Rechercher dans ce blog

Thursday, September 30, 2021

Son dakika: Koronavirüsün gizemi çözüldü... İşte en şanslı grup! - Hürriyet

Dünyanın koronavirüs ile mücadelesi sürerken, İskoçya'dan ezber bozan bir haber geldi. Bilim insanları neden bazı insanların koronavirüse karşı daha korunaklı olduğunu belirledi. İşte koronavirüse karşı en şanslı grup...

Adblock test (Why?)


Son dakika: Koronavirüsün gizemi çözüldü... İşte en şanslı grup! - Hürriyet
Read More

Forza Horizon 5'in detaylı sistem gereksinimleri ve desteklenen direksiyon setleri belli oldu - DonanimHaber

3 Oy Ver

Yayıncılığını Xbox Game Studios'n yaptığı, geliştiriciliğini ise Playground Games'in yaptığı yarış oyunu serisi Forza Horizon'ın yeni oyunu Forza Horizon 5'ten yeni bilgiler geldi.

Geçtiğimiz saatlerde Playground Games, oyunun detaylı sistem gereksinimlerini ve hangi direksiyon setlerinin uyumlu olduğunu açıkladı. Sistem gereksinimlerine baktığımızda "ideal" olarka açıklanan gereksinimlerin bir hayli yüksek olduğunu söylemek gerek. Ancak belli ki oyunu en iyi deneyimleyebileceğimiz sistem de o.

Forza Horizon 5 Sistem Gereksinimleri

Ayrıca oyunun desteklediği direksiyon setleri de belli oldu:

  • Logitech: Driving Force, G25, G27, G29, G920, G923PS, G923XB, Momo
  • Thrustmaster: Ferrari 458, T150 RS, T300 RS, T500 RS, TMX, T-GT, TS-XW, TX, TS-PC
  • Fanatec: V1, V2, V2.5, CSL, CSL DD, DD1, DD2

Forza Horizon 5, 9 Kasım 2021'de Xbox Series ve PC için çıkış yapacak. Oyun ayrıca ilk günden Xbox Game Pass'e dahil olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


Forza Horizon 5'in detaylı sistem gereksinimleri ve desteklenen direksiyon setleri belli oldu - DonanimHaber
Read More

Futbolseverlere müjde: Ücretsiz eFootball 2022 çıktı! - ShiftDelete.Net

Futbolseverlerin heyecanla beklediği o gün geldi. Uzun süredir FIFA ile rekabet etmekte zorlanan ve satışlarda istediği başarıyı elde edemeyen Konami, PES serisini bitirme kararı almıştı. Bunun yerine eFootball adında ücretsiz bir oyun üzerinde çalışan şirket, sonunda eFootball 2022‘yi piyasaya sürdü.

Şu anda Steam üzerinden indirmeye açık olan oyun, herhangi bir ücret almadan tam bir tecrübe vaat ediyor. Ancak oyuncuların aklında başka sorular da var. Bunlardan en önemlisi ise eFootball 2022‘nin sistem gereksinimleriyle ilgili. İşte bedava PES deneyimi elde etmek için ihtiyacınız olan donanım…

FIFA 22, tecavüzle suçlanan futbolcunun cezasını kesti

FIFA 22, tecavüzle suçlanan futbolcunun cezasını kesti

Fransa milli takımının ve Manchester City'nin yıldız futbolcusu Benjamin Mendy, FIFA 22 kadrosundan çıkarıldı. İşte sebebi...

Her ücretsiz oyunda olduğu gibi eFootball 2022‘nin sistem gereksinimleri oldukça makul. Bunun ana nedeni ise mümkün olduğunca daha geniş bir kitleye hitap ederek oyuncu sayısını artırmak. Burada da benzer bir politika izleyen Konami, oyunun gereksinimlerini oldukça düşük tutmuş.

efootball 2022
Önerilen
İşletim Sistemi: 64 bit Windows 10
İşlemci: Intel Core i5-7600 / AMD Ryzen 5 1600
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: GeForce GTX 1060 / AMD Radeon RX 590
Depolama: 50 GB kullanılabilir alan
SDNShiftdelete.net
Minimum
İşletim Sistemi: 64 bit Windows 10
İşlemci: Intel Core i5-2300, / AMD FX-4350
Bellek: 8 GB RAM
Ekran Kartı: GeForce GTX 660 Ti / Radeon HD 7790
Depolama: 50 GB kullanılabilir alan

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Konami‘nin yeni oyunu sizce başarılı olacak mı yoksa PES gibi FIFA karşısında başarısız mı olacak? Konuyla ilgili görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Adblock test (Why?)


