Rechercher dans ce blog

Friday, April 30, 2021

ABD’li milyarder iş adamı Eli Broad hayatını kaybetti - Sözcü

ABD’de gayrimenkul ve sigorta sektöründe yaptığı işlerle büyük bir servetin sahibi olan milyarder iş adamı Eli Broad’dan kötü haber geldi. 87 yaşındaki Broad, Los Angeles’taki Cedars-Sinai Medical Center’da hayatını kaybetti. Eli ve Edythe Broad Vakfı sözcüsü Suzi Emmerling, Broad’ın uzun süredir mücadele ettiği hastalık sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu.

1933 yılında New York’ta doğan Broad, daha sonra ailesiyle birlikte Detroit’e taşındı. Gayrimenkul sektöründeki kariyerine burada başlayan Broad, 1970’li yıllarda sigorta sektörüne yatırım yaptı. Sun America isimli şirketle büyük bir servete kavuşan Broad, şirketi 1990’lı yıllarda 18 milyar dolara sattı.

1963 yılında eşi Edyhthe ile birlikte Los Angeles’a yerleşen Broad, 1990’lı yıllarla birlikte sanat dünyasına gösterdiği ilgiyle dikkat çekti. Topladığı eserlerle bir sanat koleksiyoneri haline gelen Broad, Walt Disney Konser Salonu ve California Üniversitesi’ndeki sanat merkezinin inşasına destek verdi.

‘HERKESİN POTANSİYELİNİ GÖRDÜ’

Ünlü iş adamı, 2015’te açılan Broad Müzesi için İtalyan koleksiyoner Guiseppe Panza’nın koleksiyonunu satın aldı. Söz konusu koleksiyonun değerinin 1 milyar dolara yükseldiği belirtiliyor.

Edyhthe ile olan evliliğinden Jeffrey ve Gary olmak üzere iki çocuğu olan Broad için Eli ve Edythe Broad Vakfı’ndan da bir açıklama yapıldı. Başkan Gerun Riley tarafından yapılan açıklamada, “Eli, dünyanın sorunlarını gören ve onları çözmeye çalışan, toplumun önemini bilen bir baba, koca ve arkadaştı. O hepimizin içindeki potansiyeli gördü” denildi.

Let's block ads! (Why?)


ABD’li milyarder iş adamı Eli Broad hayatını kaybetti - Sözcü
Read More

Samsung, Galaxy S20 Serisinin Kusurlu Kamera Camı Nedeniyle Davalık Oldu - Webtekno

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni bir dava ile karşı karşıya. Ancak bu kez davayı açan Apple değil, pek çok tüketicinin şikayetlerini bir araya getiren hukuk firması Hagens Berman. Davaya konu olan iddia ise Samsung'un Galaxy S20 ailesinin kamera modülünde kusurlu bir cam kullanması ve bu kusuru görmezden gelmesi.

Samsung Galaxy S20 modellerinin hassas bir kamera modülüne sahip olduğu ve adeta kendi kendine çatlayıp kırılabildiği cihazların piyasaya sürüldüğü ilk günlerden bu yana dile getirilen bir sorun. Galaxy S20 ailesinin piyasaya sürülmesinin üzerinden 1 yıldan fazla süre geçmesiyle birlikte kamera camının kırılmasıyla ilgili şikayetlerin sayısı da epey artmış durumda.

Galaxy S20

Hagens Berman tarafından açıklan toplu davada Samsung; dolandırıcılık, garanti ihlali ve tüketiciyi koruma yasalarını ihlal etmek ile suçlanıyor. Paylaşılan bilgilere göre Galaxy S20 modellerinin kamera modülünde bulunan koruyucu camlar, cihazlar kılıf içerisindeyken dahi en ufak bir darbe ile kırılabiliyor.

Bir Samsung Bakım Temsilcisi, Samsung tüketici forumundaki bir gönderide "Bu sorun, temsilcilerimizden birinin başına da geldi. Sorunun koruyucu camın altında basınç birikmesinden kaynaklandığını ve kullanıcıların koruyucu camı bir şeye çarpmaması gerektiğini öğrendik" diyerek söz konusu sorundan Samsung'un da haberdar olduğunu itiraf etmiş oldu.

Bu konuyu bir dava meselesi haline getiren şey, Samsung'un tasarım kusurunu bilmesine rağmen kamera camı kırılmasıyla ilgili şikayetleri garanti kapsamında değerlendirmemesi ya da bir onarım programı başlatmamış olması. Dolayısı ile söz konusu kusurdan haberdar olmayan ve kamera camını istemsiz bir şekilde bir darbeye maruz bırakan kullanıcılar, Samsung servislerine camın değişimi için 100 dolar ile 400 dolar arasında bir bedel ödeme zorunda kalıyorlar.

Let's block ads! (Why?)


Samsung, Galaxy S20 Serisinin Kusurlu Kamera Camı Nedeniyle Davalık Oldu - Webtekno
Read More

Bilim insanlarından 'Mars Vebası' uyarısı - Cumhuriyet

Bilim insanlarından yeni muhtemel bir salgın hastalık konusunda uyarı geldi. Ancak bu sefer hastalığın merkezinin Dünya değil, Dünya'ya milyonlarca kilometre uzaklıkta bulunan Mars gezegeni olabileceği ifade edildi.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Kızıl Gezegen'deki değerli kayaları ve toprağı ayrıntılı testler için Dünya'ya getirme projesi üzerinde çalışıyor. Bu yüzden, şubat ayında Mars'a iniş yapan Perseverance aracının topladığı örnekleri almak için 2026 yılında bir kara aracının gezegene fırlatılması planlanıyor.

Proje neticesinde Mars'taki toprakların ve kayaların, muhtemel bazı mikro organizmalarla birlikte önümüzdeki 10 yıl içinde Dünya'da var olabileceği düşünülüyor.

Öte yandan NASA tarafından yapılana bir açıklamada, "Mars'ın yüzeyinden bozulmamış örnekleri Dünya'ya getirmek, nesillerdir gezegenimizdeki bilim insanlarının hedefi konumundadır" ifadeleri yer alıyor.

'Bu konuda hevesli değilim'

Dr. Gilbert Levin ise bu konuda pek hevesli olmadığını söylüyor. NASA'nın 1975'ten 1983'e kadar süren Viking programında yer alan Dr. Levin, Kızıl Gezegen'den getirilecek herhangi bir parçanın Dünya üzerinde bir salgın hastalığa yol açmasının yüksek bir ihtimal olduğunu belirtti.

Dr. Levin, "Mars'tan getirilecek güvenli bir numunenin, son derece korunaklı kaplarda getirilmesi durumunda bile bir tehlikeye yol açabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'Çok büyük biyolojik hasara yol açabilir'

NASA ve ESA'nın yürüttüğü projeden bazı bilim insanları da benzer uyarıyı yaptı. Gökbilimciler, bu projenin Dünya açısından yıkıcı sonuçlar ve çok ciddi sorunlar doğurabileceğine değindi. Yapılan uyarıda, 1973'teki kitabında Mars'tan numune getirmenin sonuçları hakkında uyarıda bulunan dünyaca ünlü gökbilimci Carl Sagan'a atıfta bulunularak şu ifadelere yer verildi: 

"Kızıl Gezegen biyolojik açıdan büyük ilgi uyandıran bir ortama sahip. Mars'tan getirilecek olası numunelerin içeriğinde, gezegenimizde çok büyük bir biyolojik hasara yol açabilecek patojenler, organizmalar olabilir bulunabilir ve hatta bu organizmalar bir Mars Vebası'na yol açabilir".

Let's block ads! (Why?)


Bilim insanlarından 'Mars Vebası' uyarısı - Cumhuriyet
Read More

Steam Altın Hafta indirimleri başladı! İşte indirimli oyunlar - Mynet

Steam Altın Hafta indirimlerinin adı, Japonya'daki Altın Hafta olarak isimlendirilen tatil dönemine bir atıf. İndirimler ile birlikte Japon yapımı oyunların kutlaması yapılıyor. Ancak sadece Japonya'daki oyuncular değil, dünyanın pek çok yerinden oyuncular, bu indirimler kapsamında indirimli fiyatlarla oyunlara sahip olabiliyorlar. Buna Türkiye de dahil. Peki Steam Altın Hafta indirimleri kapsamında hangi oyunlar indirimli olarak satın alınabilecek?

