Rechercher dans ce blog

Saturday, July 31, 2021

Son dakika... İnsan kalıntıları! Dünya yasa boğuldu: 'Bu acının tarifi yok' - Milliyet

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Adblock test (Why?)


Son dakika... İnsan kalıntıları! Dünya yasa boğuldu: 'Bu acının tarifi yok' - Milliyet
Read More

Samsung Galaxy Z Flip 3 hakkında yeni bir detay daha geldi - Mynet

Orijinal Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Flip 5G, 15W hızlı şarj desteği taşıyor. Galaxy Z Flip 3’ün aldığı 3C sertifikası, Z Flip3’ün daha hızlı şarj etme özellikleri sunabileceğini gösteriyor. Geçmiş raporlar, SM-F7110 model numarasının yaklaşmakta olan Galaxy Z Flip 3’e ait olduğunu ortaya çıkarmıştı. Z Flip 3’ün şimdi 3C sertifikasında görüldü.
Cihaz, Mayıs ayında  15W’lık bir şarj cihazıyla tespit edilmişti. Bugün yayınlanan yeni liste, cihazın EP-TA200 ve EP-TA800 model numaralarına sahip iki şarj cihazı için destek taşıyacağını gösteriyor. İlki 15W hızlı şarjı desteklerken, ikincisi 25W hızlı şarj sunuyor.

Dolayısıyla cihazın perakende paketinin 15W şarj cihazı içermesi ihtimali var ancak kullanıcılar daha hızlı şarj için 25W şarj cihazını ayrıca satın alabilecekler.
Samsung Galaxy Z Flip 3 3.300 mAh pil ile gelecek. 6.7 inçlik katlanabilir bir ekrana ve iç kısımda 10 megapiksellik bir selfie kamerasına sahip olacak. Dışarıda, 1.9 inçlik bir kapak ekranı ve bir çift 12 megapiksel kamera bulunacak. Snapdragon 888 mobil platformu, Galaxy Z Flip 3’ü besleyecek. Telefon, 8 GB RAM ve 128 GB / 256 GB depolama ile gelebilir. Cihaz, IPX8 dereceli suya dayanıklı bir cihaz olacak.

Google, etkin olmayan hesapları kapatacak!

Adblock test (Why?)


Samsung Galaxy Z Flip 3 hakkında yeni bir detay daha geldi - Mynet
Read More

Meteor nedir, nasıl oluşur? Meteor (Göktaşı) düşmesi neden olur ve ne anlama geliyor? İzmir’e meteor… - Sabah

METEOR NEDİR, NASIL OLUŞUR?

Meteor düşmesi olduğu iddia edilen görüntüler ardından "meteor" ve "meteor düşmesi" terimleri tekrar gündeme geldi. Göktaşları bazen Dünya'nın atmosferine girer. Atmosfere giren göktaşlarına meteor denir. Genellikle kum tanesiyle çakıl taşı arasındaki büyüklüklerde olan meteorlar atmosferde yanar.

METEOR DÜŞMESİ NEDEN OLUR, NE ANLAMA GELİR?

Objeler dünyanın atmosferine girdiği andan itibaren sürtünme, basınç ve diğer kimyasal etkileşimlerin de sonucu olarak ısınmaya ve sonrasında bu ısıyı yaymaya başlar. Böylece meteora dönüşmüş olur ve "ateş topu" oluşturur. Kayan yıldız olarak da bilinir. Astronomlar en parlak olanlara bolit derler. Gök taşlarının atmosferi aşıp da bıraktığı etkiler kendi aralarında çok çeşitlidir. Jeologlara göre, bolitler krater oluşturabilecek büyüklükte meteoritlerdir. Dünya atmosferine ortalama olarak yılda birkaç bin gök taşı girer. Ancak bunların beş yüz kadarı buharlaşmadan, yere gök taşı olarak düşer.

İZMİR'DE METEOR DÜŞTÜ İDDİASI!

İzmir'e 31 Temmuz gecesinde saat 01.54 civarlarında meteor düştüğü iddiaları sosyal medyada kullanıcılar tarafından paylaşıldı. Pek çok kullanıcı bu anlara şahit olurken fotoğraflarda parlak bir cismin gökyüzünü delerek düştüğü gözlemlendi. Konuya yönelik resmi kurumlardan açıklama beklenirken meteor düşmesiyle ilgili detaylar merak konusu oldu.

Adblock test (Why?)


Meteor nedir, nasıl oluşur? Meteor (Göktaşı) düşmesi neden olur ve ne anlama geliyor? İzmir’e meteor… - Sabah
Read More

Eski Android Sürümlerinin Desteği Kesiliyor: Google Hizmetlerine Erişilemeyecek - Webtekno

Firmalar yeni teknolojilerini, özelliklerini ve ürünlerini ortaya koyup ilerledikçe geçmişte kalanlardan kendilerini koparmaları gerekiyor. Bu duruma Samsung, Microsoft ve AMD gibi birçok şirketi örnek olarak verebiliriz. Bugün ise eskiyle bağını koparıp yeniye odaklanan firmalardan Google karşımızda.

Android Help forumunda paylaştığı yazıda Google, artık eski Android sürümlerini kullanan cihazlar üzerinden Gmail gibi uygulamalara giriş yapılamayacağını duyurdu. Eylül ayından itibaren yürürlüğe girecek olan uygulama, akıllı telefon kullanıcılarının çok küçük bir kısmını etkileyecek. İşte detaylar:

27 Eylül’den İtibaren Gmail ve YouTube gibi Google uygulamalarında ve hizmetlerinde oturum açılamayacak:

Gingrebread

Google’ın eski Android sürümleri olarak tabir ettiği sürümler, 2.3.7 (Gingerbread) ve daha öncekileri kapsıyor. Bu bağlamda Android 2.3.7 ve altındaki versiyonları kullanan kullanıcılar, 27 Eylül itibariyle Google uygulamalarında giriş yapma sorunuyla karşı karşılaşacak ve bu sebeple söz konusu hizmetlerden mahrum kalacak.

Paylaşılan yazıda, giriş yapmak istenildiğinde kullanıcı adı ve şifre hatalarıyla karşılaşılabileceği söyleniyor. Uygulama deneyimini sunmayacak olsa da Android sürümlerinden birini kullanıyorsanız ve Gmail gibi servislere ulaşmanız gerekiyorsa tarayıcı üzerinden hesabınıza giriş yapabileceksiniz.

Gingerbread

Bu adımın atılmasının başlıca sebeplerinden biri güvenlik. Eski Android sürümleri halihazırda birçok güvenlik yamasından mahrum kalmışken Google, kullanıcılarının güncel bir sürüme geçmelerini istiyor. Zira kimse 10 yaşında olan ve desteğini kaybetmiş bir yazılıma bilgilerini teslim etmek istemez.

Güvenlik dışında bu Android sürümlerine sahip olan cihazların şimdiye kadar yayınlanmış bir ton özellikten mahrum kaldığını da belirtmek gerek. Bu sebeple elinizdeki eski cihazı yazılımı sebebiyle değiştirmek istiyorsanız, doğru bir zamanda olduğunuzu belirtelim.

