Rechercher dans ce blog

Tuesday, November 30, 2021

NASA'dan yeni keşif! Bu gezegende bir yıl sadece 16 saat sürüyor - SonDakika.com

Yeni açıklanan ötegezegen (Güneş Sistemi'nin dışında), bilim insanlarının "sıcak Jüpiterler" olarak isimlendirdikleri bir kategoriye ait. Gökbilimciler bugüne kadar 400'den fazla sıcak Jüpiter tespit etmiş olsa da, araştırmacılar hiçbirinin TOI-2109b gibi olmadığını ifade ediyor.

NASA'dan yeni keşif! Bu gezegende bir yıl sadece 16 saat sürüyor

10 MİLYON YIL SONRA ORADA OLMAYABİLİR

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) bir ötegezegen bilimcisi Avi Shporer, "Her şey onun bir gezegen olmasıyla tutarlı ve çok ilginç nadir bir şeye sahip olduğumuzu da fark ettik" dedi.

Güneş sisteminin ötesindeki gezegen avı, Dünya'dan binlerce ışık yılı uzaklıktaki yıldızların yörüngesinde dönen 4 binden fazla uzak Dünya'yı gözler önüne serdi.

Jüpiter'in kütlesinin yaklaşık beş katı olan ve sadece 16 saat içinde yıldızının etrafında dönen gezegenin 10 milyon yıl sonra orada olmayabileceği açıklandı.

NASA'dan yeni keşif! Bu gezegende bir yıl sadece 16 saat sürüyor

Adblock test (Why?)


NASA'dan yeni keşif! Bu gezegende bir yıl sadece 16 saat sürüyor - SonDakika.com
Read More

GTA: The Trilogy'ye Beklenen Büyük Güncelleme Geldi: Göz Kanatan Onlarca Hata Giderildi - Webtekno

Oyun sektörünün bu yılki belki de en büyük fiyaskosu olan Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition, yarattığı heyecanın ardından oyuncuları hayal kırıklığına uğratmıştı. Bunun sebebi ise oyunda müthiş gelişmeler olmamasının yanı sıra oyunu oynanılmaz kılan hatalardı. Herkesin 50 kere bitirdiği bu 3 oyuna bir dünya para verdikten sonra oyunu oynayamayan oyuncular, orijinal üçlemeden bile soğuyacak konuma geldi.

Çıkıştan hemen sonra tepkilerin altında boğulan Rockstar Games, yaptığı açıklamayla hataların en yakın zamanda giderileceğinin sözünü vererek özür dilemişti. Durumu düzeltmek için kolları sıvayan şirket, bugün birçok hatayı düzeltecek ilk büyük güncellemeyi yayınladı.

Üç oyunda da onlarca düzeltme yapıldı

gta definitive edition

GTA: The Trilogy – The Definitive Edition için bugün yayınlanan güncelleme, bu ay ‘meme’lere konu olan birçok hatayı giderdi. Bunlardan biri göz kanatan yağmur efektiydi. Ayrıca yenilemenin ‘y’sini görmeyi bırakın, resmen mahvedilmiş bazı dokular onarıldı. Oynayışı bozan birkaç düzeltmenin de yanı sıra, bazı yazım hataları düzeltildi. 

Yapılan doku düzeltmelerinden biri, CJ’in araç sürerkenki korkunç suratına da el attı (bu hatayı yukarıdaki videoda görebilirsiniz). Çeşitli stabilite onarımlarının yapıldığı ve bir de sinematik kamera modunun eklendiği güncelleme; PS4, PS5, Xbox Series X / S, Xbox One, ve PC için geldi. Nintendo Switch ise yakın zamanda güncellemeye ulaşacak. Rockstar’ın yayınladığı listede düzeltilmiş pek çok şey olduğunu görüyoruz. Bakalım bu güncellemeden birkaç gün sonra hâlâ abuk sabuk hataların internette dalga konusu olduğunu görecek miyiz?

Adblock test (Why?)


GTA: The Trilogy'ye Beklenen Büyük Güncelleme Geldi: Göz Kanatan Onlarca Hata Giderildi - Webtekno
Read More

Android kullanıcıları dikkat! Google Play Store’da tespit edildi, bu uygulamalardan uzak durun! - Sabah

Adblock test (Why?)


Android kullanıcıları dikkat! Google Play Store’da tespit edildi, bu uygulamalardan uzak durun! - Sabah
Read More

GeForce RTX 3090 Ti detaylanıyor - DonanimHaber

1 Oy Ver

Nvidia’nın mevcut RTX 3000 serisini SUPER isimlendirmesiyle biraz daha çeşitlendireceğini biliyoruz. RTX 3090 ekran kartı da bu güncellemeden nasibini alacak. GeForce RTX 3090 Ti piyasanın en güçlüsü olmaya aday. 

GeForce RTX 3090 Ti neler sunacak?

Nvidia’nın biraz daha üst seviye performans bilgisayarları ve iş istasyonlarını hedeflediği GeForce RTX 3090 ekran kartı yeni dönemde GeForce RTX 3090 Ti veya SUPER adıyla yeniden piyasada olacak. Nvidia’nın performansa odaklanacağı ifade ediliyor. 