İŞTE STEAM ALTIN HAFTA İNDİRİMLERİ OYUNLARI

Altın Hafta indirimlerinin indirimli oyunları arasında dikkat çeken yapımlar var. Bu yapımları Yakuza: Like a Dragon, TEKKEN 7, Project Cars 2 ve FINAL FANTASY IX olarak sıralayabiliriz. İşte indirime giren oyunlardan oluşturduğumuz bir liste:

  • Project Cars 2 - Eski fiyatı: 199,00 TL, İndirimli fiyatı: 29,85 TL
  • Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls - Eski fıyatı: 49,00 TL, İndirimli fiyatı: 19,60 TL
  • Yakuza: Like a Dragon - Eski fiyatı: 399,00 TL, İndirimli fiyatı: 279,30 TL
  • DEATH STRANDING - Eski fiyatı: 399,00 TL, İndirimli fiyatı: 159,60 TL
  • TEKKEN 7 - Eski fiyatı: 119,00 TL, İndirimli fiyatı: 17,85 TL
  • FINAL FANTASY IX - Eski fiyatı: 33,00 TL, İndirimli fiyatı: 16,50 TL
  • Devil May Cry 5 - Eski fiyatı: 114,00 TL, İndirimli fiyatı: 91,20 TL
  • eFootball PES 2021 SEASON UPDATE - Eski fiyatı: 65,00 TL, İndirimli fiyatı: 21,45 TL

STEAM ALTIN HAFTA İNDİRİMLERİ NE KADAR SÜRECEK?

Steam Altın Hafta indirimleri 6 Mayıs TSİ 20:00'a kadar sürecek. Yani oyuncular, bir hafta boyunca indirimli Steam oyunlarını satın alabilecekler.

Let's block ads! (Why?)


Steam Altın Hafta indirimleri başladı! İşte indirimli oyunlar - Mynet
Read More

İşte akıllı telefon satışlarında son durum! Haberler - Habertürk

Küresel akıllı telefon pazarı 2021 yılının ilk çeyreğinde yüzde 27 büyüdü. Araştırma kuruluşu Canalys’in verilerine göre 2021 yılının ilk çeyreğinde dünya çapında akıllı telefon sevkiyatları yıllık yüzde 27 artışla 347.4 milyon adede ulaştı. 2020’nin ilk çeyreğinde bu rakam 272.5 milyon adetti.

Geçen yılın ilk çeyreğinde dünya genelinde günde ortalama 3 milyon adet akıllı telefon satılırken, bu yılın ilk 3 ayında bu rakam günde ortalama 3.9 milyona dayandı. Pazarda yüzde 22’lik pay ile birinci sıradaki yerini koruyan Samsung, ilk çeyrekte 76.5 milyonluk satış adedine ulaştı.

Samsung’u yüzde 15’lik pay ve 52.4 milyon adetlik satışla Apple izlerken, Çinli Xiaomi yüzde 14’lük pay ve 49 milyonluk satışla üçüncülüğe bir adım daha yaklaştı.

HUAWEI, 7. SIRAYA GERİLEDİ

Oppo yüzde 11’lik pay ve 37.6 milyonluk satışla dördüncü sırada yer aldığı küresel akıllı telefon pazarında, bir diğer Uzakdoğulu marka Vivo yüzde 10’luk pay ve 36 milyon adetlik satış rakamı ile beşinci oldu.

Bir yandan ABD yaptırımlarının diğer yandan ise Honor markasının satışının etkisiyle pazarda kan kaybeden Huawei, 18.6 milyon adetle yedinci sırada kendine yer buldu.

'YARIŞ DAHA YENİ BAŞLADI'

Yıllık büyüme oranlarına bakıldığında pazar yüzde 27 büyürken, Xiaomi yüzde 62, Oppo yüzde 60 büyüme oranlarını yakaladı. Xiaomi bu büyüme oranıyla, şu ana kadar olan en yüksek büyüme rakamını elde etmiş oldu.

AKILLI TELEFON SATIŞLARI VE PAZAR PAYLARI

Marka 2021-1Ç
Satışlar (milyon)
2021-1Ç
Pazar Payı
2020-1Ç
Satışlar (milyon)
2020-1Ç
Pazar Payı
Yıllık
Büyüme
Samsung 76.5 22% 59.6 22% 28%
Apple 52.4 15% 37.1 14% 41%
Xiaomi 49.0 14% 30.2 11% 62%
Oppo 37.6 11% 23.5 9% 60%
Vivo 36.0 10% 24.2 9% 48%
Diğerleri 95.9 28% 97.8 36% -2%
Toplam 347.4 100.0% 272.5 100.0% 27%

İlk çeyrek verilerini değerlendiren Canalys Araştırma Müdürü Ben Stanton, Xiaomi'nin yükselişine dikkat çekerek, "Ancak yarış sona ermedi. Oppo ve Vivo hemen arkalarında ve orta sınıfta yer alıyorlar. Honor aynı zamanda yaklaşan bir tehdit... Yarış daha yeni başladı" dedi.

Let's block ads! (Why?)


İşte akıllı telefon satışlarında son durum! Haberler - Habertürk
Read More

"Şok denetim" uygulamasına takıldı, ücretsiz doldurduğu sular pahalıya patladı - SonDakika.com

Kırıkkale'de koronavirüsü tedbirleri kapsamında "şok denetim" uygulaması başlatıldı. "Tam kapanma" sürecinde başlatılan bu yeni uygulamada İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri, sürücü ve yolcuların "HES kodu" ile "seyahat izin belgesi" kontrollerini yaptı. Polis ekiplerinin de destek verdiği uygulamada araçlar tek tek durduruldu.

ÜCRETSİZ SULAR PAHALIYA PATLADI

Yani Mahalle Hasan Polatkan Caddesi üzerinde denetim yapan ekipler, bir kamyonetteki sürücü ve yolcular hem sokağa çıkma kısıtlamasını hem de sosyal mesafeyi kuralını ihlal ettiğini gördü. Komşusu ile birlikte damacanalara su doldurmaya giden sürücü ve komşusuna pandemi kurallarını ihlal ettiğini gerekçesiyle 4 bin 50'şer lira idari para cezası uygulandı.

 Şok denetim uygulamasına takıldı, ücretsiz doldurduğu sular pahalıya patladı
 Şok denetim uygulamasına takıldı, ücretsiz doldurduğu sular pahalıya patladı
 Şok denetim uygulamasına takıldı, ücretsiz doldurduğu sular pahalıya patladı
 Şok denetim uygulamasına takıldı, ücretsiz doldurduğu sular pahalıya patladı
 Şok denetim uygulamasına takıldı, ücretsiz doldurduğu sular pahalıya patladı
 Şok denetim uygulamasına takıldı, ücretsiz doldurduğu sular pahalıya patladı

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa 'Şok denetim' uygulamasına takıldı, ücretsiz doldurduğu sular pahalıya patladı - Son Dakika

Let's block ads! (Why?)


"Şok denetim" uygulamasına takıldı, ücretsiz doldurduğu sular pahalıya patladı - SonDakika.com
Read More

Ücretsiz doldurduğu sular pahalıya patladı - Sözcü

Kırıkkale’de corona virüsü (Covid-19) tedbirleri kapsamında “şok denetim” uygulaması başlatıldı. “Tam kapanma” sürecinde başlatılan bu yeni uygulamada İl Salgın Denetim Merkezi ekipleri, sürücü ve yolcuların “HES kodu” ile “seyahat izin belgesi” kontrollerini yaptı. Polis ekiplerinin de destek verdiği uygulamada araçlar tek tek durduruldu.

Yani Mahalle Hasan Polatkan Caddesi üzerinde denetim yapan ekipler, bir kamyonetteki sürücü ve yolcular hem sokağa çıkma kısıtlamasını hem de sosyal mesafeyi kuralını ihlal ettiğini gördü. Komşusu ile birlikte damacanalara su doldurmaya giden sürücü ve komşusuna pandemi kurallarını ihlal ettiğini gerekçesiyle 4 bin 50’şer lira idari para cezası uygulandı. (İHA)

Let's block ads! (Why?)


