Rechercher dans ce blog

Friday, December 31, 2021

NASA tarih verdi! Dev asteroid Dünya’ya yaklaşıyor - Sabah

Adblock test (Why?)


NASA tarih verdi! Dev asteroid Dünya’ya yaklaşıyor - Sabah
Read More

Blackberry kullananlara kötü haber geldi! 4 Ocak son gün - Mynet

BlackBerry, kendi işletim sistemi BlackBerry OS ile telefonlar üretmeyi bıraktı. Şirket, 2015'te mobil cihaz işletim sistemi olarak, pazardaki diğer pek çok rakibi gibi Android'i kullanmaya başladı. BlackBerry, BlackBerry OS ve BlackBerry PlayBook OS desteği konusunda ise önemli bir karar aldı.

BLACKBERRY KARARINI VERDİ: BİR DÖNEMİN SONU

4 Ocak'ta BlackBerry için bir dönem sona erecek. Bu tarihten itibaren BlackBerry 7.1 OS ve önceki sürümleri, BlackBerry 10 ve BlackBerry PlayBook OS 2.1 kullanan cihazlarda arama yapma, SMS gönderme ve hatta acil arama yapma gibi temel işlevler, şirketin aktardığına bakılırsa "artık güvenilir bir şekilde çalışmayacak."

Blackberry OS

Cihazlar "muhtemelen" Wi-Fi ve mobil veri kullanırken bağlantı sorunları yaşayabilir.

BlackBerry OS ve BlackBerry PlayBook OS 2.1 desteğinin sona ermesi, bazı uygulamaların işlevselliğini de etkileyecek.

Son yıllarda BlackBerry bir donanım şirketinden bir yazılım şirketine dönüşmüştü.

Adblock test (Why?)


Blackberry kullananlara kötü haber geldi! 4 Ocak son gün - Mynet
Read More

Thursday, December 30, 2021

Samsung Galaxy Fold'u unutmadı! - Mynet

Samsung Galaxy Fold, şirketin ilk seri üretim katlanabilir telefonu olarak karşımıza çıkmıştı. Güney Koreli şirket, böylece pek çok şirketin yer almadığı bir sektöre giriş yapmıştı. Galaxy Fold, bir katlanabilir telefondan beklendiği gibi hem telefon hem de tablet gibi kullanılabiliyordu. Ancak yine de eksiklikler vardı. Samsung, ilk modelden sonra çıkarttığı Galaxy Z Fold 2 ile bu sorunların büyük bir kısmını çözmeyi amaçladı. Galaxy Z Fold 2'yi ise Galaxy Z Flip 3 ile birlikte tanıtılan Galaxy Z Fold 3 izledi. Ancak Samsung, orijinal Galaxy Fold modelini unutmadı.

SAMSUNG'DAN GALAXY FOLD KULLANICILARINA MÜJDE

Samsung, Galaxy Fold kullanıcılarına Android 12 güncellemesi için müjde verdi. Bazı haber kaynaklarına göre, katlanabilir amiral gemisi, OneUI 4.0 güncellemesi ile birlikte Android 12'yi almaya başladı.

Galaxy Fold

DAHA FAZLA ÜLKEYE GELECEK

Fransa'daki dostlarımıza sunulmaya başlandığı aktarılan güncellemenin önümüzdeki birkaç gün içinde daha fazla ülkeye gelmesi bekleniyor. Güncelleştirmenin ayrıca çeşitli güvenlik açıklarını gideren Aralık 2021 güvenlik yamasını da içerdiği kaydediliyor.

Galaxy S10 ve ilk Galaxy Z Flip de Android 12 güncellemelerini almaya başlamıştı.

Adblock test (Why?)


Samsung Galaxy Fold'u unutmadı! - Mynet
Read More

Monday, December 27, 2021

Çin hükümeti video oyunlarına savaş açtı! Dünyaca ünlü Steam Global'e yasak geldi - Haberler.com

Çin'deki oyuncular Steam mağazasının ve tüm Steam topluluk sayfalarının kara listeye alındığını, Çin'deki video oyunu severlerin Steam'e erişemedikleri bildirildi. Steam Global'in Çin'de yasaklanmasının ardından Şubat ayında piyasaya sürülen Steam'in Çin sürümü kullanılacak.

Kütüphanesinde 100 binden fazla oyun bulunan Steam Global'in ülkede engellenmesinin ardından Steam'in Şubat ayında ülkede piyasaya sürdüğü versiyonun içerisinde sadece 103 oyun bulunan Steam Çin versiyonunun kullanılacağı bildirildi.

Discord sunucumuza katılmak için buraya tıklayınız

Çin hükümeti geçtiğimiz aylarda önce çocukların oyun oynamasını yasakladı ardından ise Epic Games tarafından geliştirilen ve Çin'de büyük bir oyuncu kitlesi bulunan Fortnite'ı da geçtiğimiz aylarda yasaklamıştı. Tüm bu oyun yasaklarının ardından ise Çin hükümeti Steam Global'i ülkede yasakladı. Çin'in bu katı oyun kurallarında yeni oyunlar geliştirilmesine izin vermişti ancak oyunlarda Çin karşıtı olduğu düşünülen birkaç unsurdan uzak durmaları gerekiyordu. Kısıtlamalardan iki ay sonra, tek bir oyun bile geliştirilmediği bildirildi.

Bu yılın başlarında Çin, reşit olmayan bireylerin haftada sadece üç saat video oyunları oynayabileceğini söyleyen katı yeni kurallar uygulamaya başladı ve sadece bununla kalmayıp sadece belirli zaman dilimlerinde oyun oynama imkanı sundular. Çin hükümetinin gerekçesi, bu kısıtlamaların çocuklarda ve gençlerde video oyunu bağımlılığıyla mücadeleye yardımcı olmasıdır.

Çin hükümeti video oyunlarına karşı savaş açmış durumda

Yakupcan Aydemir

Haberler.com - Son Dakika Haberleri

Haberi Kaydet

Adblock test (Why?)


Çin hükümeti video oyunlarına savaş açtı! Dünyaca ünlü Steam Global'e yasak geldi - Haberler.com
Read More

"Darwin'in mirasçısı" hayatını kaybetti - Güncel - Odatv

Ödüllü bir biyolog olan Wilson, Harvard ve Duke üniversitelerinde ders verdi. Çalışmaları ona, evrim teorisini ortaya koyan bilim insanı Charles Darwin'e atıfla, 'Darwin'in doğal mirasçısı' unvanını kazandırdı...