GeForce RTX 3090 Ti ekran kartında GA102 grafik çekirdeği 84 SM biriminin tamamını kullanıyor. Micron imzalı GDDR6X bellek 21Gbps hız kullanıyor ve 384-bit veri yolunda 1008GB/s bant genişliğine ulaşabiliyor. Böylece RTX 3090 modeline göre yüzde 8 civarında bir iyileşme sağlıyor.  

GeForce RTX 3000 SUPER serisinin yeni yıl ile birlikte yavaş yavaş piyasada olması bekleniyor. AMD’nin de hamlesini bekleyen Nvidia, yeni mimari Lovelace’a geçiş aşamasını ve SUPER serisi konumlandırmasını da buna göre yapacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


GeForce RTX 3090 Ti detaylanıyor - DonanimHaber
Read More

Gözümüz bir yerden ısırıyor: Xiaomi, Redmi Note 11T 5G'yi duyurdu! - Mynet

Akıllı telefon pazarındaki firmalardan biri olan Xiaomi'nin alt markası Redmi Redmi Note ailesine yeni modeller eklemeye devam ediyor. Şirket, bu kez başka bir Redmi Note modeli ile karşımıza çıktı. Hindistan pazarında görücüye çıkan bu model, Redmi Note 11T 5G'den başkası değil.

İŞTE REDMI NOTE 11T 5G'NİN ÖZELLİKLERİ

Redmi Note 11T 5G, tasarımı ile Poco M4 Pro'ya ve Redmi Note 11'e benzer. Redmi Note 11T 5G'de 90 Hz yenileme hızına sahip 6.6 inç IPS LCD ekran ve 16 MP selfie kamera için dizayn edilmiş bir nokta çentik bulunuyor. 6/8 GB RAM ve 64/128 GB dahili depolama alanı ile desteklenen 11T 5G'nin kalbinde ise MediaTek Dimensity 810 işlemci yer alıyor.

Redmi Note 11T 5G'nin özellikleri

6.5.000 mAh bataryadan güç alan telefon, 33W hızlı şarj desteğine de sahip. Ayrıca kulaklık girişi, stereo hoparlör ve yan çerçeveye yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucusu da var. Peki kutusundan MIUI 12.5 ile çıkan Redmi Note 11T'nin fiyatı ne kadar?

REDMI NOTE 11T 5G'NİN FİYATI

50 MP ana kamera ve 8 MP ultra geniş açılı kamera ile desteklenen Redmi Note 11T 5G'nin fiyatı modele göre değişiyor. Telefonun 6 GB RAM + 64 GB dahili depolama sunan temel seçeneği, 226 dolarlık bir fiyata sahip. Fiyatlar 266 dolara kadar çıkıyor.

Adblock test (Why?)


Gözümüz bir yerden ısırıyor: Xiaomi, Redmi Note 11T 5G'yi duyurdu! - Mynet
Read More

Tarih verdi! Onun için 'kıyamet' diyorlar... Tüm dünyayı karanlığa boğabilecek güneş patlaması - Milliyet

Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr  Yalnızca bir anlığına internete bağlı olan her cihazın bir anda kapandığını ve dolayısıyla hayatın durduğunu düşünün... Bu size ütopik bir fikir gibi gelmesin, uzmanlar gezegenimiz için tehlikeli olabilecek bir manyetik fırtınaya yüzde elli ihtimal veriyor. Evet, yanlış duymadınız! Peki böyle bir manyetik fırtına yaşanırsa olabilecekler neler?

Tarih verdi Onun için kıyamet diyorlar... Tüm dünyayı karanlığa boğabilecek güneş patlaması

'SAATLER İÇİNDE DÜNYA’YA ULAŞABİLİR'

Astrofizikçi, Dr. Selçuk Topal, “Hayat kaynağımız olan Güneş 1,5 milyon km çapında aşırı ısıtılmış dev bir gaz topu gibidir. Bu derece aşırı sıcak gaz yapısına plazma denir ve güneşin merkezindeki sıcaklık ise yaklaşık 15 milyon derecedir. Bu sıcaklıkta atomlar adeta eriyerek başka bir atoma dönüşür. Merkezde üretilen enerjinin Güneş’in yüzeyine ulaşması ise binlerce yıl sürebilir” dedi.

Böylesine sıcak ve devasa bir gök cisminde birçok olay meydana geldiğini vurgulayan Topal, yıldızların uzaya yıldız rüzgarları denilen ve yüklü parçacıklardan oluşan bir radyasyon fırtınası savurduğunu söyledi. Yıldız etkinliği arttığında bu rüzgarların daha şiddetli hale geldiğini söyleyen Topal, Güneş yüzeyinde gerçekleşen bir diğer olay olan koronal kütle atımları denilen şiddetli patlamalara değindi. Dr. Selçuk Topal, “Bu patlamaların sonucunda milyarlarca tonluk Güneş malzemesi yüksek hızlarda uzaya savrulur. Bu kütle atımlarının hızı saniyede 3 bin km’ye ulaşabilir. Dünya ile Güneş arasında 150 milyon km olduğunu hatırlayın. Yani Güneş’ten adeta fışkıran kütle saatler içinde Dünya’ya ulaşabilir” diye konuştu.