Ücretsiz doldurduğu sular pahalıya patladı - Sözcü
Read More

ŞOK 30 Nisan Aktüel Ürünler Kataloğu! Züccaciye, tekstil ve elektrikli ev aletlerinde... - Haber7

Merakla beklenen haftanın ŞOK aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. 30 Nisan 2021 tarihinden itibaren ŞOK marketlerinde indirimli olarak satışa sunulan ürünlerin arasında; Motte Termostatlı Mini Fırın, Kiwi Blender Seti, Sırlı Güveç Tencere, Paşabahçe Linka Çay Bardağı 6'lı, Titiz Tuzluk ve Baharatlık Çeşitleri, Çift Kişilik Kapitoneli Yatak Koruyucu, Tek Kişilik Çarşaf, Kapitoneli Yastık, Baskısız Tuval, Thomas ve Arkadaşları Afrika'da Oyun Seti, Barbie Prenses Bebek 30 cm, Lisanslı Frame Puzzle, GoKidy Oyun Hamuru Seti, Polly Pocket ve Arkadaşları, 

ŞOK 30 Nisan 2021 Aktüel Ürünler Kataloğu

ŞOK Haftanın Ürünleri Fiyat
Motte Termostatlı Mini Fırın  299 TL
Kiwi Blender Seti  159 TL
Sırlı Güveç Tencere  59,90 TL
Paşabahçe Linka Çay Bardağı 6'lı  19,95 TL
Titiz Tuzluk ve Baharatlık Çeşitleri  2,49 TL
Tek Kişilik Kapitoneli Yatak Koruyucu  24,95 TL
Çift Kişilik Kapitoneli Yatak Koruyucu  34,95 TL
Tek Kişilik Çarşaf  22,50 TL
Çift Kişilik Çarşaf  27,50 TL
Kapitoneli Yastık  14,95 TL
Desenli Yastık Kılıfı 2'li  9,99 TL
Baskısız Tuval  19,95 TL
Kadın / Erkek Çorap Çeşitleri  4,99 TL
Gezer Klasik Kadın Terlik  13,95 TL
Barbie Prenses Bebek 30 cm  36,95 TL
Polly Pocket ve Arkadaşları  15,95 TL
Thomas ve Arkadaşları Afrika'da Oyun Seti  49,95 TL
Lisanslı Frame Puzzle  5,99 TL
GoKidy Oyun Hamuru Seti  19,95 TL

Ayrıca;

  • Sprite 4x1 Litre 12 TL (25 TL ve üzeri alışverişlerde geçerlidir)

  • Heinz Ketçap 12 TL (25 TL ve üzeri alışverişlerde geçerlidir)

  • Doğadan Altın Karadeniz Demlik Poşet Çay 100'lü 14 TL (3-4 Mayıs'ta 25 TL ve üzeri alışverişlerde geçerlidir)

  • Loreal Kolajen Kırışıklık Karşıtı Bakım Kremi 50 ml 30 TL (3-4 Mayıs'ta 25 TL ve üzeri alışverişlerde geçerlidir)

Let's block ads! (Why?)


ŞOK 30 Nisan Aktüel Ürünler Kataloğu! Züccaciye, tekstil ve elektrikli ev aletlerinde... - Haber7
Read More

Akıllı telefon devi Vivo Gebze'de üretime başlıyor - Dünya Gazetesi

Çiğdem YÜCESOY SUBAŞI

Yerli cep telefon markalarının, Türkiye’deki üretim hamlesi sürüyor. Oppo ve Xiaomi’den sonra Çin merkezli dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Vivo da üretim hazırlıklarını tamamladı. Şubat ayında teşvik belgesi alarak çalışmalara başlayan şirket, toplamda 25 milyon dolarlık bir yatırımı hayata geçirecek. Halen deneme üretimleri yaptıklarını vurgulayan Vivo Mobile yetkililerine göre; tam kapasite üretime mayıs ayının ilk haftasında geçilecek.

Banttan çıkacak telefonları ilk olarak kamuoyuna duyuracak olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın fabrika ziyareti için de planlama yapılıyor.

Hızlı yol alma hedefinde

İki yıl içinde tüm aşamalarıyla tamamlanması planlanan yatırım, kademeli olarak faaliyete geçecek. Dünyanın en büyük beşinci akıllı telefon üreticisi olan Vivo, 1.5 yıl önce Türkiye’ye giriş yaptı. Pazardaki büyüme potansiyelini gören Çinli dev, ithal telefonlara getirilen ek maliyetler ve üretimi teşvik eden uygulamalar nedeniyle üretim kararı aldı. Bu yatırımla birlikte pazara geç girmesine karşın rekabette etkin rol oynayarak akıllı telefon pazarında hızlı yol alma hedefinde. Global oyuncu, dünya genelinde toplam 5 üretim merkezinde akıllı telefonlarını üretiyor. Çin, Hindistan, ABD ve Endonezya’da bulunan üretim tesislerinin altıncısı ise Türkiye’de faaliyete geçti. Şirket, üretim üssünü Gebze’de bulunan Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde kurdu. İnönü Mahallesi, Ebulfez Elçibey Sokak, 13 numaradaki binada yer alan ve öncesinde WRM Plus'a ait olan tesisleri kiraladıktan sonra cep telefonu üretimine uygun hale getirmek üzere inşaat çalışmaları başladı.

2 bin kişiye istihdam

2009 yılında Çin’de tescil edilen markanın dünyadaki kullanıcı sayısı 200 milyon civarında. 40 binden fazla çalışana sahip olan şirket, Türkiye’de kurduğu fabrika ile 2 bin kişiyi istihdam edecek. Türkiye’deki üretim üssü için yurtdışından kurucu teknik ekip getiren şirket, istihdama devam ediyor. 200 kişiyi işe başlattıklarını söyleyen yetkililer, “Bu yılın sonunda 800 kişiye ulaşmış olacağız. İşe alımlarımız devam ediyor. Özellikle de SNT adı verilen üretim hattı için mühendislere ihtiyacımız var” diyerek bu alanlardaki başvuruları değerlendirmeye devam ettiklerini belirttiler. Aylık 500 bin adet kapasiteye sahip bir tesis kuran şirket, ilk planda 2-3 modelin üretimiyle işe başlıyor. 1.5 yıl önce Türkiye pazarına giren şirket, halen piyasada bulunan modellere ek olarak 7 yeni modelin de satışına hazırlanıyor. Yerli üretim telefon fiyatlarının ithal olanlara oranla yüzde 30’a yakın oranda düşmesi bekleniyor.

Milli takımın ana sponsoru

Türkiye pazarına iddialı bir giriş yapan marka, Türkiye A Erkek Milli Takımı’nın da ana sponsoru. Geçen aralık ayında imzalanan anlaşmayla aynı zamanda da takımın “Resmi Akıllı Telefonu” oldu. Anlaşmanın yapıldığı imza töreninde konuşan Vivo Türkiye CEO’su Andrew Liu, Türkiye pazarına inandıklarını ifade ederek şunları söylemişti: “Bu güzel ülkeye ve insanlarına sağlam bir bağlılıkla Ağustos 2020’de Türkiye pazarına girmekten onur duyduk ve bugün kararlılığımıza ve adanmışlığımıza yönelik somut bir adım atıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu ile bizi ‘ resmi akıllı telefon ortağı’, daha da önemlisi önümüzdeki iki yıl boyunca Türkiye A Milli Takımı’nın güvenilir ortağı yapacak bir anlaşma imzalıyoruz.”

Let's block ads! (Why?)


Akıllı telefon devi Vivo Gebze'de üretime başlıyor - Dünya Gazetesi
Read More

Bilim insanlarından 'Mars Vebası' uyarısı - Sputnik Türkiye

Mars

Bilim insanları, Mars'a gerçekleştirilmesi planlanan insanlı seferlerin ardından, Kızıl Gezegen'in yüzeyinden dünyaya getirilecek taş parçaları ve tozların salgın hastalıklara sebebiyet verebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Getirilmesi muhtemel numunelerin 'Mars Vebası'na yol açabileceği öne sürüldü.