Futbolseverlere müjde: Ücretsiz eFootball 2022 çıktı! - ShiftDelete.Net
Read More

Wednesday, September 29, 2021

Netflix dizisinde sevişme sahnesi, tam 20 milyon kez tekrar izlendi - Gerçek Gündem

Netflix, popüler dizisi Sex/Life'ın üçüncü bölümünde yer alan bir sahnenin 20 milyon kullanıcı tarafından tekrar izlendiğini açıkladı.

Netflix, ikinci sezonunun çekimlerinin başladığını açıkladığı duyuruda, ilginç bir bilgi de paylaştı. Dizinin 3. bölümünde yer alan duş sahnesi 20 milyon kullanıcı tarafından tekrar izledi.

Bu sahnede Brad Simon isimli karakter, bir spor salonunda duş alıyordu. Resmi Twitter hesabından bir paylaşım yapan Netflix, istatistiklere göre üçüncü bölümün 20. dakikasına doğru yer alan o sahnenin, 20 milyon kullanıcı tarafından en az bir kez yeniden oynatıldığı ifade etti. Netflix'e göre dizinin ilk sezonu ise toplamda 67 milyon kez izlendi.

Adblock test (Why?)


Netflix dizisinde sevişme sahnesi, tam 20 milyon kez tekrar izlendi - Gerçek Gündem
Read More

Bakan Koca: Bakanlığımızın HES kodu dışında uygulaması yoktur - Cumhuriyet

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu video konferans yöntemiyle toplandı. Aşılama ve koronavirüsle mücadelenin ele alındığı toplantı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Son günlerde tedbirlerdeki gevşeklik vaka sayılarına yansıyor. Eski günlerimize daha erken dönmek istiyorsak bugün tedbirlere daha sıkı uymalıyız” dedi.

Koca "Birtakım mecralarda yeni dönemde aşı kartı isteneceği iddia edilmiştir. Bakanlığımızın yurt içinde HES kodu uygulaması dışında bir uygulaması yoktur" dedi. 

'OKULLARIN MUTLAK YÜZ YÜZE EĞİTİME AÇIK KALACAĞINI İFADE ETMEK İSTERİM'

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Bilim Kurulumuz bugün okullarda yüz yüze eğitim, salgının seyri ve tedbirlerin uygulanması gündemi ile bir araya geldi. Vaka sayıları içinde okula giden öğrencilerimizin bulunduğu yaş grubunun dağılımı ele alındı. 5-17 yaş arasında bulunan çocuklarımız aktif vakaların yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. Bu grubun önemli ölçüde aşı programında olmadığını dikkate aldığımızda çocuklarımızda görülen vakaların beklenen bir durum olduğunu ifade etmek isterim. Buna karşın, bu yaş grubundaki çocuklarımızın hastaneye yatışında ya da yoğun bakıma girişinde belirgin bir artış olmamıştır. Mevcut tabloda okula giden çocuklarımız virüs ile karşılaşsa da hastanede tedavi görmesi gereken bir durum ortaya çıkmamaktadır. Her kademede okulların açık kalması için her türlü tedbiri alacağımızı ve okulların mutlak yüz yüze eğitime açık kalacağını tekrar ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

'BAKANLIĞIMIZIN YURT İÇİNDE HES KODU UYGULAMASI DIŞINDA BİR UYGULAMASI YOK'