Tarih verdi Onun için kıyamet diyorlar... Tüm dünyayı karanlığa boğabilecek güneş patlaması

‘LEKE SAYISI ARTIKÇA MANYETİK ALAN ŞİDDETİ ARTIYOR’

Güneş patlamaları nasıl bir etki yaratıyor? Dr. Selçuk Topal, “Güneş patlamaları sonrası Dünya’ya gelen yüklü parçacık sayısı artar. Kuzey ve Güney ışıklarını bilirsiniz. İşte bu olayın nedeni yüklü parçacıkların bir kısmının Dünya’nın manyetik kutuplarından atmosfere girmesi ve su molekülleriyle etkileşime girmesidir. Böylece atmosferde aurora dediğimiz yapılar oluşur. Normalde bu yapıları 70 derece ve üzeri enlemlerde kuzey ve güney kutup bölgelerine yakın yerlerde görürüz. Ancak şiddetli bir kütle atımı sonrası bu olay ekvatora daha yakın enlemlerde de görülebilir” detayını paylaştı.

Güneş patlamaları ve Güneş yüzeyindeki leke sayısının arasında bir ilişki olduğunun düşünüldüğünü ileten Topal, leke sayısı arttığında güneş etkinliğinin yani fışkırmalar, kütle atımları ve manyetik alan şiddetinin de artığını vurguladı. Bu durumu bir örnekle açıklayan Topal, 1989 yılında Kanada’nın Quebec kentinde şehrin nasıl karanlığa boğulduğunu anlattı. 1989 yılında meydana gelen olayın aynı ölçekte bugün meydana gelmesi ve buna hazırlıksız yakalanmamızın trilyonlarca dolarlık bir zarara yol açacağı ve tüm elektronik cihazları onarmanın aylar süreceğine değinirken, elektriğe ne kadar bağımlı bir yaşamımız olduğunun da altını çizdi.

Tarih verdi Onun için kıyamet diyorlar... Tüm dünyayı karanlığa boğabilecek güneş patlaması

DÜNYAYI HEDEF ALIRSA HER ŞEYİ ALTÜST ETME GÜCÜ VAR

Olası bir güneş patlaması, dijital bir kıyamete yol açabilir mi? Dr. Selçuk Topal, “Eğer şiddetli bir Güneş patlaması ve beraberinde taşıdığı şiddetli manyetik alan Dünya’yı hedef alırsa yanıt evet. Bu durum gezegenimizde ciddi sorunlara neden olabilir. Manyetik fırtına dediğimiz olay, manyetik alan şiddetindeki ani ve güçlü değişimlerdir. Saatlerce veya günlerce sürebilir. Dünya’yı hedef alan şiddetli bir Güneş patlamasından ilk etkilenecekler, Dünya etrafında belli yörüngelerde dolanan ve iletişimden güvenliğe birçok işe yarayan yapay uydular olur” dedi.

Topal, GPS uyduları ile ona bağlı her şeyin zarar göreceğini ve uzay istasyonunda bulunan astronotların da ciddi bir radyasyona maruz kalabileceğine değindi. Dünya’nın manyetik alanı ve Dünya atmosferinin uzaydan gelen bu tarz yüklü parçacık bombardımanına karşı bizleri koruduğunu, Dünya’nın manyetik alanı olmasaydı burada bildiğimiz anlamda bir canlılığın da olmayacağını vurgulayan Topal, manyetik alanın ne kadar önemli olduğunun altını çizdi. Öte yandan tehlikeli bir Güneş patlamasının gezegenimizi etkilemesi için direkt olarak bizi hedef almış olması gerektiğini, dolayısıyla bazen bu anlamda şanslı olabileceğimizi söyleyen Topal, "2012 yılında Güneş’te şiddetli bir kütle atımı gerçekleşti ancak Dünya'yı etkilemedi" diyerek konuya açıklık getirdi.

Tarih verdi Onun için kıyamet diyorlar... Tüm dünyayı karanlığa boğabilecek güneş patlaması

KORUNMANIN EN İYİ YOLU FİŞİ ÇEKMEK ÇÜNKÜ...

Olası bir manyetik fırtınadan korunmanın yolu mümkün mü? Dr. Selçuk Topal, “Şu an elimizdeki en iyi korunma yöntemi erken uyarı sistemleridir. Uzayda bulunan bazı gözlem araçları (SOHO gibi) sürekli olarak Güneş’i gözler ve onun etkinliğini takip eder. Eğer Güneş’te ciddi ve Dünya’yı hedef alan bir olay meydana gelirse saatler öncesinden Dünya’yı uyarabilir” dedi.

Topal, şiddetli bir manyetik fırtınadan korunmanın en iyi yolunun fişi çekerek elektronik cihazlara giden elektriği kesmek olduğunu da söyledi. Diğer yandan mühendisler ve elektronikçilerin de böyle bir riskin farkında olduklarını, gerilimdeki ani yükselişlere karşı cihazları koruyacak sistemlerin de hâlihazırda bulunduğunu söyleyen Topal, "Önemli olanın tehlikeli bir durumda gerekli önlemleri alacak kadar vaktin olması" vurgusunu yaptı.