Bilim insanlarından yeni muhtemel bir salgın hastalık konusunda uyarı geldi. Ancak bu sefer hastalığın merkezinin Dünya değil, Dünya'ya milyonlarca kilometre uzaklıkta bulunan Mars gezegeni olabileceği ifade edildi.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Kızıl Gezegen'deki değerli kayaları ve toprağı ayrıntılı testler için Dünya'ya getirme projesi üzerinde çalışıyor. Bu yüzden, şubat ayında Mars'a iniş yapan Perseverance aracının topladığı örnekleri almak için 2026 yılında bir kara aracının gezegene fırlatılması planlanıyor.

Proje neticesinde Mars'taki toprakların ve kayaların, muhtemel bazı mikro organizmalarla birlikte önümüzdeki 10 yıl içinde Dünya'da var olabileceği düşünülüyor.

Öte yandan NASA tarafından yapılana bir açıklamada, "Mars'ın yüzeyinden bozulmamış örnekleri Dünya'ya getirmek, nesillerdir gezegenimizdeki bilim insanlarının hedefi konumundadır" ifadeleri yer alıyor.

'Bu konuda hevesli değilim'

Dr. Gilbert Levin ise bu konuda pek hevesli olmadığını söylüyor. NASA'nın 1975'ten 1983'e kadar süren Viking programında yer alan Dr. Levin, Kızıl Gezegen'den getirilecek herhangi bir parçanın Dünya üzerinde bir salgın hastalığa yol açmasının yüksek bir ihtimal olduğunu belirtti.

Dr. Levin, "Mars'tan getirilecek güvenli bir numunenin, son derece korunaklı kaplarda getirilmesi durumunda bile bir tehlikeye yol açabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'Çok büyük biyolojik hasara yol açabilir'

NASA ve ESA'nın yürüttüğü projeden bazı bilim insanları da benzer uyarıyı yaptı. Gökbilimciler, bu projenin Dünya açısından yıkıcı sonuçlar ve çok ciddi sorunlar doğurabileceğine değindi. Yapılan uyarıda, 1973'teki kitabında Mars'tan numune getirmenin sonuçları hakkında uyarıda bulunan dünyaca ünlü gökbilimci Carl Sagan'a atıfta bulunularak şu ifadelere yer verildi: 

"Kızıl Gezegen biyolojik açıdan büyük ilgi uyandıran bir ortama sahip. Mars'tan getirilecek olası numunelerin içeriğinde, gezegenimizde çok büyük bir biyolojik hasara yol açabilecek patojenler, organizmalar olabilir bulunabilir ve hatta bu organizmalar bir Mars Vebası'na yol açabilir".

Let's block ads! (Why?)


Bilim insanlarından 'Mars Vebası' uyarısı - Sputnik Türkiye
Read More

Bilim insanları endişeli: NASA’nın Mars uçuşunda veba paniği - Sözcü

NASA’nın büyük bir merakla takip edilen Perseverance isimli mekiğinin “Kızıl Gezegen” Mars’taki çalışmaları devam ediyor. Her hamlesi ve attığı adım yakından takip edilen Perseverance’ın Dünya’ya Mars’tan göndereceği kaya parçası örneği ise şimdiden büyük bir merak konusu oldu.

NASA’da Gezegen Bilimi Departmanı Direktörü olan Lori Glaze, “Çok gelişmiş laboratuvar teknolojisi ve ekipmanlarıyla birlikte Mars’tan gelecek örnekleri inceleyerek yeni bilgiler elde etmeyi bekliyoruz” dedi. NASA’nın geliştirdiği Perseverance mekiğindeki 43 metal tüp içerisine örneklerin depolandığını ve bunların birkaç yıl içinde Dünya’ya gönderileceğini aktaran NASA’nın bu adımını ise bir grup bilim insanı eleştirdi.

NASA’nın Mars’taki görevi devam ediyor.

ABD’de kurulan ve Mars’tan numune getirilmesine karşı çıkan ICAMSR isimli bir kuruluş ise NASA’nın bu adımının büyük tehlike doğurabileceğini duyurdu. Bir grup bilim insanının kurduğu bu ufak kuruluş bir açıklama yaparak Mars yüzeyindeki kimyasalların Dünya’da büyük bir tehlike yaratabileceğini duyurdu.

Kuruluşun Direktörü Barry DiGregorio, “NASA, Mars’tan topladığı numuneleri doğrudan Dünya’ya getirmemeli. Bu numuneler Ay’a kadar ulaştırılmalı. Eğer zararlı ve tehlikeli bir unsur tespit ederlerse bunlar Dünya’ya gelmemeli” dedi.

“MARS VEBASI RİSKİ VAR”

İngiliz tabloid gazetesi Daily Star’da yer alan haberde DiGregorio, Mars’tan gelen numunelerin analiz edilmesinin çok kritik bir öneme sahip olduğunu söylerken, “Olası bir uzaylı enfeksiyonuna karşı insanlığın bir bağışıklığı olmayabilir ve bu durum da potansiyel bir tehdit oluşturuyor” ifadesini kullandı.

Ünlü astronom Carl Sagan’ın 1973’te yazdığı makaleye atıfta bulunan DiGregorio, Sagan’ın, “Mars’ın çevresi birçok biyolojik unsura da ev sahipliği yapıyor ve Mars’taki organizmaların başka gezegen ve bölgelerde Mars vebası gibi biyolojik zarar verme ihtimali bulunuyor” sözlerini kamuoyu ile paylaştı.

NASA’nın Uzay Görevinden Sorumlu Direktörü Wanda Peters da Perseverance’ın yol haritasını ve projenin detaylarını paylaştı. Peters, “Perseverance’ın numunelerle Dünya’ya geri dönme tarihi olarak 2026’yı belirledik” dedi.

İlginizi ÇekebilirNASA ve SpaceX astronotlarının Dünya'ya inişi ertelendiNASA ve SpaceX astronotlarının Dünya'ya inişi ertelendiİlginizi ÇekebilirNASA'dan tarihi başarı: Mars'ta başarılı uçuş gerçekleştiNASA'dan tarihi başarı: Mars'ta başarılı uçuş gerçekleştiİlginizi ÇekebilirNASA'dan Ingenuity'nin yeni fotoğrafı geldiNASA'dan Ingenuity'nin yeni fotoğrafı geldiİlginizi ÇekebilirBütün Dünya Mars'ı konuşurken NASA'nın gözü Salda Gölü'ndeBütün Dünya Mars'ı konuşurken NASA'nın gözü Salda Gölü'nde

Let's block ads! (Why?)


Bilim insanları endişeli: NASA’nın Mars uçuşunda veba paniği - Sözcü
Read More

A101'de 79 TL'ye satılıp kendisini AirPods Pro olarak tanıtan Piranha kulaklık! - ShiftDelete.Net

Let's block ads! (Why?)


A101'de 79 TL'ye satılıp kendisini AirPods Pro olarak tanıtan Piranha kulaklık! - ShiftDelete.Net
Read More

PlayStation Plus Mayıs oyunları belli oldu - ShiftDelete.Net

PlayStation Plus aboneleri her ay ücretsiz oyunlar elde edebiliyor. Sony, Mayıs ayı için üç adet PlayStation Plus oyun duyurdu. Duyurduğu oyunlardan bir tanesi PlayStation 5 için geliyor. PlayStation Plus aboneleri bazen güzel oyunlar elde edebiliyor. Mayıs ayı oyunları içerisinde bir adet yarış, bir adet hayatta kalma ve bir adet aksiyon FPS oyunu yer alıyor.

Battlefield V, PlayStation Plus abonelerine geliyor

PlayStation Plus Mayıs ayının oyunları şu şekilde: Battlefield V, Wreckfest (PS5) ve Stranded Deep. Sony, PS Plus abonelerine her ay bu kadar güzel oyunlar vermeyebiliyor. Özellikle Battlefield V, serinin hayranı olan PlayStation kullanıcılarını sevindirecektir.

Battlefield V’in tek oyunculu modu sönük olsa da çok oyunculu moduna şans verilebilir. Battlefield V‘in çok oyunculu modunun da kötü yanları var fakat sunduğu silah mekanikleri oyunun kötü yanlarını göz ardı etmenizi sağlıyor. Wreckfest parçalanma efektleri ile ön plana çıkan bir yarış oyunu. Wreckfest, FlatOut’un geliştiricileri tarafından piyasaya sürüldü.