Aktif vakaların yaş ortalamasının düşmesi sonucu hastanede tedavi gören sayısının da azaldığını belirten Bakan Koca, “Hedefimiz hiçbir hasta kalmayıncaya kadar tedbirlere uymak, aşı ile bağışıklık sağlanıncaya kadar aşı programımızı kararlılıkla sürdürmektir. Birtakım mecralarda yeni dönemde aşı kartı isteneceği iddia edilmiştir. Bakanlığımızın yurt içinde HES kodu uygulaması dışında bir uygulaması yoktur. Bildiğiniz gibi birçok müesseseye girişte HES kodu uygulamamız bulunmaktadır. HES kodu ile giriş yapılan yerlerde zorunlu kontrol riskli kişilerin dolaşımda olmamasını hedef almaktadır. Bunlar, aktif hasta ya da aktif temaslı kişiler ile sınırlıdır. HES kodu kişilerin riskli ya da çok riskli olduğunu, aktif hasta olup olmadığını, aktif temaslı olup olmadığını, son 72 saat içinde PCR negatif olup olmadığını ve aşılı olup olmadığı bilgisini içermektedir. Kurum ve müesseseler HES kodundan hangi bilgileri sorgulamak isterlerse sorgulayabilmektedir” açıklamasında bulundu.

'ESKİ GÜNLERİMİZE DAHA ERKEN DÖNMEK İSTİYORSAK BUGÜN TEDBİRLERE DAHA SIKI UYMALIYIZ'

Salgının seyrinde günlük vaka sayılarında durağan bir hal oluştuğuna dikkat çeken Sağlık Bakanı Koca, şunları kaydetti:

“Ancak bu durağanlık düşük vaka sayılarında değil, günlük 20 binin üzerindedir. Bu sayıyı hızla aşağıya düşürecek iki unsur var. Bunlar hızla yüksek oranda aşılı hale gelmek ve tedbirlere uymaktır. Son günlerde tedbirlerdeki gevşeklik vaka sayılarına doğrudan yansımaktadır. Bu gidiş aşı ile toplum bağışıklığı sağlama hedefimize ulaşmak için süreyi uzatmaktadır. Mevcut tedbirlerden ve maskeden en kısa sürede kurtulmanın yolu şimdi tedbirlere uymak ve maskesiz kalabalıklardan uzak durmaktır.
Salgının ilk günlerinden bu yana uzunca bir süredir tedbirlere uyumu dile getirdiğimin farkındayım. Ancak önceleri tek korunma yolumuz tedbirlerdi. Bugün ise tedbirlerle birlikte aşı olmaktır. Sabreder ve vaka sayılarını hedeflenen şekilde düşürebilirsek maskesiz günlerimiz başlayacak. Eski günlerimize daha erken dönmek istiyorsak bugün tedbirlere daha sıkı uymalıyız.”

Adblock test (Why?)


Bakan Koca: Bakanlığımızın HES kodu dışında uygulaması yoktur - Cumhuriyet
Read More

Bakan Koca: Bakanlığımızın HES kodu dışında uygulaması yoktur - TRT Haber

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Kurulun gündeminde, yüz yüze eğitim, artan vaka sayıları ve tedbirlerin uygulanması vardı. 

"Okulların yüz yüze eğitime açık kalacağını ifade etmek isterim"

Bakan Koca, toplantı sonrası yazılı açıklama yaptı.

5-17 yaş aralığındaki çocukların aktif vakaların dörtte birini oluşturduğunu belirten Koca, yüz yüze eğitime devam edeceklerini söyledi:

"Bu grubun önemli ölçüde aşı programında olmadığını dikkate aldığımızda çocuklarımızda görülen vakaların beklenen bir durum olduğunu ifade etmek isterim. Buna karşın, bu yaş grubundaki çocuklarımızın hastaneye yatışında ya da yoğun bakıma girişinde belirgin bir artış olmamıştır. Mevcut tabloda okula giden çocuklarımız virüs ile karşılaşsa da hastanede tedavi görmesi gereken bir durum ortaya çıkmamaktadır. Her kademede okulların açık kalması için her türlü tedbiri alacağımızı ve okulların mutlak yüz yüze eğitime açık kalacağını tekrar ifade etmek isterim."

"Bakanlığımızın HES kodu dışında uygulaması yoktur"

Bakan Koca, bakanlığın yeni dönemde aşı kartı isteyeceği iddialarına da yanıt verdi:

"Bakanlığımızın yurt içinde HES kodu uygulaması dışında bir uygulaması yoktur. Bildiğiniz gibi birçok müesseseye girişte HES kodu uygulamamız bulunmaktadır. HES kodu ile giriş yapılan yerlerde zorunlu kontrol riskli kişilerin dolaşımda olmamasını hedef almaktadır. Bunlar, aktif hasta ya da aktif temaslı kişiler ile sınırlıdır.