Tarih verdi Onun için kıyamet diyorlar... Tüm dünyayı karanlığa boğabilecek güneş patlaması

'2025-2026 YILINDA MAKSİMUM SEVİYEYE ULAŞACAK'

Güneşin yüzeyinde meydana gelen lekelenmelerin önemli bir anlamı var. Güneşin geçen yıl 25'inci leke çevrimine girdiğini ve Güneş’te 11 yılda bir tekrarlayan bir leke çevrimi olduğunu söyleyen Topal, bunun maksimum seviyeye ulaştığını söyledi. Maksimum seviyeye ulaştıktan sonra lekelerin tekrar azalıp yok olduğunu da ifade etti.

Şu an bu çevrimin başında olduğumuzu ve bugünlerde Güneş’te sadece birkaç adet leke olduğunu söyleyen Topal, 2025-2026 yıllarından leke sayısının maksimum olmasının beklendiğini iletti. Bu durumun o yıllarda koronal kütle atımları ve dolayısıyla manyetik fırtınaların olma olasılığını güçlendirdiğini söyleyen Dr. Selçuk Topal, “İstatistiksel olarak konuşursak önümüzdeki 50 yıl içinde Dünya’nın ciddi bir manyetik fırtınayla karşılaşma olasılığı yüzde 50” dedi.

Tarih verdi Onun için kıyamet diyorlar... Tüm dünyayı karanlığa boğabilecek güneş patlaması

MANYETİK FIRTINA TÜRKİYE’DE YAŞANABİLİR Mİ?

Peki olası bir manyetik fırtınanın Türkiye’de yaşanma ihtimali nedir? Dr. Selçuk Topal, “En iyi ihtimalle saatler veya maksimum birkaç gün önceden haberimiz olur. Böyle bir manyetik fırtına ülke çapında değil de gezegen çapında etkiye sahip olur. Saatlerce devam eden bir manyetik fırtınayı hayal edin. Dünya kendi ekseni etrafında sürekli dönüyor ve benzetmek gerekirse gezegen, akkor halindeki köz üzerinde sürekli olarak dönen, şişe takılmış bir tavuğa benzer. Sonuç olarak elektriğe bağımlı her şey bu durumdan ciddi zarar görecektir” diye konuştu.

Tarih verdi Onun için kıyamet diyorlar... Tüm dünyayı karanlığa boğabilecek güneş patlaması

'SPACEX’İN DART’I HAYATİ BİR PROJE ÖRNEĞİ'

NASA'nın bir göktaşının Dünya ile olası çarpışmasını önlemek için SpaceX'in ilk gezegen savunma sistemi kapsamında uzaya gönderdiği DART ile ilgili bilmemiz gerekenler neler? Bu girişimin dünyayı korumak için başarılı bir proje olduğunu söyleyebilir miyiz? Dr. Selçuk Topal, “DART (Double Asteroid Redirection Test) projesi kapsamında bir asteroit çiftine (iki asteroitin ortak bir kütle merkezi etrafında dolanması) gönderilen uzay aracı kasıtlı olarak asteroitlerden birine çarptırılacak ve asteroitteki sapma miktarı hesaplanacak. Bu asteroit çifti gezegenimiz için bir tehdit oluşturmuyor” bilgisini verdi.

DART’ın bir test çalışması olduğunu ve elde edilecek veriler sayesinde gelecekte gezegenimizi tehdit edecek benzer veya daha tehlikeli bir asteroit olduğunda hazırlıklı olabileceğimize değinen Topal, bu projenin gezegen savunma sisteminin ilk testi olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Dr. Selçuk Topal’a göre bu tarz projeler, tüm insanlık için hayati derecede önem taşıyor.

Adblock test (Why?)


Tarih verdi! Onun için 'kıyamet' diyorlar... Tüm dünyayı karanlığa boğabilecek güneş patlaması - Milliyet
Read More

2022'nin İlk Bombası Olacak: Samsung Galaxy S22 Serisinin Lansman Tarihi Ortaya Çıktı - Webtekno

Samsung, her senenin başlangıcında olduğu gibi 2022'nin ilk aylarında da önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Güney Kore merkezli teknoloji devi, merakla beklenen bu UNPACKED etkinliğinde yeni amiral gemisi serisi Galaxy S22'yi tanıtacak. Son dönemlerde daha çok çip krizi sebebiyle bir türlü karşımıza çıkmayan Galaxy S21 FE ile konuşulan şirket, bir yandan da yeni amiral gemisi üzerinde çalışıyor.

Galaxy S22, Galaxy S22 Plus ve Galaxy S22 Ultra olmak üzere üç model ile karşımıza çıkacağı bilinen yeni amiral gemisi serisinin gelmesine kalan zaman azaldıkça, telefonlar hakkında öğrendiklerimiz de artıyor. Örneğin geçtiğimiz haftalarda önce telefonların tasarımları sızdırılmış, ardından da fiyatlara dair ilk bilgiler gelmeye başlamıştı. Şimdiki haberimiz ise bu seri ile ne zaman tanışabileceğimizi ortaya koyuyor.

Bu kez amiral gemisi serisi Şubat ayında gelecek:

Galaxy S22

Samsung UNPACKED etkinliğini geçtiğimiz sene Ocak ayında gerçekleştirmişti. Ortaya çıkan sızıntılara göre ise şirket, Galaxy S22 serisini önümüzdeki Şubat ayında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sektörden sızıntılarıyla ünlü @iceuniverse'den gelen bilgilere göre, yeni Galaxy S22 serisi 8 Şubat'ta tanıtılacak ve 18 Şubat'ta da satışa sunulacak.