Dünyanın en önde gelen doğa bilimcilerinden Amerikalı bilim insanı Edward Osborne Wilson 92 yaşında öldü.

Ödüllü bir biyolog olan Wilson, Harvard ve Duke üniversitelerinde ders verdi. Çalışmaları ona, evrim teorisini ortaya koyan bilim insanı Charles Darwin'e atıfla, 'Darwin'in doğal mirasçısı' unvanını kazandırdı.

Wilson, karıncalar ve eko sisteme odaklandı. Biyolojik çeşitliliğin tüm dünyada hızla azalmasına karşı kampanya yürüttü.

Kendi adını taşıyan EO Wilson Biyolojik Çeşitlilik Vakfı'ndan yapılan açıklamada bilim insanının dün Burlington, Massachusetts'teki evinde öldüğü bildirildi.

Wilson'ın ölüm sebebi hakkında bilgi verilmedi.

Odatv.com

Adblock test (Why?)


"Darwin'in mirasçısı" hayatını kaybetti - Güncel - Odatv
Read More

Sunday, December 26, 2021

Xiaomi’nin Fark Yaratması Beklenen MIUI 13 Arayüzünü Tanıtacağı Tarih Belli Oldu - Webtekno

Xiaomi’nin kullanıcılarına sunmak için hazırlandığı Android 12 tabanlı arayüzü MIUI 13, geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan yeni bilgilerle haber başlıklarında yer almıştı. Yaklaşık dört ay önce ekran görüntüleri ortaya çıkan arayüzün geçtiğimiz ay da geleceği ilk modeller ortaya çıkmıştı. Şimdiyse bir süredir beklenen MIUI 13’ün tanıtım tarihi resmen açıklandı.

Şu ana kadar Çinli şirket tarafından yapılan açıklamalar, yalnızca Xiaomi 12 serisi akıllı telefonların 28 Aralık tarihinde tanıtılacağına yönelikti. Ancak teknoloji takipçileri, MIUI 13 arayüzünün de aynı tarihte yayınlanacağına dair iddialı açıklamalarda bulunuyordu. Xiaomi, bu söylentilere artık son noktayı koydu ve MIUI 13’ün kullanıcılara sunulacağı tarihi resmen açıkladı.

Yıl bitmeden tanıtılacak:

xiaomi miui 13

Bugün şirket tarafından yapılan bir açıklama, şu ana kadarki söylentileri doğruladı ve MIUI 13’ün 28 Aralık tarihinde Xiaomi 12 serisi akıllı telefonlarla birlikte tanıtılacağını paylaştı. Xiaomi’de genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Chang Cheng, yaptığı açıklamada yeni arayüzün birçok değişikliği de beraberinde getireceğini ifade etti. Bu değişikliklerin neleri kapsayacağına dair kesin bir bilgi verilmese de sistem içi uygulamaların %20-26 oranlarında daha hızlı çalışacağı belirtildi.

Xiaomi’nin kurucusu Lei Jun da Weibo adlı internet sitesinden kullanıcılarına yapılacak geliştirmeler hakkında sorular yöneltti. MIUI 13 arayüzünde nelerin daha iyi olması gerektiği sorulduğundaysa kullanıcıların çoğunluğu ‘donma olmaması’ ve ‘daha hızlı işlem yapabilmesi’ gerektiğini söyledi. 28 Aralık’ta MIUI 13 Çin’de resmen kullanıcılara sunulacak. Dünya genelinde de aynı tarihte yayınlanması bekleniyor ama Xiaomiui tarafından yapılan açıklamada bu tarihin bir ay sonra da olabileceğine işaret ediyor.

Adblock test (Why?)


Xiaomi’nin Fark Yaratması Beklenen MIUI 13 Arayüzünü Tanıtacağı Tarih Belli Oldu - Webtekno
Read More

Saturday, December 25, 2021

Honor 50 kutu açılışı! - Rengarenk telefon! - ShiftDelete.Net

Adblock test (Why?)


Honor 50 kutu açılışı! - Rengarenk telefon! - ShiftDelete.Net
Read More

Son dakika: James Webb Uzay Teleskobu uzaya gönderildi! - Hürriyet

Yapımı 20 yıl süren ve 10 milyar dolara mal olan dünyanın en büyük ve en güçlü teleskopu olan kısaca JWST olarak anılan James Webb Uzay Teleskobu bugün uzaya fırlatıldı. Teleskop adını NASA ikinci yöneticisi olan ve Apollo’ya öncülük etmesiyle tanınan James E. Webb’den alıyor.

Haberin Devamı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) mühendislerinin geliştirdiği James Webb Uzay Teleskobu bugün uzaya fırlatıldı. Kalkış yerel saatle 09:20, Türkiye saati ile 15.20'de gerçekleşti. 

Son dakika: James Webb Uzay Teleskobu uzaya gönderildi

ESA’nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, James Webb Uzay Teleskobu ‘şimdiye kadar uzaya fırlatılan en büyük, en güçlü teleskop’ olacak. Uluslararası iş birliğinin bir parçası olarak ESA, Ariane 5 fırlatma aracını kullanarak teleskobu fırlatma hizmetini sağlıyor.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), ESA ve Kanada Uzay Ajansı (CSA) arasındaki uluslararası bir ortaklık olan teleskobun, evrenle ilgili soruları yanıtlamak ve astronominin tüm alanlarında çığır açan keşifler yapmak için tasarlandığı ifade edildi.

HAZIRLIKLAR DÜNDEN BAŞLADI

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), James Webb Uzay Teleskobu’nu dün Ariane 5 roketine yerleştirilerek Fransız Guyanası’ndaki Avrupa Uzay Limanı’ndaki fırlatma üssüne göndermişti.

HUBBLE'IN YERİNİ ALACAK

Haberin Devamı

Webb Teleskobu, 1990 yılında fırlatılan Hubble Uzay Teleskobu’nun yerini alması amacıyla ilk olarak 1989'da planlandı ve ilk olarak 2004 yılında inşa edilmeye başlandı. NASA’dan paylaşılan bilgiler göre, teleskop adını NASA ikinci yöneticisi olan ve Apollo’ya öncülük etmesiyle tanınan James E. Webb’den alıyor.