Samsung’un Galaxy S3 gibi akıllara kazınan birçok modelinde bulunan Android 4.1 (Jelly Bean) de, Google Play Hizmetleri desteğini önümüzdeki ay kaybedecek. Bu sebeple telefonunuzu değiştirmeyi düşünüyorsanız, daha uzun ömürlü olması açısından yazılımı güncel olanlara yönelmeniz daha iyi olacaktır.

Adblock test (Why?)


Eski Android Sürümlerinin Desteği Kesiliyor: Google Hizmetlerine Erişilemeyecek - Webtekno
Read More

Son dakika haberi: İzmir'e meteor düştü iddiasına ilk açıklama: 13-14 Ağustos'ta saatte 60 tane görülecek....Meteor nedir ve nasıl oluşur? - Hürriyet

GÖKYÜZÜNDE 'GÖRSEL ŞÖLEN' OLUŞACAK

Ege Üniversitesi Gözlemevi Müdürü Doç. Dr. Hasan Ali Dal, devam eden perseid meteor yağmurları nedeniyle ağustos ayı içinde gökyüzünde görsel bir şölen olacağını ifade etti.

Dal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece İzmir'den de görülen meteor düşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gece gerçekleşen olayın perseid meteor yağmurundan bir parça olduğunu aktaran Dal, "24 Temmuz'da başlayan perseid meteor yağmuru 24 Ağustos'a kadar devam edecek. Önümüzdeki günlerde bu sayı artacak." dedi.

İzmir'den görülen gök taşının yeryüzüne inmediğini vurgulayan Dal, gökyüzünde parçalandığını dile getirdi.

Meteor yağmurunun 13-14 Ağustos'ta maksimum seviyeye ulaşacağının altını çizen Dal, "Bu meteor yağmurunun başlangıcında ve bitişinde saatte 5-10 tane göktaşını görebileceğiz. Ancak 13-14 Ağustos'ta saatte 60'a yükselecek. Tam bir görsel şölen olacak. Saat 22.00'den sonra gökyüzüne bakmak gerekiyor." diye konuştu.

Adblock test (Why?)


Son dakika haberi: İzmir'e meteor düştü iddiasına ilk açıklama: 13-14 Ağustos'ta saatte 60 tane görülecek....Meteor nedir ve nasıl oluşur? - Hürriyet
Read More

Samsung, Dünyada Çip Kıtlığı Yaratma Potansiyeli Olan Yeni RAM'lerini Duyurdu - Webtekno

Teknoloji devi Samsung, sürekli olarak geliştirdiği yeni teknolojileri tanıtıyor. Akıllı telefonlar dışında pek çok alanda teknolojiler üreten Samsung’un son dönemlerde DDR5 teknolojisi kullanan RAM’lerin çipleri üzerinde çalıştığı dedikoduları dolanıyordu.

Görünen o ki bu dedikodular doğru çıktı ve Güney Koreli şirket, 24 Gigabit DDR5 çipleri üzerinde çalıştığını resmi olarak duyurdu.

768 GB’lık RAM’lerin önü açıldı

Samsung, daha önce 512 GB kapasiteli RAM modüllerini de duyurmuştu ve bu modüller, 8 katmandan oluşuyordu. 8 katmanda toplam 32 adet 16 GB’lık çip bulunan bu RAM’ler, sunucularda kullanılmak üzere tasarlanmıştı.

Şirket, aynı sistemi DDR5 çiplerinde de kullanacağı açıkladı. Yani her RAM modülünde yine 32 çip bulunacak ancak bu sefer her bir çip 24 GB hafızaya sahip olacak. Bu sayede 768 GB gibi dudak uçuklatan rakamlara erişmeyi hedefleyen Samsung, bu RAM’lerin özel sunucularda kullanılmasını amaçlıyor. Bu durum, 8 adet RAM girişi olan anakartlarda 12 TB’tan fazla RAM takılabileceği anlamına gelse de şu anda en güncel işlemcilerden olan Xeon Scalable bile en fazla 6 TB RAM destekliyor.

Farklı boyutlarda RAM’ler de üretilebilir

768 GB’lık RAM’lere ek olarak Samsung, 96, 192 ve 384 GB’lık modüller de üretebilir. Sıradan tüketiciler içinse 24 Gigabit çip üretimi şu anda “gereksiz” olarak görülüyor. Şirket, şu anda tüketiciler için 16 Gigabit’lik DRAM çipler üretiyor. Fakat yakın zamanda Samsung tarafından 24 Gigabit’lik “kullanıcı odaklı” RAM’lerle ilgili yeni haberler gelebilir.

Samsung, 2021 yılının ikinci çeyreğinde RAM üretiminden yaklaşık 11 milyar dolar kazanç elde etti. Bu rakam, 2018’in üçüncü çeyreğinden beri elde edilen en büyük kazanç oldu.

Adblock test (Why?)


Samsung, Dünyada Çip Kıtlığı Yaratma Potansiyeli Olan Yeni RAM'lerini Duyurdu - Webtekno
Read More

Küresel ısınma nedeniyle 2100 yılına kadar 83 milyon kişi ölebilir - NTV

Nature dergisinde yayımlanan çalışmada, Sanayi Devrimi’nden bu yana hava sıcaklıklarının 1 santigrat derece arttığı, karbon emisyonlarının bu seviyede devam etmesi durumunda ise yüzyılın sonunda sıcaklığın 4,1 santigrat derece artacağı aktarıldı.

Adblock test (Why?)


Küresel ısınma nedeniyle 2100 yılına kadar 83 milyon kişi ölebilir - NTV
Read More

İzmir'e meteor düştü iddiası! Sosyal medyayı heyecanlandıran görüntü - Cumhuriyet

Türkiye’de saat 01:54 sıralarında İzmir ve çevre illerde cep telefonu kameralarıyla çekilen görüntüler heyecanlandırdı. Göktaşı (meteor) düşmesi olduğu iddia edilen görüntülerin ardından bazı kişiler çektikleri fotoğrafları sosyal medyadan paylaştı.

Twitter kullanıcıları yüksek ses ve ışık görüldüğünü de öne sürdü. 

Kullanıcılar paylaştıkları fotoğrafla çok sayıda twitt attı. O mesajlardan bazıları şöyle;

-İzmir ve çevresine büyük bir #meteor düştüğü bildiriliyor.. yüksek ses ve ışıktan bahsediyor herkes gören var mı

-İzmir'e meteor düştüğü iddia ediliyor.

-#meteor evde otururken eşim dedi ki deprem mi oldu yoksa bir yer mi patladı, sonra bir duyduk ki meteor düşmüş izmire nasıl duyduk sesi belli değil

-bi meteor dusmedigi kalmisti iki gundur o da oldu acaba sirada ne var

-Iyi misiniz, cidden meteor mu düştü

-İzmir'e meteor düşmüş daha neler olacak

Adblock test (Why?)


İzmir'e meteor düştü iddiası! Sosyal medyayı heyecanlandıran görüntü - Cumhuriyet
Read More

Huawei P50 Pro, DxOMark'a göre en iyi kameraya sahip telefon oldu - Ensonhaber

Tanıtılmasının ardından henüz 24 saat bile geçmeyen Huawei P50 Pro, DxOMark'ın en iyi kameraya sahip telefonlar listesinde zirveye oturdu.