HES kodu, kişilerin riskli ya da çok riskli olduğunu, aktif hasta olup olmadığını, aktif temaslı olup olmadığını, son 72 saat içinde PCR negatif olup olmadığını ve aşılı olup olmadığı bilgisini içermektedir. Kurum ve müesseseler HES kodundan hangi bilgileri sorgulamak isterlerse sorgulayabilmektedir."

"Bu gidiş toplum bağışıklığı sağlama hedefimize ulaşmak için süreyi uzatmaktadır"

Artan vaka sayılarına da dikkati çeken Bakan Koca, bir kez daha tedbirlere uyulması  ve aşı çağrısında bulundu: 

"Salgının seyrinde günlük vaka sayılarında durağan bir hal var. Ancak bu durağanlık düşük vaka sayılarında değil, günlük 20 binin üzerindedir. Bu sayıyı hızla aşağıya düşürecek iki unsur var. Bunlar hızla yüksek oranda aşılı hale gelmek ve tedbirlere uymaktır. Son günlerde tedbirlerdeki gevşeklik vaka sayılarına doğrudan yansımaktadır. Bu gidiş aşı ile toplum bağışıklığı sağlama hedefimize ulaşmak için süreyi uzatmaktadır.

Mevcut tedbirlerden ve maskeden en kısa sürede kurtulmanın yolu şimdi tedbirlere uymak ve maskesiz kalabalıklardan uzak durmaktır. Salgının ilk günlerinden bu yana uzunca bir süredir tedbirlere uyumu dile getirdiğimin farkındayım. Ancak önceleri tek korunma yolumuz tedbirlerdi. Bugün ise tedbirlerle birlikte aşı olmaktır. Sabreder ve vaka sayılarını hedeflenen şekilde düşürebilirsek maskesiz günlerimiz başlayacak. Eski günlerimize daha erken dönmek istiyorsak bugün tedbirlere daha sıkı uymalıyız."

Adblock test (Why?)


Bakan Koca: Bakanlığımızın HES kodu dışında uygulaması yoktur - TRT Haber
Read More

Windows 11’in Yeni Medya Oynatıcısını 'Yanlışlıkla' Gösterdi - Webtekno

Önce Windows 11’in sızdırılması daha sonra da Windows 11’de yeni Paint’i kullanan bir tabletin ortaya çıkması ile bütün projeleri ortaya çıkan Microsoft’un yeni Windows 11 uygulamaları da bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Bugünse yeni işletim sisteminde yer alacak, Windows kullanıcılarına yeni bir soluk getirmesi planlanan medya oynatıcısı ortaya çıktı. Medya oynatıcısı hakkındaysa bazı şeyler halen gizemini koruyor.

Windows 11'in yeni medya oynatıcısı böyle gözüküyor:

Ortaya çıkan görüntüye göre yeni medya oynatıcısı, Windows XP’den beri sevilerek kullanılan Windows medya oynatıcının Windows 11 tasarıma uyarlanmış hali olacak. Uygulamanın “Filmler ve TV” uygulamasının mı yoksa Windows medya oynatıcısının mı yerine geçeceği henüz bilinmiyor.

Windows sızıntıları konusunda uzman kişiler ise, yeni uygulamanın her iki uygulamayı birleştirecek bir uygulama olacağını öngörüyor. Ortaya çıkan fotoğrafa baktığımızda çalma listelerini takip edebileceğimiz ve karışık çalabileceğimiz yeni düğmeler görüyoruz. Ayrıca yayınlanan fotoğrafa dikkatli baktığımızda yeni medya oynatıcının fotoğraflar ile entegre olduğunu da görebiliyoruz.

Microsoft’un daha önce ortaya çıkan Paint ve yeni medya oynatıcısını ne zaman yayınlayacağı ise henüz netleşmedi. Fakat çoğu kullanıcı bu yeni uygulamaların kasım ayında yayınlanacak Windows 11 ile kullanıcılara sunulacağını düşünüyor.

Adblock test (Why?)