Son dakika: James Webb Uzay Teleskobu uzaya gönderildi

GÖNDERİLMESİ ERTELENMİŞTİ

Teleskobun inşa edilmesi için 14 farklı ülkeden binlerce uzman toplamda 40 milyon saat harcadı. Son olarak 18 Aralık’ta fırlatma tarihi açıklanan Webb Teleskobu, ortaya çıkan bir aksaklık nedeniyle 22 Aralık’a ertelenmişti. Yaşanan aksaklıkta tespitlerde bulunan ekipler gözlemevinin hasar görmediğini açıklayarak 3 Aralık’ta yakıt ikmali yapıldığını bildirmişti.

Son dakika: James Webb Uzay Teleskobu uzaya gönderildi

DÜNYANIN EN KARMAŞIK UZAY GÖREVİ

Dünyanın en güçlü ve karmaşık uzay gözlemevi olarak kabul edilen Webb, Dünya’dan yaklaşık 1 milyon yıl (1.6 milyon kilometre) uzaklıktaki yörüngeye yaklaşık 1 ay sonra yerleşecek ve 2022’de ilk veri ve görüntüleri toplamaya başlayacak.

Son dakika: James Webb Uzay Teleskobu uzaya gönderildi

James Webb Telekosbu’nun, güneş sistemimizle ilgili soruları yanıtlaması, öte gezegenleri ve evreni hiç olmadığı kadar derinlemesine incelemesi beklenirken Dünya dışında devam eden yaşam arayışındaki ipuçlarını da ortaya çıkarması planlanıyor.

Adblock test (Why?)


Son dakika: James Webb Uzay Teleskobu uzaya gönderildi! - Hürriyet
Read More

Friday, December 24, 2021

WhatsApp'tan sürpriz değişim! Kullanıcıların çok hoşuna gidecek - Yeni Akit Gazetesi

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın göze hitap edecek bir yenilik için kollarını sıvadığı ortaya çıktı. Elde edilen bilgilere göre Meta çatısı altındaki WhatsApp, şimdi sesli aramalar için yeni bir arayüz üzerinde çalışıyor.

WhatsApp, Android, iOS, Web ve masaüstü kullanıcılarına yeni özellikler sunma konusunda çalışmalarını sürdürüyor. WhatsApp'ın geliştirme aşamasında olan birçok özelliğini ise daha önce çeşitli haberlerde gündeme getirmiştik. Şimdi ise WhatsApp'ın geliştirme aşamasında olan yeni bir özelliği, aslında yeniliği ortaya çıktı. Görünüşe göre bu yenilik, WhatsApp'tan sesli arama yapanları yakından ilgilendiriyor.

Büyük değişiklik

WABetaInfo'nun aktardığına göre, WhatsApp artık sesli arama yaptığınızda karşınıza çıkacak yeniden tasarlanmış bir arayüz üzerinde çalışıyor. Böylece WhatsApp sesli arama arayüzünü daha kompakt ve modern bir tasarıma kavuşturacak. Özellikle sesli grup aramaları yaparken yeni arayüz göze hoş görünecek.

WhatsApp sesli arama arayüzü

Yukarıdaki ekran görüntüsünde ise WhatsApp'ın sesli arama arayüzünün öncesi (solda) ve yeniden tasarlanan hali mevcut.

WhatsApp'ın yeni sesli arama arayüzü henüz kararlı olarak kullanıcılara sunulmuş değil. Bazı WhatsApp beta kullanıcıları bu arayüzü deneyimleyebiliyorlar.

Adblock test (Why?)


WhatsApp'tan sürpriz değişim! Kullanıcıların çok hoşuna gidecek - Yeni Akit Gazetesi
Read More

Dünya Nasıl Oluştu? Alman Bilim İnsanlarından Ezber Bozan Yeni Teori - Memurlar

Diğer taraftan, çalışmada Dünya ve Mars'ın erken silikat bölümünün izotopik bileşimlerini, Güneş sisteminin dış ve iç kısmından geldiği düşünülen farklı kondiritik* meteorit gruplarınınkiyle karşılaştırıldı. Sonuçlar, her iki gezegenin bileşiminin, yalnızca küçük bir dış Güneş sistemi malzemesinin dahil olduğu, iç Güneş sisteminden gelen kondiritik meteoritlerinkilerle daha tutarlı olduğunu gösterdi. Kondirit: Kondritler ait oldukları ana maddeden erime veya farklılaşmaya bağlı olarak değişime uğramamış taşcıl göktaşlarına deniliyor. Bunların, ilkel asteroitleri oluşturmak için birleşerek çoğaldığı ve Güneş sisteminin başlangıcında oluştuğu düşünülüyor.

Diğer taraftan, çalışmada Dünya ve Mars'ın erken silikat bölümünün izotopik bileşimlerini, Güneş sisteminin dış ve iç kısmından geldiği düşünülen farklı kondiritik* meteorit gruplarınınkiyle karşılaştırıldı. Sonuçlar, her iki gezegenin bileşiminin, yalnızca küçük bir dış Güneş sistemi malzemesinin dahil olduğu, iç Güneş sisteminden gelen kondiritik meteoritlerinkilerle daha tutarlı olduğunu gösterdi. Kondirit: Kondritler ait oldukları ana maddeden erime veya farklılaşmaya bağlı olarak değişime uğramamış taşcıl göktaşlarına deniliyor. Bunların, ilkel asteroitleri oluşturmak için birleşerek çoğaldığı ve Güneş sisteminin başlangıcında oluştuğu düşünülüyor.

Adblock test (Why?)


Dünya Nasıl Oluştu? Alman Bilim İnsanlarından Ezber Bozan Yeni Teori - Memurlar
Read More

Thursday, December 23, 2021

Xiaomi'nin yıldızları gökyüzünden yere indi! Xiaomi 11T ve 11T Pro! - Teknolojioku


Ülkemizde fiyat performans denildiğinde akla gelen ilk isimlerden birisi de şüphesiz Xiaomi diyebiliriz. Genel olarak üstün yeteneklere sahip modellerini piyasa ortalamasının altına satışa sunan Çinli üretici, iki yeni model ile karşımıza çıktı. Xiaomi 11T ve 11T Pro.

Xiaomi 11T, Xiaomi'nin beğenilen kamera teknolojilerini bir üst seviyeye taşıyor. 108MP geniş açı, 2x telemakro ve 120° ultra geniş açılı kamera ile donatılmış olan Xiaomi 11T, hem hızlı videoları hem de sinematik filmleri kolay bir şekilde çekmenizi sağlar.

Xiaomi'nin yıldızları gökyüzünden yere indi! Xiaomi 11T ve 11T Pro!