PlayStation Plus Mayıs oyunları

FlatOut’u oynamış olanlar, Wreckfest’e girdiklerinde o ruhu hissedecektir. Wreckfest, PlayStation 5 için Mayıs oyunları listesine eklendi. PS5’in sunduğu performans ile Wreckfest çok daha iyi bir hale gelecektir. Son oyun ise Stranded Deep. Stranded Deep, hayatta kalma oyunları arasında neredeyse en merak uyandıranlardan biri. Oyundaki sınırlı mekanikler başta sizi biraz sıkabilir. Fakat diğer adaları keşfettikçe ve bossları yendikçe oyun güzel bir yere evriliyor.

PlayStation Plus abonelerine özel olarak sunulan Battlefield V, Wreckfest ve Stranded Deep 4 Mayıs‘ta erişime açılacak.


Let's block ads! (Why?)


PlayStation Plus Mayıs oyunları belli oldu - ShiftDelete.Net
Read More

Thursday, April 29, 2021

Yusuf Güney: Astral seyahatle uzaya gittim! - Hürriyet

Yusuf Güney, "Uzaya gitme hayalleriniz var mı?" şeklindeki sorusuna, dikkat çeken bir itirafla yanıt verdi:

 "Astral seyahatle uzaya gittim, geldim. Astral seyahat bilimsel olarak da var. Yani düşünce gücüyle bedenden ruhu ayırıp zaman kısıtlaması yaşamadan her yere gidebiliyorsunuz. Gezegenler arası da ulaşım sağlayabiliyorsun. Bir süre Astral Seyahat deneyimi yaşadım ve uzaya gitmeyi başardım..."


 "İki sene önce Ay’da su olduğunu söyledim mesela NASA daha yeni açıkladı. Mars’ta bildiğiniz yemyeşil bir göl var ve NASA bunu da yeni açıkladı..."

'NASA BİRÇOK BİLGİYİ BENDEN SONRA AÇIKLIYOR

'"Ay’ın karanlık tarafında bir askeri üs var. Bunu uzaydaki varlıkların yaptığını söyledim. Onu da yeni açıkladılar. NASA birçok bilgi benden sonra açıklıyor.

VİLLADA LÜKS İÇİNDE YAŞIYIP...

Güney, pandemi sürecini nasıl geçirdiği sorulunca şu açıklamayı yaptı:
“En çok, yanımızda çalışan müzisyen kardeşlerime üzülüyorum. Ama bakıyorum geçmişte ayda 300 bin lira kazanıp şimdi geliri düşen bazı sanatçılar, şikayet edip ağlıyor. Ancak yine de villada lüks içinde yaşamaktan geri kalmıyorlar. Ben ise küçülmeye gittim, masraflarımı kıstım.”

Yusuf Güney: Astral seyahatle uzaya gittim

Bitcoin ve Ethereum ne kadar?

Bitcoin ve Ethereum ne kadar?

Let's block ads! (Why?)


Yusuf Güney: Astral seyahatle uzaya gittim! - Hürriyet
Read More

30 Nisan ŞOK Aktüel Kataloğu! Züccaciye, tekstil oyuncak ve elektrikli ev aletlerinde... - Haber7

Merakla beklenen haftanın ŞOK aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. 30 Nisan 2021 tarihinden itibaren ŞOK marketlerinde indirimli olarak satışa sunulan ürünlerin arasında; Motte Termostatlı Mini Fırın, Kiwi Blender Seti, Sırlı Güveç Tencere, Paşabahçe Linka Çay Bardağı 6'lı, Titiz Tuzluk ve Baharatlık Çeşitleri, Çift Kişilik Kapitoneli Yatak Koruyucu, Tek Kişilik Çarşaf, Kapitoneli Yastık, Baskısız Tuval, Thomas ve Arkadaşları Afrika'da Oyun Seti, Barbie Prenses Bebek 30 cm, Lisanslı Frame Puzzle, GoKidy Oyun Hamuru Seti, Polly Pocket ve Arkadaşları, 

ŞOK 30 Nisan 2021 Aktüel Ürünler Kataloğu

ŞOK Haftanın Ürünleri Fiyat
Motte Termostatlı Mini Fırın  299 TL
Kiwi Blender Seti  159 TL
Sırlı Güveç Tencere  59,90 TL
Paşabahçe Linka Çay Bardağı 6'lı  19,95 TL
Titiz Tuzluk ve Baharatlık Çeşitleri  2,49 TL
Tek Kişilik Kapitoneli Yatak Koruyucu  24,95 TL
Çift Kişilik Kapitoneli Yatak Koruyucu  34,95 TL
Tek Kişilik Çarşaf  22,50 TL
Çift Kişilik Çarşaf  27,50 TL
Kapitoneli Yastık  14,95 TL
Desenli Yastık Kılıfı 2'li  9,99 TL
Baskısız Tuval  19,95 TL
Kadın / Erkek Çorap Çeşitleri  4,99 TL
Gezer Klasik Kadın Terlik  13,95 TL
Barbie Prenses Bebek 30 cm  36,95 TL
Polly Pocket ve Arkadaşları  15,95 TL
Thomas ve Arkadaşları Afrika'da Oyun Seti  49,95 TL
Lisanslı Frame Puzzle  5,99 TL
GoKidy Oyun Hamuru Seti  19,95 TL

Ayrıca;

  • Sprite 4x1 Litre 12 TL (25 TL ve üzeri alışverişlerde geçerlidir)

  • Heinz Ketçap 12 TL (25 TL ve üzeri alışverişlerde geçerlidir)

  • Doğadan Altın Karadeniz Demlik Poşet Çay 100'lü 14 TL (3-4 Mayıs'ta 25 TL ve üzeri alışverişlerde geçerlidir)

  • Loreal Kolajen Kırışıklık Karşıtı Bakım Kremi 50 ml 30 TL (3-4 Mayıs'ta 25 TL ve üzeri alışverişlerde geçerlidir)

Let's block ads! (Why?)


30 Nisan ŞOK Aktüel Kataloğu! Züccaciye, tekstil oyuncak ve elektrikli ev aletlerinde... - Haber7
Read More

ŞOK 29 NİSAN 2021 AKTÜEL KATALOG ÜRÜNLERİ - Haber7

ŞOK haftanın aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. 29 Nisan - 4 Mayıs 2021 tarihleri arasında satışa sunulacak haftanın ŞOK aktüel ürünleri arasında; Cam Ankastre Set 3’lü, Su Arıtma Cihazı, Brother JK 17B Dikiş Makinesi, Brother JA 1400 Dikiş Makinesi, Queen Teachat Elektrikli Çay Seti, Kumsal Karnıyarık Tencere, Paşabahçe Borcam Kırmızı Yuvarlak Tencere, Luminarc Ölçü Bardağı, Renga Desenli Cam Karaf 1 Litre, Titiz Snowy Dondurma Kabı 4’lü, Çek Bırak El Rondosu, Ferme Ahşap Kesme Tahtası ve Sunum Tepsisi, Sofra Bezi, El Havlusu 3’lü, Cam Kapaklı Demlik Sürahi 1 Litre, Pirge Mutfak Bıçağı, Fonksiyonel Batarya Ucu, LAV Uzun Meşrubat Bardağı 3’lü ve çok daha fazlası yer alıyor. Peki ŞOK’ta bu hafta neler var?

ŞOK 30 Nisan Aktüel Kataloğu! Züccaciye, tekstil oyuncak ve elektrikli ev aletlerinde...