Windows 11’in Yeni Medya Oynatıcısını 'Yanlışlıkla' Gösterdi - Webtekno
Read More

Apple’ın eski tasarımcısı Jony Ive, Ferrari ile anlaştı - NTV

İtalyan lüks otomobil şirketi Ferrari, 2025 yılında geliştirmeyi planladığı elektrikli otomobil için yeni bir işbirliği yaptığını açıkladı.

Ferrari ve çatı şirketi Exor tarafından yapılan açıklamada, 2019 yılında Apple’dan ayrılarak Loveform ismiyle kendi tasarım şirketini kuran Jony Ive ile anlaşıldığı bildirildi.

ANLAŞMA UZUN SÜRELİ

Anlaşmanın, “uzun süreli” olduğuna dikkat çeken Exor, şirketlerin birlikte neler yapacağını belirtmezken, "Bu yeni ortaklığın ilk ifadesi, Ferrari'nin efsanevi performansı ve mükemmelliğini LoveFrom'un rakipsiz deneyimi ve dünyayı değiştiren olağanüstü ürünleri tanımlayan yaratıcılığını bir araya getirecek" açıklamasında bulundu.

Financial Times ise, ortaklığın Ferrari'nin 2025'te piyasaya sürmeyi planladığı ilk elektrikli otomobil için gerçekleştiğini yazdı.

27 YIL BOYUNCA APPLE'DA ÇALIŞMIŞTI

27 yıl boyunca Apple'da görev yaparak şirketin bir dünya markası haline gelmesine büyük katkı sağlayan ve Apple'ın iPhone, iMac ve iPod gibi birçok ürününün tasarımında önemli bir rol oynayan baş tasarımcı Jony Ive, 2019 yılında şirketten ayrılmıştı.

Apple’dan ayrılarak Marc Newson ile beraber kurdukları Loveform tasarım şirketi ile Londra ve San Francisco'daki ofislerinde tasarımcılar, mimarlar, müzisyenler, film yapımcıları, yazarlar, mühendisler ve sanatçılardan oluşan yaratıcı bir ekiple çalışmalar gerçekleştirirken beş figürlü bir ceket ve el çantası geliştirmişti.

Financial Times, bu anlaşmanın yanı sıra Apple ile Ferrari arasındaki bağın altını çizip, teknoloji devinin Hizmetlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue'nun Ferrari'nin yönetim kurulunda yer aldığını aktardı.

Adblock test (Why?)


Apple’ın eski tasarımcısı Jony Ive, Ferrari ile anlaştı - NTV
Read More

Yemeksepeti 20 yıllık logo ve tasarımını değiştirdi - Haberler.com

Bugün itibarıyla yeni tasarımını duyuran Yemeksepeti, 20 yıldır kullandığı font için daha yumuşak hatları tercih etti. Yemeksepeti ile özleşen kurye figürünün de silindiği görülüyor. Renk farklılıklarının da görüldüğü sitede font farklıları dikkat çekiyor.

BANABİ UYGULASINDA DA DEĞİŞİKLİK

Yemeksepeti'nin Banabi uygulamasında da değişikliğe gidildi. Parmak figürünün kaldırıldığı onun yerine bir çerçevenin getirildiği görülüyor.

ARTIK RENKLER AYNI

Önceden farklı renklere sahip olan Yemeksepeti ve Banabi'nin artık aynı renk olduğu dikkat çekiyor.

Yemeksepeti 20 yıllık logo ve tasarımını değiştirdi

Haberler.com - Ekonomi Haberleri

Mesut Şahin

Adblock test (Why?)


Yemeksepeti 20 yıllık logo ve tasarımını değiştirdi - Haberler.com
Read More

Samsung, Telefonları Sayesinde Büyümeyecek! - teknoburada.net

Android telefon pazarında fırtınalar estiren Samsung, Çinli rakiplerinin atakları karşısında beklenen çıkışı gösterememişti. Galaxy S21 ailesinin de hem pandemi hem de yenilik sunmamasından dolayı satmaması Güney Koreli firmanın telefon pazarındaki payının düşmesine neden olmuştu. Ancak teknoloji devi yine de bu olumsuzluklara rağmen büyümesine tam gaz devam edecek.