Xiaomi 11T, TrueColor ile donatılmış 6.67” 120Hz AMOLED düz bir ekranla geliyor. 1000 nit maksimum parlaklığı, içeriğinizin her zaman net bir şekilde görüntüleneceği anlamını taşıyor. Yani bu model ekran tarafında beklentileri net bir şekilde karşılıyor.

Tüm film ve medya ihtiyaçlarınızı destekleyen birinci sınıf bir cihaz olan Xiaomi 11T, en güçlü Mediatek Dimensity 1200-Ultra 6nm işlemci ile donatılmıştır, 5G özelliği ve güç açısından verimli 3.0GHz CPU kombinasyonuna sahiptir.

Bu açıdan bakıldığında telefonun üst segmente hitap eden bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz.

Genel anlamda 11T'ye benzeyen Pro model ise yonga seti ve hızlı şarj tarafında başka bir dünyadan gibi.

Üst seviye Snapdragon 888 yonga setiyle donatılmış olan Xiaomi 11T Pro, rakipsiz bir hızlı şarj teknolojisine sahip.

120W hızlı şarj desteği sayesinde Xiaomi 11T Pro'yu saniyeler içerisinde şarj edebiliyorsunuz.

Bu iki model hakkındaki tüm detayları inceleme videomuzda bulabilirsiniz. Eğer bu iki cihaz ile ilgili kafanıza takılan herhangi bir soru işareti olursa bu sorularınızı yorum olarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Adblock test (Why?)


Xiaomi'nin yıldızları gökyüzünden yere indi! Xiaomi 11T ve 11T Pro! - Teknolojioku
Read More

Android işletim sisteminin devri bitiyor mu? - ShiftDelete.Net

[unable to retrieve full-text content]

  1. Android işletim sisteminin devri bitiyor mu?  ShiftDelete.Net
  2. Gizli rapor sızdırıldı! Android devri bitiyor! İşte yerine gelecek işletim sistemi...  Aksam
  3. İddia: Samsung telefonlar ileride Android yerine Fuchsia OS kullanacak  LOG
  4. Google Haberler uygulamasında İlgili Tüm Haberleri göster

Android işletim sisteminin devri bitiyor mu? - ShiftDelete.Net
Read More

Yeni araştırma: Venüs daha önce eşi benzeri görülmeyen bir yaşam formuna ev sahipliği yapıyor olabilir - NTV

Bununla birlikte araştırmacılar, hipotezlerinin Amerikan ve Havacılık Dairesi'nin (NASA) Venüs yolcukluklarında doğrulanabileceğini duyurdu. NASA, 2030 yılında, iki ayrı insansız görevle 38 milyon uzaklıktaki gezegeni ziyaret edecek. DAVINCI+ ve VERITAS adı verilen görevlere şu an için bir milyar dolar kaynak ayrıldı. 

Bilim insanları ayrıca hipotezlerinin doğrulanması durumunda, yaşam formlarının Dünya'da bulunan bakterilere benzer mikroplar olmasının muhtemel olduğunu bildirdi.

Adblock test (Why?)


Yeni araştırma: Venüs daha önce eşi benzeri görülmeyen bir yaşam formuna ev sahipliği yapıyor olabilir - NTV
Read More

Wednesday, December 22, 2021

334 TL’lik uygulama ve oyun geçici süreyle ücretsiz oldu! - ShiftDelete.Net

[unable to retrieve full-text content]

  1. 334 TL’lik uygulama ve oyun geçici süreyle ücretsiz oldu!  ShiftDelete.Net
  2. Google Play Store'den 334 TL'lik ücretsiz oyun ve uygulama 'İşte o liste'  YeniÇağ
  3. 219 TL’lik uygulama ve oyun kısa süreyle ücretsiz oldu  ShiftDelete.Net
  4. İstanbul ve Düzce aşılamada mavi listede  YeniÇağ
  5. Google Haberler uygulamasında İlgili Tüm Haberleri göster

334 TL’lik uygulama ve oyun geçici süreyle ücretsiz oldu! - ShiftDelete.Net
Read More

Kovid için yeni umut! Hem erken tedavi hem maske işlevi olacak - Hürriyet

Haberin Devamı

Avustralyalı bilim insanları, buruna spreyle kan sulandırıcı ilaç sıkmanın Kovid'e karşı korunma sağlayıp sağlamayacağını araştırıyor.

Burun spreyinde heparin adında ucuz bir ilaç bulunuyor.

Araştırmacılar, spreyin hem erken bir tedavi yöntemi olmasını, hem de bir maske işlevi görerek virüsün yayılmasını önlemesini umuyor.

Araştırmaya başkanlık eden Profesör Don Campbell, BBC'ye, spreyin kalabalık olan her yerde kullanılabileceğini söyledi.

Campbell, "Benim gibi Kovid'den korkanlar için, alışverişe ya da maça giderken bir sprey sıkma fikri, endişeleri hafifletebilecek bir şey" diyor.

Burun spreyinin denemeleri 2022'nin ortalarına kadar sürecek. Etkili olursa, aşı ve diğer önlemlerle birlikte Kovid'e karşı mücadelede yerini alacak.

Kovid'e karşı burun spreyi kullanılması yeni bir fikir değil, ancak ilk kez bu denemelerde kolayca bulunan bir ilaç olan heparin kullanılıyor.

Kovid için yeni umut Hem erken tedavi hem maske işlevi olacak
Haberin Devamı

Genelde pıhtılaşmaya karşı kullanılan heparin, içe çekildiği zaman kana karışmak yerine burnun içinde kalıyor. Böylece virüsün, insan hücrelerine bulaşmak yerine ilaca takılması amaçlanıyor.

Avustralya'nın Victoria eyaletinde yönetim, Şubat ayından itibaren Kovid hastalarının bulunduğu 400 evde insanlar üzerinde deneme yapılması için yaklaşık 3 milyon dolar kaynak ayırdı.

Ev sakinleri günde üç kez iki doz sprey kullanarak, hastalığın evdeki diğer kişilere bulaşmasını önlemeye yardımcı olup olmadığını görecekler. Etkili olursa, daha geniş sosyal ortamlarda da kullanılmaya başlayacak.

Araştırmayı Melbourne Üniversitesi, Monash Üniversitesi, Melbourne'daki Northern Health sağlık kurumu, Peter Doherty Enstitüsü ve İngiliz Uluslar Topluluğu Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Kurumu CSIRO yürütüyor.

Oxford Üniversitesi'nin solunum yollarıyla ilgili deneme yapan grubuyla da bağlantıları var.