ŞOK 29 Nisan 2021 Aktüel Ürünler Kataloğu

  • Cam Ankastre Set 3’lü 1.349 TL

  • Su Arıtma Cihazı 499 TL

  • Brother JK 17B Dikiş Makinesi 1.299 TL

  • Brother JA 1400 Dikiş Makinesi 999 TL

  • Queen Teachat Elektrikli Çay Seti 499 TL

  • Kumsal Karnıyarık Tencere 24 cm 89,90 TL

  • Kumsal Derin Tencere 22 cm 89,90 TL

  • Kumsal Tava 24 cm 59,90 TL

  • Paşabahçe Kapaklı Servis Tabağı 26,4 cm 34,95 TL

  • Paşabahçe Borcam Kırmızı Yuvarlak Tencere 1450 cc 21,95 TL

  • Paşabahçe Borcam Chef Karıştırma ve Saklama Kabı 2500 cc 24,95 TL

  • Kapaklı Çelik Kase 59,90 TL

  • Çek Bırak El Rondosu 450 cc 21,95 TL

  • Luminarc Temperli Lotusia Opal Bowl Kase 25 cm 24,95 TL

  • Luminarc Temperli Lotusia Opal Kase 12 cm 7,49 TL

  • Luminarc Ölçü Bardağı 58,5 cc 12,95 TL

  • Luminarc Tatlı ve Sunum Kasesi 8,99 TL

  • LAV Kısa Meşrubat Bardağı 3’lü 330 cc 11,95 TL

  • LAV Uzun Meşrubat Bardağı 3’lü 395 cc 11,95 TL

  • LAV Joy Desenli Su Bardağı 3’lü 355 cc 14,95 TL

  • Ferme Ahşap Kesme Tahtası ve Sunum Tepsisi 7,99 TL

  • Desenli Sunum Kase 7,99 TL

  • Renga Desenli Cam Süt Şişesi 1 Litre 7,99 TL

  • Renga Cam Yağlık 250 cc 7,99 TL

  • Renga Cam Yağlık 500 cc 9,99 TL

  • Renga Desenli Cam Karaf 1 Litre 7,99 TL

  • Renga Kare Cam Yağlık 750 cc 7,99 TL

  • Renga Desenli Cam Kavanoz 900 cc 7,99 TL

  • Cambu Borosilikat Cam Kapaklı Demlik Sürahi 1 Litre 39,95 TL

  • Cambu Desenli Cam Kupa 270 cc 9,99 TL

  • Fonksiyonel Batarya Ucu 17,95 TL

  • Sarımsak Ezici 6,99 TL

  • Pirge Mutfak Bıçağı 15,5 cm 34,95 TL

  • Pirge Sıyırma Bıçağı 14,5 cm 44,95 TL

  • Pirge Şef Bıçağı 19 cm 54,95 TL

  • Titiz Snowy Dondurma Kabı 4’lü 6,99 TL

  • Sofra Bezi 6,99 TL

  • El Havlusu 3’lü 6,99 TL

  • Kanaviçe Kurulama Bezi 4,99 TL

Let's block ads! (Why?)


ŞOK 29 NİSAN 2021 AKTÜEL KATALOG ÜRÜNLERİ - Haber7
Read More

POCO F3 ve POCO X3 Pro tanıtıldı, işte özellikleri ve Türkiye fiyatı! Haberler - Habertürk

Çinli Xiaomi’nin akıllı telefon markası POCO’nun yeni modelleri POCO F3 ve POCO X3 Pro Türkiye’de satışa çıkıyor.

Snapdragon 870 5G Mobil Platformu ile desteklenen ve markanın şu ana kadarki en güçlü cihazı olan POCO F3, 3.2 GHz'ye kadar hız sunan Qualcomm Kryo 585 ana çekirdeğe sahip ve ultra hızlı Qualcomm Adreno 650 GPU ile oyun deneyimi sunuyor.

POCO F3

120Hz yenileme hızına ve 360Hz dokunmatik örneklem oranına sahip 6.67 inç E4 AMOLED Nokta Ekran ve Dolby Atmos ses özellikleriyle donatılan telefon, 2.76 mm ile sektörün en küçük ön kamera noktalarından birine sahip olma özelliği taşıyor.

7.8 mm kalınlığında ve 196 gram ağırlığında olan POCO F3’ün hem önde hem de arkasından Corning Gorilla Glass 5 kullanılmış.

Yapay zeka destekli üçlü kamera kurulumuna ve 4520 mAh (typ) pile sahip olan telefon, kutusudan çıkan 33W hızlı şarj aleti ile 52 dakikada yüzde 100 şarj edilebiliyor.

POCO X3 PRO

Qualcomm Snapdragon 860 ile tasarlanan POCO X3 Pro ise grafik işleme için Adreno 640 GPU ile birlikte 2.6 GHz'ye kadar performans sağlıyor. 7nm işlemci teknolojisiyle üretilen Kryo 485 ana çekirdekli işlemciye sahip olan POCO X3 Pro modeli, 120Hz yenileme hızı ve 240 Hz dokunmatik örneklem oranı sunan 6.67 inç FHD+ Nokta Ekran barındırıyor. Corning Gorilla Glass 6’lı telefon, dörtlü kamera arka kurulumuyla geliyor. 5160 mAh (tip) pil ile donatılan POCO X3 Pro, 2 tam güne kadar pil ömrü sunuyor.

FİYATLARI AÇIKLANDI

Xiaomi’nin yeni POCO modellerinden olan POCO F3’ün, 5 bin 299 TL'den; POCO X3 Pro’nun ise 3 bin 799 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunulacağı açıklandı.

POCO F3 VE POCO X3 PRO’NUN ÖZELLİKLERİ

POCO F3

POCO X3 Pro

Ekran

6,67 inç AMOLED çok küçük Nokta Ekran

E4 malzemesi

2400x1080 FHD+

120 Hz yenileme hızı, 360Hz dokunma örnekleme hızı

Kontrast oranı: 5000000:1

Parlaklık: 900 nit (tip),1300 nit (zirve)

True Color (Gerçek Renk)

True Display (Gerçek Ekran)

HDR10+

MEMC (Motion Estimation and Motion Compensation)

Güneş ışığı ekranı 3.0

360° Ortam Işığı Sensörü

6,67 inç FHD+ LCD Nokta Ekran

2400x1080 FHD+

120 Hz yenileme hızı

240 Hz dokunma örnekleme hızı

DynamicSwitch

Kontrast oranı: 1500:1

Parlaklık: 450 nit (tip)

Güneş ışığı ekranı 3.0

Okuma modu 2.0

HDR10

Gövde

Arktik Beyaz, Gece Siyahı, Derin Okyanus Mavisi

Corning®️ Gorilla®️ Glass 5 ön ve arka

Hayalet Siyahı, Donuk Mavi, Metal Bronz

Corning® Gorilla® Glass 6 Ön

2.5D ön cam, 3D kavisli arka cam

Boyutlar

163,7 mm x 76,4 mm x 7,8mm; 196g

165,3 mm x 76,8 mm x 9,4mm; 215g

Frekanslar

2G: GSM: 850 900 1800 1900 MHz

3G: WCDMA: 1/2/4/5/8

4G: LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/17/20/28/66

4G: LTE TDD: 38/40/41

5G*: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n41/n77/n78

2G: GSM: 850 900 1800 1900 MHz

3G: WCDMA: B1/2/4/5/8

4G: LTE FDD: B1/2/3/4/5/7/8/20/28

4G: TDD-LTE: B38/40/41

Performans

Qualcomm® Snapdragon™ 870 Mobile Platform

7nm işlemci teknolojisi

Qualcomm® Kryo™ 585, Sekiz Çekirdekli İşlemci, 3.2 Ghz’ye kadar

Qualcomm® Adreno™ 650 GPU

Qualcomm® Snapdragon™ 860 Mobile Platform

7nm işlemci teknolojisi

Qualcomm® Kryo™ 485, Sekiz Çekirdekli İşlemi, 2.96 Ghz’ye kadar

Qualcomm® Adreno™ 640 GPU

Depolama Alanı

LPDDR5 + UFS 3.1

LPDDR4X + UFS 3.1

Isı dağılımı

LiquidCool Technology 1.0 Plus

D5 bakır ısı borusu + çok katmanlı grafit

Arka kamera

48MP ana kamera

- 1/2 inç sensör büyüklüğü, 1.6μm 4’ü 1 arada büyük piksel

- f/1.79, 6P lens, AF

8 MP ultra geniş kamera

- f/2.2, FOV 119°

5 MP telemakro kamera

- f/2.4, AF (3 cm-7 cm)

48MP ana kamera

- 1/2 inç sensör büyüklüğü, 1.6μm 4’ü 1 arada büyük piksel

- f/1.79, 6P lens, AF

8 MP ultra geniş kamera

- f/2.2, FOV 119°

2 MP makro kamera

- f/2.4, FF (4 cm)