Huawei P50 Pro, DxOMark'a göre en iyi kameraya sahip telefon oldu

Akıllı telefonlarda bulunan kameralar, lensler ve mobil cihazlar için görüntü kalitesi değerlendirmeleri sağlayan bir kuruluş olan DxOMark, Xiaomi Mi 11 Ultra modelini 143 puanla zirveye yerleştirmişti.

Yapılan değerlendirme sonunda henüz dün tanıtılan Huawei P50 Pro, 144 puan alarak en iyi kameraya sahip akıllı telefon oldu ve liderlik koltuğuna oturdu.

DxOmark'a göre, P50 Pro'nun beyaz dengesi, görüntülerdeki detaylar, videolarda pozlama ve odaklama, iç mekan video ve fotoğraf çekimleri ile video sabitleme özellikleri, mükemmele yakın bir seviyede.

HUAWEI P50 PRO KAMERA DETAYLARI

Huawei P50 Pro'nun arkasında, iki adet büyük kamera modülü yer alıyor. Bu modüllerin içerisinde,  f/1.8 diyafram açıklığına ve optik görüntü sabitlemeye (OIS) sahip 50 megapiksel ana sensör, f/1.6 diyafram açıklığına sahip 40 megapiksel monokrom lens, f/2.2 diyafram açıklığına sahip 13 megapiksel geniş açılı lens ve f/3.5 diyafram açıklığına sahip 64 megapiksel telefoto kamera karşımıza çıkıyor.

huawei p50 pro

3.5x optik yakınlaştırmayı ve 100x dijital yakınlaştırmayı da destekleyen Huawei P50 Pro'nun, ön kısmında ise f/2.4 diyafram açıklığına ve otomatik odak desteğine sahip 13 megapiksellik tek bir kamera var.

Huawei P50 ve P50 Pro detaylı özellikler için tıkla

DxOMark'a göre, en iyi kameraya sahip 10 akıllı telefon şu şekilde:

Huawei P50 Pro, DxOMark a göre en iyi kameraya sahip telefon oldu #2

Adblock test (Why?)


Huawei P50 Pro, DxOMark'a göre en iyi kameraya sahip telefon oldu - Ensonhaber
Read More

iPhone’a rakip Realme Flash’ı piyasaya sürmeye hazırlanıyor - Mynet

Şirket yakın zamanda cihazın lansmanını yapacak. Şimdi yeni bir rapor, bu yaklaşan cep telefonunun özelliklerini sızdırdı.
Son zamanlarda, Realme’nin kablosuz şarj cihazı MagDart’ın görüntüleri ortaya çıkmıştı. MagDart şarj cihazlarının çizimleri, ince, disk şeklinde ve kutu gibi bir şarj cihazını ortaya koyuyor. Telefonun arkasına mıknatıs gibi yapışıyor. Böylece telefonunuzu her yerde yanınızda bulundurarak şarj edebilirsiniz.

Realme Flash, manyetik kablosuz şarjı destekleyen ilk Android akıllı telefon olacak. Büyük boyutlu MagDart şarj cihazı ayrıca cihazın aşırı ısınmasını önleyen bir fan ile birlikte geliyor. Rapora göre MagDart şarj cihazının şarj hızı 15W. Cihazın özelliklerine gelecek olursak; Sızdırılan bazı fotoğraflar telefonun özelliklerini ortaya çıkardı.

Buna göre Realme Flash telefonda Qualcomm Snapdragon 888 yonga seti olacak. Telefon 12 GB RAM ile gelecek. Cihaz Android 11 tabanlı RealmeUI 2.0 üzerinde çalışacak. 256 GB’a kadar dahili depolama alanına sahip olacak. Bunun dışında telefon kavisli ekran ve üçlü arka kamera kurulumu ile piyasaya sürülecek. Şirket, akıllı telefonun lansmanı için resmi tarihi açıklamadı. Realme, bu akıllı telefonu sosyal medya hesaplarında tanıtmaya başladı.

Better Call Saul yıldızı Bob Odenkirk’in sağlık durumu belli oldu

Adblock test (Why?)


iPhone’a rakip Realme Flash’ı piyasaya sürmeye hazırlanıyor - Mynet
Read More

Son dakika... İnsan kalıntıları! Dünya yasa boğuldu: 'Bu acının tarifi yok' - Milliyet

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Adblock test (Why?)


Son dakika... İnsan kalıntıları! Dünya yasa boğuldu: 'Bu acının tarifi yok' - Milliyet
Read More

Friday, July 30, 2021

Son dakika haberi: İzmir'e meteor düştü iddiası - Meteor nedir ve nasıl oluşur? - Hürriyet

İZMİR'DE METEOR DÜŞTÜ İDDİASI SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Kullanıcılar paylaştıkları fotoğrafla çok sayıda twitt attı. O mesajlardan bazıları şöyle;

-İzmir ve çevresine büyük bir #meteor düştüğü bildiriliyor.. yüksek ses ve ışıktan bahsediyor herkes gören var mı

-İzmir'e meteor düştüğü iddia ediliyor.

-#meteor evde otururken eşim dedi ki deprem mi oldu yoksa bir yer mi patladı, sonra bir duyduk ki meteor düşmüş izmire nasıl duyduk sesi belli değil

-bi meteor dusmedigi kalmisti iki gundur o da oldu acaba sirada ne var

-Iyi misiniz, cidden meteor mu düştü

-İzmir'e meteor düşmüş daha neler olacak

Adblock test (Why?)


Son dakika haberi: İzmir'e meteor düştü iddiası - Meteor nedir ve nasıl oluşur? - Hürriyet
Read More

Mars'ta hayat var mı? Kızıl Gezegen'de bulunan göllere ilişkin yeni keşif - NTV

Smith, sıvı sudan oluşan göllerin "bu noktada desteklenmesinin zor" olduğuna inanıyor. Ancak NASA’nın Jet İtki Laboratuvarı’ndan Jeffrey Plaut da dahil olmak üzere çoğu araştırmacı bu argümana ikna olmadı. 

Plaut, "Gezegen biliminde, çoğu zaman gerçeğe daha fazla yaklaşıyoruz. 'Orijinal çalışma Mars’ta su olduğunu kanıtlamadı ve bu yeni makaleler (Smith'in ve yakın zamanda yayınlanan diğerleri) olmadığını kanıtlamıyor. Ancak fikir birliğine varmak için olasılıkları olabildiğince daraltmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, geçen ay yayımlanan farklı bir çalışma, Kızıl Gezegen’in yüzeyinin bir buçuk kilometre altında onlarca göl tespit etti.

Adblock test (Why?)