Araştırma ekibinden Profesör Michelle McIntosh, "Heparinin en iyi yönlerinden biri, başka bir amaç için onaylanmış bir ürün olarak zaten piyasada bulunan bir ilaç olması. Buzdolabında tutulması gerekmiyor ve plastik ilaç şişelerinde saklanabiliyor, bu nedenle yaygın ve etkili bir şekilde dağıtılabilir" dedi.

Kovid için yeni umut Hem erken tedavi hem maske işlevi olacak
Haberin Devamı

Profesör Campbell da, "Aynı zamanda insanların anladığı kullanışlı bir şekli var" diyor, "Bir sprey alın, burnunuza sıkın demek yeterli."

Kendisi de spreyi kullanan Profesör Campbell, şimdiye kadar bir yan etki görmediğini söyledi.

"20 aydır kullanıyorum, ne burnum düştü, ne de kan kaybından öldüm" diyen Campbell, "İşe yarayacağından eminiz" diye konuşuyor.

Adblock test (Why?)


Kovid için yeni umut! Hem erken tedavi hem maske işlevi olacak - Hürriyet
Read More

Mobil oyun yarışmasını kazanıp 5 milyon lira ödül aldılar - NTV

Mobil oyunlar dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından oynanıyor. Bu oyunlar için uluslararası turnuvalar düzenleniyor ve kazanan oyunculara / takımlara ciddia para ödülleri veriliyor. 

Arena of Valor International Championship 2021’i kazananı 400 bin dolar büyük ödülün sahibi oldu.

2021 turnuvasını kazanarak kupayı havaya kaldıran ve 400 bin dolarlık büyük ödülünü evine götüren takım Buriram United oldu. İkinci olan takım ise 200 bin dolar aldı. 

Bu yıl düzenlenen turnuvanın ödül havuzu 1 milyon dolar büyüklüğündeydi. Seneye bu miktarın iki katına çıkacağı belirtildi. 

2022 Ekim ayında AoV World Cup düzenlenecek ve 16 takım, dünyadaki tüm mobil espor turnuvaları içerisinde rekor niteliğinde olan 10 milyon dolar değerindeki ödül havuzundan pay almak için mücadele edecek.

Ünvanı kazanmak için birbirine karşı yarışan 16 takımın her biri minimum 250 bin dolar alırken, nihai kazanan takım 3 milyon 500 bin dolar kazanacak.

Oyunlar kendi içerisinde yarışmalar düzenliyor. Dünya genelinde espor takımları kuruluyor. Örneğin Buriram United, Tayland merkezli bir spor kulübü. 

Kulüp bünyesinde birçok espor takımı da barındırıyor. 

ARENA OF VALOR: YENİ ÇAĞ HAKKINDA

Tencent Games tarafından geliştirilen Arena of Valor: Yeni Çağ, mobil platformlar için geliştirilmiş bir MOBA oyunudur. 5v5 MOBA oynanışına sahip olan Arena of Valor: Yeni Çağ’da 100'den fazla karakter bulunuyor. DC Comics, Sword Art Online, Ultraman, Bleach gibi çeşitli marka işbirlikleri ile popüler kahramanlar ve kostümler de oyunda yer alıyor. iOS, Android ve Nintendo Switch platformlarında oyuncular, dünyanın dört bir yanından farklı oyuncularla gerçek zamanlı olarak eşleşebilir veya arkadaşlarıyla bir ekip halinde mücadele edebilir.

Adblock test (Why?)


Mobil oyun yarışmasını kazanıp 5 milyon lira ödül aldılar - NTV
Read More

Google, tahtını TikTok’a kaptırdı - Sözcü

Teknoloji devi, şimdiye kadar web'in en popüler alan adına sahipti; ancak bu defa tahtını sosyal medya platformu TikTok'a kaptırdı.

Google, tahtını TikTok’a kaptırdı

İnternet güvenliği ve alan adı sunucusu hizmetleri sağlayan ABD merkezli Cloudflare’in verilerine göre 2021’in sonlarında en popüler alan adı TikTok’a ait.

CNET’in haberine göre, sosyal medya uygulaması geçen yılki sıralamada yedinci sırada yer aldı, ancak pandemi devam ederken, pek çok insan gerçek hayatın kıyamet ve kasvetinden bir kaçış biçimi olarak TikTok’a rağbet gösterdi. Uygulama, o kadar popüler hale geldi ki eylül ayında aylık bir milyar aktif kullanıcıya bile ulaştı.

Cloudflare’ın blog yazısında “Google’ın bir numara olduğu bazı günler var, ancak Şükran Günü ve Black Friday dahil olmak üzere çoğunlukla TikTok’un günleriydi” dedi.

2021’deki en popüler 10 web alan adının tam listesi ise şu şekilde

1. TikTok
2. Google
3. Facebook
4. Microsoft
5. Apple
6. Amazon
7. Netflix
8. YouTube
9. Twitter
10. WhatsApp

2021 yılında Google'da en çok arananlar belli oldu İlginizi Çekebilir 2021 yılında Google'da en çok arananlar belli oldu Google ve Instagram'a göre en popüler kraliyet çocuğu Prens George İlginizi Çekebilir Google ve Instagram'a göre en popüler kraliyet çocuğu Prens George Apple, 2021'in en iyi uygulamalarını açıkladı İlginizi Çekebilir Apple, 2021'in en iyi uygulamalarını açıkladı

Adblock test (Why?)


Google, tahtını TikTok’a kaptırdı - Sözcü
Read More

Tuesday, December 21, 2021

iOS 16 henüz çıkmadı ama, güncelleme almayacak iPhone'ların listesi ortaya çıktı - YeniÇağ

Apple, önümüzdeki yaz düzenleyeceği WWDC 2022 konferansında iOS 16 ve iPadOS 16 işletim sistemlerini duyuracak. Daha önce iOS 13 ve iOS 14 hakkındaki sızıntıları doğru çıkan iPhonesoft portalı, yeni sürüme yükseltilmeyecek Apple cihazlarının bir listesini yayınladı.