Güney Koreli teknoloji devi, gelecek çeyrek için yine mükemmel finansal sonuçlar öngörüyor. Açıklanan bilgilere göre teknoloji devi için üçüncü mali çeyrek, yaklaşık 13,8 milyar dolarlık işletme karı ile sona erecek. Yıllık bazda ise bu yüzde 31,9’luk bir artışa tekabül edecek. Aynı zamanda, gelir yüzde 12.2 artarak 63 milyar dolara çıkacak. Bir önceki çeyreğe göre büyüme sırasıyla yüzde 29,7 ve yüzde 18 olacak.

Büyümenin nedeni, bir önceki çeyrekte olduğu gibi, öncelikle yarı iletkenlere olan yoğun talepte yatıyor. Şirkete karın çoğunu (yaklaşık yüzde 60) getirecek olan bu bölüm olacak. Kore wonunun döviz kurundaki değişim de gelirin artmasına katkı sağlayacak.

Samsung Telefon Ender

Ancak akıllı telefonlarda her şey o kadar iyi değil. Bölümün faaliyet gelirinin, bir yıl önceki 3,75 milyar dolara kıyasla 2,95 ila 3,2 milyar dolar arasında olması bekleniyor. Aynı zamanda, Samsung’un çeyrek için 69 milyon akıllı telefon satması bekleniyor. Yeni neslin esnek Galaxy Z modellerinin satışları beklentileri aşıyor ancak genel durum üzerinde büyük bir etkisi olmayabilir.

Samsung’un Ocak ayında Galaxy S22 ailesini tanıtacağını artık sağır sultan bile duymuş durumda. Samsung’un ne yapıp ne edip Galaxy S22 ailesi ile büyük çaplı yenilik sunması gerekiyor. Yılın son çeyreğinde genellikle Galaxy Note satışları Samsung’un sırtlardı. Ancak bu yıl çip krizi ve S ile Note serisi arasında farkın kalmamasından dolayı Note 21 serisi iptal edildi. Bunun üzerine bir de Galaxy S21 FE’nin iptal edilmesi teknoloji devinin gelirlerini önemli ölçüde düşürecek.

Adblock test (Why?)


Samsung, Telefonları Sayesinde Büyümeyecek! - teknoburada.net
Read More

FIFA 22 ne zaman çıkacak? - NTV Spor

Türkiye'de ve dünyada milyonların beklediği FIFA 22 gündemdeki en önemli oyunlardan birisi. Siz de "FIFA 22 ne zaman çıkacak?" veya "FIFA 22 kaç TL olacak?" diye merak ediyorsanız ve FIFA 22 çıkış tarihi sizin için önemliyse bu soruların cevabı bu sayfada.

FIFA 22 ne zaman çıkacak?

FIFA 22'de oyunun Standart Sürümü'nü satın alanlar 1 Ekim 2021 tarihinde oynamaya başlayabilecek. Bir üst paket olan Ultimate Sürüm sahipleri ise oyuna 4 gün erken erişim hakkına (27 Eylül 2021) sahip olacak. Yani her pakete açık bir şekilde FIFA 22 1 Ekim 2021'de çıkacak.

FIFA 22 kaç tl olacak?

PC (Steam)
Standart Sürüm – 419,99 TL
Ultimate Sürüm – 559,99 TL

Playstation
Standart Sürüm – 500 TL (PS4) / 560 TL (PS5)
Ultimate Sürüm – 700 TL (PS4 & PS5)

Xbox
Standart Sürüm – 499,99 TL (Xbox One) / 559,99 TL (Xbox Series XIS)
Ultimate Sürüm – 699,99 TL (Xbox One & Xbox Series XIS)

Adblock test (Why?)


FIFA 22 ne zaman çıkacak? - NTV Spor
Read More

İşte yapay zeka destekli akıllı ev robotu Amazon Astro! Haberler - Habertürk

Bu robot izliyor, konuşuyor, uyarıyor!

0:00 / 0:00

ABD’li e-ticaret devi Amazon, düzenlediği etkinlikle yeni donanım ve yazılım ürünlerini tanıttı. Amazon’un yapay zeka destekli sanal asistan çözümü Alexa’nın entegre edildiği yeni akıllı termostat, Echo Show, tablet ve projeksiyon cihazını bir araya getiren Glow, fitness bilekliği Halo View, akıllı kapı zili Blink, yeni güvenlik kamerası çözümü Ring’in sahneye çıkarıldığı etkinlikte en çok dikkat çeken ürün ise Amazon’un akıllı ev robotu Astro oldu.

