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...