İŞTE İOS 16 ALMAYACAK TELEFONLAR:

iPhone SE (1. nesil)

iPhone 6s

iPhone 6s Plus

İPADOS 16 ALMAYACAK TABLETLER:

iPad mini 4

iPad Air 2

iPad (5. nesil)

iPad Pro (2015)

A10 FUSİON İŞLEMCİ ŞARTI

Fransız internet sitesi tarafından paylaşılan bilgiler iOS 16'nın en az A10 Fusion işlemci gerektireceğini gösteriyor. Yeni işletim sistemi yukarıda listelenen cihazlara sunulmasa da, Apple'ın söz konusu modeller için güvenlik güncellemeleri yayınlama devam edecek.

iOS 16 GÜNCELLEMESİ ALACAK OLAN TELEFONLAR

iPhone 13 serisi

iPhone 12 serisi

iPhone 11 serisi

iPhone XS serisi

iPhone SE 2020

iPhone X

iPhone XR

iPhone 8 serisi

iPhone 7 serisi

iPad Pro 2021

12.9 inç iPad Pro (2016+)

10.5 inç iPad Pro (2016+)

11 inç iPad Pro (2018+)

iPad Air 3

iPad Air 4

iPad Air 5 (2022)

iPad 6

iPad 7

iPad 8

iPad 9

iPad mini 5

iPad mini 6

Adblock test (Why?)


iOS 16 henüz çıkmadı ama, güncelleme almayacak iPhone'ların listesi ortaya çıktı - YeniÇağ
Read More

Telefon fiyatları düşecek mi? - iPhone fiyatlarını hesapladık! - ShiftDelete.Net

Adblock test (Why?)


Telefon fiyatları düşecek mi? - iPhone fiyatlarını hesapladık! - ShiftDelete.Net
Read More

Monday, December 20, 2021

2021'in en kötü oyunları açıklandı: GTA: The Trilogy şoku! - Mynet

Yılın en iyi oyunlarını herkes merak ediyor. Ancak video oyunu, albüm, film ve TV programı değerlendirmeleri ile tanınan Metacritic, 2021'in en kötü oyunları listesini paylaşarak daha çok merak edilen bir konuya açıklık getirdi. Paylaşılan listenin ilk sırasında bir futbol oyunu yer alırken, GTA: The Trilogy şoku da yaşandı.

İŞTE METACRITIC'E GÖRE 2021'İN EN KÖTÜ OYUNLARI

  • eFootball 2022 (PC) - 25 puan
  • Balan Wonderworld (Switch) - 36 puan
  • Werewolf: The Apocalypse - Earthblood (PS4) - 42 puan
  • Taxi Chaos (PS4) - 42 puan
  • Of Bird and Cage (PC) - 44 puan
  • Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition (Switch) - 47 puan
  • I Saw Black Clouds (PS4) - 48 puan
  • Arkham Horror: Mother's Embrace (PC) - 48 puan
  • Demon Skin (PC) - 48 puan
  • Necromunda: Hired Gun (PS4) - 49 puan

Rockstar Games'in oyuncular tarafından merakla beklenen ve GTA III, GTA Vice City ve GTA San Andreas'ın remastered sürümlerinin yer aldığı GTA: The Trilogy'nin listede olması bir hayli dikkat çekici.

Ayrıca zirvede yer alıp Metacritic'e göre yılın en kötü oyunu olan eFootball 2022'den de oyuncuların beklentileri fazlasıyla büyüktü. Ancak görünüşe bakılırsa oynaması ücretsiz olan oyun, en azından Metacritic eleştirmenlerinin beklentilerini pek karşılayamadı.

Adblock test (Why?)


2021'in en kötü oyunları açıklandı: GTA: The Trilogy şoku! - Mynet
Read More

Sunday, December 19, 2021

Derisinin altına çip yerleştiren Türk yazılımcı Tolga Özuygur, Iron Man gibi ateş ediyor! - Mynet

Yaptığı demir adam zırhı ile ismini duyuran Türk yazılımcı ve YouTuber Tolga Özuygur, derisine yerleştirdiği çiple RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) ve NFC teknolojilerini kullanabiliyor. Atölyesinin kapısını derisinin altına yerleştirdiği NFC çipiyle açabilen Özuygur, şimdi de yaptığı demir adam kolunu bu sistem ile komut ettirebiliyor. Vücuduna yerleştirilen çipte 2 adet RFID bulunan Özuygur, bu çipi istenilen şekilde programlayabiliyor. Bu sistemle kapı açmak veya bir kimlik doğrulaması yapmak da mümkün. Özuygur daha önce tamamladığı demir adam zırhına ek olarak yeni bir Iron Man kolu tasarladı. Bu kolu derisinin altındaki çiple koldaki sisteme uygun programlama yaparak komut ettirebiliyor.

DERİ ALTINDAKİ ÇİPLE TANIMLANIYOR

Demir adam kolunu RFID teknolojisini kullanarak içindeki el yapımı bir devre ile bütün kolun fonksiyonlarını kontrol edebilen Özuygur, demir adam filminde elin ateş etme pozisyonunu aldığında yaptığı hareketi gerçekleştirdi. Ateş etme pozisyonunu aldığı sırada tasarladığı kol derisinin altında bulunan çipe tanımlanıyor. Daha sonra ateş etme komutu derisinin altındaki çip sayesinde gerçekleşiyor.

"YAPTIĞIM DENEYSEL MÜHENDİSLİK PROJELERİYLE HER YAŞTAN İNSANA İLHAM VERMEK İSTİYORUM"

Adblock test (Why?)


Derisinin altına çip yerleştiren Türk yazılımcı Tolga Özuygur, Iron Man gibi ateş ediyor! - Mynet
Read More

WhatsApp'tan yeni özellik: Grup yöneticileri mesaj silebilecek - Cumhuriyet

[unable to retrieve full-text content]

  1. WhatsApp'tan yeni özellik: Grup yöneticileri mesaj silebilecek  Cumhuriyet
  2. WhatsApp, grup yöneticilerinin yetkilerini artırıyor: Mesaj silme yetkisi yolda  DonanimHaber
  3. WhatsApp'tan devrim gibi özellik. O yetki devreye girecek  YeniÇağ
  4. Google Haberler uygulamasında İlgili Tüm Haberleri göster

WhatsApp'tan yeni özellik: Grup yöneticileri mesaj silebilecek - Cumhuriyet
Read More

Saturday, December 18, 2021

Friday, December 17, 2021

POCO M4 Pro 5G kutusundan çıkıyor! - Türkiye'ye gelecek mi? - ShiftDelete.Net

Adblock test (Why?)


POCO M4 Pro 5G kutusundan çıkıyor! - Türkiye'ye gelecek mi? - ShiftDelete.Net
Read More

Sadece erkeklerin yaptığı kabalıkların sırrı, testosteron seviyelerinde gizli! - SonDakika.com

Doğada aynı cinsiyetteki canlıların (genellikle erkekler) karşı cinsi elde etmek yada etkilemek için birbiriyle mücadele ettiği durumlara intraseksüel rekabet adı veriliyor. Kanadalı araştırmacılar, bu türden bir rekabet içindeki bazı erkeklerin toplum tarafından onaylanmayan kaba davranışlara daha yatkın olduğunu deneylerle ortaya çıkardı. Ayrıca elde edilen bulgular, bu kişilerde testosteron seviyelerinin daha yüksek olduğunu gözler önüne serdi.