Bu bilgilerin yanında telefonların kamera özelliklerne dair de yeni haberler var. Buna göre Galaxy S22 ve S22 Plus'ın 50 MP ana kamera da dahil olmak üzere üçlü arka kamera kurulumuyla gelmesi bekleniyor. 50 MP ana kameraya 10 MP telefoto ve 12 MP ultra geniş açılı lensin eşlik edeceği söyleniyor. Samsung Galaxy S22 Ultra'da ise dörtlü arka kamera kurulumu olacak. 108 MP ana kamerayla gelecek olan telefonun kamera kurulumu 10MP + 10MP + 12MP şeklinde olacak.

Galaxy S22 serisine dair bir diğer dikkat çeken detay ise telefona gücünü verecek olan Snapdragon 8 Gen1 işlemcisi ile gelecek olan ilk modellerden biri olacak olması. Ayrıca Note serisine veda eden Samsung, Galaxy S22 Ultra ile S Pen'i yaşatmaya devam edecek. Gelen tüm bu bilgilerin doğru olup olmadığını ise zaman gösterecek.

Adblock test (Why?)


2022'nin İlk Bombası Olacak: Samsung Galaxy S22 Serisinin Lansman Tarihi Ortaya Çıktı - Webtekno
Read More

2021’in en iyi Android oyun ve uygulamaları açıklandı! - ShiftDelete.Net

Google, yıl sonu geleneklerine kaldığı yerden devam ediyor. Bugün şirket Google Play Store bünyesindeki en iyi Android oyunların ve uygulamaların listesini açıkladı. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de Kullanıcıların Seçimi, En İyi Uygulama, En İyi Oyun ve daha fazlası kategorilere ayrılmış durumda.

256 TL değerindeki uygulama ve oyun ücretsiz oldu!

256 TL değerindeki uygulama ve oyun ücretsiz oldu!

Google Play Store, bu hafta değeri 256 TL olan toplamda 13 adet uygulama ve oyunu ücretsiz yaptı.

2021’in en iyi Google Play Store, Android uygulama ve oyunları

Oyunların listelenmesinde 5 ana kategori yer alıyor. İki ana kategori de alt gruplara ayrılmış halde karşımıza çıkıyor. Listede toplamda 53 adet oyun ve uygulama var. İşte en iyi uygulama ve oyunlar…

Sizler Google Play Store bünyesindeki en iyi Android oyunlar listesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından belirtmeyi unutmayın!

Adblock test (Why?)


2021’in en iyi Android oyun ve uygulamaları açıklandı! - ShiftDelete.Net
Read More

Tansiyon ölçebilen akıllı saat yolda! - Mynet

Huawei, giyilebilir cihazların test edilmesine ve geliştirilmesine odaklanan en büyük araştırma laboratuvarını tanıttı. Bir teknoloji analisti de Huawei’nin aralık ayında tansiyon izleme sunan Watch D akıllı giyilebilir cihazını tanıtacağını açıkladı. Tansiyon takibi sunan bir akıllı saat, kan basıncının izlenmesinde önemli bir gelişme olabilir.

Doğru ve güvenilir kan basıncı ölçümleri sağlamanın karmaşıklığı nedeniyle kan basıncı izleme özelliği bulunan yalnızca birkaç giyilebilir akıllı cihaz bulunuyor. Fakat Watch D bu cihazların son örneği olabilir.

HUAWEI SERTİFİKA ALDI

Huawei ise kan basıncı izleme özelliğine sahip Watch D’nin yakında piyasaya sürüleceği söylentilerini destekleyecek bir şekilde, kısa süre önce kan basıncını izleyen giyilebilir bir cihaz için sertifika aldı.

Huawei Watch D’ye ait olduğu söylenen bazı görüntüler Weibo’da yayınlandı ve görüntüler, önceki Huawei giyilebilir cihazlarına biraz olsa da benzeyen bir cihazı gösteriyor. Buna göre Watch D, dikdörtgen bir ekran ve akıllı saatin sağ tarafında iki düğme ile dikdörtgen bir tasarıma sahip.

hs2-600x332

Huawei’nin Çin dışında Watch D için gerekli sertifikaları alma konusunda kaydettiği ilerleme seviyesi net değil. Huawei Watch D için fiyatlandırma detayı da henüz bilinmiyor. Firmadan resmi bir açıklama da yapılmadı.

Dune 2 filminden ayrıntılar gelmeye başladı

Adblock test (Why?)


Tansiyon ölçebilen akıllı saat yolda! - Mynet
Read More

Monday, November 29, 2021

Steam'den yeni rekor! - Mynet

Steam, milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Valve'in oyun platformu oyun fiyatları veya olumlu-olumsuz birçok eleştiri adından söz ettirse de eşzamanlı kullanıcı rekorlarıyla da gündeme geliyor. Şimdi ise Steam'den yeni bir rekor haberi var.

STEAM EŞZAMANLI KULLANICI REKORU KIRDI

SteamDB tarafından paylaşılan verilere göre Steam, geçtiğimiz günlerde 27 milyondan fazla kullanıcıya erişerek, çevrimiçi eşzamanlı kullanıcı rekorunu bir kez daha aştı. Verilen bilgilere bakılırsa 27 milyondan fazla kullanıcı aynı anda Steam'e girerek platformun bir rekor daha kırmasına aracılık etti.