2 MP derinlik sensörü

- F/ 2,4, FF

Ön kamera

20 MP ekran içi kamera

20 MP ekran içi kamera

Bağlantı

Çok İşlevli NFC

IR blaster

Bluetooth 5.1

Wi-Fi 6

5G*

Çok İşlevli NFC

IR blaster

Bluetooth 5.0

Wi-Fi 6

Çift SIM, Çift 4G bekleme

Kilit Açma

Yan tarafa konumlanmış parmak izi sensörü

Yüzle kilit açma

Yan tarafa konumlanmış parmak izi sensörü

Yüzle kilit açma

Şarj

4520 mAh (tip) pil

Kutu içinden çıkan 30W hızlı şarj cihazı, 52 dakikada %100 şarj***

USB-C

5160mAh (tip) pil

Kutu içinden çıkan 30W hızlı şarj cihazı

USB-C

Ses

Dolby Atmos®**

Çift hoparlör

Yüksek Kaliteli Ses

Yüksek Kaliteli Kablosuz Ses Sertifikası

Çift hoparlör

Yüksek kaliteli ses sertifikası

3,5 mm kulaklık jakı

Motor

X ekseni doğrusal motor

Z ekseni doğrusal motor

Sistem

Android 11 tabanlı POCO için MIUI 12

Android 11 tabanlı POCO için MIUI 12

Depolama Alanı

6GB+128GB ve 8GB+256GB

Let's block ads! (Why?)


POCO F3 ve POCO X3 Pro tanıtıldı, işte özellikleri ve Türkiye fiyatı! Haberler - Habertürk
Read More

Fiyat/Performans Canavarları POCO F3 ve POCO X3 Pro'nun Türkiye Fiyatları Açıklandı - Webtekno

Xiaomi'nin uygun fiyatlı akıllı telefon serisi olarak yola çıkan ve sonrasında bir alt marka olarak ticari yaşamına devam eden POCO, yeni akıllı telefonları POCO F3 ve POCO X3 Pro'nun Türkiye fiyatlarını açıkladı. Her ikisi de üst düzey özelliklere sahip olan akıllı telefonlar, tasarım konusunda da günümüz trendlerini yakalamayı başarıyorlar.

Önden bakıldığında neredeyse birebir aynı görünen POCO F3 ve POCO X3 Pro, delikli ekran tasarımı sayesinde kullanıcılara yüksek ekran/gövde oranı sunuyorlar. Arka tarafını çevirdiğimizde ise POCO F3'ün dikdörtgen tasarımlı, POCO X3 Pro'nun ise oval bir kameraya sahip olduğunu görüyoruz.

POCO F3 X3 Pro

Her ikisi de 6,67 inç büyüklüğünde, Full HD+ çözünürlüğünde ve 120 Hz yenileme hızında ekranlara sahip olan akıllı telefonlardan POCO F3 AMOLED, POCO X3 Pro ise IPS LCD bir ekrana sahip. İki akıllı telefon arasındaki bir diğer fark ise POCO F3'ün Snapdragon 870, POCO X3 Pro'nun ise Snapdragon 860 işlemciden güç alıyor olması. 

Tasarımları farklı olsa da her iki akıllı telefonun da benzer bir kamera performansı vadettiğini söyleyebiliriz. Zaten 48 MP çözünürlüğe, f/1.79 6P lense sahip ana kamera, her iki modelde de ortak. Ayrıca bu ana kamerayı POCO F3 8 MP ultra geniş açı kamera, 5 MP telemakro kamera ile desteklerken; POCO X3 Pro 8 MP ultra geniş açı, 2 MP makro kamera ve 2 MP derinlik sensörü ile destekliyor.

POCO F3

POCO F3 özellikleri

  • İşlemci:
    • CPU: Snapdragon 870
    • GPU: Adreno 650
  • RAM: 6/8 GB
  • Depolama: 128/256 GB
  • Ekran:
    • Boyut: 6,67 inç
    • Çözünürlük: Full HD+
    • Yenileme Hızı: 120 Hz
    • Panel: AMOLED
  • Arka Kamera:
    • Ana Kamera: 48 MP, f/1,79
    • Ultra Geniş Açı Kamera: 8 MP, f/2,2
    • Telemakro Kamera: 5 MP, f/2,4
  • Ön Kamera: 20 MP
  • Batarya:
    • Kapasite: 4.520 mAh
    • Hızlı Şarj: 30W
  • İşletim Sitemi:
    • OS: Android 11
    • Arayüz: MIUI 12

POCO X3 Pro

POCO X3 Pro özellikleri

  • İşlemci:
    • CPU: Snapdragon 860
    • GPU: Adreno 640
  • RAM: 6/8 GB
  • Depolama: 128/256 GB
  • Ekran:
    • Boyut: 6,67 inç
    • Çözünürlük: Full HD+
    • Yenileme Hızı: 120 Hz
    • Panel: IPS LCD
  • Arka Kamera:
    • Ana Kamera: 48 MP, f/1,79
    • Ultra Geniş Açı Kamera: 8 MP, f/2,2
    • Makro Kamera: 2 MP, f/2,4
    • Derinlik Sensörü: 2 MP, f/2,4
  • Ön Kamera: 20 MP
  • Batarya:
    • Kapasite: 5.160 mAh
    • Hızlı Şarj: 30W
  • İşletim Sitemi:
    • OS: Android 11
    • Arayüz: MIUI 12

POCO tarafından açıklanan bilgilere göre amiral gemilerini aratmayan bir performans vadeden POCO F3, 5.299 TL; geçtiğimiz yıl satışa sunulan amiral gemileri ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olan POCO X3 Pro ise 3.799 TL'den başlayan fiyat etiketiyle Türkiye'de satışa sunulacak.

Let's block ads! (Why?)


Fiyat/Performans Canavarları POCO F3 ve POCO X3 Pro'nun Türkiye Fiyatları Açıklandı - Webtekno
Read More

O telefon geldi! Poco X3 Pro elimizde! - ShiftDelete.Net

Let's block ads! (Why?)


O telefon geldi! Poco X3 Pro elimizde! - ShiftDelete.Net
Read More

Samsung yine lider Xiaomi patladı - ShiftDelete.Net

Kürsel koronavirüs salgını akıllı telefon üreticilerini olumsuz etkiledi. Ancak geçen yıla göre toparlanma sinyalleri de gelmeye başladı. Küresel akıllı telefon pazarı, satışların yüzde 27 artmasıyla 2021‘in ilk çeyreğinde önemli bir canlanma yaşadı. Apple ve Huawei gibi büyük firmalar arasında yer alan Samsung ise salgına rağmen bir kez daha dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi oldu.

Samsung lider Xiaomi rekor kırdı

Küresel akıllı telefon pazarında Apple ve Huawei karşısında Samsung, yüzde 22’lik pay ile liderlik koltuğuna otururken 76,5 milyon adet telefonu piyasaya sürdü. ABD‘nin Huwaei’ye yaptırımları da Samsung’a yaradı. Huawei 18,6 milyon telefon satışı ile şu anda dünyanın en büyük yedinci telefon üreticisi konumunda.

Apple, 52,4 milyon satış rakamı ve yüzde 15‘lik pay ile ikinci sırada yer aldı. Xiaomi şimdiye kadarki en iyi çeyrek performansını gösterdi. Hacmini yüzde 62 artırarak 49 milyon satış adediyle üçüncü sıraya yerleşti. Oppo satışları yüzde 60 arttırarak 37,6 milyona çıktı. Vivo ise telefon satış hacmini yüzde 48 arttırıp. 36 milyon satış yaparak beşinci sıraya oturdu.

Samsung

Öte yandan analistler, LG‘nin cep telefonu sektöründen çekilmesinin Amerika’daki Motorola, TCL, Nokia veya ZTE için bir fırsat olabileceğini öne sürdü. Covid-19’un telefon üreticileri için önemli bir faktör olmaya devam etmesine rağmen, küresel bir çip kıtlığının artık daha büyük bir endişe kaynağı olduğunu belirtti.