Mars'ta hayat var mı? Kızıl Gezegen'de bulunan göllere ilişkin yeni keşif - NTV
Read More

Facebook'tan Manavgat için Güvenlik Durumu Kontrolü özelliği - Haberler - Habertürk

Facebook da Türkiye’deki yangınlar için harekete geçti

0:00 / 0:00

Sosyal Facebook, 28 Temmuz'da Manavgat'ta başlayan ve birçok şehirde devam eden orman yangınlarının ardından bölgedeki topluluğun birbiriyle bağlantı kurmasını kolaylaştırmak amacıyla ‘Güvenlik Durumu Kontrolü’ özelliğini hayata geçirdi. Özellik sayesinde etkilenen bölgedeki kişiler, olayla ilgili paylaşımda bulunduğunda Güvenlik Durumu Kontrolü etkinleştirilecek.

Güvenlik Durumu Kontrolü etkinleştirildiğinde, etkilenen bölgedeki kişiler Facebook'tan kendilerini güvende olarak işaretlemeleri için bir bildirim alabilecek. Buna ek olarak, Güvenlik Durumu Kontrolü bildirimine tıklayan kişiler, arkadaşlarının etkilenen bölgede olup olmadıklarını veya güvende olduklarını bildirip bildirmediklerini de görebilecek.

Kullanıcılar Manavgat için etkinleştirilen Güvenlik Durumu Kontrolü özelliğini kullandıkça ve yangından etkilenen diğer bölgelerde de konuyla ilgili paylaşım yapmaya devam ettikçe, özellik diğer bölgeler için de etkin hale gelecek.

Bölgede bulunan kullanıcılar, Facebook'tan güvende olup olmadıklarını soran bir bildirim aldıklarında, “Güvendeyim”e tıklayıp, güvende olduklarını bildirebilecek.

GÜVENLİK DURUMU KONTROLÜ NASIL YAPILIR?

Bir afet durumunda Facebook üzerinden, bir başkasının güvende olup olmadığını sormak için ise şu adımlar izlenebiliyor:

1- Kriz Yardım Merkezi'ne gidin ve Türkiye'nin Antalya İlinin Manavgat İlçesinde Orman Yangınları sayfasını seçin.

2- Kriz sayfasında Güvenlik Durumu Kontrolü'ne tıklayın.

3- Bölgedeki Arkadaşlar'ın altında Güvende Olduğu Bildirilmiş ve Henüz Güvende Olduğu Bildirilmemiş arkadaşlarınızın listelerini görürsünüz. Bir Facebook arkadaşınızı adını kullanarak aratmak isterseniz arama çubuğunu kullanın.

4- Kişinin adının yanındaki Güvende Olup Olmadığını Sor'a tıklayın.

Adblock test (Why?)


Facebook'tan Manavgat için Güvenlik Durumu Kontrolü özelliği - Haberler - Habertürk
Read More

Rus modülü ateşlendi… ISS konumundan saptı - Sözcü

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Rusya'nın Uluslararası Hava İstasyonu'na (ISS) gönderdiği modülü Nauka'nın kenetlendikten sonra motorlarının yanlışlıkla ateşlendiğini açıkladı. NASA, ISS'nin bu olay sonucunda 45 derece konumundan saptığını ifade etti.

Rus modülü ateşlendi… ISS konumundan saptı

NASA, 11 yıl aradan sonra Rusya Uzay Ajansı Roscosmos tarafından ISS’e dün gönderilen laboratuvar amaçlı modülü Nauka’nın kenetlendikten birkaç saat sonra motorlarının yanlışlıkla ve aniden ateşlendiğini açıkladı.

Bu olay sonucunda ISS’nin mevcut konumundan 45 derece saptığı ve iletişimin birkaç dakikalığına koptuğu ifade edildi. Houston’da bulunan yer kontrol ekiplerinin müdahalesi sonucunda ISS’nin konumuna geri getirildiği belirtilirken istasyonun durumunun dengeli olduğu açıklandı. NASA, olay sırasında ISS’de bulunan 7 kişilik mürettebatın hayatının tehlikeye girmediğini belirtti.

NASA, olaydan sonra Boeing Starliner adlı mekiğin bugün fırlatılması planlanan Orbital Flight Test-2 görevinin de beklemeye alındığını ifade etti. İstasyonda olayın neden kaynaklandığına dair soruşturma ve araştırma yürütüldüğü belirtildi.

Jeff Bezos'tan NASA'ya 2 milyar dolarlık teklif İlginizi Çekebilir Jeff Bezos'tan NASA'ya 2 milyar dolarlık teklif

Adblock test (Why?)


Rus modülü ateşlendi… ISS konumundan saptı - Sözcü
Read More

NASA’nın InSight aracından yeni keşif: Mars’ın çekirdeğinin boyutu ilk kez ölçüldü - NTV

İç Yapı için Sismik Deney (SEIS) kapsamında, Mars'ın yüzeyinde bulunan ve  binlerce kilometre ötedeki sismik olayları algılayabilen kubbe şeklinde bir alet kullanıldı. Misyon, konuşlandırılmasından bu yana, yaklaşık  733 farklı Mars depremi kaydetti. Tüm depremlerin 3 ve 4 büyüklükleri arasında meydana geldiği belirtildi.

Adblock test (Why?)


NASA’nın InSight aracından yeni keşif: Mars’ın çekirdeğinin boyutu ilk kez ölçüldü - NTV
Read More

Mars kabuğunun derinliği ve çekirdeğinin boyutu ilk kez hesaplandı - Ensonhaber

NASA'nın InSight uzay aracı, 2018'den bu yana Mars depremlerinden elde edilen verileri kullanarak, Mars'ın kabuğunun derinliğini ve çekirdeğinin boyutunu ölçtü.

Mars kabuğunun derinliği ve çekirdeğinin boyutu ilk kez hesaplandı

NASA'nın Mars'a gönderdiği InSight uzay aracı, 2018 yılının sonlarına doğru kızıl gezegene başarılı bir şekilde inmişti.

Mars'taki sismik faaliyetleri tespit etmek için başarılı bir şekilde sismometresini yüzeye indiren ve ardından sondaj yapmak için delme çalışmalarına başlayan uzay aracı, güneş panellerinin tozla kaplanması nedeniyle geçtiğimiz nisan ayında görevlerini durdurmuştu.

MARS DEPREMLERİ KAYDEDİLDİ

Araçta bulunan "İç Yapı için Sismik Deney" (SEIS) cihazı, Mars'ın yüzeyinde bulunan ve  binlerce kilometre ötedeki sismik olayları tespit etti ve 733 farklı Mars depremi kaydetti.

DERİNLİK VE ÇEKİRDEK BOYUTU HESAPLANDI

Söz konusu deprem verilerini analiz eden bilim insanları, Mars kabuğunun 20 ile 37 kilometre kalınlığında olduğunu hesapladı. Kabuğun altında, 1.820 kilometre yarıçapa sahip olduğu ortaya çıkan Mars çekirdeğine kadar yaklaşık 1.560 kilometre boyunca uzanan manto tabakası da bulunuyor.

Bununla birlikte uzmanlar, Mars’ın yer kabuğunun da yaklaşık 35 kilometre kalınlığında olduğunu hesapladı.

MARS

Çalışmanın diğer önemli bir bulgusu ise Mars çekirdeğinin eridiğinin gözlemlenmiş olması. Daha önce birçok bilim insanı, Kızıl Gezegen’in çekirdeğinin hala sağlam olduğunu tahmin ediyordu.