ETİK DIŞI DAVRANIŞLARA EĞİLİMLERİ ÖLÇÜLDÜ

HEC Montréal Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, 83 erkek ve 91 kadın üzerinde deney yaptı. Katılımcıların tükürük örnekleri aracılığıyla hormon seviyeleri ölçüldü. Daha sonra katılımcılar, başkalarının da ilişki kurmaya çalıştığı birinden hoşlandıkları durumda nasıl hissettiklerine ve nasıl davrandığına dair soruları cevapladı. Bu soruların ardından yalnızca etik ve etik dışı davranışların değerlendirildiği bir başka anket geldi. Ankette "gelir vergisi beyannamesinde bazı şüpheli kesintiler yapmak" veya "evli bir erkek/kadınla ilişki yaşamak" gibi konular yer alıyordu. Böylelikle katılımcıların etik dışı davranışlara yönelik genel eğilimini de ölçülmüş oldu.

Hakemli bilimsel dergi British Journal of Psychology'de yayımlanan araştırmanın ortak yazarı Marcelo Vinhal Nepomuceno, nihayetinde ulaştıkları sonucu şöyle açıkladı: Testosteronu yüksek erkeklerin intraseksüel rekabetin söz konusu olduğu senaryoda etik dışı davranmaları daha olası.

Sadece erkeklerin yaptığı kabalıkların sırrı, testosteron seviyelerinde gizli!

KADINLAR, ERKEKLERİ ETKİLEMEK İÇİN ETİK DIŞI DAVRANMIYOR

Diğer taraftan kadınlarda testosteron seviyesinin bu tür davranışları etkilemediği anlaşıldı. Nepomuceno, "Yüksek testosteron seviyesine sahip kadınlar, erkekleri cezbetmek için başka kadınlara karşı rekabet ettiklerinde daha etik dışı davranmıyor" ifadelerini kullandı.

Araştırma ekibine göre bulgular, etik dışı davranışlarla ilgili araştırmaların hormonlar gibi fizyolojik değişkenleri çoğu zaman gözden kaçırdığını ortaya koyuyor.

Nepomuceno, "Testosteron'un tüketim de dahil olmak üzere çok sayıda davranışla doğrudan ilişkisini gösteren araştırmalar var. Gelecekteki araştırmaların, testosteronla etkileşime girebilip, davranışı etkileyebilecek bağlamsal faktörlere ve kişilik faktörlerine odaklanması gerektiğine inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Sadece erkeklerin yaptığı kabalıkların sırrı, testosteron seviyelerinde gizli!

Adblock test (Why?)


Sadece erkeklerin yaptığı kabalıkların sırrı, testosteron seviyelerinde gizli! - SonDakika.com
Read More

Albert Einstein’ın teorisi, uzayda bir kez daha doğrulandı - Ensonhaber

İki yıldız üzerinde yapılan 16 yıllık bir çalışma, yıldızların davranışlarının Einstein’ın ünlü genel görelilik kuramıyla tutarlı olduğunu gösterdi.

Albert Einstein’ın teorisi, uzayda bir kez daha doğrulandı

Serbest düşüşün evrenselliği prensibine göre, aynı yer çekimi alanında düşmekte olan iki cisim, bileşimlerinden ve kütlelerinden bağımsız olarak aynı ivmeyi kazanır.

Bu prensibin geçerliliğe sahip olup olmadığını öğrenmek isteyen Galileo, Pisa kulesinden farklı kütlelere sahip iki cismi bırakmış ve her iki cisim de yer aynı anda ulaşmıştı.

Prensip aynı zamanda Einstein’ın Genel Görelilik Teorisi’nin de kalbinde yer alıyor. Ancak son zamanlarda Genel Görelilik’le kuantum mekaniği arasındaki bazı tutarsızlıklar, bazı fizikçileri Genel Görelilik’in yer çekimi için nihai teori olmayabileceğini düşünmeye itmişti.

psai

UZAYDA DOĞRULANDI

İki yıldız üzerinde yapılan 16 yıllık bir çalışma, yıldızların davranışlarının Einstein’ın ünlü genel görelilik kuramıyla tutarlı olduğunu doğruladı.

Einstein'ın ünlü teorisinin şimdiye kadarki en zorlu testi olan çalışma, Almanya'daki Max Planck Radyo Astronomi Enstitüsü'nden Michael Kramer tarafından on ülkedeki araştırmacıların desteğiyle gerçekleştirildi.

Araştırma, yerçekimi laboratuvarı olarak ikili pulsarları kullanan uzmanlar tarafından yapıldı.

Pulsarlar, kalp atışları gibi muntazam ritimlerle uzaya radyo dalgaları gönderen nötron yıldızlarına deniyor.

Bulguları yalnızca Einstein'ın tahminlerini desteklemekle kalmadı, aynı zamanda yer çekiminin neden olduğu uzay-zamanın güçlü eğriliği tarafından, ışığın ertelendiğine de tanık oldu.

uzay

UEA Fizik Okulu'ndan Dr Robert Ferdman, "Araştırma yeniden çürütmeye çalıştığı Einstein'ın genel görelilik teorisinin olağanüstü derecede başarılı olduğunu kanıtladı." dedi.

Einstein’ın teorisi, ne bu tür aşırı yıldızların ne de onları incelemek için kullanılan tekniklerin hayal bile edilemediği bir zamanda ortaya atılmıştı. Günümüzde bile hala bu teorinin o zamanlar nasıl geliştirildiği bilinmiyor.

Adblock test (Why?)