Steam tweet

Önceki rekor ise nisan ayında 26,9 milyon eş zamanlı kullanıcı ile kırılmıştı.

STEAM'DEKİ EN POPÜLER OYUNLAR

Öte yandan, Steam'in istatistiklerine göre platforma mevcut oyuncu sayısına göre en popüler oyunlar
Counter-Strike: Global Offensive ve Dota 2 olarak sıralanıyor.

Steam'in yükseliş eğilimi, Kovid-19 pandemisinin başlangıcında dünya çapındaki insanların kendini izole etmeye başladığı Ocak 2020'de başlamıştı. Pandemi döneminin devam etmesi ile yeni bir rekorun gelmesi işten bile değil.

Adblock test (Why?)


Steam'den yeni rekor! - Mynet
Read More

281 TL’lik uygulama ve oyun geçici süreyle ücretsiz oldu! - ShiftDelete.Net

Black Friday bitti ve Siber Pazartesi başladı. E-ticaret sitelerinde indirimler devam ederken, dijital mağazalar da Siber Pazartesi’ye ayak uydurdu. Google Play Store, toplam değeri 281 Türk Lirası yapan çok sayıda uygulama, oyun ve özelleştirme paketini ücretsiz verdi.

Geçen hafta Cuma günü 42 adet uygulamayı ücretsiz vererek Android kullanıcılarını 510 TL ödemekten kurtaran şirket, bu hafta da 5 adet uygulama, 14 adet oyun, 4 adet ikon paketini bedava yaparak toplamda 281 TL’nin cebinizde kalmasını sağladı. Sizler de Android akıllı telefonunuzda veya tabletinizde kampanyaya katılarak, ihtiyacınız olan her şeyi yükleyebilirsiniz.

Black Friday bitti, indirimler bitmedi: Siber Pazartesi nedir?

Black Friday bitti, indirimler bitmedi: Siber Pazartesi nedir?

Herkesin bildiği Noel indirimlerinin uygulandığı Kara Cuma'dan sonra, Siber Pazartesi de gündemde. Peki bu günün özelliği nedir?

Google Play Store, 23 uygulama ve oyun ücretsiz yaptı

Kampanyaya katılım için bir adet Google Play hesabına sahip olmanız gerekiyor. Eğer Play Store’u açtığınızda sizden oturum açmanızı istemiyorsa, hesabınız var ve telefonunuzda açık demektir. Ekstra bir şey yapmaya gerek kalmadan ücretsiz Google Play Store uygulama ve oyunlarını indirebilirsiniz.

Ücretsiz olan uygulamalar

  1. Minerals Guide (+ Identifier) – 9 saat sonra sona eriyor
  2. Boundo: System Tool Set – 5 gün sonra sona eriyor
  3. Shout Screen – Big Text Announcements – 5 gün sonra sona eriyor
  4. Korean Word Beginner Quiz Pro – 6 gün sonra sona eriyor
  5. Sleep Faster, Meditation Pro – 6 gün sonra sona eriyor
google play store ücretsiz uygulama oyun

Ücretsiz olan oyunlar

  1. Scalak – 9 saat sonra eriyor
  2. Zenge – 1 gün sonra eriyor
  3. You are Hope – 2 gün sonra eriyor
  4. Live or Die: Survival Pro – 5 gün sonra sona eriyor
  5. MR RACER : Car Racing Game – Premium – MULTIPLAYER – 5 gün sonra sona eriyor
  6. Pixel Blade M Vip – Action rpg – 5 gün sonra sona eriyor
  7. Soul Warrior Premium – 5 gün sonra sona eriyor
  8. Speed Math – Mini Math Games – 5 gün sonra sona eriyor
  9. 1812. Napoleon Wars Premium TD Tower Defense game – 6 gün sonra sona eriyor
  10. Dungeon Corporation P : (An auto-farming RPG game) – 6 gün sonra sona eriyor
  11. Glidey – Minimal puzzle game – 6 gün sonra sona eriyor
  12. Coin Princess! – 7 gün sonra sona eriyor
  13. Cult Manager Tycoon – 7 gün sonra sona eriyor
  14. Hero’s 2nd Memory : Offline Shooting RPG – 7 gün sonra sona eriyor

Ücretsiz olan ikon paketleri & özelleştirme uygulamaları

  1. Ciclo – Icon Pack – 6 gün sonra sona eriyor
  2. Milky Launcher Pro – 6 gün sonra sona eriyor
  3. Simple text widget – Text widget for android – 6 gün sonra sona eriyor
  4. Star Launcher Prime – 6 gün sonra sona eriyor

Adblock test (Why?)


281 TL’lik uygulama ve oyun geçici süreyle ücretsiz oldu! - ShiftDelete.Net
Read More

2022’de piyasaya sürülmesi beklenen 6 yeni WhatsApp özelliği - Sözcü

WhatsApp'a gelecek özellikleri ve değişiklikleri izleyen web sitesi WABetaInfo, uygulamanın 2022'de yayına almayı planladığı özellikleri açıkladı. Özellikler arasında uygulamayı birden fazla cihazda kullanmaktan iletişim bilgilerinde daha fazla kontrol sahibi olmaya kadar pek çok yenilik yer alıyor.