Adblock test (Why?)


Mars kabuğunun derinliği ve çekirdeğinin boyutu ilk kez hesaplandı - Ensonhaber
Read More

Thursday, July 29, 2021

Instagram'dan yeni değişiklik - Memurlar

Instagram, uygulamayı daha güvenli hale getirebilmek adına birtakım değişikliklere gidiyor.

Değişikliklere göre şu andan itibaren uygulamaya kaydolan ve 16 yaşından (belirli ülkelerde 18 yaşından) küçük olan herkesin hesabı otomatik olarak 'gizli hesap' statüsüne alınacak. Ancak hesabı herkese açık duruma getirme seçeneği de mevcut olacak. Bu yaşların altındaki tüm kullanıcılara, gizli hesaba dönmeye teşvik eden bildirimler gönderilecek.

Instagram'ın bir süredir gençler için gizli hesap seçeneğini varsayılan seçenek haline getirme yönündeki çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Uygulama, bu yılın mart ayında, hesap açan gençlere 'gizli bir hesaba sahip olmanın yararlarını' belirten bir mesaj göstermeye başlamıştı.

Yetişkinlere yönelik muhtemel değişiklikler hakkında da konuşan Instagram'ın Kamu Politikası Başkanı Karina Newton, NBC News'e verdiği demeçte, "Bir yetişkinin şüpheli davranışlar sergileyip sergilemediğini anlamaya çalışıyoruz" dedi. Newton, "Yetişkinler de henüz kuralları çiğnememiş olabilir ama onlara denetim anlamında daha derinlikli bakmamızı sağlayacak şeyler planlıyoruz" diye ekledi.

Adblock test (Why?)


Instagram'dan yeni değişiklik - Memurlar
Read More

WhatsApp, iPhone’dan Android’e sohbet geçmişini taşımayı kolaylaştırdı - Haber7

Google’ın iPhone’lardaki verileri Android cihazlara kolayca taşınmasını sağlayacak yeni bir uygulama üzerinde çalıştığı biliniyor. Bugün ise WhatsApp tarafından benzer bir hamle geldi. WABetaInfo isimli Twitter kullanıcısı, WhatsApp’ın bu özelliğine ait ekran görüntülerini ve detayları paylaştı.

Telegram yeni özelliğiyle WhatsApp’ı geride bıraktıTelegram yeni özelliğiyle WhatsApp’ı geride bıraktı

Rastgele WhatsApp gruplarına eklenmekten kurtulma yöntemiRastgele WhatsApp gruplarına eklenmekten kurtulma yöntemi

SOHBETLERİ ANDROID'E TAŞI

Ekran görüntüleri, WhatsApp'ın iOS sürümündeki ayarlar bölümüne yeni bir seçeneğin ekleneceğini gözler önüne seriyor. Bu seçenek "Sohbetleri Android'e taşı" şeklinde olacak ve sohbetlerin aktarımı için kullanılacak. Henüz netleşmemiş olsa da anladığımız kadarı ile WhatsApp, Android cihazdaki QR kodun iOS cihazda okutulmasıyla, sohbetlerin transfer edilme işlemini başlatacak.

WhatsApp'ın geliştirmekte olduğu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı, şimdilik bilinmiyor. Ayrıca bu özelliğin tam ters olarak yani Android kullanıcılarının iPhone’a geçişi için de kullanılabileceği düşünülüyor.

Adblock test (Why?)


WhatsApp, iPhone’dan Android’e sohbet geçmişini taşımayı kolaylaştırdı - Haber7
Read More

Google Play, App Store’a benzedi - YeniÇağ

Uygulama mağazasını akıllı telefon sahipleri için daha güvenli bir ortam haline getirmek için çalışan Apple, iOS 14 ile App Store’a “Uygulama Gizliliği” adı verilen bir bölüm eklemişti. Burada bir uygulamanın, iPhone kullanıcılarından ne tür veriler topladığı ve bunları nasıl, hangi amaçlarla depoladığına yönelik bilgiler yer alıyor.

iOS ve iPadOS geliştiricilerinin App Store’a eklediği gizlilik bilgileri sayesinde uygulamaların sizin hakkınızda nelerden haberinin olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Böylelikle hoşunuza gitmeyen durumlar olduğunda haberdar olup cihazınızdan kaldırma şansınız oluyor. Benzer bir özelliği Google, Play Store için de hayata geçireceğini duyurdu.

UYGULAMALARIN TOPLADIĞI VERİLERDE NETLİK

Google’ın yaptığı açıklamaya göre, Play Store içerisinde yeni bir “Veri gizliliği ve güvenliği” bölümü eklenecek. Burada telefonunuza yükleyeceğiniz Android uygulamalarıyla ilgili çok kritik detaylara ulaşacaksınız. Aplikasyonların cihazınıza kurulduktan sonra ne tür bilgilere eriştiği ve topladığı, bunları üçüncü taraf şirketlerle/hizmetlerle paylaşıp paylaşmadığını hatta verilerin hangi amaçla depolandığını öğreneceksiniz.

Mağazada uygulamasını yayınlayan bir geliştirici, akıllı telefonunuzdan topladığı bilgileri ne için kullandığıyla birlikte veri toplamaya gerçekten ihtiyacı olup olmadığını da detaylı bir şekilde açıklamak zorunda. Veri gizliliği ve güvenliği bölümü ek olarak, toplanan verilerin şifrelenip şifrelenmediğini ve kullanıcının verileri silme yetkisinin olup olmadığı konusunda da bilgiler verecek. Ayrıca Google’ın çocuklar ve aileler için uyguladığı politikanın ihlal edilip edilmediği de açıklanacak.

PLAY STORE GİZLİLİK ÖZELLİĞİ ÖNÜMÜZDEKİ SENE ZORUNLU OLACAK

Ekim ayından itibaren Android geliştiricileri, Google Play Console’da uygulamalarına ait gizlilik verilerini Google’a göndermeye başlayacaklar. İlk etapta değerlendirme sürecine tabi tutulacak. Nisan 2022’den itibaren ise zorunlu olacak. Uygulamalar kullanıcıdan herhangi bir veri toplamasalar dahi “Veri gizliliği ve güvenliği” bölümünde belirtmek zorunda olacaklar.

Google’ın açıklamasına göre, Nisan ayından sonra hala gizlilik politikası belirlememiş uygulamaların güncellemeleri reddedilecek veya mağazadan tamamen kaldırılacak. Konuyla alakalı olarak şirket “Güvenlik bölümlerinde doğru ve eksiksiz bilgi sağlamaktan geliştiriciler sorumludur” açıklamasını yaptı.

Adblock test (Why?)


Google Play, App Store’a benzedi - YeniÇağ
Read More

FIFA 22'den Resmi Oynanış Fragmanı Geldi - Webtekno

Futbolseverlerin merakla beklediği FIFA 22'nin üzerindeki sis perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Electronic Arts'ın son yayınladığı resmi oynanış fragmanı da oyundaki değişiklikler hakkında bilgi vermeyi amaçlıyor. 