Telefon üretimi için gerekli olan yonga setleri gibi kritik bileşenlerin tedariki hızla büyük bir sorun haline geldi. Önümüzdeki çeyreklerde akıllı telefon sevkiyatlarını bu sorunun etkileyeceği belirtiliyor.


Let's block ads! (Why?)


Samsung yine lider Xiaomi patladı - ShiftDelete.Net
Read More

Hindistan’dan tüyler ürperten fotoğraf: Annelerinin cesedini motosiklette taşıdılar - Mynet

Yaklaşık 1,4 milyar nüfusa sahip olan Hindistan, koronavirüsü en tepe noktada yaşamaya devam ederken gerek ajanslara gerekse sosyal medyaya düşen fotoğraflarla yürek burkmaya devam ediyor.

CESEDİ MOTOSİKLETTE TAŞINDI

Ülkede hastanelerde artık yer olmadığı gibi ölüleri taşımaya ambulans bile bulunamıyor. Şiddetli solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye kaldırılan ancak tıbbi yetersizlik nedeniyle tedavi göremeyen kadının cesedi ambulans da bulunamayınca motosiklette taşındı. 50’li yaşlarında olduğu tahmin edilen kadın, oğluyla damadı arasında sıkıştırılıp dik durması sağlanarak 15 kilometre ötedeki köylerine taşındı. Bu an, Amerikan Bilim Adamları Federasyonu'nda görev yapan epidemiyolog Dr. Eric Feigl-Ding tarafından Twitter'da paylaşıldı.

cset

''VİRÜSLE SAVAŞ DAHA YENİ BAŞLIYOR''

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı'nın küresel Covid-19 koordinatörü Gayle Smith, Hindistan'ın virüsle savaşının daha yeni başladığını söyledi ve ekledi: Hindistan hala Covid savaşının 'ön ucunda.' Bu henüz zirveye ulaşmadı.

TOPLAM ÖLÜ SAYISI 200 BİNİ AŞTI

Bununla birlikte Hindistan'ın Covid krizi, 3.293 yeni ölümle birlikte kötüleşmeye devam ediyor ve toplamda sayı 200 bini aştı. Ülkedeki vaka sayısı ise 360.960 olarak bildirildi.

Let's block ads! (Why?)


Hindistan’dan tüyler ürperten fotoğraf: Annelerinin cesedini motosiklette taşıdılar - Mynet
Read More

İklim krizi: Antarktika'daki ufak yeşil kaya parçası geleceğimize dair ne anlatıyor? - Cumhuriyet

yeşil kaya
Christine Siddoway

Fotoğrafta gördüğünüz ufak kaya parçası, aslında geleceğimize dair önemli bir ipucu.

Batı Antarktika açıklarında, okyanusun derinliklerinde kumlara gömülü halde bulunan bu kaya parçası, bilim insanlarına göre aslında burada olmamalıydı.

Bu yeşil damlataş, Antarktika boyunca yüzen bir buzdağı aracılığıyla kıta kıyılarından çok uzaklaşmış ve onu taşıyan buzdağından ayrılarak açık denizin derinliklerine gömülmüştü.

Bilim insanlarını asıl şaşırtan, taşın nereden geldiğiydi.

antarktika'da buzul
Phil Christie/IODP/Exp379

Araştırmacılar, Amundsen Denizi'nin tabanından bir sondaj gemisi ile yukarı çekilerek keşfedilen bu parçayı en son parmak izi teknolojileri ile incelediklerinde, bulunduğu noktadan 1300 km uzaklıktaki Ellsworth Dağları'ndan geldiğine dair güçlü bulgulara ulaştılar.

Antarktika'nın en yüksek sıradağı olan Ellsworth'un bir buz tabakasının altında kıyıya taşınıp bir buzdağının içinde bu kadar uzağa götürülürken yok olmaması ihtimali çok düşüktü.

BBC'ye konuşan ABD'deki Colorado Üniversitesi'nden Jeoloji Profesörü Christine Siddoway, yaptıkları gözlemler sonrası bu kayanın zorlu yolculuklarla bu kadar uzağa gidecek kadar dayanıklı olamayacağı sonucuna vardıklarını söyledi.

Peki o zaman nasıl bu kadar uzağa yolculuk etti?

Ellsworth Dağları Antarktika'nın en yüksek sıradağı
Michael Studinger/Nasa
Ellsworth Dağları

Yanıtı 2019'da Uluslararası Okyanus Keşif Programı (IODP) kapsamında Joides Resolution adlı geminin topladığı çökeltilerin tarihinde gizli.

Bu parçaların tarihi, yaklaşık 3 milyon yıl öncesine, jeolojik olarak Pliyosen Çağı'nın ortalarına dayanıyor.

Bu dönemin gezegenimizin tarihi açısından önemi büyük, çünkü günümüze çok büyük etkiler bıraktı.

Joides Resolution gemisi
Phil Christie/IODP/Exp379
Joides Resolution sondaj gemisi

Atmosfer, tarihte en son Orta Pliyosen Çağı döneminde bugünküne yakın bir karbondiyoksit yoğunluğuna, yani milyonda 400 ppm'ye (milyonda bir birim) ulaşmıştı.

Aynı dönemde sıcaklıklar küresel olarak yaklaşık 2-3 derece artmış, deniz seviyeleri belki de bugünkü okyanus seviyesinin 10-20 metre üzerine çıkmıştı.

Bizim yeşil kaya parçası da burada devreye giriyor.

Bahsettiğimiz Orta Pliyosen Çağı'na ait deniz seviyeleri bize şunu gösteriyor: Batı Antarktika Buz Örtüsü'nün tamamı ya da önemli bir bölümü eriyerek yok oldu ve bu bölgelerde artık kocaman bir açık deniz yolu oluştu.

Christine Siddoway
Viv Cummings/IODP/Exp379
Profesör Christine Siddoway ve ekibi en son jeolojik araştırma teknolojileri ile detaylı incelemeler yaptı.

Bugün Antarktika haritalarına baktığınızda sözünü ettiğimiz manzarayı göremezsiniz çünkü buz tabakaları kesintisiz bir katı kütleyi andırıyor. Ancak çevresindeki buzlar yokmuş gibi hayal ettiğinizde, bir dizi büyük adadan oluşan dev bir takımada karşınıza çıkıyor.

Bilim insanları, kaya parçasının bu kadar kolay kıtadan ayrılarak yok olmadan uzaklara taşınmasına böyle açıklık getiriyor.

yeşil kaya parçası
Christine Siddoway

Ellsworth Dağları'ndaki bir buzuldan kopan buz parçası, yeşil ufak kaya parçasını alıyor, bulunduğu yerde bir buzul dağı üreten buz parçası, kaya parçasını açık deniz boyunca yüzerek binlerce kilometre uzağa götürüp bırakıyor. Yıllar sonra Expedition 379 gemisi onu gün yüzüne çıkarıyor.

Profesör Siddoway, "Elimizdeki bulgular buz tabakalarının ne kadar hızlı yok olabileceği, aynı zamanda ne kadar kolaylıkla yeniden oluşabileceğini gösteriyor" diyor.

Siddoway'e göre günümüzün iklim değişikliği modellemeleri üzerinden bu bulgulara yaklaşırsak, yeni bir Pliyosen Çağı'na giriyor olduğumuz fikri çıkabilir.

Siddoway, "Eğer küresel ısınma şimdiki hızla devam ederse, bu dönemde kalırız" diye konuşuyor.

Öte yandan kimse, Batı Antarktika Buz Örtüsü'nün yakın bir tarihte eriyerek yok olacağını düşünmüyor.

Bunun yanında bilim insanlarına göre eğer iklim değişikliği krizinin önüne geçemezsek, kıtadaki buz örtüsünü yok edecek koşulları da yaratmış olacağız.

Let's block ads! (Why?)


İklim krizi: Antarktika'daki ufak yeşil kaya parçası geleceğimize dair ne anlatıyor? - Cumhuriyet
Read More

Xiaomi bir daha güncelleme almayacak 5 akıllı telefonunu duyurdu: İşte liste - DonanımHaber

Teknoloji Editörü 2 Oy Ver Tam Boyutta Gör Xiaomi, bir daha asla güncelleme almayacak akıllı telefonlar listesini güncelledi. ...