2022’de piyasaya sürülmesi beklenen 6 yeni WhatsApp özelliği

WABetaInfo, Android ve Apple iOS platformlarına gelecek WhatsApp güncellemesiyle birkaç yeni özelliği kullanıma sunacağını bildiriyor. Bu özelliklerin bir kısmı WhatsApp beta programına kayıtlı olan kullanıcıların kullanımına sunulurken, bir kısmı da dışarıya sızan bilgilerde yer alıyor.

Yakında tüm kullanıcılara sunulması beklenen uygulamanın yeni özellikleri şu şekilde:

BİRDEN FAZLA CİHAZDA KULLANABİLME

Son zamanlarda, platform tüm beta kullanıcıları için çoklu cihaz özelliği ekledi. Bu özellik, ana akıllı telefonda bağlantı olmasa bile kullanıcıların platforma birden fazla cihaz üzerinden erişmesine olanak tanıyor. Kullanıcılar, tek bir WhatsApp hesabını dört adet cihaza bağlayabilecekler.

KAYBOLAN MESAJLAR İÇİN SÜRE GÜNCELLEMESİ

WhatsApp, geçen yıl kaybolan mesajlar özelliğini tanıttı. Bu özellik, kullanıcıların belirli bir süre sonra kaybolan mesajlar göndermesine olanak tanıyor. Beta güncellemesi ile şirket, özellik için 90 gün ve 24 saat seçenekleri ekledi.

SON GÖRÜLME VE PROFİL FOTOĞRAFI GİBİ KİŞİSEL BİLGİLERDE DAHA FAZLA KONTROL

Bu özellik, kullanıcıların WhatsApp’ta son görülme, durum, profil fotoğrafı ve hakkında açıklamasını kimlerin görebileceğini kontrol etmelerini sağlayacak. Uygulama zaten Herkes, Kişilerim ve Hiç Kimse gibi seçenekler sunuyordu, ancak yeni bir seçenek eklemeyi planlıyor. Kullanıcılar, yeni seçenekle beraber bilgi paylaşmak istemedikleri kişileri seçebilecekler.

MESAJLARA TEPKİ BIRAKABİLME

WhatsApp, Instagram ve Facebook Messenger’a benzer şekilde mesajlara tepki vermeyi getirecek. Bu özellikle, kullanıcıların tepki vermek istedikleri mesaja dokunup basılı tutmaları ve ardından parmaklarını uygun emojiye sürüklemeleri yeterli olacak.

SESLİ MESAJLAR GÖNDERİLMEDEN ÖNCE DİNLENEBİLECEK

Yeni özelliklerden biri de kullanıcılara, sesli mesajlarını göndermeden önce dinleme imkânı sunulacak olması. Kullanıcılar sesli mesajı hızlı bir şekilde dinleyebilecek ve kaydedilen sesli mesajı beğenmezlerse silebilecekler.

INSTAGRAM REELS GELEBİLİR

WABetaInfo’ya göre, sohbet platformu Instagram Reels’i de içerebilir. Reels’in WhatsApp uygulamasında özel bir alana sahip olacağı düşünülüyor.

WhatsApp’ı odağına alan web sitesi WABetaInfo’ya göre yenilik ve değişikliklerin çoğu Facebook’un; yeni adıyla Meta’nın tüm sosyal medya platformlarını birleştirme stratejisi ile paralellik taşıyor.

WhatsApp, 'son görülme' özelliğinde değişikliğe gidiyor İlginizi Çekebilir WhatsApp, 'son görülme' özelliğinde değişikliğe gidiyor Whatsapp 'düşük kaliteli fotoğraf' sorununu ortadan kaldırıyor! İlginizi Çekebilir Whatsapp 'düşük kaliteli fotoğraf' sorununu ortadan kaldırıyor! WhatsApp'tan yeni özellik: Kaybolan mesajlar İlginizi Çekebilir WhatsApp'tan yeni özellik: Kaybolan mesajlar

Adblock test (Why?)


2022’de piyasaya sürülmesi beklenen 6 yeni WhatsApp özelliği - Sözcü
Read More

Android kullanıcılarına güvenlik uyarısı - Sözcü

Android kullanıcıları, yeni bir güncelleme, cihazlarını savunmasız bırakabileceğinden, telefonlarının gizlilik ayarlarını kontrol etmeleri ve güncellemeleri konusunda uyarılıyor.

Android kullanıcılarına güvenlik uyarısı

Google, Android 12 işletim sistemini ekim ayında piyasaya sürmüş ve şirket, yeni gizlilik ve güvenlik eklemeleri yapmıştı. Yeni Android güncellemesi, uzun süredir kullanılmayan uygulamaları hazırda bekletme özelliğine sahip ve konum verilerini daha az hassas hale getiriyor.

Bu yüzden teknoloji uzmanları; kişisel verilere dayalı hedefli reklamcılıkla tanınan Google konusunda kullanıcıları uyarıyor ve telefonu güncellerken gizlilik ayarlarını kontrol edilmesine gerektiğine dikkat çekiyor. Android 12’deki gizlilik bilgilerinin çoğu, kullanıcıların cihazlarındaki uygulamalara verdikleri izinlere dayanıyor.