FIFA'nın yeni versiyonunda en çok öne çıkarılan özellikler ise daha gerçekçi bir futbol deneyimi sağlayan algoritmik ve grafik değişiklikler. Electronic Arts özellikle oyuncu hareketleri ve takımların sahadaki oyunlarını daha gerçekçi hale getirmek istiyor. 

Oyunun oynanış fragmanı:

Yeni grafik motoru geliyor:

FIFA 22

Electronic Arts, FIFA 22'de ilk defa HyperMotion adlı teknolojiyi kullanıyor. Bu teknoloji sayesinde bu yıl oyunda tamamen otantik takım hareketi olacak. Yani takımlar saha içinde daha doğal bir şekilde yayılabilecek. Bunu da makine öğrenmesi ile gerçekleştirecek. 

Oyunda yeni fizik motoru ile birlikte artık oyuncuların hava mücadeleleri de daha gerçekçi olacak. Yani oyuncuların gücü, pozisyona girerkenki hızları gibi etmenler de hava toplarında mücadeleleri kimin kazandığı üzerinde etkili olacak. 

Yeni fragmanda gördüğümüz bir başka detay ise daha gerçekçi top kontrolü oluyor. Artık oyuncular topa çok daha fazla dokunacak ve topla olan etkileşimleri de muhtemelen daha iyi olacak. Ayrıca oyuncular da daha gerçekçi hareket edecek, hatta karakterleri de oyuna daha çok yansıyacak. 

Kalecilere yenilik:

FIFA 22

EA'den gelen açıklamaya göre oyunda kaleciler de yenilenecek, daha etkili hale getirilecek. Oyuna eklenecek diğer özellikler arasında ise gerçek top fiziği, patlayıcı depar, yeni hücum taktikleri ve daha gelişmiş maç günü atmosferi yer alacak. 

FIFA 22 1 Ekim 2021'de çıkacak. Oyunun Ultimate Edition versiyonunu 11 Ağustos'a kadar ön sipariş ile alanlara, bir adet takas edilemez FUT Heroes oyuncusu da 1 Aralık'tan itibaren hediye edilecek. 

Adblock test (Why?)


FIFA 22'den Resmi Oynanış Fragmanı Geldi - Webtekno
Read More

Apple: Sadece daha iyisi olacaksa kendi bileşenimizi üretiriz - DonanimHaber

1 Oy Ver

Gelir anlamında akıllı telefon pazarının açık ara lideri durumundaki Apple’ın Steve Jobs döneminden kalma mükemmeliyetçilik anlayışına sahip olduğu biliniyor. Firma ne kadar yaygın olursa olsun bir teknoloji istediği olgunluğa gelmediği takdirde kullanmıyor. 

Daha iyisi olması gerekiyor

Yine rekor kıran bir çeyrek dönemin ardından yatırımcılara hitap eden Tim Cook, kendi teknolojisini üretirken stratejik olarak firmaya katkısı olup olmayacağını nasıl belirledikleri sorusuna yanıt verdi. 

Apple M1 yonga setini örnek veren ünlü isim eğer piyasada mevcut ürünler istedikleri olgunlukta ise tedarik etmeye devam ettiklerini belirtti. Kendi teknolojisini geliştirmenin en önemli şartı ise daha iyisini ortaya koyabilmek. 

Son dönemde yenilik getirmediği için oldukça eleştirilse de Apple yine herkesi kendisine hayran bırakmayı başarıyor. İlk iPhone modelinin pratik dokunmatik tecrübesi ve uygulama desteği, modern tablet konsepti iPad, hafifliğiyle bir devri başlatan MacBook Air yabana atılacak projeler değil. 

Apple M1 ise işlemci dünyasında kökten bir devrimin fitilini ateşledi. Intel ve AMD’nin x86 tabanlı mimarilerine pek de ihtiyaç olmadığını gösteren Apple ile birlikte Microsoft ve Google gibi devler de ARM tabanlı dizüstü işlemcisi yarışına girdi. 


 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir

Adblock test (Why?)


Apple: Sadece daha iyisi olacaksa kendi bileşenimizi üretiriz - DonanimHaber
Read More

SON DAKİKA: Albert Einstein'ın genel görelilik teorisi yüz yılı aşkın süre sonra ilk kez kanıtlandı! - Habertürk

Einstein'ın teorisi yüz yılı aşkın süre sonra ilk kez kanıtlandı!

0:00 / 0:00

Gökbilimciler ilk kez uzayın derinliklerinde bir kara deliğin arkasında ışık tespit etti, böylelikle ünlü fizikçi Albert Einstein'ın genel görelilik teorisi yüz yılı aşkın süre sonra ilk kez kanıtlandı.

Stanford Üniversitesi'nden bilim insanları, uzak bir galaksinin merkezinde 800 milyon ışık yılı uzaklıkta süper kütleli bir kara deliği incelemek için yüksek güçlü X-ışını teleskoplarını kullandı.

Bilim dergisi Nature'da yayımlanan çalışmada, "Bilim insanları Dünya’yı çevreleyen kara deliğin X-ışını yankılarını analiz etti. Bu durum, nesnenin yoğun yerçekiminin uzayı çarpıtması ve ışığı tekrar görüntüye döndürmesinin bir sonucu olarak meydana geldi" ifadeleri kullanıldı

Einstein 1915'te ortaya attığı genel görelilik kuramıyla kütleçekimine uzay-zaman bükülmesi sebep oluyordu. Uzayda bulunan kütleler, etrafındaki uzay-zaman dokusunu bükerek eğri bir ortam oluşturuyordu.

Stanford Üniversitesi'ndeki Kavli Parçacık Astrofiziği ve Kozmoloji Enstitüsü'nde araştırma bilimcisi olan Wilkins, "Bu kara deliğe giren hiç bir ışık dışarı çıkmaz, bu yüzden kara deliğin arkasındaki hiç bir şeyi görmemeliyiz. Bunu görebilmemizin nedeni, o kara deliğin uzayı bükmesi, ışığı bükmesi ve kendi etrafındaki manyetik alanları bükmesidir" açıklamasında bulundu.

Adblock test (Why?)


SON DAKİKA: Albert Einstein'ın genel görelilik teorisi yüz yılı aşkın süre sonra ilk kez kanıtlandı! - Habertürk
Read More

Huawei P50 Pro resmen tanıtıldı! İşte özellikleri - ShiftDelete.Net

Huawei, bu yılın merakla beklenen amiral gemilerini tanıttı. Şirket ilk olarak P50 modelini duyururken, şimdi ise bunun üst versiyonu Huawei P50 Pro modelini piyasaya sürdü.

Pandemi sürecinin etkisi akıllı telefon üreticilerine ağır darbeler verdi. Kimi firma bazı modellerini bu yıl iptal ederken, kimisi ise çip sıkıntısı nedeniyle bazı ürünlerinin üretimini askıya aldı. Huawei ise sadece pandeminin yarattığı olumsuzluklardan etkilenmedi. Şirket ek olarak ABD yaptırımlarına maruz kaldı ve hem çip hem de Google tarafında ağır darbeler aldı. Neyse ki Çinli üretici merakla beklenen P50 serisini geç de olsa duyurdu.