Alexa destekli akıllı ev robotu Amazon Astro ile kullanıcılar, evden uzakta olduklarında akıllı telefonları üzerinden yönetebildikleri bir uygulamayla, evlerini oda oda gezip, kontrol edebiliyor.

PERİSKOP KAMERASI İLE EVE GÖZ KULAK OLUYOR

Gelişmiş öğrenme algoritmaları ve sensörleri ile evi gezebilen Astro, evdeyken ise kullanıcılara sevdikleri müzikleri, podcast'leri veya şovları çalıp, kullanıcıyı odadan odaya takip edebiliyor.

Alexa desteği ile aramaları, hatırlatıcıları, alarmları ve zamanlayıcıları iletebilen Amazon Astro, nesnelerin etrafında hareket ederken, insanlar, evcil hayvanlar ve merdivenlerle arasındaki güvenli bir mesafe koyuyor.

Üzerinden periskop kamerasını daha iyi bir görünüm için yükseltip, alçaltabilen Amazon’un bu akıllı ev robotu, şüpheli bir şey gördüğünde siren çalıyor.

HIRSIZ, YANGIN... ACİL DURUMDA UYARI VERİYOR

Astro evde tanınmayan bir kişi tespit ettiğinde, kullanıcısına uyarı gönderiyor. Robot, cam kırılması, duman veya karbon monoksit alarmları gibi belirli sesler algıladığında, Alexa uygulamasından anında bildirim iletiyor.

Tespit edilen olayların videolarını otomatik olarak buluta kaydeden Astro’da özellikle yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan kişiler için, “Astro, yardım çağır” komutuyla, acil bir durumda 7/24 profesyonel acil müdahale ekipleriyle bağlantı kuruyor.

İŞTE AMAZON ASTRO

Bir video görüşmesinde kullanıcı ile birlikte hareket edip, kullanıcıyı çerçeve içinde tutabilen Astro, çocuklara yönelik Alexa yanıtları ve multimedya erişimleri için ebeveyn denetimleri de sunuyor.

EVCİL HAYVANLARA MAMA VERİYOR

Özel kargo kutusuna yerleştirilen mamalarla evcil hayvanları besleme özelliği de bulunan Amazon’un akıllı ev robotu, uyumlu aksesuarla kan basıncı ölçümleri alıp, sonuçlarını ekranında gösteriyor.

Şarj cihazı ile birlikte yaklaşık 11 kilogram ağırlığındaki Astro, 5 MP çözünürlüğünde, 132° diyagonal görüş alanına sahip çerçeveli 1080p Periskop kamera barındırıyor.

Cihazın yükseltilip, alçaltılabilen periskop kamerası, yerden 1 metre yüksekliğe kadar çıkabiliyor. Bu arada Amazon Astro'nun şarjı azaldığında, yine kendine kendine şarj cihazının bulunduğu noktaya giderek, kendini şarj ettiğini belirtelim.

ÖN SİPARİŞE 999 DOLARDAN ÇIKTI

1280x800 piksel çözünürlüğünde 10.1 inçlik dokunmatik ekranı olan robotta Qualcomm ve Amazon Neural Edge işlemci bulunuyor. Mikrofonları, kameraları ve hareket kabiliyeti, tek bir düğmeye basarak kapatılabilen Astro’nun ev içinde nerelere gidebilceği de yine kullanıcı tarafından uygulama üzerinden kısıtlanabiliyor.

ABD’de ön siparişe açılan Amazon’un akıllı ev robotu Astro’nun fiyatı ise 999 dolar olarak açıklandı. Şirket, ön sipariş döneminin ardından Astro’nun 1449 dolarlık bir etiketine sahip olacağını duyurdu.

Adblock test (Why?)