GİZLİLİK AYARLARI’NI KONTROL EDİN UYARISI

Uygulamaları yüklerken genellikle kameraya, fotoğraflara, kişilere, konuma, mikrofona vb. erişim isteniyor. Ancak tüm uygulamalar bunu yapmıyor: Bir AR uygulamasının kullanılabilir olması için kameraya erişmesi gerekebilir, ancak bir takvim uygulamasının hiçbir şey için izne ihtiyacı yok.

Ancak izin şeffaflığını artırmak için Android 12’ye yeni bir gizlilik panosu eklendi. Bunu kullanarak, kullanıcı cihazda hangi uygulamaların ne yaptığını görebilir.

Kontrol panelinden Ayarlar, Gizlilik ve ardından Gizlilik Kontrol Paneli’ni açarak erişilebilir. Bu noktada kullanıcıların mikrofon ve kamera erişimlerini kontrol etmeleri de önemli.

REKLAM İÇİN KULLANICILARIN DAVRANIŞLARINI TAKİP EDİYORDU

Ayrıca, kullanıcıların beğendiklerine göre bir profil oluşturmasına olanak tanıyan reklam kimliği de silinebilir. Ayarlar, Gizlilik ve ardından Reklamlar’a giderek Reklam kimliğini sil de seçilebilir. Bu eylemin yapılması halinde kullanıcılar telefonlarından reklam görmeye devam etseler de bu reklamlar davranışlarına dayandırılamayacaktır.

Bunun yanında Gizlilik menüsünde konum geçmişi kapatılarak da Google’ın toplayabileceği bilgi miktarı sınırlanabilir. Ancak cihazı korumanın en iyi yolu, tüm hesaplarda benzersiz oturum açmalar oluşturmak için bir parola yöneticisine sahip olmak ve iki faktörlü kimlik doğrulama kullanmak.

Gizlilik konusundaki hassasiyet özellikle Apple’ın yeni güncellemeleriyle teknoloji devlerinin daha çok odağındaydı.

Apple'ın iPhone gizlilik politikası teknoloji devlerini vurdu İlginizi Çekebilir Apple'ın iPhone gizlilik politikası teknoloji devlerini vurdu Google, reklam alanındaki gücünü kötüye kullanmakla suçlanıyor İlginizi Çekebilir Google, reklam alanındaki gücünü kötüye kullanmakla suçlanıyor Avustralya'dan Google uyarısı: Tüketicilere zarar verebilir İlginizi Çekebilir Avustralya'dan Google uyarısı: Tüketicilere zarar verebilir

Adblock test (Why?)


Android kullanıcılarına güvenlik uyarısı - Sözcü
Read More

Uzun süredir konuşuluyor! Beklenen telefon sızdırıldı - Mynet

Oppo'nun katlanabilir bir akıllı telefon çıkaracağı dedikodusu uzun süredir konuşuluyor. Ancak eğer üretim gerçekleştirse telefon Oppo için bir ilk olacak. Çünkü şirket daha önce katlanabilir bir telefonu piyasaya sürmedi. Önceki raporlar ise şirketin bu telefonu aralık ayında piyasaya çıkaracağını iddia etti. Şimdi ise Oppo'nun katlanabilir akıllı telefonunun özellikleri hakkında bazı ayrıntılar sızdı.

OPPO'NUN İLK MODELİ GALAXY Z FOLD 3'E BENZEYECEK

Sızıntı kaynağı Digital Chat Station'a göre, Oppo'nun ilk katlanabilir akıllı telefonu içe doğru katlanır bir tasarıma sahip olacak. Bu da akıllı telefonun rakibi Galaxy Z Fold3 veya Huawei Mate X2 gibi bir tasarımı benimseyeceğini ortaya koyuyor. Fakat kaynak bununla da kalmıyor.

OPPO'NUN İLK KATLANABİLİR TELEFONUNUN ÖZELLİKLERİ

Kaynak, telefonun yan kısma yerleştirilmiş bir parmak izi sensörüne sahip olacağını ve arka kamera modülünün Reno6 serisindekine benzer olacağını iddia ediyor. Ayrıca cihazın öndeki ekranının merkeze yerleştirilmiş nokta çentik ile geleceği ve 60 Hz yenileme hızına sahip olacağı da bulunulan diğer iddialar arasında.

Öte yandan, aktarıldığı kadarıyla içteki ana ekran 120 Hz'e kadar yenileme hızını destekleyecek ve sol üst köşede bir kamera deliğine sahip olacak.

Aynı kaynak daha önce 7.8 inç ila 8 inç arasındaki ana ekranın LTPO teknolojisine sahip olduğunu söylemişti. Sızıntı kaynağı ayrıca cihazın Android 11 tabanlı ColorOS arayüzü ile geleceğini ve Qualcomm Snapdragon 888 işlemci ile destekleneceğini de öne sürmüştü.

KAMERA ÖZELLİKLERİ

Kaynağın iddiasına göre telefon 50 MP + 16 MP + 13 MP şeklinde bir arka kamera kurulumu ile gelecek. Ayrıca, 32 MP selfie kamerası taşıyacak. Fakat bu kameranın içteki ana ekranda mı yoksa dışarıdaki ön ekranda mı olacağı henüz kesin olarak bilinmiyor.

Bakalım kaynağın iddiaları doğru çıkacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Adblock test (Why?)


Uzun süredir konuşuluyor! Beklenen telefon sızdırıldı - Mynet
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...