Huawei P50 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

Huawei P50 tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

ABD ambargosu nedeniyle bir süredir akıllı telefon pazarında sessizliğini koruyan Huawei, P50 serisiyle döndü. İşte özellikleri ve fiyatı.

Huawei P50 Pro, Kirin 9000 4G işlemcisiyle sahnede

Çinli üreticinin yeni akıllı telefonu Huawei P50 Pro, 120Hz yenileme hızını destekleyen ve kavisli tasarıma sahip 6.6 inç OLED ekran ile donatılıyor. Görünüş tarafında kusursuz deneyim vaat eden bu ekran, aynı zamanda 300Hz dokunmatik örnekleme hızıyla da yine akıcı bir kullanım sunuyor.

İşlemci tarafında ise Huawei P50 Pro, gücünü Kirin 9000 4G yonga setinden alıyor. Bunu aynı zamanda 8 GB RAM ve 125/256/512 GB dahili depolama seçenekleri de eşlik ediyor.

Kameralara gelecek olursak P50 Pro’nun arkasında; 50 Megapiksel ana, 64 Megapiksel telefoto, 13 Megapiksel ultra geniş açılı lens ve 40 Megapiksel de monokrom sensör bulunuyor. En önemlisi de P50 Pro’nun kamerası, tam 200x’e kadar zoom yaparak sektöre öncülük ediyor. Cihazın ön tarafında ise geniş açılı çekimleri destekleyen 13 Megapiksel selfie kamerasına yer veriliyor.

Pil özelliklerine gelecek olursak Huawei bu telefonda, 66W kablolu hızlı şarjı, 50W ise kablosuz hızlı şarjı destekleyen 4.360 mAh pile yer veriyor. Hızlı şarja ek olarak P50 serisinin tümü IP68 sertifikasına sahip ve suya karşı da dayanıklı.

Huawei P50 Pro teknik özellikleri

  • Ekran: 1.225 x 2700 piksel çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızına sahip 6.6 inç OLED ekran
  • İşlemci: Kirin 9000 4G
  • RAM: 8/12 GB
  • Depolama: 128/256/512 GB
  • Arka Kamera: 50+13+64+40 Megapiksel
  • Ön Kamera:13 Megapiksel
  • Pil: 66W kablolu ve 50W kablosuz hızlı şarjı destekleyen 4.360 mAh
  • Diğer: HarmonyOS 2.0 işletim sistemi ve IP68 sertifkası

Adblock test (Why?)


Huawei P50 Pro resmen tanıtıldı! İşte özellikleri - ShiftDelete.Net
Read More

Albert Einstein’in genel görelilik teorisi 100 yıl sonra kanıtlandı: Stanford araştırmacıları uzayın büküldüğünü ilk kez gözlemledi - NTV

Bir koronanın ne olduğuyla ilgili önde gelen teori, gazın kara deliğe kaymasıyla başladığını ve daha sonra milyonlarca dereceye ısıtıldığını öne sürüyor. Böyle aşırı sıcaklıklarda elektronlar atomlardan ayrılarak manyetize bir plazma oluşturuyor.

Kara deliğin güçlü dönüşüne yakalanan manyetik alan, kara deliğin üzerinde o kadar yüksek kavisler çiziyor ve kendi etrafında o kadar çok dönüyor ki, sonunda tamamen bükülüyor.  


Wilkins, "Bu manyetik alan bağlanıyor ve sonra kara deliğe yakınlaşıyor, etrafındaki her şeyi ısıtıyor ve bu yüksek enerjili elektronları üretiyor, bu da daha sonra X-ışınlarını üretmeye devam ediyor" dedi.

Adblock test (Why?)


Albert Einstein’in genel görelilik teorisi 100 yıl sonra kanıtlandı: Stanford araştırmacıları uzayın büküldüğünü ilk kez gözlemledi - NTV
Read More

WhatsApp Aero Nedir? Kullanması Neden Sakıncalı? - Webtekno

Instagram, Facebook, Twitter, WhatsApp gibi bazı popüler mobil uygulamaların altyapısı üzerinden çalışan ama resmi olarak bu mobil uygulamalarla ilgisi olmayan bazı üçüncü taraf mobil uygulamalar geliştiriliyor. WhatsApp Aero da bunlardan biri. WhatsApp Aero, bir WhatsApp modu olarak tanıtılıyor ve kullanıcılarına normal uygulamada olmayan pek çok farklı özellikle sunması ile öne çıkıyor.

WhatsApp Aero mobil uygulamasının geliştiricisinin genç bir Türk olması hepimizi gururlandırsa da App Store ve Google Play Store gibi mobil uygulama mağazalarında olmayan bu uygulamanın ne kadar güvenli olduğunu tartışmak gerekiyor. Çünkü her cihazda olmasa da bazı cihazlarda root ya da jailbreak işlemi olmadan çalışması zor bir APK uygulaması. Gelin WhatsApp Aero nedir, güvenli mi, hangi özellikleri sunuyor daha yakından bakalım.

WhatsApp Aero

WhatsApp Aero nedir?

1999 doğumlu Hazar Bozkurt tarafından geliştirilen WhatsApp Aero, 2019 yılında yayınlandı. App Store ve Google Play Store gibi mobil uygulama mağazalarında bulamayacağınız WhatsApp Aero’yu farklı internet sitelerinden APK olarak indirerek akıllı telefonunuza kurabilirsiniz.

WhatsApp Aero, temel olarak bir WhatsApp modu olarak tanıtılan üçüncü taraf bir mobil uygulamadır. Tıpkı WhatsApp gibi kullanıyorsunuz ama sunduğu özellikler çok daha geniş bir yelpaze oluşturuyor. WhatsApp Aero kullanmak için bazı Android telefonlarda root, bazı iPhone’larda ise jailbreak işlemi yapmak gerekiyor. Bu nedenle güvenlik konusunda endişe yaratıyor. İşletim sistemi versiyonuna, marka ya da modele göre root ya da jailbreak işlemine gerek kalmadan çalışabildiğini de hatırlatalım. 

WhatsApp Aero APK güvenli mi?

WhatsApp Aero

Resmi mobil uygulama mağazaları tarafından sunulmamış olan hiçbir mobil uygulama için kesin olarak güvenlidir diyemeyiz. Çünkü App Store ve Google Play Store üzerinden indirebileceğiniz mobil uygulamalar uzun inceleme süreçleri geçiriyor ve gizli arka kapılar ya da kötü amaçlı yazılımlar olmadığından emin olunuyor.

WhatsApp Aero özelinde olmasa da hiçbir APK, bu tür bir incelemeden geçirilmiyor. Açık kaynak kodlu olanlar işi bilen kişiler tarafından incelenebilir ancak yine de kesin bir güvenlik garantisi verilemez. Üstelik WhatsApp Aero direkt olarak WhatsApp altyapısı ile çalıştığı için elde ettiği veriler son derece özel ve satışa çok müsait.