İşte yapay zeka destekli akıllı ev robotu Amazon Astro! Haberler - Habertürk
Read More

Battlefield 2042’nin Beta Sistem Gereksinimleri Açıklandı - Webtekno

Battlefield sevenlerin yayınlanan fragmanıyla heyecana büründüğü, sevmeyenlerin bile gaza gelmesini sağlayan Battlefield 2042, geçtiğimiz hafta paylaşılan haberle 22 Ekim’den 19 Kasım’a ertelenmişti. Oyun, ne tesadüftür ki tam da Call of Duty: Vanguard’ın çıkışından 2 hafta sonraya ertelenmişti. Bu erteleme, oyunu bekleyenleri her ne kadar üzse de artık zaman iyice yaklaştı.

Zamanın yaklaşmasıyla birlikte DICE, bugün Battlefield 2042’nin açık beta sürecinin ne zaman gerçekleştirileceğini de paylaştı. Oyunu satın alan herkesin 8 Ekim’de açık betaya katılabileceği açıklanırken, açık betada hangi içeriklerin olacağı da paylaşıldı. Fakat oyuncular, bu duyuruyla birlikte bir yumruk daha yedi: Sistem gereksinimleri.

Battlefield 2042 beta sistem gereksinimleri:

battlefield 2042

Battlefield 2042’nin sistem gereksinimlerinin elbette düşük olmasını kimse beklemiyordu. Fakat oyunun beta sürümü için açıklanan sistem gereksinimleri, günümüzde ülkemizdeki pek çok oyuncuyu üzecek cinsten. Oyunun en düşük gereksinimleri her ne kadar günümüz için kabul edilebilir sayılsa da önerilen gereksinimler, gözlerden yaş getirebilir:

Battlefield 2042 minimum sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: 64 bit Windows 10
  • İşlemci: Intel i5-6600K ya da AMD Ryzen 5 3600
  • Ekran kartı: NVIDIA GTX 1050 Ti ya da AMD RX 560
  • RAM: 8 GB
  • VRAM: 4 GB
  • DirectX: 12 GB
  • Depolama alanı: 100 GB

Battlefield 2042 önerilen sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: 64 bit Windows 10
  • İşlemci: Intel i7-4790 ya da AMD Ryzen 7 2700X
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 3060 ya da AMD Radeon RX 6600 XT
  • RAM: 16 GB
  • VRAM: 8 GB
  • DirectX: 12 GB
  • Depolama alanı: 100 GB (SSD)
  • Not: Bu sistem gereksinimleri beta için yayınlanan sistem gereksinimleridir. Oyunun tam sürümünde değişebilir

Adblock test (Why?)


Battlefield 2042’nin Beta Sistem Gereksinimleri Açıklandı - Webtekno
Read More

Tuesday, September 28, 2021

Yeni iPad Mini’de ekran krizi: Çok sayıda müşteri şikayetçi - Sözcü

Apple’ın kısa bir süre önce tanıttığı ve Türkiye’de de yaklaşık 5.800 TL’ye satılan yeni tablet bilgisayarı iPad Mini şirket içinde kriz yarattı.

ABD medyasında yer alan haberlerde yakın zamanda piyasaya çıkan ve önceki modellere göre daha gelişmiş bir altyapısı olan iPad Mini’nin ekranında “jöle kayması” hatası oluştuğu aktarıldı. Ekranın bir tarafının diğer tarafına göre daha hızlı tepki verdiği ve özellikle cihazı dik konumda tutarken portre modunda bu durumun yoğun olarak yaşandığı kaydedildi.

Apple CEO’su Tim Cook geçen haftalarda yeni iPad Mini’yi tanıtmıştı.

iPad’i yatay kullanırken bu konuda bir sorun yaşanmadığı belirtilirken internet üzerinden haber okumak ya da sosyal medyada ekranı aşağı kaydırmak isteyenlerin büyük zorluk yaşadığı açıklandı. Yetkililer bu konuda bir açıklama yapmazken bu sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olup olmadığına dair bir açıklama yapılmadı.

Adblock test (Why?)


Yeni iPad Mini’de ekran krizi: Çok sayıda müşteri şikayetçi - Sözcü
Read More

WhatsApp bu telefonların fişini çekiyor: Tarih belli oldu... - NTV

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp bazı telefonlara destek vermeyi kesiyor. İşte iPhone ve Android cihazları kapsayan akıllı telefonların tam listesi...

ntv.com.tr 28.09.2021 - 14:06

Adblock test (Why?)


WhatsApp bu telefonların fişini çekiyor: Tarih belli oldu... - NTV
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...