Albert Einstein’ın teorisi, uzayda bir kez daha doğrulandı - Ensonhaber
Read More

Thursday, December 16, 2021

Uzaya Gönderilen 'Parker' İsimli Araçtan Görüntüler Gelmeye Başladı: Bildiklerimizi Değiştirebilir - Onedio

[unable to retrieve full-text content]

Uzaya Gönderilen 'Parker' İsimli Araçtan Görüntüler Gelmeye Başladı: Bildiklerimizi Değiştirebilir  Onedio
Uzaya Gönderilen 'Parker' İsimli Araçtan Görüntüler Gelmeye Başladı: Bildiklerimizi Değiştirebilir - Onedio
Read More

Huawei P50 Pocket'ın fotoğrafları internete düştü, tasarımı ile ilgili bilinmeyen kalmadı! - Mynet

Huawei P50 Pocket'ı 23 Aralık'ta tanıtacak. Artık bunu kesin olarak biliyoruz. Ayrıca yapılan sızıntılar ve bulunulan öngörüler doğruysa Huawei P50 Pocket, Çinli teknoloji devinin üreteceği ilk dikey katlanabilir telefon olacak. Huawei geçtiğimiz günlerde Huawei P50 Pocket'ın bazı resmi görüntülerini yayınlamıştı. Ancak şimdi P50 Pocket'ın yeni fotoğrafları Harper's Bazaar aracılığıyla internete düştü.

HUAWEI P50 POCKET TASARIM DETAYLARIYLA GÖRÜNDÜ

Dünyaca ünlü moda dergisi Harper's Bazaar, Weibo hesabı üzerinden Huawei P50 Pocket'ın fotoğraflarını yayınladı. Dikey bir şekilde katlanabilir telefon fotoğraflarda Çinli aktris ve şarkıcı Guan Xiaotong'un elinde yer aldı.

Huawei P50 Pocket-1

İKİ HALKASI VAR

P50 Pocket'ın yeni görüntüleri, telefonun iki halkaya sahip olduğunu ortaya çıkardı. İlk halkanın üç kameraya ve tek bir LED flaş'a ev sahipliği yaptığı, ikinci halkanın ise Always On Display (AOD), bildirimler ve selfie'ler için kullanılabilecek küçük bir ekrandan oluştuğu görülüyor.

HUAWEI P50 POCKET'IN ÖZELLİKLERİ NASIL OLACAK?

Huawei P50 Pocket'ın tasarımını artık biliyor olsak da özellikleri konusunda hala kesin bilgilere sahip değiliz. Ancak 5G modemi olmayan bir Snapdragon 888 işlemcinin telefonda yer alması bekleniyor. Arka kamera kurulumunun ana kamera + ultra geniş açılı kamera + derinlik sensörü kombinasyonundan oluşması muhtemel görünürken, katlanabilir ekranın BOE imzası taşımasına da ihtimal veriliyor.

Adblock test (Why?)


Huawei P50 Pocket'ın fotoğrafları internete düştü, tasarımı ile ilgili bilinmeyen kalmadı! - Mynet
Read More

TikTok'tan Twitch'e rakip! - Mynet

TikTok, sosyal medya denildiğinde akla gelen platformlardan biri. Instagram ve Snapchat gibi rakipleri bulunan TikTok, ortaya çıkan bilgilere göre, şimdi ise TikTok Live Studio (Canlı Stüdyo) ile milyonlarca kullanıcısı bulunan Twitch'e rakip oluyor.

TIKTOK LIVE STUDIO İLE OYUN YAYINI YAPILABİLECEK

TechCrunch'ın haberine göre TikTok, kullanıcıların oyunlardan ve diğer masaüstü uygulamalarından canlı görüntüler yayınlamasına izin veren TikTok Live Studio adlı yeni bir masaüstü akış yazılımını test ediyor. Bu yazılım sayesinde izleyicilerle iletişim kurabilir, bilgisayarınızdan, telefonunuzdan veya bir oyun konsolundan içerik akışı gerçekleştirebilirsiniz.

TikTok

TIKTOK'UN STRATEJİSİ Mİ DEĞİŞİYOR?

TikTok Live Studio, TikTok'un canlı akış stratejisi için ilginç bir değişikliğe işaret ediyor olabilir. Çünkü platform, doğrudan mobil cihaz kullanıcılarına odaklanıyordu. Ancak TikTok Live Studio ile TikTok, canlı akışın odağını oyun yayınlarını da içerecek şekilde genişletebilir. Böylece Twitch, YouTube Gaming ve Facebook Gaming gibi platformlarla rekabete girebilir.

Bildirildiğine göre şu anlık sadece birkaç ülkede test edilen TikTok Live Studio, hem yatay hem de dikey akışı destekliyor. Son olarak, daha önce üçüncü taraf yazılımlar kullanılarak bir masaüstü cihazı yoluyla TikTok'a canlı yayın yapmanın mümkün olduğunu da belirtmiş olalım.

Adblock test (Why?)


TikTok'tan Twitch'e rakip! - Mynet
Read More

Wednesday, December 15, 2021

WhatsApp'a yeni özellik! Artık sesli mesajınızı göndermeden önce yapabilirsiniz - Mynet

WhatsApp, sesli mesaj göndermeye imkan tanıyor. Böylece WhatsApp kullanıcıları, biriyle sohbet ederken, mesaj metni yazamadığı durumlarda sesli mesaj gönderebiliyor. Ancak Instagram ve Facebook gibi Meta çatısı altında bulunan WhatsApp, sesli mesaj göndermeden önce dinleyip kontrol etmenize izin vermiyor. Aslında izin vermiyordu desek daha doğru. Çünkü, WhatsApp kısa bir süre önce yeni bir duyuru yaptı.

WHATSAPP'TA SESLİ MESAJLAR İÇİN YENİ ÖZELLİK GELDİ

WhatsApp, sesli mesajlar için bir ön dinleme özelliğini yayınladı. Bu özellik, sesli mesajlarınızı göndermeden önce belli belirsiz bir anlam ifade edip etmediğini, yanlış bir şeyler söyleyip söylemediğinizi kontrol etmenize izin veriyor.

WHATSAPP'IN YENİ ÖZELLİĞİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Aktarılanlara göre, bir ses kaydını bitirmek için durdur düğmesine bastıktan sonra sesli mesajı dinleme seçeneği görünüyor. Ardından oynat simgesine tıklayarak ön dinlemesini yapabilir, çöp kutusu ile simgelenen tuşa basarak silebilir veya hiçbir sorun yoksa gönder tuşuna tıklayarak sesli mesajı gönderebiliyorsunuz.

WhatsApp, özelliğin son haftalarda yavaş yavaş kullanıma sunulduğunu ve artık iOS, Android, web ve masaüstü dahil tüm platformlarda kullanılabileceğini söyledi.

WhatsApp daha önce sesli mesajların oynatma hızını ayarlama özelliğini de platforma entegre etmişti.

Adblock test (Why?)


WhatsApp'a yeni özellik! Artık sesli mesajınızı göndermeden önce yapabilirsiniz - Mynet
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...