Tüm bunları kenara bıraksak bile her cihazda olmasa da bazı cihazlarda root ya da jailbreak işlemi gerektirdiği için akıllı telefonunuzu tamamen tehlikelere açık hale getiriyor. Bunların hiçbiri WhatsApp Aero’ya özel sorunlar değil. Resmi olmayan tüm APK mobil uygulamalar için bu riskler geçerlidir. Maalesef, asla emin olamayız. 

WhatsApp Aero hangi özellikleri sunuyor?

WhatsApp Aero

  • Herkesten silinse bile mesajları görebilirsiniz.
  • Silinen mesajları karşı tarafın haberi olmadan görebilirsiniz.
  • Farklı font seçeneklerini kullanabilirsiniz.
  • Silinmiş ya da süresi dolmuş WhatsApp hikayelerini görebilirsiniz.
  • Gizli bile olsa karşı tarafın ne zaman çevrimiçi olduğunu görebilirsiniz.
  • Durum yazısının ve profil fotoğrafının değiştirilme tarihini görebilirsiniz.
  • Mavi tiki kaldırabilirsiniz.
  • Çok daha yüksek boyutlu dosya transferleri yapabilirsiniz.
  • Binlerce farklı tema ile uygulama arayüzünü özelleştirebilirsiniz.
  • Uygulama şifresi ya da parmak izi koruyucusu ekleyebilirsiniz.
  • Veriler, cihazın kendisinde depolanıyor.
  • Çok daha hızlı bir performans sunuyor. 

WhatsApp Aero güvenli mi sorusu aslında tam olarak sunduğu özellikleri öğrendikten sonra soruluyor. Şu özelliklere şöyle bir baktığımız zaman kullanıcıların özel hayatına dair hiçbir koruma sağlamadığını ve herkesle gönül rahatlığıyla paylaştığını görüyoruz. Yani pek güven vermiyor.

Verileri cihazın kendi depolama alanında saklıyor olması güvenlik açısında iyi bir özellik ancak bizzat uygulamanın kendisi sahip olduğu verilerimizi herkesle paylaşırken neyi kimden koruyoruz diye sormak gerekiyor. Ancak WhatsApp Aero’nun sunduğu özelliklerin, özellikle stalkerlar için, son derece çekici olduğunu söylemek gerekiyor.

WhatsApp Aero nasıl çalışıyor?

WhatsApp Aero

Ufak bir Google araması yaptıktan sonra herhangi bir internet sitesinden WhatsApp Aero APK dosyasını indirebilir ve tüm APK dosyaları gibi kurulumunu yapabilirsiniz. Normal WhatsApp gibi WhatsApp Aero’ya da cep telefonu numaranızla kayıt oluyor ya da var olan WhatsApp hesabınızı burada açıyorsunuz.

WhatsApp Aero, cep telefonunuzun kayıtlı olduğu Instagram ve Facebook gibi diğer soyal medya platformlarındaki arkadaşlarınızı bulmanızı da sağlıyor. WhatsApp Aero’nun sonraki çalışma prensibi bildiğimiz WhatsApp gibi. Yalnızca sunduğu özellikleri düşününce çok daha gizlisiz ve saklısız diyebiliriz. 

WhatsApp Aero kullanmalı mısınız?

WhatsApp Aero

WhatsApp Aero’nun sunduğu özellikler her ne kadar son derece çekici olsalar da yine de ortada büyük bir güvenlik açığı olduğunu söylemek mümkün. Nasıl ki size başkalarının tüm bilgilerini veriyor, başkalarına da sizin bilgilerinizi veriyor. Zaten temel olarak WhatsApp Aero uygulamasının çalışma prensibi tam olarak budur diyebiliriz.

Her şeye rağmen WhatsApp Aero, olası bir WhatsApp yasaklanması durumunda kullanılacak bir mobil uygulama. Geliştirilme aşamasında WhatsApp’ın yasaklanmış olduğu ülkeler birinci hedef olarak görüldü. Umarız asla böyle bir şey yaşanmaz ancak olası bir WhatsApp yasaklaması olursa WhatsApp Aero bir alternatif olacaktır. 

Bir WhatsApp modu olarak tanıtılan ama WhatsApp ile resmi olarak hiçbir ilişki olmayan WhatsApp Aero nedir, nasıl çalışır, hangi özellikleri sunuyor, güvenli mi gibi merak edilen soruları yanıtladık ve uygulama hakkında bilmeniz gereken detaylardan bahsettik. WhatsApp Aero hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Adblock test (Why?)


WhatsApp Aero Nedir? Kullanması Neden Sakıncalı? - Webtekno
Read More

Eski Popülaritesini Mumla Arayan PUBG, Yakında Tamamen Ücretsiz Bir Oyun Olabilir - Webtekno

2017 yılında PC platformunda yayınlandıktan sonra oyun dünyasını kasıp kavuran PUBG, kısa bir süre içerisinde mobil ve Lite versiyonlarını tanıtarak daha fazla oyuncu kitlesine ulaşmıştı.  Piyasaya sürüldüğü günden beri fiyat konusunda bariz değişiklikler yapmayan, ancak zaman zaman indirim uygulayan oyunun yapımcıları, PUBG: Battlegrounds'ı PC ve konsolda tamamen ücretsiz yapmayı planlıyor.

Oyunun yapımcıları Krafton,INC'ten henüz resmi bir açıklama gelmedi, ancak güvenilir kaynaklardan sızdırılan bilgilere göre PUBG, kısa bir zaman içerisinde oyunculara ücretsiz olarak sunulmaya başlanacak.

Karar, önümüzdeki ay gerçekleştirilecek ücretsiz PUBG etkinliğinden sonra kesinleşecek

pubg

Söz konusu iddiayı ortaya atan isim, PlayerIGN adında bir Twitter kullanıcısıydı. Krafton, Inc. ve özellikle PUBG ile ilgili bilgileri önceden sızdırmasıyla ünlü kullanıcı, yapmış olduğu paylaşımda şu detaylara yer verdi; "PUBG, ücretsiz bir oyun olmak istiyor. Oyunun yapımcıları önümüzdeki ay gerçekleşecek ücretsiz PUBG etkinliğinden sonra oyuncuların tepkilerini izleyecek ve duruma göre karar verecek. Unutmadan söyleyeyim, PUBG 2019 yılında yine ücretsiz olmak istemiş, ama oyuncuların ücretsiz PUBG etkinliğinde verdiği reaksiyonu yeterli bulmamıştı."

PlayerIGN'in yaptığı açıklamadan da anlayacağınız üzere PUBG'nin ücretsiz oyun olma yönündeki isteği yeni bir haber değil. PUBG: Battlegrounds'u ücretsiz yapmak yerine oyunun daha düşük donanım gerektiren ücretsiz versiyonu PUBG: Lite'ı piyasaya süren yapımcı, bu sayede düşük bilgisayar donanıma sahip oyuncuların da ilgisini çekmeyi başarmıştı. Uzun bir süre boyunca milyonlarca oyuncu sayısına ulaşan PUBG'nin ücretsiz versiyonu, nisan 2021 itibarıyla hizmetini sona erdirmişti.

Adblock test (Why?)


Eski Popülaritesini Mumla Arayan PUBG, Yakında Tamamen Ücretsiz Bir Oyun Olabilir - Webtekno
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...